Jakie gry na konsolę NDS są dla was najlepsze?

Witam. Grałem w dużo gier na nds ale najbardziej mnie przyciągnęły wszytkie wersje pokemonów a szczególnie Pokemon black. Prośba moja taka czy moglibyście mi polecić jakieś fajne gry na nds ?

GRY MUSZĄ BYĆ RPG lub ARPG

pliss pomóżcie :D

Moze Jakas Wersyjka Naruto ? Mnie bardzo Kiedys Przyciagnela :lol::D

Grałem w niektóre wersje naruto ale nie przyciągnęły mnie za bardzo xD

Final Fantasy Tactics Advance 2. Mimo ze nie dorasta do piet pod wzgledem fabuly oryginalowi (na PSX, jest takze remake na PSP) to bardzo fajnie sie gra, jak ktos lubi SRPG.

Polecam stronę www.gry-online.pl zakładka NDS a dla mnie najlepsze z tych co grałem to reborn był dobry, także i WWE SmackDown Vs RaW rożne części, hmm co tu mogę jeszcze dodać naruto shippuden ale jak dla mnie trochę trudny ;p w sumie dożo jest fajnych gier ale wymieniłem te które pamiętam w jake grałem z dobrych a było tego dozo tylko zapominając Sry.

Elite beats agent ( czy jakoś tak) i japońskie odpowiedniki tej gry.

Na NDS nie ma wiele specjalnie dobrych gier, ale jest kilka perełek.

Mówię głównie o grach Tactic RPG, czyli kolejno, Devil Survivor (świetna fabuła i multum zakończeń oraz jeszcze więcej sposobów na ich osiągnięcie), Advance Wars: Dual Strike i bardziej poważna, post-apokaliptyczna wersja Advance Wars: Days of Ruin. Są to gry tactic-rpg z całkiem dobrze znanej serii, jednak dosyć dla niej ewolucyjne.

Nie, nie są tak trudne jak 1 z GBA.

Jeśli chodzi o gry action-rpg to znam 2 z jednej serii.

Castlevania: Dawn of Sorrow Jest kontynuacją znanej z GBA Castlevania: Aria of Sorrow, dla odmiany w porównaniu z całą serią, tutaj nie gramy łowcą wampirów...ale aby dowiedzieć się więcej, wypada przejść podstawkę na gba.

Castlevania: Portrait of Ruin

Część nie powiązana z żadną, więc dobra dla nieznających gatunek. Sama w sobie Castlevania to seria gier gdzie "chodzimy lewo-prawo i bijemy mobki", jednak wykonana w o dziwo odświeżającym stylu i z bardzo dobrą fabułą.

Harvest moon ;P (na psa) (psa2) reszta juz jest na nds :P

jRpg*: World Ends with you (najlepszy exclusive na platformę, oryginalne podejście do sprawy no i ... zagraj a się przekonasz),Chrono Trigger,Harvest Moon i Rune Factory...

Rpg: Monster Rancher DS (w sam raz jeśli lubisz pokemony), Shin Megami Tensei : Strange Journey (jak lubisz Dungeon Crawlery)...

ARpg: Draglade,Lufia: Curse of the Sinistrals...

sRPG: Luminous Arc,Disgaea DS,Front Mission,Fire Emblem...

GRY MUSZĄ BYĆ RPG lub ARPG

hmmm... Smackdown vs WWE Raw i Elite Beat Agents to nie są RPG ani ARPG

*jRpg - Japanese Role-Playing Game co by nie było to nadal RPG ;p

Jako posiadzacz NDS Lite mogę ci polećić

z jRPG/cRPG :

• Final Fantasy III
  • Final Fantasy IV
  • Golden Sun: Dark Dawn
  • cała seria Pokemon (ta najnowsza generacja jest wprost boska, gram teraz w Pokemon White)
  • Chrono Trigger
  • Dragon Quest IX Sentinels of the Starry
  • Final Fantasy Crystal Chronicles: Echoes of Time (walka w tym FF bardziej przypomina tą z Zeldy i jest bardziej platformówką)
  • Final Fantasy: The 4 Heroes of Light
  • Final Fantasy XII: Revenant Wings
  • The Legend of Zelda: Spirit Tracks
  • The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
    Zeldy nie są turowe ale bardziej zręczniościowe

a tak poza RPG polecę ci cała serie Proffesor Layton i Phoenix Wright: Ace Attorney (gry logiczne)

Widzę, że są obeznani w temacie..bardzo dobrze. ;]

Ja proponuję jeszcze

- Mario and Luigi: Partners in Time/Bowser's Inside Story -> nie było wspomniane, całkiem przyjemny rpg, kontynuacja SuperStar Saga z GBA

- Knights in The Nightmare - gameplay może być zwodzący, gra jest równie fajna, do tego Sting..to mówi samo przez się.

- Etrian Odyssey, jakakolwiek część. Jeśli ktoś lubi klasyczne RPGi z widokiem z oczu i do tego dungeon crawling, z masą klas, skilli i tak dalej - polecam.

- Lunar Knights

- Might and Magic -> Clash of Heroes, puzzle RPG

- Radiant Historia -> bardzo dobry, atlusowski rpg

- jeśli komuś nie obcy japoński, to Sigma Harmonics. Cudowna gra, cudowny soundtrack, żal serce ściska że nie będzie wydana po angielsku.

- spatchowane Tales of Innocence. -> bardzo dobrze zrobione tłumaczenie, polecam.

- Endless Frontier: Super Robot Taisen OG Saga

- Kingdom Hearts, obie części które wyszły na DSa, czyli Re:Coded i 358/2 Days

- Dragon Questy, trochę ich wyszło na DSa

- Summon Night: Twin Age

- Suikoden Tierkreis

- Valkyrie Profile : Covenant of Plume -> epic. Acz dużokonsolowe wersje są lepsze.

- Nostalgia

- Sands of Destruction

- Phantasy Star 0

- Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood -> Niezbyt udane według mnie, ale warte uwagi.

- Contact -> wybitnie rozwojowe, wybitnie dziwne, ale bardzo dobre.

- Megaman Starforce -> wszystkie trzy części.

- Magical Starsign/Children of Mana -> obojętnie które, obie dobre.

- Glory of Heracles

- Digimon World: Dawn/Dusk

- Jak lubisz cukierkowość, Atelier Annie

- Hero Saga Laevatein

- Wizard of Oz -> przyjemne. ;)

- Dawn of Heroes

- Spectral Force Genesis

To mogę polecić od siebie. We wszystkie z tych tytułów grałem, poprzechodziłem większość z nich, z resztą jak resztę wymienianych gier. I to tylko same RPGi, a jest jeszcze masa fajnych gier na DSa.

Kup na Allegro programator. Wtedy nie martwisz się kupnem gry. Ściągasz je prosto z internetu i grasz. Nie wiem jak się konkretnie takie programatory nazywają.

Programator jest dobry jak np. chcesz pograć w gry które nie wyszły w US/EU bo sprowadzać z Japonii się nie opłaca nie dość, że płacisz jakieś 250zł (nie wliczając przesyłki) to czekasz 3tyg na paczkę xD

Albo jak chcesz sprawdzić jakaś gierke albo zagrać w jakieś spolszczone gry (robione przez fanów) np. FF III, Pokemon Platinum i któraś Castelvania jest też po polsku.Lepiej kupować oryginały nie dość że ładnie pudełeczka wyglądają to i w jakiś sposób wspierasz twórców ;D

- Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood -> Niezbyt udane według mnie, ale warte uwagi.

Mam oryginał i żałuję, że kupiłem chociaż kosztowała 15zł xD

Dlatego mam programator. ;]

ktoś pytał jakie:

Supercard DS One SDHC,z tego korzystam, tudzież Acekard, EZFlash czy R4, choć tego ostatniego ciężko dopaść oryginalnego.

Pokemon Platinum

Pokemon Black/White

Elite Beats Agent

Jump Stars

Tak jak niektórzy Polecę:

1.Legend of Zelda(cała seria)

2.Pokemon (Cała seria(jeśli ci się uda, odpal Crystala i Emerald są wg.najlepsze, platinum i balck też dobre))

3.Final Fantasy(seria jest po prostu epicka)

4.Kingdom Hearth(dosyć trudne, ale po prostu chce się grać)

5.Mario and Luigi: Partners in time

6.Dragon Quest(seria)

7.Puzzle Quest(seria)(nie wiem jak mogli pominąć)

Tyle RPG(i jRPG) mogę polecić.

Ale najlepiej kup mejnkrafta :P

Final Fanstasy

Pokemony

Zelda

Mario

Reszta też jest fajna ale te to każdy posiadacz DS powinien mieć.

na nds jest tak dużo świetnych rpg(zwłaszcza jrpg) że nawet nie trzeba szukać encyklopedia gier

Tez mozesz zagarc w Rune Factory (bardzo dobra gra duzo postaci anime i fajna fabula) ogolnie niezla gra.

Zeldy, poki, Mario&Luigi:Partners in time, Lunar Knights, Final Fantasy III, Puzzle Quest, Digimon World DS, grałem we wszystkie, wciągają na długo.