Jakie wy znacie gry moba?

Hej uwielbiam gry moba i szukam nowych jakie wy znacie, które ja znam i gram.

league of legends (lol)

heroes of newerth (hon)

smite

dota 2

bloodline champions

prime world

300 heroes (kopia lola)

infinite crisis

sins of a dark age (nie wiem czy trzeba kupić czy beta)

chaos online

smashmuck champions

arena of heroes

realm of the titans(zamknięte)

rise of immortals battle for graxia (zamknięte)

avalon heroes(zamknięte)

demigod(do kupienia)

forge(do kupienia)

guardians of middle earth(do kupienia)

core masters(już jest)

dawngate(beta)

dragons and titans (na przeglądarkę trzeba mieć fejsa chyba)

universal monsters (na przeglądarkę)

merc elite (na przeglądarke)

heroes of order & chaos(na androida)

heroes league(na androida)

legendary heroes(na androida)

softonic(na androida)

To wszystkie które znam podajcie mi wasze propozycje które ja nie znam???

LOCO

Ale niestety zamknięte już.

Z tych wszystkich mob moim zdaniem najlepsze jest Chaos Online, szkoda mi Lolowców i Dotowców że grają w tak marne produkcje, gdy istnieje tak wspaniała gra jak Chaos Online,

A mi szkoda, że niektórzy mylą fanbojstwo z obiektywną oceną ;). Nie ma i prawdopodobnie nie będzie MOBA lepszej, niż Dota 2. Pogódźcie się w końcu z tym, że fakt, iż nie umiecie w nią grać nie oznacza, że jest słaba.

Ja nie miałam do czynienia ze zbyt wieloma grami tego typu, ale z chęcią wyrażę opinię o tych, w które grałam:

Dota 2 - usilnie próbuję znaleźć w tej grze jakąś wadę i do tej pory mi się to nie udało. Żadna inna gra, niezależnie od gatunku, nigdy nie dawała mi takiej frajdy.

SMITE - ciekawa, dynamiczna, bardzo przyjemna MOBA z ciekawej perspektywy. Jak dla mnie stoi na drugim miejscu, bo potrafi dać naprawdę sporo frajdy. Wady: polityka firmy za bardzo podobna do polityki Riotu (straszne nastawienie na kasę), a na nowego boga bez wydawania pieniędzy trzeba zbierać wieki, dlatego polecam tylko cierpliwym (ale mimo wszystko warto).

Prime World - produkcja naszych braci zza wschodniej granicy. Przez trzy weekendy grałam w zamkniętą betę. Gra jest ciekawa, ale moim zdaniem strasznie przekombinowana i nosi spore znamiona pay to win. Mam nadzieję, że z biegiem czasu Nival pójdzie inną drogą.

League of Legends - znajduje się na końcu listy, bo ze wszystkich tych gier ma najmniej do zaoferowania.

Warto dodać, że Guardians of Middle Earth jest tylko na konsole.

Było jeszcze Warhammer: Wrath of Heroes, ale zostało zamknięte pod koniec marca.

I sorry Alpha Wolf, ale twoje oceny mogą być brane za fan bojstwo, bo w takim temacie nawet musisz wtrącać swoją ocenę, gdzie raczej mieliśmy wymieniać jakie znamy. Na dodatek piszesz, że "grałaś w niewiele MOBA", ale uważasz dotę za najlepszą i mówisz, że to obiektywna ocena. Żeby była prawdziwie obiektywna musiałabyś zagrać we wszystkie (co jest niemożliwe), albo chociaż w większość. A tak to jest twoja subiektywna ocena.

Oczywiście League of Legends, 4 tryby gry, jeszcze więcej stworzonych przez graczy, najwięcej dostępnych bohaterów około 115, żeby grać nie musisz płacić ani centa, chyba że chcesz się wyróżniać z tłumu to możesz zakupić skin. Riot jako firma jest po prostu mega, elegancki suport, częste aktualizacje i 0 słownie zero zdzierstwa.Do tego kapitalnie zorganizowany e- sport związany z LOL- em (było widać po ilości widzów ostatnich mistrzostw, a już samo to co w Polsce się działo powinno dać do myślenia) wystarczy obadać 1 lepszy filmik z mistrzostw, to co się działo w Katowicach, organizacyjnie dorównuje Lidze Światowej w siatkówkę.

No i na koniec powiem że masa "funu", co prawda jest sporo trolli, ale w jakiej grze nie ma ?? wszędzie są ! free to play + popularność = masa trolli, ale jest tyle ludzi że bez problemu można znaleźć bratnią duszę (a nawet setkę bratnich dusz) którą dodajemy do znajomych i pykamy w LOL-a.

Demigod niby jest czymś w rodzaju MOBA według wszystkowiedzącego Google'a.

Awesomenauts - gra z gatunku Massive Online Battle Arena utrzymana w konwencji dwuwymiarowej platformówki.

Co do tego, która gra jest lepsza, to to wszystko nie ma sensu. Każda z tych gier jest dla kogoś najlepsza i nie powinniśmy się bawić z fanbojostwo.

HON FOREVER

Demigod niby jest czymś w rodzaju MOBA według wszystkowiedzącego Google'a.Awesomenauts - gra z gatunku Massive Online Battle Arena utrzymana w konwencji dwuwymiarowej platformówki.Co do tego, która gra jest lepsza, to to wszystko nie ma sensu. Każda z tych gier jest dla kogoś najlepsza i nie powinniśmy się bawić z fanbojostwo.HON FOREVER

Uwielbiam HONA
<3

Awesomenauts jest chyba płatne jak sądzie.
LOCOAle niestety zamknięte już.Z tych wszystkich mob moim zdaniem najlepsze jest Chaos Online, szkoda mi Lolowców i Dotowców że grają w tak marne produkcje, gdy istnieje tak wspaniała gra jak Chaos Online,

O zapomniałem o LOCO ,a w chaos online grałem jak jeszcze nie było angielskiej wersji , lola i doty 2 nie na widzie nie wiem czemu porostu nie trawie tych gier.

warn_ico.png
Warn za Double Post. - crracked

a o DawnGate nikt nie wspominał? Jest w fazie Closed Beta.. Gra się naprawdę przyjemnie.. :)

Uwielbiam HONA Awesomenauts jest chyba płatne jak sądzie.

Uwielbiasz HoN'a?

Zostańmy przyjaciółmi! xD

Hm, dawngate podobno fajne, ale muszę to przetestować na własnej skórze.

Co do listy, to Panzar według MMOBOMB jest jeszcze MOBA.

a o DawnGate nikt nie wspominał? Jest w fazie Closed Beta.. Gra się naprawdę przyjemnie..

Napisałem zobacz ale ta nowa postać co dodali jest podobna do graves z lola , nie maja pomysłów na postacie więc ściągają od innych moba...

O zapomniałem o LOCO ,a w chaos online grałem jak jeszcze nie było angielskiej wersji , lola i doty 2 nie na widzie nie wiem czemu porostu nie trawie tych gier.

Zagraj w to Chaos, jestem zaskoczony, że nawet ping jest świetny(wybrałem opcje SEA).

wiki, kurde. Człowieku nikt nie ściąga.. Każda postać ma w sobie coś ściągniętego od czegoś.. od jakieś postaci w serialu/filmie.. bądź z książki.. A żebyś wiedział że mają pomysły.. Ta Kindra czy Mikela naprawdę dwie ładne panienki.. ;)

Uwielbiasz HoN'a?Zostańmy przyjaciółmi! xDHm, dawngate podobno fajne, ale muszę to przetestować na własnej skórze.Co do listy, to Panzar według MMOBOMB jest jeszcze MOBA.

Dawngate mi nie wchodzi bo potrzebuje servise pack 2 a nie chce mi się ściągać , wiedziałem o panzar ale nie wiedziałem czy to jest moba czy po prostu mmo bo przypomina neverwinter. jak chcesz mogę ci jakoś dać klucz do dawngate czy istalkę bo w to nie gram , hon i dawngate pisz mi na pw.

Zagraj w to Chaos, jestem zaskoczony, że nawet ping jest świetny(wybrałem opcje SEA).

Nie wiem czy widziałeś/widziałaś ale napisałem u góry że gram w te gry i gram w chaos...

wiki, kurde. Człowieku nikt nie ściąga.. Każda postać ma w sobie coś ściągniętego od czegoś.. od jakieś postaci w serialu/filmie.. bądź z książki.. A żebyś wiedział że mają pomysły.. Ta Kindra czy Mikela naprawdę dwie ładne panienki..

Widziałeś /widziałaś przedstawienie tej i tamtej postaci są identyczne w 90% q z lola i dawngate jest identyczne w też e się tylko różni że tak teleportuje a w lolu robi dash a ulti takie same...

warn_ico.png
4 posty pod rząd to 2 warny. - crracked

Jeszcze Blizzard All Stars czyli MOBA od Blizza która jest w trakcie produkcji.

Jeszcze Blizzard All Stars czyli MOBA od Blizza która jest w trakcie produkcji.

O dziękuje zapomniałem o tym wiesz może więcej na temat tej gry???

Napisałem zobacz ale ta nowa postać co dodali jest podobna do graves z lola , nie maja pomysłów na postacie więc ściągają od innych moba...

A niech ściągają na zdrowie. Ciężko wymyślić w 100% oryginalną postać przy kilku grach które przerobiły tyle ciekawych mechanizmów (przede wszystkim obie Doty i LoL).

Poza tym może ja nie umiem czytać, ale żaden patch notes nie mówił o postaci która ma dwa identyczne skille jak Graves z LoLa i trzeci podobny. Próbujesz szukać podobieństw na siłę, nie wiem po co, więc sobie odpuść.

A Dawngate nie warto jeszcze wymieniać, bo beta jest otwierana w weekendy o godzinach 22 i późniejszych.