Jakiego bohatera kupić - c.d

chuuj WAM WSZYSTKIM W DUPE .

Między drzewkami możesz też skakać cieniami Zed'a, więc porównanie zbędne. Powiem szczerze, że też mnie interesuje to pytanie i czekam na jakąś sensowną odpowiedź ;)

To ja też zadam pytanie :P Potrzebuje bohatera na top, jungle :P Co polecacie ? :P Lee sina już mam i spisywał sie dobrze :D

Kup sobie Elise bo fajnie kręci d*pą. Napisz czy chcesz postać ap/ad do gry agresywnej/spokojnej? Bo każdy napisze swojego ulubionego topera, który może totalnie nie pasować do twojego stylu gry.

Jeżeli chodzi o Kha i Zed'a jako carry to znaczną przewagę ma Kha i to pod każdym względem. Jego skok po ewolucji a nawet przed ma dalszy zasieg niż cień Zed'a, co pozwala mu na lepszy positioning w tf'ie, a nawet po nim gdyż po zabiciu resteuje się cd co ułatwi mu ucieczkę w razie potrzeby. Co do dmg to obie postacie posiadają niesamowity burst z tą różnicą iż Kha posiada poke na wiele osób który znacznie utrudni przeciwnikowi grę. Zed natomiast tak naprawdę zburstuje jedną osobę po czym prawdopodobnie będzie zmuszony do powrotu. Podsumowują Kha dzięki skokowi i ult'i osiąga lepsze wyniki w positioningu, przy czym nie ustępuje w obrażeniach Zedowi. Ogólnie po tym poście zastawiam się dlaczego ja ciągle gram Zedem zamiast Kha :)

Kha jest niezły, ale zed jest obecnie op. Jedynym problemem jest to, że zed wymaga bardzo dobrego gracza, żeby w pełni go wykorzystać, przy czym Kha jest całkiem łatwy. Więc jeżeli jesteś kiepski mechanicznie to bierz kha, a jeżeli dobry - bierz zeda.

@Evil

Nie pisz, że jeśli ktoś jest ogarnięty niech bierze Zeda, ponieważ każdy pomyśli: "Jestem pro, będę grał Zedem, bo wymaga większego skilla" :P

Nie twierdzę, że Zed jest łatwiejszy, jednak preferowałbym wymienienie jakichś plusów i minusów, jednak do Carrowania gry dużo lepszy będzie Zed, ponieważ wyeliminuje ADC w szybkim gempie, po czym ucieknie tak szybko jak się pojawił, jednak Kha ma gorzej w TF'ach, ponieważ swój potencjał wykorzystuje wtedy, gdy przeciwnik jest odizolowany od SWOICH sojuszników, minionów, a nawet WIEŻ, tak więc do Carrowania bardziej preferuję Zeda, jednak obie te postacie spisują się bardzo dobrze ;)

Kup sobie Elise bo fajnie kręci d*pą. Napisz czy chcesz postać ap/ad do gry agresywnej/spokojnej? Bo każdy napisze swojego ulubionego topera, ktĂłry może totalnie nie pasować do twojego stylu gry.

Postać AD, coś bardziej agresywnego :D

Xin Zhao! Moja pierwsza postać. Teraz to jeden z najlepszych czempionów do jungli lub na topa. Wytrzymałość, Damage i Atack Speed czynią z niego niepokonaną istotę. Niskie cooldowny pozwalają łatwo nękać wroga.

@Chrum

Moim zdaniem dobra postacią na top/jungle jest Jarvan IV. Dobre ulti, ktorym mozesz odciac swoich przeciwnikow od swojego teamu, combo flaga + lanca = przyciagniecie w dane miejsce + podbicie wrogow w lini przyciagniecia. Ogolnie Jarvan IV jest op + jego pasyw, dzieki ktoremu zadajesz co 6 sek dodatkowe obraznie w wysokosci 5 czy 6% obecnego zdrowia przeciwnika.

Jezeli szukasz postaci na top/jungle to z mojej strony polecam Ci Jarvana IV, naprawde dobry champion.

Pantheon, ahhh mój zdobywca PENTY xD.

Wspaniała postać, wspaniałe skille i te pasywki ahhh!

(100% na kryt przeciwko gościowi poniżej 15% hp) i odbicie ataku lub wieży.

Syndra daje radę przeciwko innym AP? Czy raczej odstaje i nie jest zbyt mocnym pickiem?

Syndra ma dobry spam skilli przez co może zabić bardzo szybko większość ap na midzie. Jak dla mnie jest ona bardzo mocnym pickiem :D. Q może robić poruszając się, co daje niezłą przewagę

Oczywiście trzeba ogarnąć rzucanie różnymi rzeczami we wroga, używanie ulta gdy jest dość kulek na ekranie oraz stunowanie za pomocą kulki, ale to postać ze sporym potencjałem.

Syndra ma krotkie CD na skill Q dzieki czemu moze dobrze poke'owac przeciwnika i jej ult tez jest OP, wiec polecam Ci ja na mida, bardzo dobry champion.

Ma tez stuna, dzieki ktoremu moze uciec od przeciwnika, jednak trzeba nim tez umiec trafic, ale po kilku/kilkunastu grach juz sie to ogarnia.

Szukam postaci na mida:

- z łatwą farmą (jak Zed i Kata),

- łatwo kerująca teamfighty,

- min. 1 stun / snare (ew. slow),

- dobra do stealowania killi i robienia pent,

- AD,

- escape (może być słaby, ale musi być).

Z dobrych postaci AD na mida to polecilbym Kha'zixa. Jego DMG jest kosmiczny, po zabiciu przeciwnika (moze tez po asyscie przy zabiciu) zostaje zresetowany jego cooldown na E, czyli odskok. Nie ma on stuna/snare, jednak nadrabia to DMG. Co do farmy, na poczatku moze byc troche pod gorke, jednak pozniej jest spoko. Co do stealowania pent, to Kha jest do tego bardzo dobra postacia :P

.

Kolejna postacia, jednak wedlug mnie troche trudniejsza, moze byc pantheon. Ma stuna, ma skill Q ktorym moze dobrze obijac przeciwnika i tez ma fajny DMG, tak jak Kha. Jezeli jungler zlituje sie nad Toba i da Ci Blue, to farmienie sie nie powinno sprawiac Ci wiekszego problemu. Jezeli chodzi o stealowanie pent, to chyba nie za bardzo, chociaz tez pewnie dałoby rade :)

Z mojej strony polecam Ci Kha'zixa i Pantheona (osobiscie sklanialbym sie bardziej ku Kha'zixowi, a pantheona kupil jako nastepnego).

Kha'zixa już mam, Pantheonem grałem na rotce, ale na midzie średnio mi się spodobał (raczej tanky top).

Silveer, da się, ja na nim pente wbiłem ^^.

Pantheonem na midzie Ci będzie gorzej niż na topie, ale zawsze można ^^. Na mida bierz Kha albo Talona, ew. Zeda.

Od siebie mogę polecić rengara.

Postać jest cały czas mocna, ale rzadko ją ostatnio widuję. Spore możliwości farmy. Duży Burst. Slow/Stun jest. Escape to już jest inaczej. Dobry rengar dzięki pasywce zawsze ucieknie ew zostaje ulti ;P