a ja walnę, z innej beczki, co to za postać nowa co weszła ?. Ni to tank, ni to ap, Widziałem go pod tanka, ap. Wkurzający pasyw, który powoduje rozłożenie go na małe glutki, jak chociaż jeden dobiegnie do poległego regeneracja. Odskok na pewną odległośc. Nie wiem, jak go zaklasyfikować. No i obszarowe ulti/ult.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Ta nowa postać to Zac. Glut zasrany, jeden z najlepszych junglerów jak narazie, szczególnie dzięki pasywce i skillom.
Czesc wszystkim chcialbym dzis poruszyc dyskusje na temat Urgota co jak i gdzie czy wogole nadaje sie do gry czy tez jest totalnie usualles?
Urgot teraz jest cały czas mocny. Może iśc na topa i na mida i jest tam świetny. Na adc jest bardzo mocny ale ludzie wola bardziej hmmm "normalnych" adc. Ja osobiście polecam go na mida bo robi tam .... dużo
Szukam postaci na mida:- z łatwą farmą (jak Zed i Kata),- łatwo kerująca teamfighty,- min. 1 stun / snare (ew. slow),- dobra do stealowania killi i robienia pent,- AD,- escape (może być słaby, ale musi być).
a ja polecam ci Talona, ma slow, ma silence do tego dojście do wroga i AOE ulti (przy okazji dobra ucieczka, no a na late game elegancki dmg
A ja sobie kupiłem xin Z. Mam pytanko jak mu zwiększyć dmg ?.
- Frozen Mallet, do zwalniania.
- The Black Claver do amora penetration.
- Yommus Ghost Blade do redukcji czasu umiętności
- ZEPHYR jak wyżej
- butki te od magic resists.
Bo ja go tak składam jak wyżej na lane. Chyba, iż macie jakiś inny sprawdzony bulid, to bym był wdzięczny tak, żeby mieć 500 DMG jak to możliwe . Z AP jestem wstanie wycisnąć 600-800, ale z dmg gubię, i nie wiem co zakładać.
- Frozen Mallet, do zwalniania.- The Black Claver do amora penetration.- Yommus Ghost Blade do redukcji czasu umiętności- ZEPHYR jak wyżej- butki te od magic resists
nie składaj Yommus, prędzej Bloodthistera.
To co powiesz na infity Edge czy nie pamiętam, ale wtedy drożeje bulid ;D.
To 2 opcja :
Frozen Mallet
The Black Claver
Bloodthiste
Infity Edge
butki te niebieskie
Jeszcze 3 opcja jak buduję ale już mieszam trochę defa, trochę dmg :
Frozen Mallet'
The Black Claver
jakiś amorek
Warong's Amor ten od regeneracji hella
amrek od magic resist's.
no i butki te niebieskie, albo ninja tabi.
A ja sobie kupiłem xin Z. Mam pytanko jak mu zwiększyć dmg ?.- Frozen Mallet, do zwalniania.- The Black Claver do amora penetration.- Yommus Ghost Blade do redukcji czasu umiętności- ZEPHYR jak wyżej- butki te od magic resists.Bo ja go tak składam jak wyżej na lane. Chyba, iż macie jakiś inny sprawdzony bulid, to bym był wdzięczny tak, żeby mieć 500 DMG jak to możliwe . Z AP jestem wstanie wycisnąć 600-800, ale z dmg gubię, i nie wiem co zakładać.
Hęę? Możesz złożyć buty i 5 BT tylko po co, jak padniesz na skilla? Lepiej złóż ten FM, może być Hydra/BT, BC, dodaj do tego armor + np. Warmog i po użyciu ulta biegasz z 200 resami, do tego 3k+ HP, a enemy ADC nie może nic zrobić.
Jeżeli chcesz sam dmg, to buduj na początku "brutalizera", i potem w zależności od przeciwników buduj Yohmmu lub Black Cleavera. Następnie buduj to co wymaga sytuacja (np. Last Wshisper kontra high armor). Osobiście nie polecam takiego buildu, gdyż jak napisał kolega wyżej mimo iż early będzie twoje w tf'ach padniesz po sekundzie. Wiem że z żalem na sercu traci się dmg ale zbudowanie wcześnie paru przydatnych itemów np. Runic Bulwark, da twojej drużynie przewagę.
PS: Nie zgodzę się z stwierdzeniem żeby nie budował Yommu gdyż jest to przedmiot idealny. Oprócz przydatnych statystyk takich jak cdr, crit czy dmg posiada niesamowicie silną aktywkę która zwiększając attack speed zwiększy efektywność combo E Q, a move speed zawsze jest mile widziany przy postaciach melee.
Osobiście robie xina bardziej pod off tanka mój build to:
Black Cleaver
Mercury Threads
Randuins Omen (albo Runic Bulwark jeśli support nie składa i jeśli mają w cholere ap albo jeśli chcesz pomóc teamowi)
Warmog
Blade of the Ruined King
i ostatni item sytuacyjny czasem Guardian czasem ten upgrade z Quicksilver sash czasem BT albo Frozen mallet
To mój standardowy build a jak chcę się pobawić to robie as+ap xin
Jeżeli chcesz sam dmg, to buduj na początku "brutalizera", i potem w zależności od przeciwników buduj Yohmmu lub Black Cleavera. Następnie buduj to co wymaga sytuacja (np. Last Wshisper kontra high armor). Osobiście nie polecam takiego buildu, gdyż jak napisał kolega wyżej mimo iż early będzie twoje w tf'ach padniesz po sekundzie. Wiem że z żalem na sercu traci się dmg ale zbudowanie wcześnie paru przydatnych itemów np. Runic Bulwark, da twojej drużynie przewagę.PS: Nie zgodzę się z stwierdzeniem żeby nie budował Yommu gdyż jest to przedmiot idealny. Oprócz przydatnych statystyk takich jak cdr, crit czy dmg posiada niesamowicie silną aktywkę która zwiększając attack speed zwiększy efektywność combo E Q, a move speed zawsze jest mile widziany przy postaciach melee.
Tylko po co mu attack speed? Kiedyś widziałem bardzo ciekawy filmik, w którym wyśmiewano buildy na xina z attack speedem. Pograj jeszcze trochę w lola to może w końcu skapniesz się czemu nie kupować na niego attack speed.
ja kupuje attack speeda bo nie lubie jak moja postać wolno atakuje
na mida kto będzie lepszym pickiem cassio czy brand? zastanawiam się nad kupnem, chodzi mi o użyteczność dla teamu i dominacje linii
Ale on ma w skillach attack speeda. Kupowanie speeda to u niego czysta marnacja. Rozumiem kryta, obowiązkowo kradzież życia, ale na jaką cholere wam speeda??
On ma mieć 3,5k HP, po 100 AP res i pancerza i wystarczająco DMG żeby złożyć adc na kilka uderzeń.
Itemy, itemami, ale u niego podstawa to ogarnięcie skilli, jak nie ogarniesz w jaki sposób grać to na kij Ci buildy .
Czyli jak dobrze zrozumiałem, trochę dmg, trochę amora tak ?. To umiem składać dla mnie najlepszym amorem jest : Radiun's Omen/ Thronmail/ Frozen Heart. A co powiedzie na coś takiego : http://www.mobafire.com/league-of-legends/item-purchase-planner#&item=41-59-102-65-136. Butki wiem iż zakłada sytuacyjne. A mam pytanie czy można zrobić z niego tanka ?. Bo ma dużo defa. Ja nie grałem przez trzy miesiące, i dużo zapomniałem . Na jungle jeszcze nie porwyam z nim, a co do kombo dla xina, to już mam opanowane. Najpierw wciskam w,potem e, potem q x3 i jest podrzut i na koniec w. A ulti tak szybko nie marnuje.
@UP
Build może być, ale radzę wbijać się w TF, walnąć ulta (najlepiej jakby ci się udało odizolować enemy carry) i focusować carry.
Dobra zdecydowałem się na kupno Kha'Zixa i jestem jak najbardziej zadowolony ;D
A teraz kolejne pytanie. Kogo lepiej kupić jako adc Quinn, Varus czy Draven?
DeimonD, całkiem dobry build, co do warmoga to bym się zastanowił, ale w gruncie rzeczy jest dobry.
@UPBuild może być, ale radzę wbijać się w TF, walnąć ulta (najlepiej jakby ci się udało odizolować enemy carry) i focusować carry.
Ja właśnie xinem nie latam po lane. Tylko jak jestem na topie. Uda mi zabić wroga, i widzę iż my sojusznik wytrzyma wchodzę w krzaczki, idę stronę mid. Jeśli mider przyciśnięty do naszej wieży wtedy wyskok e, ale przedem włączam w, q, i znowu w i mag padnięty. Znaczy, z nim flankuje od flanki, to jest dobre nawet . I nie raz na czacie słyszałem xin nob, z przeciwnej drużyny bo nie gram na 1 pozycji
. Wszystko zależy od tego, jak my partner wytrzymuje na topie, i zawsze mam teleport, aby przerzucić na bota
.
i jeszcze jest dobry do kontry wrogiego junglera. Ostatnio przyczaiłem na wrogiego jung. W krzaczkach przed takim jakby golemem co daje manę, i czekałem jak przeciwnikowi spadnie hp, włączyłem w,e,q . Miałem killa, i bufa xd.
UP
Ty grasz bez junglera? Bo zrozumiałem, że jesteś na double topie. Z junglerem to raczej nie ma problemów, ponieważ jest to jedna z mocniejszych postaci na 1vs1.