Jakiego bohatera kupić - c.d

Tak Frosty, polecaj postać na mid, na dwie zupełnie inne linie. Z tej trójki ciężko wybrać. Z jednej strony dobre jungle że strony Rengara i Heca ale top już słabiej. Jednak najlepiej raczej Rengar. Heca zbyt papier a Kha to inna bajka.

Rengar tylko na topa ;*. W jungli ssie bez 6lvl'a (a i cooldown ma duży).

Więc top + jungla raczej Rengar>Kha'zix>Hecarim, jako iż Hecarim to tylko jungler, a Kha'zix bardziej mider niż toper (w jungli daje radę).

Nie wiem jak wy gracie, ale mi wydaje się, że adc to postać która chodzi na bot lane z supportem, jest ranged champem i skupia się na zadawaniu jak największej ilości obrażeń z autoataków przeplatanych skillami.

O ile ja wiem, to postać prowadząca nie używająca AP...? Nie musi walczyć na dystans. Jeśli jest inaczej, poprawcie

Btw dzięki, sądzę, że go sobie niedługo zakupię.

Adc to ranged ad. Koniec kropka. Udyr jest typowym offtankiem lub jeśli ktoś woli (chociaż nie polecam) tankiem.

Wyjątkiem jest Fiora, która (Riot tak uważa, nie ja :P) jest melee adc. Ile w tym prawdy, nie wiem, bo niby postać prowadząca, ale do mety nie pasuje jako adc (w sensie bot+support).

Pewnie było już setki razy, ale zapytam jeszcze raz. Jaki support ogólnie dla was najlepszy? Mi najbardziej pasuje Tarci i Sona ew. Nunu ale tylko z Vayne

Taric to bardziej jednoosobowy support, za to Sona może chronić kilka osób na raz, Ma więcej buffów i miażdżący ult.

Taric ma stuna i heala oraz bonusowy pancerz ale wg. mnie Sona lepsza.

@ADC

ADC nie musi być konkretnie ''ranged''. W lolu jest również parę tzw. melee adc np. Master Yi, Fiora. Są one mało popularne lecz to nie znaczy, iż są one innej klasy niż ADC. AD CARRY samo mówi za siebie. Nie piszę tam Ranged ani Melee. Te same buildy lecz inne postaci.

@Support

Mi najlepiej się gra z Treshem, Blitzcrankiem i Taricem(zwłaszcza Duo Gejuchów - Taric + Ezreal)

Polecam ztesować układ leona pantheon adc ze stuna nie wychodzi i go nie ma. Inne dobre supporty to janna który ma own shield a pod ap i dmg zrobi porządny, nunu + kog, Soraka+graves, Ashe+taric, na takich setupach mi się najlepiej grało .

To , że najlepiej ci się grało , nie znaczy że są najlepsze. Aktualnie Mf i Sona, Graves i Taric, Cait i Nunu czy Blitz i Draven robią masakrę.

Vayne i Blitz to dobre połączenie. Blitz pulluje, Vayne stunuje do ściany i już jest frag.

Nie zapominajcie o threshu na supporcie, też robi swoje. Niestety czsami jest banowany. Wraz z Dravenem robi cuda na bocie. Sona, Lulu czy Soraka wymiękają jako support przeciw Threshowi. W late Thresh świetnie inicjuje walki (q), na e dużo podbija, a latarką wkurza hecarima co biegnie na ganka :D

Mam pytanie, lepiej kupić Thresha czy może Rammusa (która postać bardziej przyda się teamowi)? Obie postaci bardzo mi się podobają, lubie grać supportami jak i tankami.

Skoro obydwie Ci się podobają, to kup obydwie. Jeśli chodzi Ci o to, którą kupić 1wszą to bierz Tresha, jeżeli nie masz supportów, a jeżeli masz pełno supportów, bierz Rammusa.

Rammus na chwilę obecną jest tak bezużyteczny, że lepiej brać Thresha.

@up

rammus nie jest bezużyteczny . po prostu jest wiele lepszych picków na miejsce rammusa

a ja mam pytanie, jakie postacie mają trucizne? bo gdzieś wyczytałem że E cassio resetuje sie nie tylko gdy cel jest zatruty naszą trucizną ale też każdą inną. sam znalazłem tylko teemo i twitcha, jest ktoś eszcze kto zatruwa?

Singed ma zatrucie

Wracajac do Tresha, gram nim od ponad 2 tygodni i powiem ci że na linie z jakimś ADC to jest nie do zatrzymania, zawsze dla mojego adc wchodzi first blood, można nawet spod wieży przyciągnąć jak ktoś chce tylko defowac. Aha i jeszcze jedno jak go kupisz rób go pod AD/TANK, jest to najlepsze rozwiązanie.

@up, czyli lepiej robić pod ad/tank zamiast klasycznego supporta?

Ja nim nie grałem, ale to chyba oczywiste, że robisz go pod suppa.

Witam. Szybkie pytanie. Która postać bardziej nada się do carrowania gry, Zed czy Kha'Zix? Bardzo spodobały mi się obie postacie i przez to nie mogę się zdecydować.

Jeden ma dobry odskok, a druga może puszczać cienie. To zależy od ciebie. Ja wolę odskok. Skaczesz między drzewkami, skracasz drogę do przeciwnika, albo uciekasz :D. Mój głos na Kha, ale niech wypowie ktoś doświadczony.