@up@up
Mój kumpel ma kassadina, mówi że jest nie-gangowalny i odnawia sobie mane cos a'la fate
jungle fidlem i tym ślepym mnichem
@up@up
Mój kumpel ma kassadina, mówi że jest nie-gangowalny i odnawia sobie mane cos a'la fate
jungle fidlem i tym ślepym mnichem
Na topa zdecydowanie lepiej malphite-singed. Jak chcesz zamrozić linię przeciwnikowi to bierz singed'a.
Czy kassadin jest banowany to chyba zależy od dywizji.
Na brązie i srebrze kassadin jest banowany praktycznie na każdej grze z tego co widze
Jak wczoraj grałem w srebrze nie dostał bana Kass.
Jednak jak grałem te 10 początkowe to na 8 na pewno granych widziałem banned.
Kassadin traci możliwość ucieczki jeśli wcześniej spali ulta, więc gank musi odbywać się z jakimś pomyśleniem.
Shacko na jungle jest boski - pod AP czyści blue, wilki w kilka sekund i może poczekać na przeciwnika na jego redzie. Równie dobrze wychodzi to Fiddlem
Kassadina trzeba zamknąć w early, przed szóstym - wtedy nie ma żadnej ucieczki poza flashem. Poza tym można go zgankować tylko jeśli zabraknie mu many, bądź gdy spali ulta, w obu przypadkach mamy bardzo małe okienko. Mimo to siła Kassadina nie leży w ucieczce z linii, lecz w ogromnej mobilności i w tym, że bardzo dobrze idzie mu zabijanie. A dzięki zabijaniu dobry Kassadin będzie snowballować. A snowballujący Kassadin to jedna z tych rzeczy, których bardzo nie lubicie... Dlatego o ile nie macie zamiaru grania tym championem jako 1st pick - lepiej go zbanować i mieć spokój. Po co ryzykować, że przeciwny Kassadin będzie jednym z tych, który carruje drużynę?
Z trójki którą podał Barosz zdecydowanie odrzucam Urgota. Ogólnie nie widzę obecnie Urgota, chyba że trafi na głupiego przeciwnika który da mu się harassować i snowballować (Urgot ma wielki potencjał w early od drugiego poziomu). Ogólnie to może tylko moje uprzedzenie, ale wolałbym Singeda (którego ciężko czymkolwiek zabić, a który w dodatku strasznie pushuje) lub właśnie Malphite'a (który swoim ultem potrafi ustawić teamfight, nie mówiąc o tym że jego "wyłączenie" AS'a u przeciwnika jest bardzo bolesne, tak jak i slow).
Jestem w platynie V i Kassa banujemy od bronzu ciągle i ciągle, up napisał dokładnie dlaczego Kassadin, to taki zabijaka, który carruje mocno swój team a przy naprawde dobrym skillu jego umieralność może się ograniczyć od 1 do 3 smierci na mecz co daje pewne podstawy do banowania go jeżeli nie mamy żadnych innych typów. Z wyżej wymienionej trójki od biedy wziąłbym Malphite'a ze względu na jego potencjał w Tf'ach. Moim zdaniem Urgoth na topie to archaizm i dobrze, że obecny sezon się skończy bo przecież niegdyś owy butcher był jednym z top adc picków a teraz? Singedy widuje rzadko, sam nim grałem mniej niż 5 razy ale obecnie nie pamiętam żadnych dobrych Singedów. Owszem w sezonie drugim pamiętam potężnych tanków Singedów ale teraz w tym sezonie to nie przeszłoby bo i tak asasyny górą. Na Topa jeżeli chodzi o mnie poleciłbym swoisty safe pick jakim jest Renekton, moim zdaniem jest równie użyteczny w tfach jak Malphite, potrafi być tanky jak Singed i zadaje dmg jeżeli trzeba. Co do champów za 3150 poleciłbym wszystkie , bo wszystkie są dobrymi pickami a champów nigdy za wiele xD. Od siebie dodam iż z golda do platyny na ostatnią chwilę wycarrowałem się nietypowym pickiem bo Kayle w jungli. Polecam do zabawy i na rankedy i to za marne grosze.
Słuchajcie taka sprawa.
Postanowiłem odpalić LoL'a po baardzo długim czasie ( grałem w niego jak wyszedł i to było kilka meczyków bo wtedy stwierdziłem, że to głupie ). Grałem dosyć sporo w dote 2 i grało mi się dobrze axem lionem i slarkiem
Powiedzcie w takim razie na kogo warto zbierać pkt
Słuchajcie taka sprawa.Postanowiłem odpalić LoL'a po baardzo długim czasie ( grałem w niego jak wyszedł i to było kilka meczyków bo wtedy stwierdziłem, że to głupie ). Grałem dosyć sporo w dote 2 i grało mi się dobrze axem lionem i slarkiem Powiedzcie w takim razie na kogo warto zbierać pkt
A jakiego typu postać preferujesz ?
Nie rozumiem pytania. Shaco jedynie na jungle i pod warunkiem iż masz masterki i runy, inaczej nic nie wskórasz chyba. Jest trudnym junglerem, niby clear ma najszybszy - jednak trzeba naumieć gankować. (Przynajmniej takie miałem kiedyś info). To lepiej sobie kup jak chcesz pierwszego junglera, i nie masz Xin'a.
Yyy. Chyba cie, nie? Shaco to wspaniała postać na lanie (top/mid) jako ap się świetnie sprawuje, jedna z lepszych (mniej znanych - lub ogarniętych) kontr na takiego np Garena. Chociaż na platynie/diamencie nie polecam w ogóle Shaco.
Fast kill
Odpowiednik axa już znalazłem dla mnie w postaci Dariusza
Nie wiem jak jest z tą postacią co wygląda jak krokodyl
Oraz tym płomiennym brand czy jakoś tak.
Renecton-Bruiser bardzo dobry na top'a w late game sieje pogrom no a brand standardowy apc w pare sekund zada nie mały dmg ale naprawde łatwo go zdjąc gdyż nie ma nic oprócz stuna.
Preferuję grę w dystansie bądź w zwarciu, zaś lubię zadać damage(obrażenia) i czuć to bezpośrednio w grze. Bardzo dobrze gra mi się Aśką oraz Panteonem, niedawno zakupiłem Nidalee lecz trzeba naprawdę sporo grać nią aby dojść do dobrego grania nią. 80% czasu przebywam na ARAM'ie gdyż preferuję szybkie walki chodź nie zmienia to niczego.
Co możecie mi zaproponować z innych bohaterów?
Jeżeli dobrze podchodzi ci aśka zobacz inne adc np Miss fortune,vayne a szczegolnie caitlyn(Bardzo duży range i zadowalający dmg)
Jeżeli dobrze podchodzi ci aśka zobacz inne adc np Miss fortune,vayne a szczegolnie caitlyn(Bardzo duży range i zadowalający dmg)
Caitlyn niestety w ogóle nie sprosta moim zachciankom(dla mnie jest ona kopią Ashe.."w domniemaniu"). Zaś Miss Fortune jest bardzo ciekawą postacią i na pewno wypróbuję ją. Vayne odpada...
Coś jeszcze?
Renecton-Bruiser bardzo dobry na top'a w late game sieje pogrom no a brand standardowy apc w pare sekund zada nie mały dmg ale naprawde łatwo go zdjąc gdyż nie ma nic oprócz stuna.
Renektonem ciężko jest ssać, jednak nieogarnięte Brandy to standard. Chociaż jak się spotka ogarniętego to ohoho, lepiej żeby był po naszej stronie.
Preferuję grę w dystansie bądź w zwarciu, zaś lubię zadać damage(obrażenia) i czuć to bezpośrednio w grze. Bardzo dobrze gra mi się Aśką oraz Panteonem, niedawno zakupiłem Nidalee lecz trzeba naprawdę sporo grać nią aby dojść do dobrego grania nią. 80% czasu przebywam na ARAM'ie gdyż preferuję szybkie walki chodź nie zmienia to niczego.Co możecie mi zaproponować z innych bohaterów?
Skoro lubisz ARAM to polecam
Shacko. maxujesz Q i DMG, gdzie haczyk? Support ma na cie na hita, ale ty tanka na dwa hity.
Morgana, przed nerfem koks, teraz nie grałem i nie wiem, ale spróbuj dobre ulti 500dmgx2 + stun
TF- Jak zrobisz AP to każdy kil jest twój jak zrobisz AD to jesteś jak maszynka ddo zabijania.
Lux- Kontrolujesz teamfighty + mega ulti z małym coldownem
Dr.Mundo- Możesz mieć nawet 600dmg + AoE, dobre Q do harrasu
Postać dobra w dystansie i zwarciu? Jayce, choć on jako dystansowiec polega mocno jak nidalee na trafieniu z Q. Jayce to bardzo mocna postać i widywałem go w jungli, na topie i midzie, wszędzie spisywał się jak należy. Lubisz grać Ashe, popatrz na Varusa, dosyć mocny ADC wymagający jednak tego samego co co Jayce i Nid aby snipić z Q, ale jak będziesz dobrze trafiac, to team będzie nosić cię na rękach. Do Pantha pasuje jeno Renek, też ma stuna, gap closera, daje mocnego boosta w ulti co sprawia iż przeciwnik raczej zacznie uciekać aniżeli ciągnąć walke z renkiem na ulti.
Mhm a jakiego tanka mogę mieć na topie (chodzi mi głównie iż idę w pancerz kosztem dmg). Lubię grać tankowymi postaciami mam :
cho
malphite
Signed
Shen
J4
Nie chcę off tanka - wolę czystego tanka.
Może Zac? Można lecieć w tanka, a nadal mieć spory wpływ na drużynę i zadawać obrażenia. A survi ma spore.