Jakiego bohatera kupić - c.d

Shen , malphite i singed. J4 i Cho lepiej moim zdaniem sobie radza w jungli.

Ja osobiscie doradzilbym ci shena. Na nim wystarczy sunfire i juz jestes prawie nie do za bicia i do tego masz dmg ale jest maly haczyk. Shen srednio dziala na soloq gdzie twoj team mate nie moze powiedziec ci na ts : ultuj mnie. Gdy grasz shenem na soloq musisz miec ostro podzielna uwage, zeby sprawdzac mape co sie i jak caly czas dzieje.

Rammus- pancerz przelicza się na dmg :)

Oraz ma całkiem ciekawe ulti, które rani również wieże.

Shen jakiś taki nie wiem moim zdaniem poza ultem lekko useless a od siebie polecam malphite, 1 ult może przeważyć losy teamfightu niekiedy całej gry nawet

Shen useless? Często ogarnięty shen potrafi wygrać grę. Global ulti z tarcza i tele, aoe taunt, leczenie z Q. Ponadto stackujac hp mamy większy damage (passive). Nieliczna postać w którą wszystko opłaca się pakować hp/armor/magic resist. Poza shenem pełnym tankiem bez większych strat możemy grać jako Malph czy Garen. Dodałbym jeszcze wystackowanego z Q nasusa. On nie potrzebuje zbytnio przedmiotów na dmg... wystarczy dobra farma. Na chogacie i singedzie zazwyczaj opłaca się mieć ze dwa przedmioty ofensywne. To samo chyba z j4 i volibearem

Zac mógłby się jeszcze nadać. Wspomniany rammus na topie jest raczej średnim pickiem. Chyba że chcesz kogoś skontrować ostatecznie na rankedzie. Chociaż wydaje mi się że to w 99% jungler =) Taka sama sytuacja z maokaiem :)

@EDIT

Zapomniałbym o mega niedocenianym Dr Mundo. Jako full tank jest niemal niezniszczalny a do tego szybki i denerwujący :D

A co sądzicie o rumblu ? Nadaje się na tą mętę (która się kończy :P ) jako top / jungle czy brać kogoś innego na tą linie ? Zależy mi tylko na postaciach 4800 + ponieważ resztę mam już obcykaną :D Myślałem także nad J4 i Lee sinem , ale podobne ten 2 będzie miał nerfa więc nie wiem :/ . I mam jeszcze dariusa ( sam nie wiem po co go kupowałem o_o) , rengara i kha'zixa .

Rumble jest spoko. On ma wszystko. Tarcze, speeda, super slowa i epickie ulti. Postac nadal mocna i warto kupic ale nie graj nim w jungli. Top ewentualnie mid ale nie jungla :D Jego ulti moze czesto wygrac tfa.

A czy ktoś mógłby mi coś opowiedzieć więcej o innych bohaterach jakich wymieniłem ?

J4 to bardzo solidny pick na jungle i topa. Możesz nim iść w same tanky itemki a nadal będziesz zadawać dmg, będziesz dzięki temu niezniszczalny i bez problemu wskoczysz w drużyne przeciwników. Jedynym minusem Jarvana, to fakt, który jest bardzo uciążliwy: trzeba wiedzieć kiedy ultnąć aby nie zepsuć teamfighta. Ulti J4 potrafi też zmienić na lepsze tfa, ale prawda jest taka iż byle jaki Flash, Dash pozwala spokojnie uciec celowi J4 a jeżeli księciunio jeszcze zapomnić rychło swoje ulti, to na jego głowe sypią się tylko gromy. Lee to jedna z najbardziej elastycznych postaci w grze, możesz nim iść na prawie każdą linię i robić swoje. Warto jednak nadmienić jego jungle, gdyż gankerem jest jednym z lepszych ze względu na możliwość pomyślnego ganku już na 1 lvlu.

Sporlaklesie nie wiem czemu Darius nie podoba ci się , bo to moim zdaniem solidny top pick. Oczywiście łatwy do kontrowania przez wroga, ale długi , długi czas gdy kazano mi iść w rankedach na topa a byłem nisko w pickowaniu champów, to brałem Dariusa bo zabawnie się nim gra. Rengar i Khazix, to moim zdaniem również mocne champy i mocno polecam grę nimi bo obydwaj carryować gry mogą mocno.

Tak zaca też tak myślę, i obserwuję czy go nie kupić ale najpierw : Jestem w temacie tanków, to mam pytanie czy np. jest mag tankowy np vladymir.1 przedmiot ofensywny a reszta składałbym w pancerz. O Bulid się nie pytam bo teraz patrzę co przeciwnik składa na siebie - czy działało by to ?.

Było by git jak byś zrobił z vłada hp tanka+spellvamp do tego hp przeliczyło by na ap . Sam tak gram czasami

To jeszcze mi został do kupienia z tanka zac i Darius. Jednak w jakiej kolejności ?. Pierwszy zac czy darius ;p.

Poleci ktoś jakiegoś tankowatego junglera? Dobrze mi się gra Maokaiem i Xinem (pod tanka). Nie ma różnicy czy jest to AP, czy AD. Zac nawet niezły się wydaje, ale ponoć bardzo go znerfili. Od razu zaznaczę, nie podobają mi się: Lee Sin, J4 i Shen.

@DeimonD Osobiście wziąłbym pewnie Zaca, gdybym miał bazować na użyteczności obu champów. Ult, który robi ładne zamieszanie w TF, w jungle ganki z d... wzięte i podobno toper też nie najgorszy z niego. Z Dariusem jest raczej tak, że niszczy większość melee i gilotynuje wspaniale low hp. Niestety wykorzystanie tego ulta po całości w 90+ % przypadków to bezpodstawne zassanie wszystkich killi które posłużyłyby lepiej ADC lub APC. I ma bardzo tanią kontrę w postaci kapitana Teemo.

Hmm, tak w zasadzie to Darius może kontrować Teemo. Trzeba tylko mieć runy na szybkość ruchu i wziąć na początku buty. Teemo ma mały zasięg ataku, więc z dodatkową szybkością można go dorwać i zgilotynować :P Dodatkowo, Teemo jest praktycznie bezużyteczny w TF'ach, a Darius może albo zabić prędko ich carry, albo ochraniać własnych.

Takie pytanie kogo kupić tyrandmare czy katarine ? Zależy mi na fast killu w postaci włączyć cie do TF zrobić swoje i uciec i wrócić do farmienia.

Poleci ktoś jakiegoś tankowatego junglera? Dobrze mi się gra Maokaiem i Xinem (pod tanka). Nie ma różnicy czy jest to AP, czy AD. Zac nawet niezły się wydaje, ale ponoć bardzo go znerfili. Od razu zaznaczę, nie podobają mi się: Lee Sin, J4 i Shen.
No to może w takim razie Vi ma ładne czasy czyszczenia bardzo ładne ganki , a jej ulti wymiata, a poza Vi mogę polecić Rammusa , Heca i Nautilusa każdy z nich ma ładne ganki niestety dosyć różne czasy czyszczenia jungli.
To jeszcze mi został do kupienia z tanka zac i Darius. Jednak w jakiej kolejności ?. Pierwszy zac czy darius ;p.

Zdecydowanie Zac. Jest obecnie po prostu o wiele bardziej użyteczny. Darius jest wprawdzie użyteczny (czasami), ale Zac ma tę zaletę, że jest prześwietnym inicjatorem. Dzięki temu o wiele łatwiej włączyć go do drużyny.

Takie pytanie kogo kupić tyrandmare czy katarine ? Zależy mi na fast killu w postaci włączyć cie do TF zrobić swoje i uciec i wrócić do farmienia.

Katarina jest o wiele skuteczniejsza jako asasyn (ogromna mobilność, resety cd na pasywce etc.), podczas gdy Trynd to typowy melee carry (dobry splitpusher, a wyfarmiony robi wielkie obrażenia z łapy). Ogólnie poleciłbym ci Katę, zdaje mi się że będzie bardziej ci pasować.

No to kupię zaca i topka skończona zostaje mid i supporty, jednak supportów jest mało więc nie będzie problemu ;p.

Ok wielkie dzięki :D

to teraz jeszcze 3-4 miderów którzy nie są banowani ;p. Adc załatwione, topka załatwiona, supporty załatwione, adc załatwione.