Ahri,Brand,Nidalee,kassadin,fizz Moim zdaniem najlepsze postacie na mid'a
Jakiego bohatera kupić - c.d
Polecam Syndre, bardzo łatwa w ogarze, niekontrowalna i super łatwa w frazie lanowania, w TF'ach ma i busrsta, i mass DMG
Ooo Arhi i Brand. Obydwoje mają przydatne ult w tf. No to teraz tylko uzbierać ip na nowy sezon ;p.
kassadina nie chcę z jednego powodu ban ;p.
Fizz tak samo, ale częściej kassadin.
A jeszcze mi się przypomniał ziggs też mega fajna postać
Orianna, Heimi, Morgana- klasyka, a ciągle bardzo dobre postacie.
Co do junglera to Cho'gath- tankowaty, łatwa i szybka jungla. Albo Nasus.
to teraz jeszcze 3-4 miderów którzy nie są banowani ;p. Adc załatwione, topka załatwiona, supporty załatwione, adc załatwione.
Polecę ci Anivię - ładny dmg w przeciwnika z combo od 2 lvla, ścianka i AoE slow potrafią nieco wnieść do TFów. Ładnie działa na postacie o krótkim zasięgu i o ile nie zostałeś zgankowany to w early musisz się postarać, by zdechnąć z tą pasywą.
I Annie - jeśli dostałem lanie w fazie lanowania to i tak ten burst pozwalał mi powrócić do gry, bo zawsze jakiś kill wpadł.
Ahri już wyżej wspomniana mimo nerfa dalej bardzo ładnie sieka, trzeba tylko wpakować w przeciwnika na początku E.
Czy Talon jest dobry na mida? Czy dodtal jakiegos nerfa?
Da się nim grać, jednak w większości przypadków dostaje strasznie w d*pę od innych championów. Po wyjściu Armguarda stał się jeszcze mniej usefull ponieważ w early gdy zdobędziemy ten item będzie nam robił duuuuużo mniej. W tym momencie go nie polecam, lepszym wyborem jest już Wukong na mida dzięki CYKLONOWI i obniżeniu armora z Q.
A kto jest lepszy dla poczatkujacego gracza talon czy wukong
Stawiałbym wokung (inaczej nie lepszy ale przydatniejszy) bo o ile talon kogoś zabije 1 vs 1 pojedynczo wykańcza cele. To Wokung rozbija szyki
za pomocą swojego ulta i nie tylko. Z wokunga możesz zrobić takiego off tanka. No i czasem małpkę widać w jungli. Minus
wymaga dużej farmy.
Zdecydowanie Wukong. Nie wymaga takiego ogarnięcia (chociaż robienie przeciwnika w konia za pomocą S i W odróżnia przeciętnego Wukonga od bardzo dobrego trolla) oraz wybacza nieco więcej ze względu na to, że nie jest tak squishy (Talon który nie jest squishy robi coś źle). Ciężko jednak ich porównywać, to raczej inne postacie.
Bardzo rzadko widuje ogarniętego Wukonga a tymbardziej talona, między tymi 2 postaciami polecił bym ci wukonga tak jak koledzy wyżej gdyż jest łatwiejszy do ogarnięcia a ogarnięty już potrafi wykierować nie 1 grę
Polecam Syndre, bardzo łatwa w ogarze, niekontrowalna i super łatwa w frazie lanowania, w TF'ach ma i busrsta, i mass DMG
Bardzo łatwa w ogarze (...) poziom hard do mistrza.
Polecę ci Anivię - ładny dmg w przeciwnika z combo od 2 lvla, ścianka i AoE slow potrafią nieco wnieść do TFów. Ładnie działa na postacie o krótkim zasięgu i o ile nie zostałeś zgankowany to w early musisz się postarać, by zdechnąć z tą pasywą.I Annie - jeśli dostałem lanie w fazie lanowania to i tak ten burst pozwalał mi powrócić do gry, bo zawsze jakiś kill wpadł.Ahri już wyżej wspomniana mimo nerfa dalej bardzo ładnie sieka, trzeba tylko wpakować w przeciwnika na początku E.
Anivia - sam uwielbiam tą postać, za to że jest pożyteczna jak Annie razy dwa. Mając slowa może spokojnie podchodzić bliżej grupy przeciwników niż Annie - no i stun jest nontarget, harras jak trzeba, postać nie-banowalna chyba w żadnej dywizji, opanowanie tej postaci daje samo w sobie tyle frajdy... że tylko nie grać nią non stop bo efekt rutyny... zżera każdego maina.
Ahri dostała nerfa jeżeli chodzi o zadawanie obrażeń kilku celom naraz - jeżeli trafi serduszkami i wykona combo - to wtedy widać że to jednak nie był nerf...
Zdecydowanie Wukong. Nie wymaga takiego ogarnięcia (chociaż robienie przeciwnika w konia za pomocą S i W odróżnia przeciętnego Wukonga od bardzo dobrego trolla) oraz wybacza nieco więcej ze względu na to, że nie jest tak squishy (Talon który nie jest squishy robi coś źle). Ciężko jednak ich porównywać, to raczej inne postacie.
(...) odróżnia przeciętnego Wukonga od bardzo dobrego trolla - lub totalnego nubka... jak stoi nieruchomo dłużej jak dwie sekundy. huh.
@Up
JEDNA rzecz która jest trudna w Syndrze, i stawiam kratę piwa. Fanboye tej postaci wymyślili to by usprawiedliwić słaby pick ratio tego champa, nic więcej. Linia prostacko łatwa ze względu na chory DMG i Stun, w TF'ach facerollujesz i penty same wchodzą.
Anivia jest już łatwiejsza do nauki niż Syndra . Syndra musi opanować swoje kulki, dzięki czemu na wyższych lvlach można łatwiej uniknąć morderczego harrasu. Kiedyś mówiono, że Syndra to taki Veigar 2.0 ale moim zdaniem Veig nadal jest mistrzem zła i jest już łatwiejszym champem, choć pamiętam ten sezon pierwszy gdy masterowałem Veiga i nim posysałem ostro. Na mida polecam Zeda jeżeli myslimy o jakimś AD, moim zdaniem lepsza opcja niż Talon póki co a i zabawy dużo. Zabawnym mid pickiem , którego sam używam a widze dosyć rzadko, to Elise mid jednakze ona nie jest łatwym championem i łatwo widząc jak grają inni możemy się sparzyć w grze. Jeszcze jednym mid pickiem jaki mógłbym polecić jest Malzahar. Łatwy do nauki, dobry pusher, dobrze harrasuje wroga a w tfach gdy przeciwnikom zdarzy się postać w jednym miejscu, Malzahar robi z nich sieczke. Wielkim minusem Malzy jest brak możliwości ucieczki , jednakże to korygujemy wizją i kontrolą rzeki. Trzeba prosić topa i suppa aby postawili warda w dobrym miejscu, samemu też wardując krzaczory na rzece swojej i jest całkiem bezpiecznie choć nigdy nie masz 100% niestety, że jungler cie nie zaskoczy.
Trzeba mi dobrego AD lub AP, najlepiej za 1350, 3150, 4800. Postaci za 6300 nie chcę żadna nie przypadła mi do gustu. Najlepiej offtank, fighter, jak zwał tak zwał.
Rozmyślałem nad tymi postaciami
- Olaf
- Pantheon
- Renekton
- Corki
- Ezreal
- Nidalle
Rene/Olaf. Cała reszta albo useless late albo czysty ADC.
o co chodzi useless late
a nidalle corki i ez?
Kup sorka ona op

Ja nie lubię off tanków, wolę tanków i jak szukasz wytrzymałego champa malphite (jest moim mainem na top chyba jak jestem 2 albo 3 w kolejce). Tylko na rankach napisz iż ci nie zbanowali (jeśli zrobi to przeciwnik masz pecha). Drugim jak mi się nasuwa to shen (tutaj możesz zbudować z niego off tanka) - jednak jak bywa w życiu najczęściej banowana postać. Garen ma zalety i wady jednak daję radę. Krokodyl (wada szybko pushuje lane do przodu) - za to jaki dmg. Javran 4 tak samo jak reszta tanków w porządku (jednak wadą i zaletą jest jego ult w zależności jak zostało użyte).
Pod AP na top : vladymir albo Kennen.
A z off tanków niech ktoś poleci kto nimi gra - ja nie gram.