Jakiego bohatera kupić - c.d

Syndra niekontrowalna? Brzmi jak słaba wymówka "typowgo bronzu" po przegranej linii. Ale tak serio, Syndrę strasznie łatwo zniszczyć na linii, wystarczy tylko ogarniać jak działają jej skille.

Olaf jest chimerycznym championem, który chyba swoje lata świetności już doświadczył. Pamiętam na 2% przy buildzie na tanka dawało rade robić double kille nim albo poprostu głupie sytuacje, gdy goni cię przeciwnik z pełnią życia a ty na resztce stajesz z nim do walki i wygrywasz mając więcej hp niż miałeś. Dlaczego chimeryczny? Bo jeżeli nie masz jaj , to nic a nic nim nie zdziałasz, jeżeli nie wyczujesz jego pasywki, to będziesz jak tryndamere, który nie potrafi wyczuć kiedy użyć ulti. Olaf właśnie taki jest a nerfy i buffy nie pomagają niestety. Prawdę mówiąc nie grałem ostatnimi czasy nim, ale nie widziałem żadnego dobrego Olafa co świadczy iż jest mu ciężko. Kolega chciał Offtanka, Fightera i najlepiej tą rolę będzie pełnić Renekton z wyżej wymienionych. Useless late to pojęcie względne, które polega na tym iż champion , którym grasz nie jest tak efektowny na 18 lvlu, z full gearem jak inne pełniące te same role championy. Moim zdaniem tzw useless lategame można skorygować odpowiednio do teamu przeciwnika i przebiegu gry.

Czyli pykać renią :)

Shen to czysty tank, nawet jak będziesz miał 400ad to będzie szito's

@Kupcie se zielana :) 400ap i taki dmg z q że głowa mała

" Shen to czysty tank, nawet jak będziesz miał 400ad to będzie szito's" Nie wiem czy w tym momencie obraziłeś tanka czy nie. Jednak na tyle wystarczy on iż może obrócić losy jednego tf. Ma świetnego ulta do ochrony sojusznika.

Czyli pykać renią Shen to czysty tank, nawet jak będziesz miał 400ad to będzie szito's@Kupcie se zielana 400ap i taki dmg z q że głowa mała

Zilean to mój częsty pick na mida. Ciężko skontrować tą masochistyczną zabawkę, a jeżeli twój team nie ssie ostro (ostatnio 0;4 jax top w 8mej minucie) to to jest championa który potrafi zwycięstwu dopomóc (a to sobie fala minionków idzie z bombką na czele)

@Perenir Olaf się sprzedał. Pogrzeb we wtorek...

Oczywiscie ze Shen z 400 AD to szitos gdyz on ma 100% magic dmg... I Shen ma pasywke ktora dzieki bonusowemu hp dodaje Shenowi dmg co 10 sekund (basic ataki przyspieszaja o 1s).

Shen to czysty tank, nawet jak będziesz miał 400ad to będzie szito's

Bo i jego nie powinno budować się pod AD. Nie ma skilli pod AD. Ba, nawet nie powinien budować się pod AP - nie ma dość mocnych przeliczników. Wszystko, naprawdę wszystko w jego kicie wręcz krzyczy "CHCĘ BYĆ TANKOWATY!" - dlatego też tak się go powinno budować. Zwłaszcza że w dobie itemów takich jak Sunfire Cape on może nadal zadawać obrażenia po prostu stojąc w pobliżu :) dodajmy do tego taunta, global shielda z teleportem (idealne - IDEALNE - do splitpushowania), shielda co kilka sekund, boost do AA z HP... Dlatego czysty tank w wykonaniu Shena to nadal groźny przeciwnik.

Tak mnie dziwiło iż pd ad, ale nie chciałem nic pisać. Ja zawsze go buduję go pod tanka, i tylko do pod niego. Śmieszy mnie iż ludzie robią z niego off tanka.

@thundeR 100% racji , ale niestety już dobre parę razy widziałem ludzików którzy budowali Shena pod AD off tank a potem się dziwili że dostają ostro w dupsko, ja osobiście buduję go pod full tanka + rylai który nie dosyć że zwiększa mu ilość hp to jeszcze daje dodatkowe CC, dmg na wszystkich ofensywnych skillach i dodatkowe parę punktów shielda na ulti i W. A wracając do tematu to nie wiem czemu już od dłuższego czasu nie widziałem Nidale na topie mimo że jest to według mnie świetny pick szczególnie że można ją budować na wiele sposobów , ale może to dlatego że nie należy do łatwych postaci , mi osobiście najwięcej problemów sprawiał jej skok na początku ( parę razy zamiast wskoczyć na gościa to skoczyłem za nim :) )

Z Syndrą jest tak, może i łatwo się nią gra, ale jest trudna do całkowitego ogarnięcia. Jak narazie ma największy możliwy dmg na 6. poziomie. Olaf jak dla mnie, to już nie to samo co kiedyś :( Renekton jest jednym z najmocniejszych solo toperów teraz. Ahri coś tam zmieniali, niby jej coś tam niektóre rzeczy poprawili, ale ponoć znerfili przez to (nie wiem, nie grałem nią nigdy). Shen, owszem czysty tank, ale dobrze wyfarmiony i jeśli składa dobre itemki, to w late game może solować adc (Vayne to nie dotyczy). Ma dość niezłego bursta w early wg. mnie. Dodatkowo jest bardzo pomocny dzięki tauntowi i tarczy na przyjaciela. Mogą one zmienić przebieg walki. Wit's End to świetny item dla niego. Nidalee jest też mocna, po 6. poziomie prawie niemożliwa do zabicia, ale potem to już tylko poke z dzidy jeśli jest AP. Pod AD też się dobrze gra, ale niektórzy uważają to za trolling :/

Z Syndrą jest tak, może i łatwo się nią gra, ale jest trudna do całkowitego ogarnięcia. Jak narazie ma największy możliwy dmg na 6. poziomie.

Mała prośba sprawdź sobie dmg Malzahara , Katariny i nowego Heimerdingera (chodzi mi o jego rakietki w ulti) bo z tego co się orientuję to Malz i Heimer mają na bank większy dmg, odnośnie Katy nie jestem pewien w 100%.

Popatrzę, policzę potem. Zapomniałem o tym, że Heimera zmieniali. Poza tym, trochę źle napisałem, miałem na myśli dmg z samego ulta. Malza ma wtedy mniejszy dmg (250 dmg i to przez 2.5 sekundy, a Syndra od razu 270 dmg i 90 za każdą "kulkę" w grze). Z Katariną jest tak trochę zależnie od przeciwnika, może zadać całe 400 dmg lub prawie nic, gdyż bardzo łatwo anulować ulta Katy. Jednakże może ona mieć większy dmg jeśli porównywać całkowity dmg, a nie tylko na 1 cel, ale tak czy siak Katarina musi być bardzo blisko (co jest ryzykowne) i w każdej drużynie jest chociaż jedna postać, która może przerwać jej ulta. Dinger ma 550 dmg z ulta, jednakże jest ono dość ciężkie do zrealizowania przez to, że rakietami trudno trafić (ew. stun rzucisz i po kimś). Tak więc największy możliwy dmg jest pomiędzy Dingerem i Syndrą (teoretycznie można nią zadać 630 dmg z wszystkimi kulkami, jednak jest to trudne, żeby ogarnąć to czasem). Jeśli ktoś zauważył gdzieś błąd, to proszę nie hejtować od razu, tylko poprawić :)

@Mikolaj96 Za trolling uważa się raczej nidalee supporta bez wardów, ni dość że full ap, nie ma wizji to jeszcze podpiernicza kille. Jak ktoś nazywa Ad Nid trollem - to po prostu jakaś głupiutka sierotka która ni dość że nią raczej dużo nie grała, to raczej nie ma za dużej wiedzy o tym co kłapie na czacie.

Wiem, wiem. Ale już kilka razy tak próbowałem iść AD Offtank Nidalee i za każdym razie, nawet jeśli jakoś mi jeszcze szło to zostawałem obrzucany obelgami itd. aż mi się nią odechciało grać. Raz nawet dostałem komunikat od Riotu, żebym się "przyzwoicie" zachowywał, bo niszczę innym zabawę z gry. Były to normale, na rankedach może jest inaczej, ale wolę nie nie kusić losu.

Ja na normalach cały czas dostawałem ostrzeżenia co do karthusa -.-, a na rankedach nie dostałem takiego czegoś, ani razu. A Nidale sam nie lubie bo najczęściej grają nią trole.

A tobie jak się nią grało? Bo z tego co widze to w późniejszej fazie gry lami jak nie wiem więc dlatego jej chyba nie kupie

No cóż, żaden offtank/tank nie oszuka przeznaczenia, jakim jest late game bycie "na drugim planie" i głównie pomagania carrym. Karthus wg. mnie jest jak Brand. Niby nic nie kontruje jakoś specjalnie, a jest łatwy do skontrowania, ale może potem, jeśli jest w tyle, podłapać zabójstwa lub chociaż asysty. Trzeba nim grać pasywnie i farmić. Świetnym przykładem jest Froggen (miał 300 lasthitów gdzieś około 20-24 minuty). Też nienawidzę pseudo-supportów aka. drugi ap carry Nidalee. Dla mnie, nie jest ona najlepszym wyborem na supporta. Z drugiej strony AP Nidalee na midzie lub topie może potem zabijać carrych przy pomocy jednej lub dwóch dzid, ale poza tym prawie nic nie robi (może jeszcze leczyć i zwiększać AS).

No ale taki Karthus różni się od Branda tym, że idzie nim naprawdę pokoksić jak ma się do niego głowe i cierpliwość.

To Nie kupie nidale juz na 100 %

AD Nidalee jest przyjemna.

Trinity, tłuczki, botrki, można nawet muramane zapodać by dzida coś biła.

Strasznie silna w laning phase, nie daje podejść melasom do CS-a bo autoataczek :)

W late słabnie ale myślę, luźno zburstować/wyzone-ować adc może. NIE MÓWIĄC NIC O JEJ GENIALNYM SPLITPUSHU.

Trochę magic resa i Karthus nic nie zrobi. On ma niskie przeliczniki AP w skille przez co w miare łatwo obronić sie przed jego dmg. Będzie problemem tylko wtedy jeśli pozwolimy mu się sfeedować lub wyfarmić. Wiem co mówię. Kupowałem Karthusa jak był jeszcze za 6,3k, grałem wtedy kiedy Ashe na mida latała.

Trochę magic resa i Karthus nic nie zrobi. On ma niskie przeliczniki AP w skille przez co w miare łatwo obronić sie przed jego dmg. Będzie problemem tylko wtedy jeśli pozwolimy mu się sfeedować lub wyfarmić. Wiem co mówię. Kupowałem Karthusa jak był jeszcze za 6,3k, grałem wtedy kiedy Ashe na mida latała.

Znaczy się 2009 czy 2010r? I czy nie lubisz używać penetracji żadnej? :c