Jakiego bohatera kupić - c.d

Osobiście głosowałbym na Jinx ;) Dalęki zasięg Q, w razie potrzebny szybszy atak. Snare, spowolnienie, globalny ult. Rzadko zdarza mi się widzieć carry'ującego Luciana, Jinx już dużo częsciej. Nie potrzeba nią za dużo skilla żeby wymiatać. Ta postac jest sama w sobie maszyną do zabijania. A jak uda Ci się zgarnąc killa, to za 2 sekundy możesz być poza zasięgiem przeciwnika bo pasywka daje Ci speeda za takie bajery ;)

Lucian z kolei ma dosyć fajnego ulta, jednak chyba tylko 2 razy widziałem żeby ktoś go dobrze wykorzystał. Strasznie łatwo z niego uciec. Jedynie co przemawia za jego wyborem to pasywka. Podwójny atak po każdym skillu o ile się nie mylę. Ogarnięty człek może zrobić z tego użytek.

Jednak Jakby nie patrzeć Jinx jest często banowana (przynajmniej ja tak mam na rankedach). Więc bezpieczniejszy wybór to lucian.

ja mam 25 więc rankedów nie gram ;]

Wg. mnie, Jinx jest lepszym wyborem od Luciana. Jak już ktoś tam napisał na stronie LoL'a, Lucian to chyba jedyna postać, która nie była OP (niezbalansowana, jeśli ktoś woli) tuż po wydaniu :D Trzeba jednak uważać, bo Jinx nie ma żadnej umiejętności do ucieczki, więc jeśli się zapuścisz zbyt daleko, to możesz to przypłacić życiem.

Wg. mnie, Jinx jest lepszym wyborem od Luciana. Jak już ktoś tam napisał na stronie LoL'a, Lucian to chyba jedyna postać, która nie była OP (niezbalansowana, jeśli ktoś woli) tuż po wydaniu Trzeba jednak uważać, bo Jinx nie ma żadnej umiejętności do ucieczki, więc jeśli się zapuścisz zbyt daleko, to możesz to przypłacić życiem.

Bullshit. Było co najmniej kilka postaci, które w momencie wyjścia były całkiem przyjemnie zbalansowane (patrz: Xerath, który so far dostał tylko jednego... buffa). Oczywiście zdarzają się też postaci będące OP, ale za to można podziękować wspaniałym graczom na PBE (którzy korzystają ze swoich kont w celu sprawdzenia champów zamiast TESTOWANIA nowych rzeczy).

A Lucian jest underrated przez większość graczy. Wiele osób mówi o tym że jest bardzo słaby etc., ale jak ktoś ogarnie jego skillset (zwłaszcza ulta, co proste nie jest) to nagle okazuje się że jest całkiem porządnym wyborem ze sporym burstem. Tylko tu jest właśnie słowo-klucz: nim trzeba ogarnąć grę. Bez tego zrobimy mniej niż Sivir przed ostatnim reworkiem.

Owszem, Lucian jest dobry, ale wszystko czym się wyróżnia od innych adc jest po prostu.. dość słabe. Jego ult jest praktycznie bezużyteczny jeśli nie ma żadnych CC. Jego inne skille można uniknąć, a pasywka nie jest aż tak dobra.

Tylko tu jest właśnie słowo-klucz: nim trzeba ogarnąć grę.
Każdą inną postacią trzeba ogarnąć i w większości są lepsze od Luciana. Dlatego też napisałem, że wg. mnie, Jinx to lepszy wybór (właściwie to też wielu innych adc).
Owszem, Lucian jest dobry, ale wszystko czym się wyróżnia od innych adc jest po prostu.. dość słabe. Jego ult jest praktycznie bezużyteczny jeśli nie ma żadnych CC. Jego inne skille można uniknąć, a pasywka nie jest aż tak dobra. Każdą inną postacią trzeba ogarnąć i w większości są lepsze od Luciana. Dlatego też napisałem, że wg. mnie, Jinx to lepszy wybór (właściwie to też wielu innych adc).

Erm... nie to żeby coś, ale mało który ADC wymaga takiego ogarnięcia jak Lucian. W zamian dostajemy całkiem fajny skillset. Ult bezużyteczny? Możesz go castować będąc w ruchu, więc nikt nie zabroni ci uciekać ostrzeliwując goniących albo walić przez ścianę na długim zasięgu. Do tego możesz doskoczyć, 150%AD dmg z AA, skill, 150% z AA, skill, 150% z AA... Lucian wydaje mi się dawać spory potencjał jeśli go ogarniemy, nagradzając gracza fajnym dmg.

Może na szybko przeczytałeś, więc zaznaczę to jeszcze raz: jego ult jest praktycznie bezużyteczny, jeśli nie ma żadnych CC. Żaden chociaż trochę myślący gracz raczej nie będzie stał w miejscu, i przyjmował na klatę wszystkie strzały. Dlatego jest praktycznie bezużyteczny, ale jeśli będą pod działaniem CC, to ult może coś tam jeszcze zrobić. Jeśli się ogarnie np. Caitlyn lub Dravena to też mają fajny dmg. Krótko mówiąc, wg. mnie oczywiście, Lucian to jeden z gorszych adc.

Zacznijmy od tego, że lucian dostał buffa w 3.12 i jest niesamowicie OP. Jakby był jednym ze słabszych ADC to korea by nim teraz nie grała i diamenty również. Widać żyjecie parę patchy do tyłu :D

Jego ult nie jest uselessem. Dobrze clearuje wave-y, jeśli ktoś dashnie przez sciane z lowhp używasz ulta i masz fraga, gdy jest końcówka teamfightu przy którym przypuśćmy przegraliście zawsze możecie uciekać używając ulta co jeszcze osłabia przeciwników.

Ogółem jest teraz solidniejszym pickiem niż Jinx ale i ona jest fajna.

@N4zArh

Nie 150% tylko nawet na wyższych lvlach 175% co też zwiększa jego dipsy.

Ulti luciana jest łato oszukać. Wystarczy chapnąc go blitzem, albo treshem i ulti siada. Dobrze gania postacie, to musze przyznac

On głównie ze skila robi harras, a jinx odpala rybkę i ma AoE + dobry zasięg. Jak już ktoś wspomniał że jinx nie ma skila do ucieczki, ma, jest to pasywka wystarczy ubic

jednego dziada i mam taki speed że tylko teemo nas dogoni ;)

Kazda wypowiedz skupia sie na ulti tych postacie, a czy tylko ultem sie bije?

Jak grałem Jinx na rotacji to udało mi się wyciągnać 2.36speed a + działko to miałem tam jakieś 2,7~ po 320dmg no to niezła maszyna, no nie?

Ja sobie też kupię luciana i tego nowego champa zbieram, a co tam ;p. Tylko warzywko Jinx może nie trafić z ulta, może spalić pułapkę (nie wiem jak nazwać te skaczące łapki). Więc w tym wypadku działa tak samo. A wiecie kiedy ma wyjść nowy champ ?. (Do tego czasu trzeba nastukać 14 000 IP).

Yasuo pewnie wejdzie na początku sezonu 4. Ale znając Riot, pewnie go wypuszczą patch po sezonie :D

Ulti luciana jest łato oszukać. Wystarczy chapnąc go blitzem, albo treshem i ulti siada. Dobrze gania postacie, to musze przyznacOn głównie ze skila robi harras, a jinx odpala rybkę i ma AoE + dobry zasięg. Jak już ktoś wspomniał że jinx nie ma skila do ucieczki, ma, jest to pasywka wystarczy ubicjednego dziada i mam taki speed że tylko teemo nas dogoni Kazda wypowiedz skupia sie na ulti tych postacie, a czy tylko ultem sie bije?Jak grałem Jinx na rotacji to udało mi się wyciągnać 2.36speed a + działko to miałem tam jakieś 2,7~ po 320dmg no to niezła maszyna, no nie?

To nie oszukanie ulta, tylko przerwanie. Cóż, trzeba liczyć się z tym, że jakiekolwiek większe CC tego ulta przerwie, dlatego też z reguły nie używa się go na ślepo - coś jak z ultem Katy. A to że ze skilla robi harass... o to właśnie chodzi - Lucek jest od zamęczenia wroga. Wszystko w jego kicie wręcz krzyczy żeby zagrać z agresywnym supportem pokroju Leony - wtedy burst jest naprawdę straszny, mało co jest w stanie tak pokarać wroga.

Pasywka Jinx to bardzo marna ucieczka - wymaga zabicia choć jednego celu. Nie zginie = nie ma ucieczki. Bardzo ciężko mi to porównać in-plus nawet z krótkim dashem Luciana, zwłaszcza że ten skill wyłącza wszystkie slowy.

Nie wiem czy ktoś cię uświadomił, ale KAŻDY ADC w lategame robi sporego speeda i spory dmg. Jinx w late robi niezłą rozpierduchę, przyznam ci tu rację. Problem w tym, że dobrze ściśnięta w early będzie mieć poważny problem żeby do tego late wytrwać. A przycisnąć ją w tej fazie to wcale nie jest coś wybitnie trudnego. Przynajmniej ja tak to widzę.

Nie musi być większe cc żeby przerwać ulti lucka wystarczy pierwszy lepszy snare no chyba ze to juz naprawili bo swojego czasu ulti varusa i lucek juz nie strzela :)

Tak można powiedzieć o każdym "łatwym kontrowaniu ulta championów". Patrzcie wystarczy 1 stun na katę i pali swoje combo, nunu tak samo stun na ulcie i przerywa. A jednak w odpowiednich rękach działają cuda. Tylko trzeba wiedzieć kiedy wbić w tf.

A jak tam florka się trzyma. Bo ostatnio grałem na topie riven i dostawałem niezłe baty, jednak wychodziłem zwycięsko z pojedynku z 30 hp. Jednak trochę kłopotów sprawia.

DeimonD nie czaisz chyba o co mi chodzi bo owszem sprawa w przypadku stuna jest oczywista , ale snare to zupełnie inna bajka nie wiem czy do tej pory zauważyłeś ale podczas snare jesteś w stanie atakować i używać skilli o ile nie wymagają twojego poruszania się , w związku z tym jest moim zdaniem coś nie tak skoro obojętnie jakikolwiek snare potrafi przerwać ulti Lucka bo nigdzie w całym opisie skilla nie ma wzmianki że musi się poruszać podczas używania ulti. Także czytanie ze zrozumieniem się kłania. Offtop off. A wracając do tematu to Fiora nie jest zła i potrafi ładnie namieszać w teamfightach a na lini też nie ma najgorzej aczkolwiek bardziej preferuję jakieś tankowate postacie.

Bo myślałem iż jedziesz po lucianie w kontekście ulti tu masz rację, ale lucian to bezpieczniejszy wybór od Jinx. Chociaż nie wiem, ja jestem za Lucianem.

Corki czy Ezreal?

Jaki styl gry preferujesz?

Chodzi o mid bot itp czy def i agresywna?