Jakiego bohatera kupić - c.d

Inyenn, gram w lol'a od ponad 3 lat, nie uważam się za pro po prostu chce żebyś wiedział że nie muszę jeszcze trochę pograć żeby ogarnąć grę. Co do xina to napisałem że osobiście nie robię takiego buildu, ale jeżeli on chciał dmg to Yommu jest dobry. Jak już napisałem jego active nie służy xin'owi od tak do zwiększenia as tylko do władowania W Q combo które staje się o wiele bardziej efektywne jeżeli wejdzie w "sekundę". Dodatkowo armor pene połączone z cdr daję duże możliwości na lini jeżeli gramy np kontra Garen czy Renekton.

Co do Branda i Cassio to teoretycznie bardziej pomocna wydaje sie Cassio ze względu na ulti, które dobrze użyte zestunnuje przeciwników. Osobiście wole Branda gdyż lubie jego burst i ulti w tf'ie. Co do tych miderów to według mnie wybierz tego kto Ci się bardziej podoba, bo chyba chodzi o przyjemność z gry :).

i jeszcze jest dobry do kontry wrogiego junglera. Ostatnio przyczaiłem na wrogiego jung. W krzaczkach przed takim jakby golemem co daje manę, i czekałem jak przeciwnikowi spadnie hp, włączyłem w,e,q . Miałem killa, i bufa xd.

Znaczy... nie to żeby to było do ciebie... ale jakim trzeba być idiotą, żeby nie sprawdzić krzaków przy blue gdy zbija się buffa?

Jeśli chodzi o ZDOMINOWANIE mida, to raczej Cassio widzę w tej roli - przez ten jej harass, oczywiście. Znacznie częściej widywałem żeby to ona robiła co chciała na lane niż Brand. Co nie zmienia faktu, że oba champy są bardzo użyteczne (na swój sposóB) i nie pożałujesz za bardzo ich zakupu.

hmmm ... chyba jednak kupie branda , a co, 4800 to jakaś fortuna nie jest :3 zachęciło mnie to jego ulti, nie raz widziałem jak brand roznosił team fight tym cackiem :D kupie i zobacze ale dzięki za rade

Szczególnie roznosi jak się poodbija od minionów, bo nie ma priorytetu na championy.

Szczególnie roznosi jak się poodbija od minionów, bo nie ma priorytetu na championy.

Chyba, że płoną, czy jak to tam nazwać.

Jeżeli cel jest podpalony pasywem Branda to odbity pocisk przyspiesza.

Xerath, Viktor czy Ziggs? Który z nich będzie najlepszy przy obecnej mecie?

viktora trzeba dobrze ogarniac zeby cos zdzialac;p

xerath kilka razy widzialem go na lsc , fajne ulti,stun, dlugi zasieg;p

ziggs niski cdr Q + dobry dmg+ dobry harras, E jako spowalniacz, W dobre do ucieczki, gonienia;p, no i ullti ktory ma pokazny dmg;p duzy zasieg, mozesz sie pobawic w snajpera jak ktos ma malo hp i ucieka;p

polecam ziggsa;p najprzyjemniej sie gra;p

Mam pytanko, czy nie lepiej xinem iść na bota ?. Jak ma atakować wrogiego adc ?. Bo na jungle jeszcze jestem za słaby :).

Mam pytanko, czy nie lepiej xinem iść na bota ?. Jak ma atakować wrogiego adc ?. Bo na jungle jeszcze jestem za słaby .

Szybka odpowiedź. Nie.

Najwięcej frajdy da Ci pewnie Viktor. Nie jest taki trudny do ogarnięcia, już w 1. meczu zagranym Viktorem wbiłem 4 trupy i skończyłem ze statami 28/9/11.

Cała filozofia to ogarnięcie jego lasera, sterowanie ultem i kwestia kupienia dobrych itemów. Na prawdę nie rozumiem dlaczego wszyscy mówią jaki to on trudny nie jest.

Może to kwestia tego samego imienia, że go tak szybko ogarnąłem xD.

Ma czym uciec (klatka), może nią pomóc teamowi albo złapać adc. Wydaje mi się że będzie najlepszy. Jeszcze fakt że laser przechodzi przez wrogów.

Zapomniałem jeszcze dopisać o shieldzie z Q, przydaje się do harrasowania.

@Xinem na mida, serdecznie polecam. Na 2 levelu bierzesz E na 1szym Q i wbijasz się na pałe z ignitem. Albo frag gwarantowany albo chociażby napewno flash ^^

Avitus dawno Brandem nie grałeś bo zmienili mu to już jakiś czas temu. Teraz zamiast przyspieszenia, uderzając podpalonego kula poleci w najbliższego bohatera. Co do tych 3 miderów to Ziggs wydaje mi się najlepszym wyborem ze względu na niskie cdr pozwalające harassować przeciwnika a także farmić. Xerath wydaje mi się całkiem w porządku, jednak ja osobiście jak nim gram to cierpię na brak dmg :), jedynie early coś robię później to lipa ale to pewnie ze względu że gram nim raz na ruski rok. Co do Viktora to się nie wypowiem bo grałem nim tylko w czasie rotacji, ale tak jak patrze na Viktorów jak z nimi gram to wydaje on się średni.

Za stary już jestem...

xinem na mida spróbuję :D. Nie byłem na tej pozycji nim, ale lubię mid bo przez to kontroluje całą grę.

ostatnie pytanie : a masterki brać od tanka te zielone czy od adc/ad te red ?.

Xerath wydaje mi się całkiem w porządku, jednak ja osobiście jak nim gram to cierpię na brak dmg

Wiesz że mówisz o champie z jednym z największych DPS w grze (o ile trafia) i ~100% przebiciem mresa z odpowiednim buildem (void)? Xerath ma straszny poke, a combo robi sporo przez cały mecz. Ale po kolei.

Z wymienionych midów stanowczo odradzam Viktora, przynajmniej początkującym. Jako postać jest świetny, ale pasyw mocno osłabia go w late (brak T3 core itemu, a sprzedać się go nie da...). Gdyby nie to, to byłby genialnym pickiem; niestety przez ten problem mocno widać spadek siły w późniejszej fazie. Ogólnie dobry, ale trzeba wiedzieć jak gra się magami żeby się nie przejechać (za plus można podać możliwość skontrowania Malzy [do pewnego stopnia]).

Wracając do Xeratha - to jest champ genialny, z fajnym poke, z fajnymi obrażeniami, ale wymaga bardzo dobrego pozycjonowania - źle się ustawimy w teamfighcie i przeciwnik do nas zbyt szybko podejdzie. Poza tym Xerath bardzo nie lubi się z tymi midami, które mają dobre gap-closery - patrz: Akali, Talon... zwłaszcza Talon. Jeśli ogarniacie skillshoty - będzie fajną zabawką w waszej kolekcji.

A Ziggs? Wydaje mi się najbardziej przystępny dla początkujących, ale ogólnie nim nie grywam więc nie będę nikogo wprowadzać w błąd. Tak czy owak - cała trójka jest dobra i całej trójce warto dać szansę (mimo że jak już mówiłem - Vik jest na tyle specyficzny, że lepiej umieć grać zanim go weźmiemy do kolekcji).

jakiego junglera polecacie? cena nie gra roli, potrzebny mi taki tankowaty jungler (nie lubie szybko padać) ad / ap bez różnicy byle żeby mieć tego kopa i pomoc dla teamu. zastanawiam się nad : vi , hecarim, jarvan

Heca to tylko tank, nic więcej, z tym, że jego ganki są rewelacyjne. Fear, odepchnięcie.

Vi ma i dmg, i tankowatość. Jej ganki nie są za dobre przed 6 lvlem.

Jarvan, to samo co Vi, z tym, że ma mocniejsze cc przed 6, jak i po 6 od niej.

1.Mógłby mi ktoś polecić jakiegoś ADC? ( odpada Varus, Draven, Quien)

2. Mógłby mi ktoś porównać Riven i Dariusa??

3. Byłbym bardzo wdzięczny za jakiś fajny bulid dla Fizza:D

Witam poszukuję postaci która nie jest papierowa i potrafi zrobić jakikowiel DMGRiven vs Darius??

Jezeli chodzi o win lane to mysle ze Darius aczkolwiek w mid/late stanowczo wole Riven

a co do postaci nie papierowych i potrafiacych robic DMG to jest ich cala masa Renekton,Garen,Olaf,Lee duzo by pisac w kazdym badz razie szukaj offtankow :)