Jakiego bohatera kupić - c.d

Shavana czy Zac? JUnglera potrzebuje...

shavana rośnie w siłę w obecnej mecie, a zac słabnie.

Zac nie ma aż tak wolnej jungle.

Z tych dwóch ja bym także stawiał na Shyvane, ale to ze względu na sentyment- ma troszkę gorsze ganki pre-6.

A ja polecam Vi <3, potężny burst przy ganku + knock, jak masz już lizarda kupione(+ arm pene runy), ściągasz sam ADC combo Q>AA>E>AA>ULT>AA>E. W late nie słabnie, przeciwnie... Bardzo dobrze współpracuje z rengarem/Yasuo, ultujesz taką Vayne, rengar z ulta skoczy i prosz 4 v 5.

Może ktoś pomoże mi w wyborze dobrego junglera. Mam zamiar wybierać między Shyvaną i Kha. Narazie głównie gram Elise i Olafem.

Może zobacz sobie na Jarvana? Łatwa jungla, świetne ganki. Dobrze komponuje się z teamem bardzo często. Chociażby Jarvan i Orianna.

Lee Sin, moj main. Najwiekszy burst w early gamie, latwo sie gankuje pre 6 i past 6 jeszcze latwiej :)

Potrzebuje jakiegoś nietypowego picka na topa i mam do wyboru Urgota albo Karme, która z tych postaci będzie lepszym wyborem ?

Sam z dwojga złego wybrałbym Karmę. Jeśli Urgota zdjąć z bota to tak na prawdę nie będzie chyba ani twardy, ani specjalnie pomocny, nie zrobi specjalnie dmg, nie będzie nawet ładnie wyglądał. Ostrzegam, ze to tylko domysły, sądzę jednak, że Karma w nie się więcej do drużyny jako toper.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Urgot na topie sprawdzałby się, wg. mnie, lepiej od Karmy. Jego pocisk taki z trucizną (nie wiem jak to się nazywa) pozwala na bezpieczny harass z dużej odległości przy użyciu naprowadzanych rakiet? czy czym on tam strzelać może. Tarcza pomagałaby w doganianiu przeciwnika, a jego ult byłby praktycznie gwarantowanym zabójstwem z pomocą junglera. Jak dla mnie Karma jest kiepska, gdy nie idzie na mida.

Urgot potrzebuje bardzo dużo many oraz nie ma żadnej dobrej ucieczki. Może jako tankowata odmiana adc... sam nie wiem. Za to Karma na pewno spisuje się nieźle, ale może mieć pewną tendencję do pushowania jeśli harassuje wroga. Ma całkiem fajny boost do speeda z tarczy, ma snare jeśli ktoś siedzi w zasięgu, ma slowa - to pozwoli jej jakoś uciec, podczas gdy Urgot może mieć z tym problemy. Poza tym Karma to straszny poker i raczej ciężko ją dogonić.

Osobiście wybrałbym Karmę, może ciekawie wyglądać w teamach z tanky supp i jungle.

Na Urgocie buduje się Manamune co daje mu wszystko czego on potrzebuje, a także inne przedmioty dające manę, np. Lodowe Serce. Karma tylko mid, ew. support. Na topie nie ma dla niej miejsca, jest tam zbyt duża odległość pomiędzy wieżami, przez co ciężko jej uciec przed junglerem, ponieważ strasznie pushuje jeśli chce harassować wroga.

Ja też jestem za Karmą. Urgot puki co nie jest dobrym ani pożądanym pickiem. Wybrałbym karmę. Poprawne granie nią pozwoli ci wyeliminować kolesia z farmy jak i spokojnie grać, by wygrać linię. Spekulacje o junglerze są takie, że karma, wraz z jej przyśpieszeniem i snare albo slowie ma bardzo duże szanse na ucieczkę. Ma przyśpieszenie wraz z tarczą, niemałą zresztą tarczą, jak i slow z Q na mantrze i z tego promyczka.

Najlepsza postac na topa za 3150? Taka ktora robi dobry dmg w late i w early nie jest zla

A problem z Urgotem jest taki, że nie ma ŻADNEJ ucieczki.

Musiałbyś podać które champy są w tej cenie, człowiek już prawie takich w ogóle nie ma do zakupu, więc... :)

Zazwyczaj czampioni mają dobry late lub early :)

Jax chyba jest za 3150, całkiem nieźle nim się gra.

Jax/Mundo za 1350, za 3150 to Olaf/Shen

OLAF! W takim wypadku Olaf :) fenomenalnie sobie radzi w grze na chwilę obecną - dobrze rzucane toporki dają w sumie permaslowa, E daje super wymiany (zwłaszcza przy dłuższych walkach), W daje super survi (i jeszcze lepsze przeciągane walki), a ult pozwala przykleić się do dowolnego celu (jungler w tym czasie chroni squishy, a Olaf leci na pałę zabić ich adc/apc - zależnie od problemu jaki sprawiają). Naprawdę bardzo solidny pick zarówno na top, jak i na jungle (jego ganki są straszne, a clear całkiem szybki). Polecam jak cholera. :)

Olaf, ew. Jax. Osobiście preferuje grę Jax'em. Dobra mobilność dzięki Q, fajny atk speed i E ze stunem. Nie tylko potrafię wygrać swoją linię, ale i mid, bo mocne ganki wchodzą :-)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Jak tam z Lee sinem ? Zastanawiam się nad jego kupnem i nie jestem pewien :/ . Jest nadal tak silny jak kiedyś ? Nadaje się na topa czy już tylko jungla ?