W formie. Wyskillowany potrafi nieźle karać na topie. Jungla podobnie.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Hmmm.. Lux, jej ulti robi zamęt a wyprowadzając kombo można zdominować wroga na linii
ma 40s cooldown Ultimate
Ale
Anvia - jej chorobliwa pasywka która w większości przypadków nie daje przeciwnikowi Cie zabić, jej Ultimate jak dla mnie jest mega silny oraz bariera co może roździelić tm xD
Lux jest mobilna i szybka. Ale jak z Anivia? teraz w patchu 4.1 ją ulepszyli.
Więc jakby ktoś mógł opiszcie mi pozytywy i negatywy tych postaci.
Dziękuje
Lux - wielki burst, fajny laning, duży potencjał z gankowaniem, krótkie CD, zasięg.
Anivia - niesamowity waveclear (po jakimś czasie oczywiście), ściana która może wygrać lub przegrać walkę, stun (ciężki do trafienia), slow i duży dmg w ulcie, pasywka.
Waveclear jest fajny, ale jak dla mnie potencjalne DMG Lux zdecydowanie wygrywa.
To jeszcze pomyślę
Dziękuje za pomoc
Yorick czy Vladimir na TOP'a?
ciekawią mnie te dwie postacie, gram dopiero troszkę ponad 4miesiące i nie mam zbyt wielu championów, bo zaledwie 16;)
Chciałbym postać która będzie dobrym pickiem zarówno jak teraz w silverze i później jak się uda wyjść dalej;)
Niech to będzie postać, która się szybko nie znudzi;)
No to w takim razie żaden z wyżej wymienionych , bo za ciekawi i trudni to oni nie są , ale jeśli już musiałbym wybierać to chyba Yorick bo moim zdaniem ma trochę ciekawszy skillset.
Iean a możesz to jakoś uzasadnić? I ewentualnie podać coś ciekawszego;)
Zważ na to, że jestem początkującym graczem;)
Chwilowo cena do 4800IP
A więc tak Vlad to przede wszystkim spam Q i ulti w teamfightach, za to Yorickiem to też spam ghulem od lifesteala i slowa i jeszcze ulti na adc żeby było 6vs5 w tfach, a są oni moim zdaniem łatwi bo trudno ich wygonić z lini (a już w szczególności vlada bo nie ma many) ze względu na trochę chory sustain dzięki skillom bo co z tego że użyjemy na nich pełne combo jeśli minutę później mają znowu tyle samo hp a my jesteśmy do tyłu zarówno z hp jak i maną. Jak chcesz ciekawą postać to spróbuj Jarvana, LeeSina albo WuKonga bo nie dość że są ciekawi i mają świetny skillset to na dodatek żeby grać nimi DOBRZE (nie świenie tylko dobrze) potrzeba trochę czasu. Najbardziej bym chyba pod względem nie nudzenia polecił WuKonga gdyż naprawdę uczucie gdy 2 lub trzy osoby z przeciwnego teamu zużyły ulti na twoim klonie jest bezcenne Aczkolwiek jest on niedoceniany i rzadko pickowany na rankedach więc może spróbuj LeeSina.
Lee Sinem grałem na rotacji, strasznie trudna postać dla mnie;)
Wukong częste bany na rankedach;/
J4 to taki bardziej jungler jak dla mnie a tam nie umiem grać
Od czasu swojego reworka jest dużo mocniejszym pickiem. Do tego stopnia, że w 4.1 dostał nerfa na slowa. Tak, to obecnie bardzo dobry wybór zdecydowanie bardziej przyda się w teamie niezależnie od tego czy top, czy jungle niż Xin.
To si, chociaż nie wiem czy sobie kupić olafa czy cait. Cait jest w darmówce była i dobrze się bawiłem jako adc. Siatka nieźle działała na dogonienie ucieczka. No i pułapka, jedynie co w niej widzę minus to ult łatwiej zablokować ale naprwawdę gra sprawiała mi fradę. Gonili mnie w trzech flash w krzaki przez ścianę i znowu e i nie złapali mnie.
No zobaczę ale olaf jest stosunkowo tani a rośnie na godnego championa to sobie go chyba kupię.
Jakie szczęście mam do rotacji ostatnio chciałem sobie kupić olafa i co mam w darmówce mogę sobie przetestować i porównać czy cait czy olaf. Więc cały tydzień mam na to.
Graves,kog'maw czy cait ? Najbardziej przekonuje mnie graves bo jest rzadko spotykany i ma fajną pasywkę , ale zaraz kog ma ładny dmg a cait zasięg
Kog jest mocny z ogarniętym teamem (szczególnie supp). Early słabe za to w late... Cait to cait... uniwersalny, bezpieczny pick na adc. Graves sprawdza się jako counter dla vayne, ezreala czy varusa. Na obecną chwilę grałbym gravesem. Częściej sprawia mi problem niż cait czy kog
Graves najlepszy gasi każdego adc na combo , w late też mocny. Kog maw swietny do wygrywania gier jak grasz z jakimiś słabymi graczami , samym W zniszczysz pół przeciwnego teamu, a do cait sie nie wypowiadam bo jej nie lubię i moim zdaniem jest beznadziejna czy to na lane czy to w team fightach. Jej zasięg sprowadza się do tego że twój adc zamiast pomagać drużynie stoi jak najdalej i czeka az podejdą a że nikt nie podchodzi a twoja drużyna nie żyje może sobie uciekac do swoich pułapek dlatego ja bym wybrał gravesa bądź kog'a. Kog najlepszy w late, Graves dobry we wszystkim chyba najbardziej uniwersalny ADC dmg +slow+dash i ulti które robi dmg w team fightcie a nie jak cait która rzuca swoje zza pół mapy celujac w adc badz nuke a obrywa malphite ktoremu nawet shield nie schodzi.
Graves, Kog Tak
Cait Nie
Z Kogiem wstrzymaj się do najbliższego patcha - jego Q zostaje przerobione na skillshota z 2x większym zasięgiem (ale też możliwego do zablokowania). Ciężko powiedzieć jak to się na nim odbije (oczywiście pomijając fakt że nie będzie musiał podchodzić do wroga by zniszczyć mu armora i mresa).
Graves-em grałem sporo i najbardziej polecałbym Ci tą postać. Bardzo dobrze współpracuje z Annie lub Leoną. Ma potężny burst i jak dla mnie jest silny w każdej fazie gry oraz bardzo łatwo jest nim wrócić do gry po przegranej linii. Jego dash w połączeniu z smoke daje Tobie bardzo dobry system ucieczki, dobrze rzucony granat w tf-ie może dać Ci całkowite poczucie bezpieczeństwa.(nigdy nie używaj w team fight dasha do atakowania przeciwnika, zostaw go sobie do ucieczki). Bardzo ważnym itemem dla niego jest botrk(gdyż w late polegać będziesz tylko na auto atakach), jak nabierzesz wprawy to możesz nawet składać go jako 1 item.
Kog... ja już kilka miesięcy nie widziałem tej postaci z resztą nie dziwie się gdy ostatnio pickuje się agresywne supporty a koggy nie ma systemu ucieczki.
Cait jest bardzo dobra na linii(harass harass i jeszcze raz harass z auto ataków), może atakować barona z bezpiecznej pozycji, w late słabnie. Ogólnie nie lubie mieć jej w teamie.
Najbezpieczniejszy adc cait. Zasięg może być zaletą i wadą, darmowy (flasch - siatka) czyli masz coś w rodzaju eza.
Ryzykowny pick kog czemu ? Musisz zawsze zakładać aby polegać na sobie więc bez dobrego supporta daleko nie zajdziesz przynajmniej na starcie.
O gravesie nie napiszę bo mało nim grałem.
A jak nie wiesz jakiego adc brać bierz ashe i tyle. Tak mnie zdołował brąz iż zatańczyłem nią dzisiaj jak nigdy.
A jak marudzicie na cait to brać w zamienika w postaci tristiany i tyle.
3xUp
Ależ bardzo łatwo to powiedzieć - ujemnym pick ratio. Skillshot będzie wolny (chyba że coś jeszcze zmienią), DMG niemal ten sam, do tego zatrzymuje się na minionach, ninja nerfik na early, w mid/late nieco może poharrasujemy.
Faktycznie, póki co missile speed jest wooolny i jakoś nie przekonuje zasięgiem. Ale kto wie, może coś z tym zmienią i faktycznie będzie mieć więcej sensu.
Jeszcze najbezpieczniej brać luciana (bo nie wiem czy zmienili w nim coś od ostatniego razu jak go widziałem) ani zbyt op ani zbyt słaby. W sam raz jako adc pod warunkiem iż grany jest dobrze i z głową.
co myslicie o aatroxie ?