Jakiego bohatera kupić - c.d

@Flakq, najlepszym ADC dla Cb byłaby Caitlnym albo Miss Fortune.

Cait ma świetny zasięg, pasywke i ulta

Miss, ma ciekawe skille. Można się nią pobawić pod AP, ma się fajnego bursta z auto ataku i ciekawy przelicznik w "kulach analnych".

Panowie, co bardziej polecicie: Kogmawa czy Vayne? Kogmaw dużo większy range, ale Vayne za to bardziej mobilna. Trudno mi wybrać ;<

MFka zawsze miała bursta :D

@UP, sam sobie odpowiedziałeś, wybierz co wolisz. Wydaje mi się że Vayne jest bardziej przydatna, za to Kog ma lepsze ulti.

A co z Gravesem?

Graves był bestią S2. Teraz nie jest aż tak popularny chociaż ma chory burst a z Tarickiem czy Zyrą miecie lane jak chcę. Teraz popularne stały się ADC z dużym range lub z możliwością łatwego bitowania.

@up

polecam vladimira .ma tego slowa z kałuży niby marne ale zawsze coś, vlad to taki typowy apc , 4800IP się zgadza , nikt nie ucieka efektywniej rozpływając się w plamke i zwiewając :D ulti daje dla twojego teamu mocnego kopa w tf +16(?%) dmg od każdego pozwala rozwalić wroga :P

Pff, Vladem się rzadko gra głównie dlatego że właśnie nie posiada mechanizmu ucieczki - plama to rozwiązanie dobre tylko na krótki dystans. Poza tym kto tu się pytał o APC?

Varus czy Draven? Kto jest bardziej przydatny?

Draven jest bardzo skillowy, lecz jest poprostu niesamowitą i genialną postacią. Jeśli ktoś go ogarnia to kosi strasznie.

Varus? Bardzo dobry ADc, Trutka, %hp dmg. Czego chcieć więcej?

Polecam obu!

ja takze sie zastanawiam ale nad varus vs quinn;p niewiem kogo wybrac;p

Quinn to bardzo ciekawa postać. Całkiem mobilna i ma niezłe możliwości dzięki zmianie miejsca z Valorem. Dodatkowo markowanie i bonusowem dmg; Varus za to ma suppressa oraz slowa. Jak chcesz grać kimś kto jest rzadziej spotykany to bierz Quinn.

A jak jest z tym Kogiem? Nikt nim nie gra, na LCS'ach też go nie pickowali. Czy to przez brak mobilności, czy co?

Jeszcze jedno, co myślicie o Twitchu?

Z Kogiem jest tak, że nie ma escape mechanizmu, więc potrzebujesz ogar teamu i setupu, który dobrze będzie cię bronił. Dlatego na SoloQ go nie widać, ale na premade już jest git.

Kogow jako Tako adc radzi sobie dobrze. Zwiększający skill szybkość ataku, plus możliwość zwalniania. Niestety jego minus jak pro mówi bez porządnego wsparcia leży. Kogow'a trzeba dobrze wytrenować aby skupać o co w nim biega. A co dotyczy Twicha, to już zależy od ciebie co preferujesz. Twich ma zatrucie przeciwnika, co w połączeniu adc daje dobre efekty, i do tego ma łatwiejsze ulti od kogo. No i nie ocenione q co daje mu niezłą premię do niewiedzialności, na krótką chwile. Co jest przydatne w gankach. Więc od ciebie zależy co weźmiesz, ja tam lubię kogo chociaż jest słabszy, ale za to dobra wygladająca postać i dobry "dubling" jeść jeść czy coś takiego :D.

Nie trzeba jakoś specjalnie Kogiem trenować. Jak był jakiś czas temu f2p to sobie nim zagrałem i wymiatałem. Kog' maw jest mocny przez to, że ma właśnie dodatkowy AS, zwiększenie zasięgu ataku, slow, zmniejszenie armora i magic resa oraz obrażenia + % max hp przeciwnika. Taki botrk świetnie go wzmacnia i myślę, że to jeden z najlepszych ADC. No, ale wiadomo, to moja autorska opinia. Twitch, wydaje mi się, ma w miarę słabe early, łatwo go na początku pojechać. Ale później daje radę, tym bardziej dzięki tej truciźnie, która sprawia, że szybko może pojechać przeciwnika. Ja raczej nie myślę, jak DeimonD, że Kog jest słabszy. Wybrałbym właśnie go, chociaż jak kto woli to można Twitcha wziąć, w końcu jest tańszy.

Siemka all ! Szukam top'a i ADC. Na adc grało mi się dobrze Varusem, Vayne, MF'ką i Cait ale mi się znudzili więc teraz myślę na Corki/Ez chyba, że macie lepsze propozycję. Natomiast na Top'ie preferowałbym dmg dealera + bruisera mam niby Jarka, ale on wg. mnie jest za dobry na jungle żeby marnować jego potencjał na top'ie Garen również odpada. Doradźcie ;)

Pod adc Kogow/MF/ashe moje typy jako ten gatunek. Pierwszego już opisaliśmy 2 posty wyżej. MF łatwa w prowadzeniu, i do tego passyw zwiększający szybkość ruchu miodzio, ashe dobra dla ganków, slow, i jej ulti.

Pod topa kupiłem sobie xina, czemu ?. Dobre skille, dobry w gankach, można go zrobić pod off tanka i wtedy jest si. A jak ci znudzi tank robisz go pod junglera. Potem na tanka to pantheon na solo top, mocne ulti, passyw do tarczy, stun i możność wchodzenia pod wieżę przeciwnika na dobicie go. Łatwy w "exp". Shen, stun, ochrona do defa na moment, jego ult przeżucenia, i ochrony sojusznika na krótką chwilę, jeśli sojusznik o co kaman w ulti shena można nie złą pułapkę zrobić :). Garen, łatwy w prowadzeniu, wyłączenie umiętności na krótką chwilę, taniec mieczy czy jak zwać tak zwać. Bariera, niezłe ult. Łatwy w prowadzeniu, i passyw do regenaracji hela.

Ja mam pytanko jedno, czy istnieje jakaś postać co działa na bulidzie np. szybkości ataku oprócz adc. Chodzi mi o to coś takiego, jak w innych mmo np. PWI assisin, nielubiany w tej grze. Iż ma szybkość ataku przełożone na zmniejszony dmg. Bo lubię jak postać bazuje na szybkości ataku, i nie wiem czy jest taki champ w lolu ?. Wiem tylko, iż adc, chodzi mi o jakiegoś "wojownika" co można go zrobić na szybkość zmniejszając mu dmg.

p.s : nie doczytałem, że garen odpoada, ale co nie zmienia faktu, iż jest dobrym "tankerem".

@ Up Można bawić się tak z Dianą no i Kayle, która im ma więcej szybkości ataku tym przynajmniej dla mnie jest śmieszniej ;)

Ja od siebie bardzo polecam Udyra - bardzo dobry pick i na topę, i na jungle. Sustain ogromny, dmg też niezły, do tego niesamowite przyspieszenie z niedźwiadka. Po zmianach z ostatniego patcha jest jak najbardziej użyteczny. Co prawda nerf z PBE który prawdopodobnie do nas trafi (zmniejszone dmg z tygryska i to o dużą wartość) go zaboli, ale to nie zmienia faktu że otrzymujemy bardzo elastyczną postać, zależnie od tego co chcemy nią osiągnąć (chcemy sustain? Żółw i stuny z niedźwiadka! Chcemy AoE dmg? Feniks! Chcemy być dobrym w pojedynkach 1v1? Tygrys, który poza ogromnym boostem do attack speeda ma przelicznik 150%AD!). Jest bardzo mocny i ciężko go wypchnąć z linii, zwłaszcza po zdobyciu czegoś na manaregen (muszę przetestować go z łezką, zobaczymy jak to wyjdzie).

Minusem jest oczywiście to, że gra nim wymaga odpowiedniego podejścia (częste zmiany skilli w walce i to zmiany z głową, podobnie z gankowaniem gdy gramy na jungle - trzeba natrudzić się bardziej niż w przypadku takiego Zaca który wskakuje wam znikąd na plecy przez pół ekranu). Jeśli jednak ktoś się dostosuje... cóż, lane przeciwko Pantheonowi zremisowałem bez większych problemów (a dla mnie to był zdecydowanie lepszy wynik niż dla niego), a Jaxa zjadłem (dwukrotnie na 2 próby; w drugiej z nich głupio oddałem Jaxowi sporą farmę i dwa-trzy kille w early, by potem go niszczyć w pojedynkach i lepiej wejść w teamfighty niż on).

Wiesz to też zależy kto jak gra, bo ja kiedy wygrałem topa Leoną (nikt nie chciał iść, bo sami premadzi oprócz mnie). Jax musiał być wyjątkowo słaby, bo na pewno lepiej się nadaje na topa niż Udyr. Co nie zmienia tego, że Udyr jest bardzo dobrą postacią. Osobiście najbardziej lubię go robić pod feniksa w jungle.