Jakiego bohatera kupić - c.d

"świnią" nigdy nie miałem okazji zagrać, może z raz ją grałem gdy była w rotacji. A może wukong? ostatnio jak był w rotacji to dobrze mi nim szło, jest też podobno dobrym toperem i juglerem.

Zobaczę jeszcze tą sejuani, na razie muszę kupić mojego ulubionego adc i wtedy będę myślał właśnie nad junglą, ale na razie chce się mniej więcej zoriętować.

I co myślicie o Vi? Słyszałem, że jest w kit OP na jungle, polecacie ją?

Vi jest OP w uj. Ostatnio sobie ją zakupiłem i jestem bardziej niż zadowolony. Czyści jungle cholernie szybko, dragon solo na 7-8lv, epicki doskok z q+ podbicie, ulti z podbiciem, polecam robić ją na zasadzie 3 itemy ad następnie 2 pod tanka, dmg robi zacny, adc ściąga sama bez najmniejszego problemu. Jedyny minus to cholernie duże ban ratio.

Vi jest mocna ale to postac ktora nie potrzebuje mozgu . Bindujesz R na myszce i wy*dalasz klawiature przez okno.

Najlepszymi junglerami na high elo to i tak Lee i Shaco.

Mhm, a może Hecarim?

Dobrym junglerem jest jak dla mnie fidle pod ap. Jeśli jest ogarnięty mid to pierwszy mój gank kończy się kilem. Vi też jest dobra jednak nie wiem czy nie zwiększyli jej cd na ulcie. Shaco w początkowej fazie może dominować - jednak im dłużej mecz trwa tym mu trudniej aby coś ugrać. Mam kupioną eve ale nigdy nią nie grałem chociaż teraz fioletowa wardy są widoczne nie ma orcale wię łatwo o gank.

Eve dostała tak absurdalne ninja nerfy, że budowanie jej inaczej niż pod AD tanka mija się z celem, a i wtedy jest bardzo średnio useless, jest chyba nawet słabsza, niż po sławetnych nerfach lata temu.
Ostatnio Twitcha mainuje na jungli, 14 gier z rzędu, każda wygrana, na 2 levelu robisz ganka na midzie/topie i gg, a od 3 levela ma gigantyczny DMG na gankach. No i jeszcze Wukong, i mean OP gówno dla no-skilli, ult w TF'ie i penty same wchodzą (wiem co mówie), ale jest w pierwszej dziesiątce pickowanych champów, więc niedługo nadejdzie "rework" i po championie. Graj nim póki możesz.

to jako junglera kupie wukonga, przy okazji dobry też jest na topie to zawsze coś^^ A na mida?

Na mida z mobilnych to Ahri, Fizz, Gragas i jeszcze Lissandra - dobrze użyte E załamie twoich przeciwników. Z ad Kha (chociaż go już dawno na MID nie widziałem) i Zed.

Dobry jungler..... oczywiście Sejuani, czyści campy średnio, ale ma dojście z "q" które zadaje obrażenia procentowe i podrzuca wroga, pozwala też uciekać przechodząc przez ściany, "w" eleganckie AOE z dość sporym dmg który rośnie wraz z ilością HP, skill "e" to jest bajka dla junglerów dzięki temu że cholernie zwalnia wroga, wpadasz na linie robisz combo, q->w-> zwolnienie z "e" i nie dość że koleś stracił właśnie połowę HP to jest konkretnie zwolniony, do tego ulti które dobrze rzucone może nam wygrać team fight i dzięki ulti każdy gank po 6 lvl to jest kill jeśli jesteś ogarnięty, tutaj nawet flash nie pomoże dla przeciwnika. Jest co prawda podatna na counter jungle, ale dzięki q może łatwo uciec. W late game pełnisz role tanka, inicjujesz walkę bezproblemowo do tego dobrze użyte ulti może zestunować nawet cały team przeciwnika. W poprzednim sezonie miałem około 90 gier Sejuani i win ratio 69%, w tym sezionie zagrałem 9 razy świnią i win ratio 88%, 8 wygranych 1 przegrana. Jest to postać którą nie raz i nie dwa carrowałem grę.

Podziwiam. Ganki większości Sejuani na dowolną linię w każdym meczu, w którym ją widziałem kończyły się tym że była w pierwszym szeregu uciekających - no, chyba że laner zburstował wroga na tyle szybko, by ten nie mógł się przeciwstawić. Poza tym Seju ma słabe 1v1, więc warto o tym pamiętać.

Jungler nie może być wolny jak z flaki z olejem to juz lepiej wziąść try niż sej. Gdzie przez pierwsze minuty masz duzo do powiedzenia na gankch a nie potem. Ja ją widzę bardziej jako supporta niż junglera. Jej ult może ładnie się komponować z niktórymi adc.

Powiem tak seju nie jest wolna, jeśli chodzi o czyszczenie campów będzie 3/5 gdzie 5 to oczywiście Lee, "Gdzie przez pierwsze minuty masz duzo do powiedzenia na gankch a nie potem" - w tym wypadku mylisz się bardzo ze względu na to że Seju ma bardzo silne ganki od 3 lvl więc od początku ma dużo do powiedzenia, świni jedyny problem to walka 1 vs 1 w early game czyli podatność na country w jungli, ale to jest mały problem jeśli kontrolujesz swoją jungle i nie zapominasz o kupieniu warda przy każdym recallu i postawieniu w odpowiednim miejscu to przykładowo Lee czy Vi może tobie skoczyć, bo wiesz że jest w Junglii i trzymasz q do ucieczki a nie do czyszczenia campów i tyle. W late game wszystkie postacie które muszą wskoczyć w team fight, jak fizz, katarina, Yassuo czy top z buildem ostro AD typu Trynd, Pantheon mają ostro pojechane, ze względu na ulti i skill "Q" po prostu maksymalnie ich kontrolujesz, stunując i podrzucając, a team zabija ich w parę sekund, to jest jeden wielki chodzący cc. Na pewno nie jestem jakimś super graczem bo siedzę teraz w gold 3, wcześniejszy sezon gold 1, ale wiem że ogarnięta Seju potrafi znacznie przyczynić się do wygrania TF.

Przy okazji ja nie forsuje pomysłu grania Sejuani, oczywiście w junglii lepszym wyborem mogą być, Vi, Lee, Elise, ale opinie takiego typu że Seju na początku ma słabe ganki, czy strasznie wolno czyści campy są bardzo krzywdzące.

Na mida z mobilnych to Ahri, Fizz, Gragas i jeszcze Lissandra - dobrze użyte E załamie twoich przeciwników. Z ad Kha (chociaż go już dawno na MID nie widziałem) i Zed.

Otóż przeniosłem się na westa i chce złożyć dobrą grupe chempionów, żeby mieć czym grać na rankedach ;]

Kha'zix jest już lepszy na jungli niż na midzie... grałem nim w miarę dużo na swoim poprzednim koncie ;]

Lissandra, fajnie, że mi o niej przypomniałeś, ostatnio ani razu jej nie widziałem w meczu, i pomyślimy nad nią.

I chyba dorzucę do naszej królowej lodu gragasa, podobno bardzo dobry w tym sezonie.

A co do fizza... nie jestem graczem z wysokiej dywizji a na niskim elo on jest prawie zawsze banowany.

Ahri grałem i miałem, ale mi nie podeszła do gustu.

To teraz zapytam Was o postacie na topa.

Ostatniego sezonu bardzo dużo grałem na topie dwoma postaciami - Tryndamere,Jax

Ale może polecacie coś dobrego, co niszczy szybko wieże? myślałem nad rengarem, który też może pójść do jungli.

Pozdrawiam Darkyy

Renekton strasznie miecie wrogami w early, więc jest duża szansa że ubijesz wroga i wieża dość prędko padnie. Trundle strasznie szybko pushuje wieżę wroga jeśli tylko ktoś z niej zejdzie - klasyka. Oczywiście bardzo dobrze w pchaniu wieży radzą sobie ad carry - niezależnie od tego czy są melee, czy ranged (ci pierwsi z reguły bardzo dobrze splitpushują, ci drudzy obijają wieżę i wroga przy każdym możliwym pushu). Legendarnym splitpusherem jest obecnie nieco zapomniany Shen - on nawet nie musi zwracać uwagę na szykujące się teamfighty jeśli ma ulta. Olaf zostawiony sam sobie też bardzo mocno pcha, zwłaszcza jeśli nie ma full HP. Oczywiście Rengar - jego Q-Q2 to straszne combo, zwłaszcza jeśli zbuduje coś już pod AD. Przykłady można mnożyć :)

Ja nigdy nie twierdziłem że Seju ma słabe ganki - jej CC jest świetne, slow jest zabójczy, do tego trochę dmg też dokłada. Clear wolny na pewno nie jest, akurat to robi całkiem sprawnie po reworku. Problem w tym, że jest strasznie cienka statami w early i bardzo łatwo ją roznieść 1v1. Ba, nawet przy ganku 2v1 może mieć problem, jeśli sojuszniczy laner ma dużo mniej hp niż przeciwnik i nie ma bursta na tyle mocnego, by zjeść wroga. To jest po prostu typowy lategame champ.

Pomyślę nad rengarem, a renektonem grałem dużo w ostatniej rotacji więc też się nad nim zastanowie, wspaniale mi się nim farmiło na topie i pchało linie. przeciwnik prawie z pod wieży wyjść nie mógł^^ no i ten rengar, trzeba się dobrze zastanowić;) Dzięki za pomoc ;]

Siemka. Chcialem sei zapytac czy w tej mecie Kennen jeszcze cos robi w grze? Bo nie wiem czy nim grac czy szukac kogos innego zamiast jego.

Rengara nie kupuj, nie wiem kiedy ninja nerfy dostał, ale obecnie jego DMG jest co najwyżej śmieszny, nawet gdy budujemy go pod Full AD, a pod tanka ma zerowe możliwości, obecnie useless pick. Renekton przewyższa go pod każdym względem.

Rengara nie kupuj, nie wiem kiedy ninja nerfy dostał, ale obecnie jego DMG jest co najwyżej śmieszny, nawet gdy budujemy go pod Full AD, a pod tanka ma zerowe możliwości, obecnie useless pick. Renekton przewyższa go pod każdym względem.

https://www.youtube.com/watch?v=NaPLXAJu6H8

Jak widać, faktycznie, strasznie słaby jest. Szkoda czasu.

Kennen... nadal nie jest zły (zwłaszcza na topce, gdzie bezkarnie może obijać większość wrogów), ale nie wiem jak obecnie wygląda gra nim - to nie mój typ champa, a mało kto nim obecnie grywa :)

Chiron to co mówisz, to chyba delikatnie nieporozumienie. Może mówimy o dwóch różnych rengarach, jednakcnasz rengar nawet budowany pod to, by "przeżyć" potrafi burstować.

Rengar dostanie reworka po raz enty to poczekajcie chwilę.

Rengar jest mocny ale na jungle, na topce go nie widzę. Nikt nie ma lepszego lane ganku od niego. Nic tylko jak ulti jest gotowe iść na bota po 2 darmowe kille