Jakiego bohatera kupić - c.d

Witam. Zakupilem sobie ostatnio tfa, rozegrałem kilka partyjek i mam z nim nie mały problem. Mianowicie nie jestem w stanie ogarnąć jego Q. Nie wiem czy po prostu jestem aż tak lewy czy też to jest tak trudne ale gdy uda mi się już trafić to jestem co najmniej szczęśliwy. Jakieś porady a propo tej postaci? :)

Wysyłane z mojego stacjonarnego za pomocą Tapatalk 2

Ogólnie ciężki skillshot do wpakowania. Musisz się liczyć z tym, że będziesz często pudłował. Nie gram TF, jednak polecam ci spróbować najpierw wpakować złotą lub czerwoną kartę, jak się będzie dało czy tym czy tym nie wiem :) i możesz próbować, gdy przeciwnik jest otoczony minionami. A jak juz masz team z hard CC to będzie w ogóle super ;)

Jeśli chodzi o Q 1 vs 1. Fakt trudniej trafic, musisz ocenic kont lotu kart oraz gdzie ustawiony jest przeciwnik. ALbo najpierw rzucasz stuna z żółtej i potem Q. Nie wiem co napisac musisz patrzec jak jest ustawiony przeciwnik, a Q ma duży obszarowy zasięg.

Jeśli chodzi o użycie Q, to albo przewiduj jak stanie przeciwnik przy biciu mobków i wtedy go karaj, albo farm tym skillem, albo używaj go w combo z czerwoną/złotą kartą. Zwłaszcza ten ostatni punkt.

Zbliża się rework rengara, zobaczymy co z tego będzie, ale nawet na chwilę obecną rengar robi masakre , jeden z moich ulubionych ... supportów.

Ja i mój kolega w permade idziemy na bota, on adc a ja rengarem . Na start reliktowa tarcza, siedze sobie w krzakach i wytwarzając presję na przeciwnikach daję mojemu adc lasthitować . Gdy enemy adc zabardzo sie wychyli dostaje double Q na twarz , pół hp poszłoo! Problem jest tylko jak wbije jungler to nie mam żadnej możliwości ochronić mojego adc, no może oprócz E . Kupuje mu SOTW(ten mieczyk co daje aktywa 100% na kryta , niewiem czy dobrze napisałem skrót) , buty na CDR , last whisper , infinitka , jakiś life steal i kończy się tak że jako support zjadam przeciwnego adc/apc w dwie sekundy .

Ale Chiron ma racje, rengar jest słaby :) ( -.- )

Ja J4 zaczałem supportowac. Darmowy ward z dzidy, bonus z dzidy dla mojego carrego, podrzut i slow - co chciec więcej. Ultimate obszarowe jak jest przeciwny carry bez systemu ucieczki pada.

Heja, kto aktualnie z 3150 jest najlepszy dla nobka, takiego jak ja? Mogę grać wszędzie.

Gragas, bindujesz Q na myszce i carrujesz się na diament. Kupuj szybko, bo w nastepnym patchu mają go reworkować.

Za 3k można jeszcze zagrać sobie Luxanną. Nie jest skomplikowana, dość przydatny shield, bardzo zadowalający dmg z combo.

Gragas, bindujesz Q na myszce i carrujesz się na diament. Kupuj szybko, bo w nastepnym patchu mają go reworkować.

Masz diament? Nie? T nie wprowadzaj w błąd, bo sobie chłopak pomyśli i będzie dive robił na 1 lvl, bo graggy op. Na low lvl/elo polecam Katarine. Tylko ztrzeba mieć smarty.

Ja bym polecił lux - szczerze zasięg z ulta powala. A na spokojną grę veigar najlepszy i farma Q, a potem w mid pogrom.

Witam serdecznie poleci mi ktoś jakiegoś bohatera?

Lubię grać postaciami pod AP

przykladowo Fizzem i teemo, głównie na midzie.

:)

mod_ico.png
Przeniesiono do tematu bardziej pasującego niż ten z dyskusją o reworkach. ~n4z

Skoro grywasz Fizzmasterem, to pewnie spodoba ci się Ahri, chociaż nie wchodzi w tak bezpośrednie konfrontacje, co Fizz. Może ci jeszcze pasować Gragas, Diana, może Lissandra? Bo jak mniemam podobają ci się takie mechaniki z dobrym movementem, ewentualnie bezpośrednimi wejściami do walki?
Co do teemo raczej bym nie grał na midzie, szczególnie na postacie z potężnym burstem, gdyż dajmu na to taka Ahri jest w stanie złożyć cię jak scyzoryk, choć best burst ever to wciąż nie jest.

mod_ico.png
J/w. ~n4z

Poleciłbym ci jeszcze Kassadina oraz Le Blanc, trzeba je opanować ale na prawde są mocne.

Jaki ADC na goldzie? Myślalem o Lucianie i Jinx

Ja bym ci osobiscie polecil Caitlyn. Gram nia caly czas i jak sie dobrze umie ne farmic to jest nie do zatrzymania (jezeli umie sie nia grac).

Jaki ADC na goldzie? Myślalem o Lucianie i Jinx

Cait, Jinix i Sivir dosyć łatwo idzie :) Teraz również Miss Fortune wróciła do gry.

Zawsze podobało mi się to jak gra się na jungli, chociaż sam zbytnio tam nie grałem. Głównie z powodu braku postaci na tą pozycję, ale ostatnio postanowiłem zaopatrzyć się w jakiegoś junglera i na myśl przyszły mi tylko dwie postacie - Shyvana i Wukong. Dużo osób mówiło mi, że lepiej iść nimi na solo topa, chociaż nie raz widziałem ludzi grając tymi postaciami w jungli i ja też chciałbym spróbować, lecz nie wiem, którą powinienem kupić. Co polecacie?

Shyvana na ten moment jest bardzo silna, dzięki nowemu przedmiotowi do jungli. Korzystaj póki możesz. Wukong dostał lekkiego nerfa (nerf bardziej na top lane niż jungle - Q), ale nadal jest mocny. Shyv jest bardziej farmiącym junglerem, ma bardzo szybki clear przez co łatwo uzyskać przewagę w złocie, czy lvlu. Wu z kolei... wiadomo... jego R w TF'ach :)

Tak więc na chwilę obecną wybrałbym Shyvane.

Jak uciekajacy to tylko i wylacznie SINGED :)