Jakiego bohatera kupić - c.d

Co do adc lucian, chociaż to taki ez bo bazuje na skilach niż aa. Jednak daje dużo frajdy jak go opanujesz.

Vayne jest op ADc na goldzie, bo gracze złota najczęściej nie wiedzą jak ją zatrzymać w early.

Dodajcie jeszcze twicha z jego pasywem i destrukcją na e.

Ktoś może jest w stanie powiedzieć mi coś niecoś o jungle na niższych dywizjach (blue -> duży wraith -> wolfs -> wraiths -> red -> golemy) i na wyższych (blue -> wraiths -> bodajże red -> golemki -> wolfs -> duży wraith)? Przymierzam się do tego, by tą junglę w końcu jakoś ogarnąć, a chciałbym znać różnicę i korzyści z tego wynikające, tudzież kiedy ta, a kiedy tamta ścieżka.

Bo niższotierowa jungle zdecydowanie zwiększy czas wbicia lvl3 oraz narazi cię na steala (robisz 3 campy między buffami na start zamiast jednego - jeśli przeciwny jungler postanowi sobie sprawdzić stan twojego buffa, będziesz musiał obejść się smakiem).

Hej wszystkim mam dylemat nie wiem kogo kupić mam 3150 i chce kupić maga i nie nie wiem którego podobają się leblac,lux,veiger,aniwia,akali albo uzbierać na cassiopeia. Podajcie bohatera i powód dlaczego okurat jego z góry dziękuje :)

Nie byłbym sobą, gdybym za te pieniądze nie polecił kriofeniksa. Wielu ludzi uważa ją za nudnego championa, jest jednak satysfakcjonująca. Anivia ma mnóstwo slowów, stuna, ścianę i bardzo bolesny burst z QE i RE. Za pomocą ścianki można sprawdzać krzaki, blokować ucieczkę itd. Do tego może robić waveclear za cały team w późniejszej fazie gry, co najczęściej odstrasza przeciwnika od inicjacji walki i niszczenia wieży.

A co powiesz na karthusa? w tej kwocie daje sporo frajdy z gry i jak masz kontakt z drużyną chociaż by pisemny no to twoje ulti sieje pogrom.

Postać łatwa w opsłudze w przeciwieństwie do np lux i przydatna jak znasz swoją role w grze.

Ja długo nim grałem na kamikadze :) i powiem szczerze, że nigny w grze nie czułem takiej frajdy z zabijania :D

Ładujesz się w sam środek walki drużynowej z włączonym E,W I ciskasz minami, a jak już padniesz to walisz ulta i nie ma czego zbierać po wrogach :P oczywiście wszystko to z pomocą drużyny.

No i też fajna postać do dobijania bo nie raz okazuje się, że np na bocie i topie wrogowie biegają z np 200 hp, a ty nasz ulta to jesteś w stanie ich dobić.

I uwierz mi, że banan na pysku jest niepowtarzalny, jak zabijasz ultaczem przeciwnika na midzie i nagle słyszysz, że zabiłeś jeszcze z 3 osoby niechcący :D magia.

Nie byłbym sobą, gdybym za te pieniądze nie polecił kriofeniksa. Wielu ludzi uważa ją za nudnego championa, jest jednak satysfakcjonująca. Anivia ma mnóstwo slowów, stuna, ścianę i bardzo bolesny burst z QE i RE. Za pomocą ścianki można sprawdzać krzaki, blokować ucieczkę itd. Do tego może robić waveclear za cały team w późniejszej fazie gry, co najczęściej odstrasza przeciwnika od inicjacji walki i niszczenia wieży.

Grałem ją w rotacji i jakoś mi nie przypadła do gustu.

A co powiesz na karthusa? w tej kwocie daje sporo frajdy z gry i jak masz kontakt z drużyną chociaż by pisemny no to twoje ulti sieje pogrom.Postać łatwa w opsłudze w przeciwieństwie do np lux i przydatna jak znasz swoją role w grze.Ja długo nim grałem na kamikadze i powiem szczerze, że nigny w grze nie czułem takiej frajdy z zabijania Ładujesz się w sam środek walki drużynowej z włączonym E,W I ciskasz minami, a jak już padniesz to walisz ulta i nie ma czego zbierać po wrogach oczywiście wszystko to z pomocą drużyny.No i też fajna postać do dobijania bo nie raz okazuje się, że np na bocie i topie wrogowie biegają z np 200 hp, a ty nasz ulta to jesteś w stanie ich dobić.I uwierz mi, że banan na pysku jest niepowtarzalny, jak zabijasz ultaczem przeciwnika na midzie i nagle słyszysz, że zabiłeś jeszcze z 3 osoby niechcący magia.

Zapomniałem napisać że których nie ma to posiadam :)

warn_ico.png
Używaj opcji "Edytuj" ~ NS

Zobacz jeszcze może Katarinę. Psychopatka rzucającą we wszystko nożami robi mnóstwo dmg w teamfightach, jest szczególnie skuteczna gdy przeciwnik nie ma zbyt dużo CC. No i jest stosunkowo prosta w grze. Swoją drogą jeśli chcesz coś dopisać używaj opcji edytuj. Ktoś może wlepić ci warna za pisanie dwóch oddzielnych postów zaraz po sobie.

Akali w dobrych rękach potrafi poprowadzić meczyk i jest to jedna z tych postaci przeciko, którym nie lubie grać :) jest wnerwiająca i zabujcza.

Lux tak jak zawsze jest bardzo dobrą postacią, ale jak jej nie opanujesz to zwalisz meczyk.

Zadaj sobie pytanie jaką role chcesz w grze odgrywać i wtedy będzie odpowiedzc. Lux poradzi sobie na midzie i na wsparciu i ze swoim ulti jest w stanie siać miazge w tf i dobijać wrogów z daleka.

Akali jak ogarniesz to jest kozak z tym swoim znikaniem i ulti. Musisz nauczyć się wyciskać z tych skiili 100 % i zobaczysz wtedy na ile stać tą postać.

Nie grałem jeszcze w tym sezonie i planuję trochę pomasterować Velkoza. Chciałbym nim z czasem koxać rankedy, ale chciałbym wiedzieć czy jest opłacalnym burstem. Jeżeli nie, to w końcu chyba zmienię pozycję i skoczę na suppa. Jednakże prosiłbym, o konkretne wypowiedzi a nie pół odpowiedzi, i mierzę w sumie casualowo w rankedach , więc pewno myślę o jakiej platynce znów.

Zobacz jeszcze może Katarinę. Psychopatka rzucającą we wszystko nożami robi mnóstwo dmg w teamfightach, jest szczególnie skuteczna gdy przeciwnik nie ma zbyt dużo CC. No i jest stosunkowo prosta w grze. Swoją drogą jeśli chcesz coś dopisać używaj opcji edytuj. Ktoś może wlepić ci warna za pisanie dwóch oddzielnych postów zaraz po sobie.

Mam ją!!!

Akali w dobrych rękach potrafi poprowadzić meczyk i jest to jedna z tych postaci przeciko, którym nie lubie grać jest wnerwiająca i zabujcza.Lux tak jak zawsze jest bardzo dobrą postacią, ale jak jej nie opanujesz to zwalisz meczyk.Zadaj sobie pytanie jaką role chcesz w grze odgrywać i wtedy będzie odpowiedzc. Lux poradzi sobie na midzie i na wsparciu i ze swoim ulti jest w stanie siać miazge w tf i dobijać wrogów z daleka.Akali jak ogarniesz to jest kozak z tym swoim znikaniem i ulti. Musisz nauczyć się wyciskać z tych skiili 100 % i zobaczysz wtedy na ile stać tą postać.

Akali grałem jak była w rotacji i nawet a lux może na bursta może zabij i dużo czytałem o niej i chyba ją kupie.

warn_ico.png
Eh DP ~ NS

Akali jest jedna z bardzo mobilnych postaci. W obecnej mecie nie ma Oracla co czyni ją jeszcze bardziej zabójczą. Polecam się nauczyć nią grać jest bardzo fajna. Pielegniarka akali <3

Warto dodać, że jako Akali prawie zawsze znajdzie się ktoś, kto cię feednie. Fed akali = GG. Ma się to do niższych lig. Jeśli zdecydujesz się na Akali pamiętaj, że przeciwnicy ze sporym AoE mogą wygonić cię z bombla.

Akali ma mniej udane życie jeśli ktoś weźmie na nią ogarniętą annie - albo coś z mocnym cc.

Ja zazwyczaj na akali biore swaina i nie przegralem jeszcze tego matchupu ani razu. Jakby nie patrzeć do lvlu 6 jedziesz ja jak chcesz a po 6 to juz dopiero bajka .

Akali jest słaba . Laning ma kiepski, brak zasięgu do 6 lv , a po 6 też da się ją zabić . A nawet feednięta akali to nie problem , jej combo to Q>R>E>W , zabije (albo prawie zabije) tym adc i schowa się w bańce żeby odczekać te 3-5 sekund do następnej wbity , a w tym czasie wystarczy użyć czerwonego trinketa (ulepszonego) . Akali bez swojej bańki jest strasznie papierowa , kilka sekund i po ninjy, bo zginie będąc przekonana że nic jej nie grozi w jej zasłonie dymnej

Jacy junglerzy dobrze współgrają z dziką flarą ? Obecnie testowałem tylko nocturna, lee sina i shavane , co jeszcze może dobrze działać z flarą ?

Yi, Xin, Udyr :)

Jeszcze sporadycznie fiora :)