Hay , moja ulubiona pozycja to jg (ta niezależność szukam Jnglera TANKA !!!przypadł mi do gustu Maokai (był w rotacji) 2 by się przydał myślę że jeśli bym zrobił elise off tank to było by dore rozwiązanie ale czekam na wasze sugestie
Jakiego bohatera kupić - c.d
Maokai będzie dobrym wyborem, poza tym Zac jest przyjemny. Ogólnie rzecz biorąc - polecam poczekać z wyborem do 4.11, gdzie wejdą zmiany do tankowych jungle itemów oraz do samych postaci (taki Mao dostaje małego reworka).
Coraz częściej widzę Nidalee po tym reworku. Opłaca się ją kupić ?
Czy ja wiem..... dobrej nidalki to ze świecą w ręku trzeba szukać a za 3100 to jest wiele lepszych wyborów i na mid i na "supporta" bo nidalee support nadaje się do czyszczenia treshowi łańcucha i ja tam obywam się do tej pory bez tej postaci co nie znaczy że jej nie kupie ale dla mnie ten pick jest bardziej do zabawy więc też zależy jaki masz priorytet. Czy zniszczyć przeciwny team na momencie czy rzucać w nich patykami ale jeśli lubisz wyzwania to możesz ją pokatować ze 200 gier i może coś z tego będzie
Ad nidale aktualnie jeden z topowych picków na topa. Mid nidale też ugrywa ale team musi grać pod poke 2-3 dobre dzidki na pysk przed tfem i macie free wina.
Już prawie mam 4800 IP i zastanawiam się jakiego junglera kupić (jakiś w końcu mi się przyda), myślę na Lee Sinem i Nocturnem.
Z pomiedzy tych dwóch ja bym wybrał Lee bo go lubie ale może pomyśl o Jarvanie albo Skarnerze sa bardziej przydatni niż te papierki
papierki
Beka. Możesz wrócić do silvera. Jarvan, Skarner, Nocturne, Shyvana, Maokai i Lee Sin jak dla mnie stoją na tym samym poziomie, wywyższając troszkę Lee Sina, Jarvana i Skarnera (i ogarniętą Shyvane). Wszyscy oferują dla teamu CC/Dmg lub jedno i drugie. Między Lee, a Nocturnem wybrałbym Lee, jeśli masz zamiar zagrać nim więcej gier. To chyba najbardziej uniwersalny jungler w grze.
Aktualnie lee jest top1 w jungli czy moze byl do tego patcha. Po wczorajszym patchu zmienila sie troche meta i grywane sa teraz bardziej tanki w jungli : Maokai, Seju, Zac.
Beka. Możesz wrócić do silvera. Jarvan, Skarner, Nocturne, Shyvana, Maokai i Lee Sin jak dla mnie stoją na tym samym poziomie, wywyższając troszkę Lee Sina, Jarvana i Skarnera (i ogarniętą Shyvane). Wszyscy oferują dla teamu CC/Dmg lub jedno i drugie. Między Lee, a Nocturnem wybrałbym Lee, jeśli masz zamiar zagrać nim więcej gier. To chyba najbardziej uniwersalny jungler w grze.
A ty możesz wrócić do podstawówki bo ja potrafię wyrazić swoje zdanie bez sponiewierania nikogo więc powodzenia w brązie czy gdzie tam cie wyboostowali. Lee najbardziej uniwersalny xD ? To powiedz mi w czym on jest taki uniwersalny poza tym że pierwszy wpada i pierwszy ucieka.
To powiedz mi w czym on jest taki uniwersalny poza tym że pierwszy wpada i pierwszy ucieka.
W tym, że Lee ma op mechanikę i op dmg do 6 bez itemów przez co łatwo mu ustawić grę w early.
A ty możesz wrócić do podstawówki bo ja potrafię wyrazić swoje zdanie bez sponiewierania nikogo więc powodzenia w brązie czy gdzie tam cie wyboostowali.
Aż tak cię zabolał ten silver? Rzeczywiście bez sponiewierania.
pierwszy wpada i pierwszy ucieka.
Bye. Koniec dysputy.
Skurvisin inaczej zwany Lee sin, niesamowicie mobilna postać, niesamowita mechanika oraz ciężka postać. Ten kto go niedocenia lee sina i ubliża osobie drugiej, uznawając tą postać za jeden wielki **** to... żałosne?
Większość osób niemając pojęcia o tej grze się wypowiada i uznaje obecną metę i bardzo silną postać za beznadziejną jest w wielkim błędzie.
Hmm... Zastanówmy się, pan ThatsMyPrime ubliża komuś tam, że jest ktoś wyboostowanym brązem, a Ty, gdzie jesteś? W silverze?
Nienawidzę ludzi którzy gardzą innymi i uznają siebię za pępek świata oraz boga, wiedzącego wszystko, owszem można miec swoje spotrzeźenia, ale...
JEŚLI NIE MASZ DOSTATECZNEJ WIEDZY I OPIERASZ SIĘ TYLKO NA SWOICH HIPOTEZACH CO NIE MAJĄ NIC ZGODNEGO Z PRAWDĄ TO PO CO UBLIŻASZ OSOBIE DRUGIEJ?
Teraz czas na parę przykładów...
1. Weźmy teamfight, lee sin ustawia się tak, że używa Q na ADC/APC zabijając go lub chociaż wykopując gdzie nie ma dostępu do swoich wrogów, w tej chwili Twój team niszczy ich i oto wygrany teamfight.
2.Niesamowe kombinację z Q,W,R równa się to niesamowitym gankom na bocie czy tobie, przeciwnik nie jest wstanie Ci uciec, z redem ma takie slowa, że to na 100% kill.
3.Wykop, niesamowita umiejętnośc, poprzez wykop albo mozesz uratować swojego przeciwnika lub wybić go w stronę swoich kolegów i zabić jegomościa.
4. turret dive? Dla lee sina to chwilka, Q,E,R W do miniona i po jegomościu.
5.Kontra na wiele postaci, teemo, akali czy chociażby vayne nie ukryje się przed nim, jako ślepy mnich zobaczy każdego! Lee sin mid, niszczy akali na lini!
Jest niesamowicie przydatną postacią i jak dla mnie jest junglerem nr 1
Czy teraz to do Ciebie dociera?
Jak dzieci, lee do jungli, to nadal solidny pick. Jedynie gankując na Q, drogę ci może przerwać minion na linii. Nie trafisz, z pierwszego skila na Q gank spalony. Jednak slow robi swoje, do tego kick w stronę sojusznika. Czego chcieć więcej, a ganki ma od 3 lvla - więc tak, to solidny pick na tę linię.
Za tą cenę jeszcze polecam trola.
A lepsze picki, na jungle masz za 6300 (vi, albo znerfiony zac).
Skurvisin inaczej zwany Lee sin, niesamowicie mobilna postać, niesamowita mechanika oraz ciężka postać. Ten kto go niedocenia lee sina i ubliża osobie drugiej, uznawając tą postać za jeden wielki **** to... żałosne?Większość osób niemając pojęcia o tej grze się wypowiada i uznaje obecną metę i bardzo silną postać za beznadziejną jest w wielkim błędzie.Hmm... Zastanówmy się, pan ThatsMyPrime ubliża komuś tam, że jest ktoś wyboostowanym brązem, a Ty, gdzie jesteś? W silverze?Nienawidzę ludzi którzy gardzą innymi i uznają siebię za pępek świata oraz boga, wiedzącego wszystko, owszem można miec swoje spotrzeźenia, ale...JEŚLI NIE MASZ DOSTATECZNEJ WIEDZY I OPIERASZ SIĘ TYLKO NA SWOICH HIPOTEZACH CO NIE MAJĄ NIC ZGODNEGO Z PRAWDĄ TO PO CO UBLIŻASZ OSOBIE DRUGIEJ?Teraz czas na parę przykładów...1. Weźmy teamfight, lee sin ustawia się tak, że używa Q na ADC/APC zabijając go lub chociaż wykopując gdzie nie ma dostępu do swoich wrogów, w tej chwili Twój team niszczy ich i oto wygrany teamfight.2.Niesamowe kombinację z Q,W,R równa się to niesamowitym gankom na bocie czy tobie, przeciwnik nie jest wstanie Ci uciec, z redem ma takie slowa, że to na 100% kill.3.Wykop, niesamowita umiejętnośc, poprzez wykop albo mozesz uratować swojego przeciwnika lub wybić go w stronę swoich kolegów i zabić jegomościa.4. turret dive? Dla lee sina to chwilka, Q,E,R W do miniona i po jegomościu.5.Kontra na wiele postaci, teemo, akali czy chociażby vayne nie ukryje się przed nim, jako ślepy mnich zobaczy każdego! Lee sin mid, niszczy akali na lini!Jest niesamowicie przydatną postacią i jak dla mnie jest junglerem nr 1Czy teraz to do Ciebie dociera?
Ale co ty sie przyy*****sz dziecko nikt z toba nie dyskutuje ani tym bardziej nikt sie do ciebie nie zwracał bodajże nawet nikt cie tutaj nie zapraszał wiec za przeproszeniem zamknij pomyjok i pisz tylko rzeczy które się przydają innym osobom czytającym ten temat i ja na pewno pierwszy nikomu nie ubliżyłem tak jak ty to teraz zrobiłeś wiec nara dzieciak już nie chce mi się dyskutować w tym temacie.
1. Wykopuje przeciwników ADC/APC myśląc że go zabije a temu zostaję 200 hp i kara was z daleka. GJ
2. Wciskanie klawiszy po kolei ,rzeczywiscie niesamowita kombinacja. BOOM uzywam flasha/dasha/knocka/stuna i po twoim super planie.
3. Patrz punkt 1
4. Chyba najmniej przydatna postać do turret divów xDD
5. Kontra? A co to jest za przeproszeniem kontra? Kontry są dla słabeuszy którzy myślą że jak wezmą lepszego championa przeciwko juz wybranemu to odrazu mają 100% wina nie patrząc na to jak ich własny team się prezentuje dodatkowo nie mając pojęcia jak daną postacią grać oto czym jest kontra.
Nie nie dociera by the way ,thanks and bye

~Leman
@UP
I ty się dziwisz, że nazwałem ciebie silverem? Serio beka. Napinka też śmieszna, poprawiłeś mi humor.
1. ADC niszczy bruisera? Od kiedy? Jak biegasz mnichem pod full tanka, albo nafeedowałeś enemy team to się nie dziw, że adc jedzie cię bez wazeliny.
2. Wyjdź proszę cię bo tylko się ośmieszasz. Obstawiam, że taka Syndra to dla ciebie op pick, bo nikt do ciebie nie dojdzie dzięki knockowi. Pozdro z podłogi
@Edit
Dalszych punktów nawet nie będę komentował bo szkoda słów na unskilla.
Tak z ciekawości spytam. Znowu noob teamy i ból d*py?
@Down
Mogę umierać Może niektórzy jeszcze nie wiedzą, ale Lee może doskoczyć do warda, a gank może wyglądać: dash do warda>Q>ult w stronę sojusznika>Q>E. Nie, Lee nie jest zależny od Q. Znaczy nie jest zależny tam wyżej jak ludzie coś grają.
Zrozumcie, problem Lee leży w tym czy trafi z Q, czy nie. Jeśli Tak to wejdzie, i wyjdzie na combo. Jeśli nie padnie, a wyjść może z postawionym ward'em jak będzie miał szczęście. Po co ma wykopywać adc ? Jak jego rolą jest zabicie carrego, albo apc. Wykopać może support'a, albo tanka aby team miał łatwiej podczas tf'a. Jednak, to nie mój ulubiony jungler. Tu polecam Vi, albo malphite.
A czym dłuższa gra, to rola jungler'a spada. Więc swoje 5 minut mają, w początkowej fazie gry. A lee nie można zarzucić złych ganków. A kłócimy się o mid game/late game.
Widać jak żałosny jesteś a poklasku to szukaj na dworze u królowej Anglii może jeszcze dorobisz jako nadworny błazen. A ze słow beka i napinka xD to wyrosłem pięć lat temu więc swoim bogactwem językowym zasiliłeś grono odbiorców ze szkoły specjalnej. Buziaczki i kończę żebyś nie miał czym się kolegom chwalić

~Leman
Widać jak żałosny jesteś a poklasku to szukaj na dworze u królowej Anglii może jeszcze dorobisz jako nadworny błazen. A ze słow beka i napinka xD to wyrosłem pięć lat temu więc swoim bogactwem językowym zasiliłeś grono odbiorców ze szkoły specjalnej. Buziaczki i kończę żebyś nie miał czym się kolegom chwalić
Szkoda, że z "xD" nie wyrosłeś internetowy napinaczu.

~Leman
Jak dzieci, lee do jungli, to nadal solidny pick. Jedynie gankując na Q, drogę ci może przerwać minion na linii. Nie trafisz, z pierwszego skila na Q gank spalony. Jednak slow robi swoje, do tego kick w stronę sojusznika. Czego chcieć więcej, a ganki ma od 3 lvla - więc tak, to solidny pick na tę linię.
Tu się nie zgodzę. Nawet jak zmissuje Q, to gank może być dobry, choćby używając W do warda, a następnie R w stronę sojusznika.
Ale przyznam, Lee to bardzo przyzwoity pick na jungle, ale trzeba ustawiać się już od pierwszych minut w grze.
Ale co ty sie przyy*****sz dziecko nikt z toba nie dyskutuje ani tym bardziej nikt sie do ciebie nie zwracał bodajże nawet nikt cie tutaj nie zapraszał wiec za przeproszeniem zamknij pomyjok i pisz tylko rzeczy które się przydają innym osobom czytającym ten temat i ja na pewno pierwszy nikomu nie ubliżyłem tak jak ty to teraz zrobiłeś wiec nara dzieciak już nie chce mi się dyskutować w tym temacie.1. Wykopuje przeciwników ADC/APC myśląc że go zabije a temu zostaję 200 hp i kara was z daleka. GJ2. Wciskanie klawiszy po kolei ,rzeczywiscie niesamowita kombinacja. BOOM uzywam flasha/dasha/knocka/stuna i po twoim super planie.3. Patrz punkt 14. Chyba najmniej przydatna postać do turret divów xDD 5. Kontra? A co to jest za przeproszeniem kontra? Kontry są dla słabeuszy którzy myślą że jak wezmą lepszego championa przeciwko juz wybranemu to odrazu mają 100% wina nie patrząc na to jak ich własny team się prezentuje dodatkowo nie mając pojęcia jak daną postacią grać oto czym jest kontra.Nie nie dociera by the way ,thanks and bye
Zgłoszenie leci. tka btw zachowujesz się jak dzieciok, żadnych argumentów i tylko wyzywasz, gg wp. Masz się za pępek świata jak 95% polskiej "gimbazy"
Nie mówiłem o sobie, ubliżasz innym a ja innych bronie, widze w Twojej "szkole specjalnej" nie nauczyli Cię co to czytanie ze zrozumieniem.
Napinasz się jak bycze jądra podczas kastracji, wylozuj i idź z tego forum, już dosć tu tych napinaczy jąder. Jesteś załosny wiesz? Próbujesz się obronić ale nie umiesz i przechodzisz do wyzwisk. Inteligenta rozmowa to za dużo? Podalem 5 argumentów z którymi zgadzają się niektóre osoby więc? To raczej prawda! OOO NIEEEEE.
Życze szczęścia, wakacje są to moze wyjdź na dwór zamiast szerzyć zło na forach i denerwować ludzi? Graj w swojej dewizji i siedź cicho jak nie masz żadnej wiedzy!
I tak właśnie pożegnaliśmy nasego speca i otóż zadaje pytanię...
AP mid w tej mecie? Coś co jest granę często, leveluje konto i na razię mam kupionego fizza/yasuo/niddale ale oczywiście trzeba będzie mieć jakiś większy wybór, więc o to poprosze oraz o postacie, które teraz są najlepsze na daną linie:
Top:
Support:
Adc:
Mid:
Z góry dziękuje jeśli podacie teraz najsilniejsze picki.
A może nie o bohaterach, ale jakie teraz najlepsze runy pod ap? Na niebieskich grać ap per lvl a na żółtych hp per lvl? Poda ktoś najlepszą kombinacje? Taką bardziej uniwersalną, na raizę będę chciał grać na dwóch stronach a potem dokupie resztę.