Jakiego bohatera kupić - c.d

Na supporcie, to nadal króluje Tresh - Leona ew. Braun (nie widzę zasadniczej zmiany, chociaż na pewno pożegnamy Sonę).

Na Adc : pamiętam jak pisałem jak Lucian dostanie bufa, to wróci do łask.

- Lucian - wpakujesz całe ult, w przeciwnika bez cenne.

- Jinx - egzekutor zabójstw, pasywka do as robi swoje.

- Vayne - dmg, dmg, i dmg, oraz pasyw przed którym nikt nie ucieknie.

- Draven - postrach dolnej linii, oraz tfa.

Ponoć wraca do łask Ez, jakoś tego nie zauważyłem.

Pośrednie adc, co mogą coś zdziałać jednak nie są tak silne jak wyżej : Ashe, Sivir, Twich, Varus, Corki - Więc tutaj też dałbym Ez'a.

Szczerze myślałem żeby zrobić to tak:

Górna linia - nie wiem kompletnie

Mid - nie wiem

Adc - Lucian,Draven

SUpp -Thresh Braum

Jungle to już se ustawiłem ;)

Top: Jayce, Trynda

Mid: Karthus, Viktor

ADC: Twitch (pasyw z ignite'm i przeciwnik leży)

Supp: Cóż to nie jest moja rola.

Top: Renekton,Irelia,Jax

Mid: Ziggs,Oriana,Syndra,Twisted Fate,

Adc: Lucian,Twitch,Caitlyn

Support: Thresh,Braum,Leona

Jax często bnaowy na low elo, ale na 100% będę go miał.

Właśnie, mid... Chciałem tam wpakować Ziggsa, mam też już yasuo i fizza więc jakiś wybór jest, ale do tego może bym dorzucił jeszcze właśnie syndre, grałem ją troche, ale wolę bardziej postacie typu yasuo, fizz, coś mobilnego, ziggs jest wyjątkiem ale ma to E do ucieczki.

Adc to chyba właśnie kupię magiczną trójkę - Lucian,Draven,Twitch

Support to raczej leona,braum, thresh

A co myślicię o tych runach? Pomozecie ułożyć do podanych wyżej postaci?

Co do mida możesz dorzucić jeszcze Zeda i Kayle.

Jeśli chodzi o runy to na topie gram z:

-Glyph: MRs per lvl,

-Seal: Armor per lvl ,

a resza Dmg.

Na midzie różnie ale najczęściej biorę:

-Seal: Armory per lvl,

-Mark: Mag. Pen.,

-Quint'y pod AP.

Na adc to samo co ta topie tylko, że Quint'y pod Lifesteal.

Na supp rożnie jedni Ci powiedzą, że są dobre runy gold per lvl, inni że HP, ja używam:

-Seal: HP per lvl,

-Mark: Armor

-Quint'y: 2x MS i 1x Armor

+ na Thresh'a:

-Seal: Armor per lvl,

-Mark: Dmg

-Quint'y: 2x Armor i 1x Dmg

Ja grywam na takich runach i mi się dobrze na nich gra, nie narzekam. Mogą inni się z tym nie zgadać ale ja bym Ci polecił takie.

1.Szukam postaci która daje ogromną frajdę z gry, mobilnej, z dużą ilością skillshotów, gdzie nawet jak będę feedować i przegrywać grę to będę się świetnie bawił. Mile widziany stealth i cokolwiek czym można jukować przeciwnika

Narazie te warunki spełniają:

-Lee Sin

-Ezreal

-LeBlanc

-Wukong

-Nidalee

-Riven

-Katarina

-Blitzcrank

-Alistar

-Jarvan 4

2.Szukam postaci bardzo dobrej w early, i jednocześnie dobrej w late

Narazie znalazłem jedynie :

-Riven

-Jarvan 4

3.Szukam postaci która mimo statów 0/10 da rade zrobić cokolwiek w TeamFighcie

Narazie znalazłem:

-Riven

-Alistar

-Tresh

-Katarina

-Blitzcrank

4.Szukam postaci do trollowania :D nie wroga, a moich teamatów, coś ala pomaganie wrogim championom uciec z low HP, wybiciem blue za ściane, ksucie wszystkiego co się rusza, i baaaaardzo irytujący śmiech :D itp itd.

Narazie znalazłem:

-Anivia

-Jarvan 4

-Alistar

-LeeSin

-Signed

-Blitzcrank

1.Wu i Lee

2.Riven, dobry jest Renekton

3.Akali, Trynda (wystarczy mieć nim z 2 pełne itemki), Fizz, Zed, teoretycznie każdą postacią można

4.Shaco

Malphite, zawsze ultem można coś ugrać jak przegrało się początek (mid game/late game, podrzut adc albo apc bez cenne).

Najbardziej irytujacy smiech : lulu.

Najbardziej irytujacy smiech : lulu.

Widać że nigdy nie grałeś przeciwko Nunu Botowi. :)

2. Renekton albo Trundle, obaj radzą sobie w early (Rene bardzo agresywny, Trundle ma mocne survi), obaj świetnie przechodzą w late (duża siła przy małym nakładzie itemów ofensywnych).

AP mid w tej mecie? Coś co jest granę często, leveluje konto i na razię mam kupionego fizza/yasuo/niddale ale oczywiście trzeba będzie mieć jakiś większy wybór, więc o to poprosze oraz o postacie, które teraz są najlepsze na daną linie:Top:Support:Adc:Mid:Z góry dziękuje jeśli podacie teraz najsilniejsze picki.

Po pierwsze: o ile nie grasz na poziomie wyższego diamentu, to każdy pick który ogarniasz jest mocny. Możesz zagrać Malzaharem, możesz zagrać J4 na midzie, możesz zagrać praktycznie każdym pickiem który ma jakiś sens na danej linii* i sobie dasz radę. Jeśli zaś chodzi o najpopularniejsze... Na suppa popularne picki to Morgana, Thresh i Braum (no i tradycyjnie Leona), na ADC - zdecydowanie Lucian (który wkrótce dostanie kopa w d*pę, prawdopodobnie już w najbliższym patchu), Draven, Twitch... Na topie w dalszym ciagu głównie tanky bruiserzy, a na midzie - postacie ze sporym waveclearem.

Ale najważniejsza zasada - nie grajcie tym, co jest mega popularne, tylko tym z czym dobrze się czujecie. Syndra jest nadal popularnym pickiem, jest pickiem mocnym, ale w życiu bym sobie nią nie poradził - management kulkami mi kompletnie nie leży.

1.Szukam postaci która daje ogromną frajdę z gry, mobilnej, z dużą ilością skillshotów, gdzie nawet jak będę feedować i przegrywać grę to będę się świetnie bawił. Mile widziany stealth i cokolwiek czym można jukować przeciwnikaNarazie te warunki spełniają:-Lee Sin-Ezreal-LeBlanc-Wukong-Nidalee-Riven-Katarina-Blitzcrank-Alistar-Jarvan 42.Szukam postaci bardzo dobrej w early, i jednocześnie dobrej w lateNarazie znalazłem jedynie :-Riven-Jarvan 43.Szukam postaci która mimo statów 0/10 da rade zrobić cokolwiek w TeamFighcieNarazie znalazłem:-Riven-Alistar-Tresh-Katarina-Blitzcrank4.Szukam postaci do trollowania nie wroga, a moich teamatów, coś ala pomaganie wrogim championom uciec z low HP, wybiciem blue za ściane, ksucie wszystkiego co się rusza, i baaaaardzo irytujący śmiech itp itd. Narazie znalazłem:-Anivia-Jarvan 4-Alistar-LeeSin-Signed-Blitzcrank

1 Shaco- niestety bez skillshotów

2. - Trundle, Udyr na topie. Renekton.

3,- Malphite, Amumu. Sejuani. Trynda.

4.- tu akurat zależy od playstyle'u. Ja bym brał shaco/rengara

Mam nadzieję że chodziło o bohaterów spoza twojej lsity( wymieniłeś tych, których już masz).

Jak piszę n4, wybierzcie sobie postacie które lubicie. Ostatnio mi się spodobał, na topie Mordekaiser. Nie ma żadnego cc, jednak daje radę.

Mój top :

- Garen

- Malphite

- Darius

- Mordekaiser

Niestety jak kochałem grać, w poprzednim sezonie Jax'em musiałem go w tym wykluczyć poprzez bany.

Adc :

- Vayne

- Ashe

- Tristiana

- Draven

Jungle :

- VI

- J4

- Malhite

- No i może fidle AP

Czasem sobie zagram Lee, albo udyr'em.

Na mid - nie lubię grać.

I , w tyłku mam metę bo gram czym umiem, a nie co jest op.

Może jeszcze tylko sprostuję swoje słowa i dam jedną radę - z picków które ogarniacie wybierzcie coś, co będzie pasować do teamu. Wzięcie Mordekaisera do teamu bez żadnego CC to niemal samobójstwo dla drużyny, podobnie z wzięciem Leony przeciwko Alistarowi albo Singeda przeciwko Vladowi.

Tak, dlatego patrzę sobie, na team. No i wiadomo Morde nie może za bardzo pchać lane, do przodu. No bo nie ucieknie, jedyny ratunek jest flash. Jednak znając życie, zawsze jest jedno cc w teamie. Gracze chyba się nauczyli, bez żadnego dobrego cc nie ma tf'a.

Nie wiem jakie obecnie postacie są op. Przychodzi mi jedynie teraz Jax, który po mimo lekkiego nerfa jest nadal banowany.

Op topy? Poppy, jayce, nidale, irelia.

Nie wiem dlaczego nikt nie wymienił Volibeara.

Voli jest świetnym champem dla osób które nie lubią się bawić w układanie buildów. Po prostu full hp i jazda : d

(Ja tam wole armor, niż hp)

Kogo warto mieć na supporcie ?, chce mieć 3 linie, na której będę grał. Mam tylko leonę, wiadomo zakupić tresha to must have. Jednak braknie mi jeszcze jeden, braun czy nami ?

Braum często dostaje bana, dlatego polecam Nami :3 Po ogarnięciu potrafi wycarrować każdy team fight

Karma, braum