Jakiego bohatera kupić - c.d

Tak wybierz Dravena bo on "niszczy" każdego adc , potem ktoś wybierze Varrusa i zrobi ci z tyłka ... . Jaki wniosek z tego mamy? Nie, Varrus nie niszczy każdego adc, skoro Draven taki kozak, poprostu każda potwora ma swojego amatora np Vayne i Cait . Jeżeli chcesz mieć fun, to i Rengar i Draven dostarczą ci go. Obydwoje wymagają nieco skilla i więcej i przynajmniej znajomości podstawowych zasad gry oraz w przypadku pieseła rozwagi. Całkiem niedawno widziałem na topie Rengara, który nieźle sobie radził z Teemo, więc poprostu podatność na kite zależy jedynie od skilla waszych i waszych wrogów. Osobiście posiadam obydwu, ale poleciłbym bardziej Rengara, bowiem to postać, której warto dać szansę.

Nie wiem co macie do rengara, ma dobrą mechanikę aby zdjąć adc/apc. Właśnie to powinien robić zabójca, wejsć i wyjść po cichu. Jak ktoś chce solidnego tanka, nastawionego na mid i late game polecam malphite. Ja sobie na smurfie, kupię rengara :) Zasługuje aby nim chociaż raz zagrać, a jak nie jesteś pewny poczekaj na rotację

Draven jest postrachem carrych, bo ma niezłą mechanikę gry. Łapanie toporami sprawia funn, i jako jedyny adc cofając ult robi w tym czasie dmg. Co powiedzieć topór na Q, można spamować jak się złapie, dash na w, i slow na e. Globalne zasięgowe cofający ult (sprawia wrażenie solidnego carrego).

Siemka, mam pytanko odnośnie kupna postaci. Otóż postanowiłem wrócić do lola, ale przez to, że nie grałem rankedów spadłem do silvera IV..... Uzbierałem sumkę 4800ip (mam ponad 70 postaci) i zależy mi na postaci która da radę unieść team. Chcę tylko, aby postać ta nadawała się na mida, jungle albo topa (jedna z tych trzech linii, ale może być tak iż da radę na kilku pozycjach). Mam do wyboru :
-Skarner
-Renekton
-Shyvana
-Xerath
Proszę też o uzasadnienie wyboru.

Jak sam chcesz udzwignąć team i wyjść ze srebra no to skarnerem albo wszelkiej jakości midowcami bierzesz mejai i stackujesz na słabeuszach. Malzahar też jest dobry we wszystkim a poza tym w silverze wygrasz wszystkim grę nawet lux na supporta wystarczy mejai i pure AP i ogień. A z tych 4 to skarner i xerath najbardziej przydatni

Tzn. powiem ci, że dopiero wróciłem i nie wiem nawet jaka jest do końca teraz meta, czy. np. taki Renekton nadal jest w topce, bo z tego co widziałem nikt nie gra właśnie tymi postaciami co wymieniłem, na supporcie próbowałem karmą, ale naprawdę ciężko jest na suppie cokolwiek zrobić (przynajmniej jak dla mnie), a cały czas trafia mi się teraz taki team, że na jakieś linii leci feed, próbowałem grać jarkiem, ale to jest jakaś katorga, tankiem dmg-u teraz nie zrobie jak kiedyś, więc chciałbym kogoś takiego carrującego, ale właśnie nie adc, tylko jakąś inną linię, bo preferuje w early grać solo, albo właśnie wspomóc jakąś linię. Tak szczerze to głównie się zastanawiam nad xerathem i renektonem, ale skoro mówisz, że skarner też dobry to też go biorę pod tą uwagę, tylko właśnie która z tych postaci się będzie najlepiej nadawać na silver?

Renekton jest dobry ale cięzko ubić nim więcej niż dwie osoby.... z shyvaną mam małe doświadczenie ale ogarnięta lepiej niszczy niż Rene. A jeśli grasz magami i mało padasz a dużo zabijasz to kupuj mejai'a robi dość znaczącą przewagę i najlepiej mieć go kupionego przed 10 minutą. Z silver wyjść to chyba najlepiej postaciami które 1vs1 są dobre jak talon/zed i inne takie chociaż ja dawno temu to blitzcrankiem wychodziłem i też problemu nie było. Musisz wybierać postacie które wspomogą twój czerstwy team i jeszcze będą w miarę tanky. Dobrze jest brać mummy jungle choćbyś nie wiem jakich botów miał to chyba jak trafisz z ultimate przynajmniej 3 albo 4 osoby to fight przeważnie wygrany. Może jeszcze kennen lisandra zyra karthus kata? Wybór jest duży a jak słabiaków dostajesz to po prostu musisz za nich zabijać wiec masowe ulti są mile widziane.

Kup Fiore

Z tych 4 to skarner najlepiej nadaję się w niższych dywizjach, xerath potrzebuje dobrego teamu dlatego jest niegrany na low elo, rakieton to shit w late i nim nie poccarujesz, shyvana bardzo dobry champion zarówno na topa jak i jungle low,high elo. Karma też bardzo dobrze się na topie sprawuje.

Skaner, ja bym powiedział rengar. Nie ma nic wkurzającego, jak wejście na niewidce i zdjęcie na combo apc albo adc. Skaner oprócz ulta nic nie oferuje, no i musi podejść aby coś zdziałać.

To znowu ja. Ostatnio zauważyłem, że wyrabiam mniej więcej 1000 IP dziennie, więc postanowiłem sobie kupić kolejne champy. Myślałem znowu nad Nocturnem, ale wtedy zagrałem mecz z jakimś Dariusem. Gdyby nie to, że 1 osoba była AFK zapewne sam wycarrował by grę. Rene top, Udyr jungle. Udyr wbija stun, Rene też stun chwila później Darius Double Kill.

Ok. Niektórzy (chociaż wiem, że większość) tego nie przeczyta to po prostu: Opłaca się kupić Dariusa ?

Po nim myślę kupić kogoś za 4800, znowu zapewne jungler i tym razem: Shyvana czy Noc ?

Jeśli grasz z metą (lekcja pokory sezonu 4, uczy mnie nie walcz z metą), to noc nie na topa. Darius na topa jest lepszym wyborem (jeśli grasz defensywnie), a z reguły toperzy teraz farmią od czasu do czasu zabierając kila. Noctrune ma lepsze ganki na jungli, na r omijasz wardy.

W mojej topce jest darius obok panta, jaxa, malphite, riven.

Wszystko się opłaca kupować co za durne pytanie ;) chyba zamierzasz w końcu odblokować wszystkich..>??

Lepiej shyvane

Darius bardzo mocny early bardzo słabe late, specyfika tego shitu jest taka, że jak lini nie zdominujesz to koksem nie będziesz, a że na wyższym elo ciężko linie zdominować to lepiej w dariusa nie wierzyć.

Bo ja wiem, na w albo e (nie pamiętam który skil) zawsze można kogoś złapać. A ult też robi swoje, jak dobrze wejdziesz w tfa, możesz zgarnąć pentę. Można powiedzieć tak, o każdej postaci aby coś ugrać w mid game, najpierw trzeba wytrzymać linię.

Darius na low elo robi mielonke, bo tam boby próbują się z nim bić na linii i feedują. Na wyższym elo ma ciężko.

Szukam, i doszukać się nie mogę. Szukam podobnej mechaniki do jaxa (jakiś jump, doskok, stun), albo zastępczej postaci na topa. Próbowałem Darius'a niby w porządku, ale po czasie jest nudny. Chciałbym aby postać dawała frajdę, z gry.

@DeimonD

Jakiegoś podobieństwa do Jaxa to prawdopodobnie upatrywałbym w Irelii - masz doskok i stuna, a CC nie robią na tobie większego wrażenia. A na 6 lvl to nie wiem, czy bym się chciał z Irką bić. Może Aatrox, Fiora? Jest błyskawiczna wbitka, tłuką z AA głównie.

Ogarnij Xina

Xin bardziej do jungli, niż na topa.

Aatrox jest zbugowany, przez skiny więc poczekam na naprawę ;)

Irką nie grałem jeszcze, albo nie miałem oazji.

Fiora, to carry a obecna meta należy do tanków.

Coś ty. Kilka razy wyccarowałem gierki Fiorką. Nawet pente wbiłem. I nie rozumiem takiego bólu d*py gdy ktoś picknie Nidalee albo Fiorke na topa. ;-)