przeciez nida na topie to teraz god tier o.0 w dodatku bije magic dmg, wiec nie wiadomo czy budowac armor vs AA, czy m res vs kotek. Broken early/mid imo.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Nidale mam, ale nigdy nie umiałem nią grać. Może pora, to zmienić. Jednak ostatnio wolę bardziej defensywną grę, i gram nasusem (farma) oraz veigarem (farma).
Nidale mam, ale nigdy nie umiałem nią grać. Może pora, to zmienić. Jednak ostatnio wolę bardziej defensywną grę, i gram nasusem (farma) oraz veigarem (farma).
Defensywnie na midzie możesz pograć Malzaharem, dajesz do 16 lvl tylko w Q i E, W skill olewasz, na 3 lvl puszczasz na miniony E zbijasz im z Q hp i odchodzisz prawe pod wierzę a reszta sama się farmi, i tak w koło pierdoło , na 6 lvl wpada gank walisz kombosika i koniecznie ulti, na 100% frag dla was (jeśli ulti wejdzie), chyba że counter gank wpadnie. Bardzo przyjemnie się gra tylko trzeba ogarnąć Q skill, ale jak się nauczysz grać, robi delikatny popłoch w TF z % dmg z W do tego silence i dość spore AOE z Q, tylko że źle zapodane Q to jest wielki problem.
Na topa defensywnie hmmm hmmmm hmmm, trudna sprawa, Singed to śmieszny pick, biegasz między dwoma turrentami przeciwnika, co jakiś czas przerzucisz przeciwnika w swoje smrody i dalej sobie biegasz
Malza defensywnym pickiem? Ale po co? Autoattacki wspomagane tylko czasem przez E i Q sprawdzają się w farmieniu (E jest zbyt losowe, ryzykujemy że minion dobije między tickami obrażeń), dużo lepiej jest korzystać z E do harassowania wroga. To nie jest dobry defensywny pick.
EDIT: Bez punktu w W? Toć to spora część naszego dmg przy combo na 6+...
Nie no mam parę toperów (no trochę ich się nazbierało) - jednak lubiłem grać jax'em moja pierwsza postać. Więc nidale pogram, a czy wyjdzie to nie wiem.
Malza defensywnym pickiem? Ale po co? Autoattacki wspomagane tylko czasem przez E i Q sprawdzają się w farmieniu (E jest zbyt losowe, ryzykujemy że minion dobije między tickami obrażeń), dużo lepiej jest korzystać z E do harassowania wroga. To nie jest dobry defensywny pick.EDIT: Bez punktu w W? Toć to spora część naszego dmg przy combo na 6+...
E jest losowe... przeskakuje do najbliższego wroga, walisz Q i zbijasz HP potem zapodajesz E które skacze i regeneruje tobie manę farmiąc, przy okazji mija cd na q i walisz na 2 linię minionów i znowu masz regen many i farma ci leci, dlatego można nim grać defensywnie, to jest bardzo dobry defensywny pick, przy okazji malza nie ma ucieczki i każdy ogarnięty jungler w dywizji wyższej niż silver..... widzi free kill na midzie, dlatego można grać nim defensywnie, przy okazji mogę harasować wroga używając E, tylko po co? E zawsze używam do farmienia i regenu manu, a haras walę z Q, dlatego że malzaharem już sporo gram i mogę powiedzieć że Q ograniam ostro i Q robi wiekszy dmg i jest bezpieczniejsze ze względu na zasięg. Uważam że Malza można grać defensywnie ze względu na strach przed junglerem i brak ucieczki. A skill W jest nieprzydatny we wczesnych fazach gry, haras z W.... nic nie wart, pomoc sobie w farmieniu z W też nie, ROAM i skill W, też nie. W jest dobre żeby położyć w dobrym miejscu podczas TF na late game.
Malzahar jest jednym z lepszych picków na mid moim skromnym zdaniem. Przecież W jest jego najlepszym skilem więc nie wiem o co się kłócicie (jeśli dalej zabiera %dmg od hp nie wiem dawno nim nie grałem) A jak chcesz defensywnie grać to graj supportem. Na liniach rządzą agresorzy(a bynajmniej ja tak gram bo nie lubię ludzi którzy kiszą ogóra pod turretem i czekają na gank zabija mi to przyjemność z gry)a jak ktoś ci daję nasusem farmić to pozdrawiam tego osobnika serdecznie xD.
Malzahar jest jednym z lepszych picków na mid moim skromnym zdaniem. Przecież W jest jego najlepszym skilem więc nie wiem o co się kłócicie (jeśli dalej zabiera %dmg od hp nie wiem dawno nim nie grałem) A jak chcesz defensywnie grać to graj supportem. Na liniach rządzą agresorzy(a bynajmniej ja tak gram bo nie lubię ludzi którzy kiszą ogóra pod turretem i czekają na gank zabija mi to przyjemność z gry)a jak ktoś ci daję nasusem farmić to pozdrawiam tego osobnika serdecznie xD.
statystyki zaprzeczają temu co tutaj napisałeś: http://www.elophant.com/league-of-legends/champion/malzahar/overview
W jest jego najlepszym skillem ? chyba żartujesz, Q= kosmiczny dmg i silence ale trudne castowanie, nie wspominając o ulti. Na liniach rządzą agresorzy mówisz, będziesz agresywny, push i takie tam, nie uda ci się zabić przeciwnika, nie ma snowball, parę ganków i mówisz nara. A suportem można być jak najbardziej agresywnym, sona, lulu albo zyra jako suport i raczej pasywnie grać nie będziesz. Nie masz racji moim zdaniem.
Wybacz ale nie opieram się na statystykach(wg nich najczęściej grywani to Yi ,Ez ,Teemo (gdzie grałem dziś z takim ezem co to niby z challengera albo diamentu ciśnie wygrał linie (mid o dziwo ^.-)na kogoś tam chyba na fizza ale w tf'ach to latali po ścianach więc nie mów mi o użyteczności poszczególnych postaci bo te którymi najczęściej się gra są też najbardziej bezużyteczne patrząc na te statystki), ani na plotkach usłyszanych od kolegów a tym bardziej nie obchodzi mnie co jakieś wyboostowane leszcze wybierają na linie bo prawdą jest że teraz dzięki "czereśnią" które boostują konta we wszystkich ligach namnożyło się nazwałbym to "cyganów" bo nie dość że nie pasują do ligi w której się znajdują to jeszcze psują rozgrywki innym ludziom. Ja sam przechodziłem ligi i nie prosiłem mamy żeby mi dała parę złotówek bym mógł sobie zapewnić diament. Tak niestety teraz ta gra teraz prosperuje i dlatego MALZA GÓRĄ xD
Wybacz ale nie opieram się na statystykach(wg nich najczęściej grywani to Yi ,Ez ,Teemo (gdzie grałem dziś z takim ezem co to niby z challengera albo diamentu ciśnie wygrał linie (mid o dziwo ^.-)na kogoś tam chyba na fizza ale w tf'ach to latali po ścianach więc nie mów mi o użyteczności poszczególnych postaci bo te którymi najczęściej się gra są też najbardziej bezużyteczne patrząc na te statystki), ani na plotkach usłyszanych od kolegów a tym bardziej nie obchodzi mnie co jakieś wyboostowane leszcze wybierają na linie bo prawdą jest że teraz dzięki "czereśnią" które boostują konta we wszystkich ligach namnożyło się nazwałbym to "cyganów" bo nie dość że nie pasują do ligi w której się znajdują to jeszcze psują rozgrywki innym ludziom. Ja sam przechodziłem ligi i nie prosiłem mamy żeby mi dała parę złotówek bym mógł sobie zapewnić diament. Tak niestety teraz ta gra teraz prosperuje i dlatego MALZA GÓRĄ xD
Nie wiem czy z bostowaniem i zlotowkami od mamy to jakaś sugestią w moją stronę. Mam nadzieje że nie, bo za stary jestem na takie dyskusje. Tez wędrowałem z ligi do ligi przez 2 lata aż zakotwiczyłem w platynie. Na LCS też rzadko widuje malza wiec taki op on nie jest, ale lubię nim grac, w tym sezonie ponad 30 gier i WiN ratio 60%. Słabo wiem, ale też z doświadczenia mogę powiedzieć że W to nie jest najlepszy skill. Ja tylko w sumie napisałem moje zdanie, dlaczego uważam że Malzaharem można grać defensywnie i przez brak ucieczki nawet powinno się to robić, ale to tylko moje zdanie.
Jasne że nie . Każdy ma swoje zdanie wiadomo. Teraz moje pytanie czy jak przeniosę swoje konto to jak jest z ligami...reset/spadek czy bez zmian? Najlepiej jak się wypowie ktoś kto niedawno się przeniósł
E jest losowe... przeskakuje do najbliższego wroga, walisz Q i zbijasz HP potem zapodajesz E które skacze i regeneruje tobie manę farmiąc, przy okazji mija cd na q i walisz na 2 linię minionów i znowu masz regen many i farma ci leci, dlatego można nim grać defensywnie, to jest bardzo dobry defensywny pick, przy okazji malza nie ma ucieczki i każdy ogarnięty jungler w dywizji wyższej niż silver..... widzi free kill na midzie, dlatego można grać nim defensywnie, przy okazji mogę harasować wroga używając E, tylko po co? E zawsze używam do farmienia i regenu manu, a haras walę z Q, dlatego że malzaharem już sporo gram i mogę powiedzieć że Q ograniam ostro i Q robi wiekszy dmg i jest bezpieczniejsze ze względu na zasięg. Uważam że Malza można grać defensywnie ze względu na strach przed junglerem i brak ucieczki. A skill W jest nieprzydatny we wczesnych fazach gry, haras z W.... nic nie wart, pomoc sobie w farmieniu z W też nie, ROAM i skill W, też nie. W jest dobre żeby położyć w dobrym miejscu podczas TF na late game.
Żeby odnowić manę którą tracimy na rzucenie E, Visions muszą przejść po 6 umierających minionach (5 na najwyższym poziomie). Poza tym farmienie z E na niższych poziomach nadal jest losowe, bo miniony robią takie same dmg jak i gracze. Widziałeś kiedyś dobrego Malzahara, który odpala E+Q i cofa się pod wieżę, licząc na to że złapie jak najwięcej minionów? To może się udać na wyższych poziomach doświadczenia, kiedy to obrażenia z E co tick są dość wysokie, by zoutdamage'ować miniony, ale na niskich nawet z voidlingiem nie będziesz robić więcej niż 4-5 cs na wave - a i to o ile będziesz mieć szczęście.
Oczywiście, Malza nie ma ucieczki, dlatego musi grać z głową. To nie takie trudne i nadal da się grać agresywnie, uciekając przed gankiem zanim jungler wejdzie ci na głowę. Wiadomo, trzeba uważać kto jest junglerem (przy Lee Sinie może być dramatycznie ciężko), ale... wcale niekoniecznie mówimy o pushowaniu, wystarczy harassować wroga z E tak, by bał się podejść do minionów i karać go za każde zejście z linii
Q jest mocnym skillem, fakt... ale zadaje MNIEJSZE obrażenia niż E i jest mniej pewne, bo E nie da się uniknąć. Jedyna przewaga Q to silence i to dość długi na wysokich poziomach.
W jest dobrym skillem, jeśli chcesz zrobić combo na wrogu na poziomie 6 i wyżej. Czemu? Bo zadaje do 20% max HP obrażeń, a przy smartcastach położenie plamy przed E i R to kwestia mniej niż pół sekundy. Dość dużo jak za jeden punkt, który możesz wydać na Q/E dostając odpowiednio 55 lub 60 dmg.
Viktor nadaje się na postać główną? idzie nim ogarniać np mida i supa? napisze mi ktoś coś o nim ? bo z niepewności uzbierałem już 15k punkcikó i nie wiem co kupić
Xin już mi troche nie odpowiada na jungli bo brakuje mu tego czegoś co od połowy gry powinno trzymać tę postać na nogach.
Jinx dalej kozak i nie zmienie, a Akali myślę, czy by nie zmienić na kate bo wiele, ale to wiele postaci kosi akali na starcie.
Viktor to jak na razie mój ulubiony mider. Jego E po kupieniu ulepszenia zadaje kosmiczny dmg co w połączeniu z blue buffem daje nam możliwość nękania przeciwnika bez ograniczeń (czy to w postaci many czy minionów przez które laser przenika). Dobrze postawione W oraz ult może łatwo przechylić losy team fightu na naszą stronę. Minusem jest brak escape mechanizmu po zużyciu W, więc trzeba na nie uważać. Na supporcie, moim zdaniem, tak fajnie sie nie sprawdza, choć celny poke laserem z wykupionym ulepszeniem może łatwo zmusić przeciwnika do recalla.
Sam nie gram Akali ale po moich doświadczeniach przeciwko niej polecałbym ci ciachać nią dalej. Jej dmg po 6 doprowadza mnie do szewskiej pasji. Bez problemu byłem w stanie z nią handlować tylko Swainem. I tak jak to nie jest jeszcze dla mnie problemem tak zawsze już piana z pyska mi leci jak pinguję bot 10 razy SS, po czym leci double dla akali. Wyżej od gold chyba cię jeszcze nie ma, więc pickuj akał and do tour best. Bo zawsze (no 90% przypadków) znajdziesz kogoś kto ci zafunduje free feed. A ogarnięty Vik to bardzo kłopotliwy lane - tu laserkiem, tu ci rypnie dmg i naładuje tarczę, przez co nie zadasz takich obrażeń jak byś chciał. No i to rzadki pick, więc nikt nie będzie miał przeciw tobie perfekcyjne go planu działania. Na low dywizjach w każdym razie
Ok mam viktora i zaczynam nim na rankedach... postac ogarniam bardzo dobrze, ale 7 meczy uwalone przez jakis trolli zasranych... I jak tu normalnie się rozwijać.
@up
U mnie jest podobnie. Coś mi się wydaje, że to nie trolle. Ja mam teraz 7 winów pod rząd (mój rekord przegranych to 6). Z S4 0 LP wbiłem do S3 18 LP. Tylko dosyć ciekawie to wygląda, bo dzisiaj zacząłem słuchać Nightcore (wpiszcie w google jak nie wiecie) i to podwyższyło mi skilla. Tak samo jak to, że dzisiaj udało mi się zdobyć Chivalry. Wiadomo liczy się nastawienie, a wszystko wygrasz. Zacząłem grywać Nasusem i tak:
1 gra 14/1
2 gra 10/3
3 gra 7/9
gdzie wszędzie ponad 300 stacków w drugiej to z 400 było. Myślimy zapewne, że przez dobieranie wygraliśmy, a wystarczy chociażby wygrać linię i już ktoś w enemy team flamuje na innych.
Jak chcecie to sobie wyszukajcie: xSzymeX
Dobra żeby nie było, że nie związane z tematem to:
Ktoś grywał już Gnarem ?
Fakt jak ktoś mnie wyszuka to znajdzie, ale co myślicie o Nocturnie ?
Tak grałem na gnara ze 3 razy i jeszcze z nami nie wygrał wiec moim zdaniem jest czerstwy albo nie umieją na niego składać itemów(polecam trinity force pierwszy)
a co do spadków z lig to pochwalę się że ostatnio spadłem z pewnej ligi (do tej niżej i dojechałem aż do trójki a wszystko dzięki leaverom i to nie były te niższe ligi. Zaczęło się od przegranej serii a potem to już nie wiem czy crashe czy coś innego ale tak zwani rage płaczki które wychodziły też się zdarzały w co 2 grze a w tych pierwszych to tylko leaverzy od 1 minuty więc nie myślcie że jak wbijecie się wyżej to coś się zmieni.... a teraz biorę się za odrabianie bo mmr mam tak żałosne że bez duo ani rusz

Aatrox top/jungle jest dobry obecnie? Shyvana jakoś do mnie nie przemawia, a potrzebuję postaci na top i junglę.
Wybierz shyvane