Jakiego bohatera kupić - c.d

Aatrox to taki sytuacyjny pick, spotkasz na topie darius będziesz miec ciężko. Jednak do jungli jak najbardziej (jump, slow, szybki heal). Może dłużej byc w lesie jak warwick.

Sam Aatroxa, ale jak dla mnie to jest postać na mida, doskok/slow heal+większy range ataku na ulcie czyli może zabić praktycznie większość midlanerów na komboi
A co Wy myślicie o LeeSinie mid, otóż bardzo lubię to postać a jungle to nie jest moja główna rola więc spróbowałem zagrać nim na midzie, o dziwo znisczyłem na rankedzie przeciwnego midlanera 8/1 i wygrałem grę.
Jest to taki dziwny pick i ja właśnie takię lubię, chodź team musi się dostosować, aby w teamie ktoś zadawał magiczne obrażenia.

Nie zawsze w teamie musi byc ap (uzupełnieniem może byc support, albo jungle). Idąc w full ad można coś ugrac, jak to miało miejsce w 1 sezonie. Jednak jeśli przeciwny team ma trochę oleju w głowie, kupi pancerz i będą schody. Teraz częściej widac na topie ap, to czemu ad nie może iśc na mid ?. Moim ulubionym miderem, jest kass'a. Kiedyś chciałem nim grac na rankedzie, jednak nie mogłem przez istny ban. Jednak jak widzę zed'a to nie biorę kassy, przeciw ad jest słaby.

Lee aż tak bardzo nie lubię, i wolę jak mid ma porządne cc, albo porządny ult co na miesza w tf.

Wróciłem niedawno do LOLa i bardzo dobrze mi idzie na jungle(nie wiem jak to się ma pisać dokładnie).Tak więc planuje zakup jakiegoś junglera,myśle nad skarnerem bo po tym reworku skili nawet fajne się prezentuje.Tylko mam dylemat czym on jest(tank,ap tank czy inne role).Więc tu pytanie do was kim jest.Ew.jaką inną postać kupić za 4800/6300?

@up

Skarner jest bruiserem cos w stylu jak udyr,robisz tri/rekawice i potem w full tanka.

A jak z Trundle?Dobre ma ganki?A i Xearth tym jego ultem można celować na mapce czy nie bo ja mam kamerę postacii(już tak się przyzwyczaiłem i jest dobrze tak)i chcę wiedzieć czy się da

Niewiem czy mozna ale niewiem po co tak robic skoro podczas twojego ulta niemozesz sie poruszac postacia wystarczy nacisnac Y oddac 3 strzaly i znowu y do locked camera

Wróciłem niedawno do LOLa i bardzo dobrze mi idzie na jungle(nie wiem jak to się ma pisać dokładnie).Tak więc planuje zakup jakiegoś junglera,myśle nad skarnerem bo po tym reworku skili nawet fajne się prezentuje.Tylko mam dylemat czym on jest(tank,ap tank czy inne role).Więc tu pytanie do was kim jest.Ew.jaką inną postać kupić za 4800/6300?

Na jungle z tego co zauważyłem teraz gra się czymś co może zrobic dmg master yi, elise, lee, vi, xin itd.

Zacząłem grywac elise i nie jest taka zła jak ją malują, szybka przemiana w pająka albo w człowieka daje ci niezły funn z gry. Tak jak uważałem vi za najlepszego junglera, powoli zmieniam zdanie (może te doświadczenie przychodzi z czasem). Eliska ma wszystko co potrzebuje jungler.

A jak z Trundle?Dobre ma ganki?A i Xearth tym jego ultem można celować na mapce czy nie bo ja mam kamerę postacii(już tak się przyzwyczaiłem i jest dobrze tak)i chcę wiedzieć czy się da

Nawet jeżeli się da nacelować najeżdżając na mapę, to jest to pomysł raczej delikatnie poroniony, ponieważ obszar każdej z trzech kulek bywa trudny przy dobijaniu kręcącego się przeciwnika, a klikając na mapę możesz zapomnieć o jakiejkolwiek większej precyzji. Trundle to ganki najwyżej średnie. On generalnie jest od tego, by robić przyzwoity dmg przy spooorej tankowności, rozpuszczać tanki przy pomocy ulta i pałować wieże. I cała reszta która go obowiązuje jako jungle.

Jeśli masz kamerę ustawioną na postać, to wykorzystasz max 1/3 zasięgu ulta Xeratha.

Caitlyn, czy Kog'maw? Zakładając, że mam ogarniętego supporta, który może mi peelować (duoQ). Nerfy bardzo zabolały Koga?

Prawdziwym adc jest Kog'maw. Zjadacz tanków i nie tylko, jednak jest papierowy brak mechanizmu ucieczki. Za to dystansowe ult, zależne w jakiej dywizji jesteś. Bo jak w tej najniższej nie masz co liczyć na ochronę, a on tego potrzebuje. Sam support nie wystarczy, musisz mieć ogarniętego skila i pozycjonowanie. Jak nie dasz rady na lane, nic potem nie zrobisz. Ja bym powiedział ryzykowny pick, który daje naprawdę sporo dmg. Jednak musisz przetrwać lane, i nie tylko. Jak jesteś początkującym carrym odradzam.

Gram dużo na tej roli i Kog'maw potrzebuje niezłego ustawienia teamu. Jak będzie ciężko musisz prosić o gank junglera, albo midera. Jednak prawdziwy carry umie o siebie zadbać sam.

Trochę dołóż i kup sobie jinx.

Cait jest łatwiejszym adc ma system ucieczki, pułapki. jednak tutaj łatwo zablokować ult, jednak nie powiedzieć dmg ma spore. Na pewno bezpieczniejszy pick od tego pierwszego. Ja w tej cenie preferuje vayne (ma wszystko co potrzebuje adc). A też wymaga trochę ogarnięcia.

Mowisz ze kog trudny a polecasz mu vayne ktora jest znacznie trudniejsza (melee range w teamfightach).

Jak chcesz latwego i dobrego adc to doradzam ci kupno corkiego,najmocniejszy mid game ze wszystkich :)

Cóż myślałem nad kupnem Gang(crit)planka. W końcu ma Q zadające ładny DMG oraz nakładające efekty przy trafieniu, W (siła pomarańczy) dające heala oraz usuwające CC, ulta z global range. Co myślicie, a może jakąś inną ?

@edit

Zapomniałem wspomnieć, że myślałem także o Shaco i Twitchu.

Kupiłem Koga. Średnio mi nim idzie. Wczoraj zbanowali Vayne i musiałem wybrać Mf. Póki co świetnie mi się nią gra.53fa141cc208b.png

Cóż myślałem nad kupnem Gang(crit)planka. W końcu ma Q zadające ładny DMG oraz nakładające efekty przy trafieniu, W (siła pomarańczy) dające heala oraz usuwające CC, ulta z global range. Co myślicie, a może jakąś inną ?@editZapomniałem wspomnieć, że myślałem także o Shaco i Twitchu.

Grankplank nigdy pod crit nie rób bardzo słaby build i wymięka w starciu z normalnym gp offtank.

Shaco hmm ciężka postać early potrafi tak zamieść, że przed 20 skończysz grę ale jak enemy dotrwają do late jesteś bezużyteczny. Szczur adc bardzo dobry w late, natoiast jego linia wypada bardzo słabo przeciwko ofensywnym supportom. Wszystkie postacie są dobre lecz nie wszystkie z nich są grane gp brak cc, klaun brak late, szzczur słabe early ale każdą z ych postaci można bardzo ładnie carrować gry.

Co do gp : http://scr.hu/1y96/0u1t7 jestem też aktualnie 492 gp na świecie więc chyba wiem co mówię.

Co myślicie o Kassadinie ? Z tego co widziałem już tak często banowany nie jest.

Dobra kupiłem Twitcha. Jakiś Adc mi się przyda.

Witam mam pytanie bo wracam powoli do Lola [ nie miałem dużych osiągnięć bo wbilem tylko 30lvl i na tym przestałem ] i pytanie jest moje takie jaki na ta chwile jest bardzo dobry suport ?

wiem że trash ładnie daje rade lecz jest trudny w ogarnięciu i go kupie jako 2-3.

teraz w rotacji jest blitzcranc jest bardzo dobry na supa lecz do 4-5lvla jestem mało potrzebny plus nie ma tarczy ani heala a to cenie u suportów.

Poprzednio w rotacji była nami świetnie mi się nią grało wydaje sie OP suportem i ja kupie własnie jak uzbieram te 6300

Lecz moje pytanie jest takie kto jeszcze ładnie daje sobie rade, może pomagać juz od 2-3 lvla i nie jest az takim papierem, chodzi mi o to bym mógł zebrać ze 3 hity a jakoś nie odnotował bym tego jako wielką stratę. Możecie napisać co gra się teraz na rankingach itp plus jakiś mały opis nie skili a zalet tego champa kiedy jest przydatny itp.

PS. fajnie by było jak znalazł by sie takowy od około 3k na początek

Braum od samego początku jest świetny i można ogarnąć go na kilka sposobów.

Pisze tylko o nim bo nie lubie innych :P

W supp'ach to ja się nie specjalizuję, ale po moich obserwacjach mogę ci polecić kilka picków:

• Morgana - Tarcza dająca CC Immunity, snear (3 sekundy bodajże), ult slow + stun
  • Leona - Stun, Snear, znowu stun. Co jest więcej potrzebne supportowi ?
  • Soraka - Cóż zapowiada się niezły rework, więc popularne stwierdzenie: Soraka bo leczy. Jest jak najbardziej na miejscu.

Teraz moje pytanie(a):

Champ 4800, Renek czy Shyv ? Chodzi mi głównie o tanky picka (raczej na topa).

btw. Co myślicie o zakupie Azira ? Lubię wyzwania i chętnie bym nim pograł. (btw2. A może Ori ? Słyszałem, że też jest trudna.)