Jakiego bohatera kupić - c.d

Kupie sobie Jy'a i po sprawie.

Jayce jest świetny ale nie na topie tylko na midzie ze względu na to że twój team i tak będzie potrzebował czegoś ala tank w 90% gier, a Jayce się na tanka nie nadaje bo to tylko marnotrastwo jego świetnych przeliczników poza tym podczas teamfightów Jaycem nie stoisz jako pierwsza linia tylko grasz jak adc kitujesz kitujesz tu kulka tu kulka+brama a dopiero jak jakis debil sie na ciebie rzuci to zmiana na młotek i albo E żeby go odrzucić i uciec albo full combo żeby zabić jeśli jestes pewny kila. Moim zdaniem jeśli ogarniasz postacie w stylu Elise Nida i potrafisz grac jako adc to Jayce jest świetnym wyborem jeśli masz problemy z wyczuciem kiedy zmienić formę w nidale/elise albo kompletnie nie umiesz grać jako adc to odpuść sobie Jayca i zaoszczędź nerwów sobie i swojej drużynie.

Uważajcie z Talonem, właśnie stracił silence na E (w zamian dostał 99% slow na 0.1sec).

Adc lubię grać, bo jak gram na tej lane wygrywam. Więc Jayce, nie będzie wyzwaniem dla mnie. Chociaż nidką nie lubię, elisą tak na jungli. Postawie na niego, ewentualnie na syndrę na mid. Te dwie postacie sobie kupię do końca sezonu. Więc dzięki panowie (możliwe też panie).

Jayce może być sporym wyzwaniem - to champion całkiem inny niż typowy ADC, mimo ataków zasięgowych (samym ranged niewiele zdziałasz, trzeba jeszcze grać melee formą).

Długo zastanawiam się nad kupnem jakiegoś midera - AP, myślę nad dianą i Viktorem

Kto jest mniej pospolity?

Skup się na Viktorze. Na dniach wyjdzie jego mały rework, który ma zwiększyć jego popularność, podczas gdy Diana jest... meh. Bardzo meh.

Viktor, jednak mniej popularną postacią jest Brand. Ostatnio zacząłem nim pogrywać, jest całkiem całkiem. Żaden champion na mid nie ma mini ignite, szukałem ad midera a wybrałem Brand'a. Jak chcesz trudną postać to Syndra, nie wiem jak jest z Viktorem (trudność jest pośrednia, ze względu na laskę i ult).

Topowa lista na mid pewnie wygląda tak :

ap) Syndra, Ahri, Orianna, możliwe Xerath

ad) Yasuo, Lee, Zed Jayce ?

Jayce nie jest takim AD, zadaje bardzo duże obrażenia magiczne jak i fizyczne, bardzo uniwersalna postać.

Brandem trzeba kręcić comba na stuna itp. Malo ludzi na low i MID ELO to ogarnia podczas tfow i dlatego wola zabrać inny pick niż Brand. Fakt faktem niezły z niego podpalacze i jakie fajne ma Lore.

Dlatego zacząłem nim grywać, głównym skilem jest W od niego wszystko się zaczyna. Jak wejdzie jest dobrze, jak nie trudno walisz jeszcze raz. A stuna nie tak trudno rzucić, trzeba wyczuć moment. A jak już przetrwamy linię to potwór w mid game. Co prawda papier, za to z ogromnym dmg.

Czy Ezreal jest opłacalnym adc? warto kupić? fajnie się nim gra przeciwko Jinx i Luckowi, nie wiem jak vs Tristana?

Generalnie taka kontra na obecną "mete".

A może kupić Kog Mawa?

Cóż prawdę mówiąc Ez w late nie ma praktycznie cd na Q, poza tym -1 sec cd jak trafisz z Q, ult jak jesteś sniperem, flash na E.

Już wcześniej się pytałem, ale zapytam jeszcze raz: Darius (zapewne jak widzicie na avatarze mam lekkiego hype na punkcie tego skina (zamierzam go kupić) nada się Silver/Gold ?

Czy Ezreal jest opłacalnym adc? warto kupić? fajnie się nim gra przeciwko Jinx i Luckowi, nie wiem jak vs Tristana?Generalnie taka kontra na obecną "mete".A może kupić Kog Mawa?

KogMaw zależne od dywizji, bo on potrzebuje supporta. Nie ma co liczyć na ochronę w brązie, silver, gold. Jak już masz platynke to jak najbardziej, jeśli nie no cóż adc musi sobie radzić samemu. Ez może być, jeśli masz dobry skil shot na Q. Na nim opierasz całe działanie postaci, e jest dodatkiem najważniejsze Q.

Chociaż Ez ma długą animację ataku na R - można w tym czasie rzucić na niego stuna czy coś.

Wypróbuj Miss Fortune, udało mi się wyjść do golda w kilka dni nią. Corki też jest obecnie całkiem dobry (na niektórych tier listach jest nawet w God Tierze), dobrze się sprawuje przeciwko Tristanie, Lucianowi i innym popularnym pickom (a przynajmniej w goldzie).

Komuś z was też co jakiś czas ludzie oferujący boosting wysyłają zaproszenia do listy znajomych?

Siemka wszystkim mam trochę szersze pytanie, gram od czasu gdy stał tylko US serwer z pewnymi przerwami jednak nigdy jakoś nie zwracałem uwagi na rankedy i rozgrywałem mecze normalne (jest ich ponad 1000) nakupiłem od tamtego czasu trochę postaci i tu moje pytanie, u lubowałem sobie top i mid lane chciałbym żebyście z przeze mnie posiadanych postaci pomogli mi wybrać te którymi jest sens grać w powiedzmy perspektywie chęci dojścia do wyższych tierów bo jak wiadomo nie wszystko sprawdza się w platynie gdzie team musi być jednak dobrany pod kątem współpracy etc
Z midowców pod ap posiadam :
Ahri Anivie Branda Fizza Kassadina Katarinę LeBlanc Lissandrę Lux Oriannę Swaina Vladimira i Ziggsa
A na topkę:
Aatrox Cho Gath Garen Irelia Jax Lee Sin Malphite Nasus Pantheon Renekton Rengar Riven Rumble Shen Singed SION( po reworku na pewno będę nim grał)
Skarner Talon WuKong Xin Zhao Zed
Wiadomo że pewnymi pogrywam ale chciałbym zobaczyć wasze typy i jak to się mniej więcej pokrywa żeby nie mainować całe życie jednej postaci a posiadać trochę szerszy wybór, dzięki za pomoc pozdrawiam AnyBoodyKilla - US

Wyższych tierach zdziwisz się jak wiele jest wyboostowanych kont, ale na dobre drużynowe zgranie możesz liczyć znacznie częściej. Nie używałbym na midzie Vladimira(ta postać nie ma nic ciekawego do zaoferowania, ani takiego dmg nie ma ani takim tankiem mocnym nie jest), Na topa brakuje Ci Dariusa, który świetnie kontruje Nasus-a i innych melee fighter-ów. Na topa przeważnie bierze się offtanków bo w wyższych tierach, możesz liczyć na dmg od swojej drużyny(jeżeli nie ma prawidziwego tanka w jungli to nie bierz Zedów, Talonów i innego rodzaju papierów na topa), więc bardzo ważne jest aby takiego tanka nie zabrakło, również CC jest bardzo istotne. Powinieneś jeszcze mieć Akali w swoim zestawie no i Annie, które są bardzo mocnymi postaciami.

Mouz, dziękuję za propozycje o MF, ale już nią grywam, jest prawie jak mój main ADC, szukałem czegoś nowego, kupiłem Eza, przyjemny gameplay jak dla mnie.

Mailo mam i akali i annie po prostu ich nie podałem bo akali kiedyś mainowałem ale jak wiadomo jest to postać bardziej pod normale a annie jakoś nie potrafię grać, ile bym razy nie próbował nic to nie daje

KogMaw zależne od dywizji, bo on potrzebuje supporta. Nie ma co liczyć na ochronę w brązie, silver, gold. Jak już masz platynke to jak najbardziej, jeśli nie no cóż adc musi sobie radzić samemu. Ez może być, jeśli masz dobry skil shot na Q. Na nim opierasz całe działanie postaci, e jest dodatkiem najważniejsze Q.Chociaż Ez ma długą animację ataku na R - można w tym czasie rzucić na niego stuna czy coś.

O ile się nie mylę, Ez i Lux mają nieprzerywalną animację ulta - o ile nie zabijesz ich przed rzuceniem go, skill zadziała niezależnie od użytego cc.

Komuś z was też co jakiś czas ludzie oferujący boosting wysyłają zaproszenia do listy znajomych?

Jeśli dzieje się to na forum, zgłaszajcie takie osoby :)