Jakiego bohatera kupić - c.d

Na supporta lepiej kupić Lulu czy Tresha?

Czy nadal Rek'Sai po nerfie sieje spustoszenie na Summoner Rift?

Na supporta lepiej kupić Lulu czy Tresha?

Kwestia tego, jak wolisz grać jako support. Obie postacie mają całkiem inne podejście.

Kwestia tego, jak wolisz grać jako support. Obie postacie mają całkiem inne podejście.

Preferuje agresywną grę, jeżeli o tym mówisz.

No to thresh. Lulu to bardziej poke, threshem musisz wbijać, łapać, inicjować.

Jeśli u Tresh'a wytrenujesz latarnię do perfekcji, wtedy w przypadku ganku waszego junglera macie kila.

Chociaż Lulu wygląda świetnie na tej nowej mapce, ładne się komponuje w otoczenie krajobrazu :P

Witam!

Jaką postać polecacie na mida pod AP? Zastanawiałem się nad Syndrą, Malzaharem, Kassadinem chyba że macie jakieś inne propozycje ;) Trudność nie gra roli.

Annie <3, Lux, Orianna, Ahri..

Syndra i Orianna - trudne postacie, jednak wyuczenie ich będzie ci dawać satysfakcję. Chociaż są różne, Syndra wchodzi na combo i sieje spustoszenia. Orianną bawisz się kulką, co może sprawiać frajdę. Dla mnie dobrą opcją też jest morgana na mid, chociaż to support to pod ap jest piekielnie mocna.

Jeśli wolisz zabójców LB, Zed, akali.

Jeszcze bym mógł wpisać katrinę, jednak dostanie reworka.

Annie grałem trochę, nawet spoko ale to chyba nie to czego szukam :) Orianna, zastanawiałem się nad Nią ale nie wiem co o niej sądzić, Ahri teraz zmieniona, wiele osób mówiło mi, że jest słabsza o wiele.

EDIT:

A co powiecie o tym Malzharze?

Jak słabasz, Teraz jest bardziej mobilna i wymagajaca. Nie musisz używać ulta do ucieczek, twoje Q służy ci jak twoje R. Ja sobie właśnie wytrenuje lisiczkę, po tych zmianach mi się podoba :P Kwestia po prostu gustu.

Będę musiał zobaczyć sobie jednak sam tą lisiczkę :)

Ja z całego serca polecam oriannę, na początku nie ma szału, ale w okolicach 10-11 lvl zaczyna się porządnie rozkręcać i w late game robi niesamowity dmg. Nie jest bardzo trudna w ogarnięciu, jednak trzeba uważać gdzie jest w chwili obecnej chwili kulka w stosunku do tego gdzie chcemy ją posłać. Jeżeli masz ją maxymalnie za plecami a chcesz ją rzucić jak najbardziej przed siebie to się zdziwisz, że nic nie zrobiłeś przez cały tf ; _ ; Dodatkowo jak dobrze trafisz ulta to otwierasz drogę swojej drużynie na efektywniejsze użycie skilli, na przykład combo orianna ult + annie ult. Kompletna miazga. Dodatkowo jej survi jest przyzwoite z powodu tarczy, jednak z braku dobrej ucieczki prawie zawsze biorę na nią barierę zamiast ignite. Może jest mniejsza szansa na killa w early, ale zdecydowanie lepiej się sprawdza w late game.

Dla mnie numerem jeden, jeśli chodzi o mid Arhi, Morgana. Te postacie ogarniam, na te line.

Chciałbym ogarnąć Ori i Syndrę, jednak potrzeba czasu.

Także muszę kupić Ahri, ale poczekam jeszcze trochę bo prawdopodobnie ją znerfią przez te Q, wszyscy płakali, że jest słabsza przez to, ale według mnie jest bardzo dobra, jeśli potrafi się wykorzystać ten ms na Q. Poczeka się i zobaczy.

Co do Orianny to polecam, bo jeden dobry ult może obrócić cały przebieg gry, choć sam nią nie gram, nie mój styl.

Akali nie polecam, została mocno dotknięta przez te nerfy.

Przeciec akali nie dostala nerfow.

Przeciec akali nie dostala nerfow.

http://prntscr.com/5yxwvd Dostała, niby wygląda na mały nerf, ale mocno ją to dotknęło.

Nie, ten nerf nic nie zmienia. To nawet nie jest nerf, tylko wrocenie do stanu poprzedniego. 2 lata temu tez tego nie miala, a gdy "zbuffowali" ja dodajac detonacje za pomoca E to wszyscy mowili ze to tylko mily dodatek. Teraz oczywiscie jest usless shitem, tak samo jak po nerfach shitem byl Rengar, ktory i tak burstowal na kombo. Ach te lolowe community.

Oczywiscie, że Rengar był shitem, pewnie dlatego zaraz po "reworku" otrzymał monstrualnego buffa do DMG z Q. Akali bardzo mocno ucierpiała po tym nerfie, bo jej główny harras w early na linii, to było Q > E, a teraz E nie zdejmuje znaku, więc musisz podejść jeszcze bliżej, i wykonać AA, co jest mało opłacalne.
1100+ postów, a takie chamskie podejście i zaczepki, nieco słabo.

Nie, ten nerf nic nie zmienia. To nawet nie jest nerf, tylko wrocenie do stanu poprzedniego. 2 lata temu tez tego nie miala, a gdy "zbuffowali" ja dodajac detonacje za pomoca E to wszyscy mowili ze to tylko mily dodatek. Teraz oczywiscie jest usless shitem, tak samo jak po nerfach shitem byl Rengar, ktory i tak burstowal na kombo. Ach te lolowe community.

Praktycznie E jest teraz useless, więc zmieni się jej styl gry, a większość tego nie ogarnie, bo nadal będą myśleć, że zburstujesz wszystko byle się wbić.