Jakiego bohatera kupić - c.d

Jeśli chodzi o Malzahara to osobiście polecam go nie tylko na mida, ale też AD Malza top. Na midzie to sustain w manę, oczywiście jak wiesz jak dobrze użyć E. Po 6 lvl combo E W Q/ W E Q/ Q W E i kończysz ultem, 1v1 to 100% kill, a w tf'ach dobre żeby odłączyć wrogiego ADC. Jeśli chodzi o Malze na topie idziesz full AD i tylko patrzysz jak passivem ich zabijasz. Osobiście przeważnie zawsze mam first blooda na topie.

Tylko prorok ma problem, aby dojść do przeciwnego adc. Nie przyjdzie mu łatwo, może wymiany 1 vs 1 ma niezłe. Jeśli chodzi o tf'a ma średni wynik, po użyciu ulta stoi przez kilka sekund. Więc nie wiem czy opłacalny pick na yolo Q. No i problem z mobilnością, nie ma czym uciec więc musi mieć szeroko otwarte oczy.

Słyszałem, że Malzahar dobry do eliminowania wrogich tanków :)

Oczywiscie, W zadaje baaaardzo duże obrażenia zależne od maksymalnego zdrowia przeciwnika, do tego na dość sporym obszarze. Nieistotne jest, kogo burstuje malzahar, zawsze zabije swój cel.
Znaczy teraz, bez DFG frag taki pewny nie jest, ale maska też dziala bardzo dobrze na nim.

Malza w tf jest takim guardianem. Nie lecisz z ultem na carry tylko bronisz swojego. Potem trzaskasz z Q miliony, a trafic tym w tf bardzo latwo, w dodatku 3s silence. Dorzucic procentowki, dobry DoT i mamy dobry pick na yoloQ.

Potrzebuję jakiegoś picku na top, ciężki do skontrowania z dobrym sustainem coś ala swain/yorick/chogath.

Renekton? Wg. Mnie jeden z lepszych top champow. Dużo hp, niezły dmg.

Może J4, dobrze sobie radzi na topie, możesz roamować i gankować np. mida, jak pójdziesz z tpkiem to można dobre ganki na bota zrobić na 6lv. Tylko trzeba mieć na uwadze, że nie można cały czas rzucać combo(E+Q), bo można mieć przesrane.

Osobiście lubię Xina na top, można naprawdę długo trzymać się na linii jak trochę ogarniesz to przeciwnik naprawdę nie będzie miał łatwo, a przy okazji ulti które zawsze może uratować ci tyłek przy ganku

Teraz op na jungli jest rek'sai, ww, shaco, vi i maokai. Wszyscy są łatwi szczególnie ww z którym nikt nie ma szans. Na topa gnar, jarvan 4, darius i rumble. Na mida już gorzej bo usunęli objęcia ognia z gry ale nadal silnymi postaciami na midzie są lux, lb, syndra, cassiopeia i fizz ( fizz do ogarnięcia przez to że meta jest na postacie które mają dobry haras z dystansu) na adc to kalista, lucian, graves, trist są teraz bardzo silni i polecam ci ich na adc. Na supporta to tresh, leona, lulu (na bota nie ma za dużo fajnych silnych championów jest jeszcze janna jednak do tego championa na bocie trzeba już mieć trochę wyćwiczonego. Myśle że pomogłem moim zdaniem wszystkie championy które wymieniłem są teraz najbardziej opłacalne do grania w League of legends.

Jak dla mnie Warwick jest strasznie słaby aktualnie w jungli, podobnie jest z Maokaiem. Nie powiedziałbym też, że Shaco to jest łatwa postać, jest on jednym z trudniejszych(jak nie najtrudniejszych) junglerów. Silni w tym momencie są J4, Lee Sin, Vi, Rek'Sai, czyli postacie które nie muszą się wrócić po zrobieniu golemów/żaby, red/blue buffa i mogą zgankować linie bardzo wcześnie(czyli ww odpada, bo jego ganki pre-6 są beznadziejnie słabe). Co do mida, Cassiopeia ma za duży skillcap by coś tym ugrać.

Na topa polecam Garena, jego pasywka daje nam spory sustain a wymaksowane E + Sunfire Cape i farma leci jak głupia, postać bardzo łatwa do ogarnięcia.

Poszukuję jakiegoś suppa, w końcu nie można cały czas pickować champów typu Morg, Soraka czy Annie.

Myślałem nad zakupem Thresha czy ewentualnie Sony. Trudność postaci nie gra roli, po zakupie Pulsefire Eza nauczyłem się nim grać w 2 dni. Jeśli dywizja ma jakiekolwiek znaczenie to aktualnie jestem B2, chociaż sojusznicy grają lepiej niż w Silverze.

Polecam Blitzcranka, na niskim elo jest zabójczy, Thresh, Janna(nieco trudniejszy support, strasznie papierowa) i Karma.

Gorąco polecam Janne, bardzo denerwująca dla przeciwników, jeden dobry ult może wygrać grę (zdarzyło mi się parę razy), slow, knockup, shield, heal... Z dobrymi runami i masterkami + frozen heart + iron solari - wcale nie jest papierowa... ani trochę. Jeżeli nie Janna to thresh... Moich 2 ulubionych supportów :) Sony nie lubię i nie polecę, wnosi dużo mniej do teamu niż Janna lub Thresh.

Poleciłbym Thresha, Blitza, Brauma i Leonę - ewidentnie brakuje ci tankowego suppa, a nie zawsze squishy supp to dobry pomysł :)

Jakimi zabójcami warto obecnie grać ?

Na razie sobie trenuje Fiore, spodobało mi się zabicie przeciwnego adc na combo.

@UP

Ahri

Fizz - MID

Lb

zed

talon

yasuo

katarynka

Jax

Lee -TOP

Kennen

irelia

zed

yi

trynda

panth

yasuo

Lee

Shaco - Jungla

yi

panth

reksai

evelynn

Fiora ssie pałkę, jak nie masz ulta i jest 2 v fiora to leżysz praktycznie

Przykład Fiora vs Jax + gang Shaco

Jax E Q W shaco Q E i leżysz bez ulta

Kassadin to zabójca sprawiający multum funu, ap, hard to master jeśli chodzi o ulta.

Kassadin na Topa, jedynie jak mamy oponenta AP (bariera nie chroni, przed atakami aa). Więc nie wiem czy taki bezpieczny pick, nie oznacza że przegra lane. Będzie mu po prostu ciężko. Talon'a mam jednak ciężej mu zabić adc, jak wejdzie na e to na pewno wokół carrego pojawią się przeciwnicy. Lee osobiście nie lubię, myślałem nad Kha, Zed, Rengar ewentualnie Fizz.