Jakiego bohatera kupić - c.d

Fizz master of escape, talon E Q W escape R

Jarvan to obecnie #1 postac w calej grze,dziala na topie/jungli/midzie i supporcie (oczywiscie tylko targons i potem normalny build hydra,bruta).

Szybkie pytanie : Rek Sai na topa ? Co sądzicie i jakie runy/masterki pod to coś? Czy warto to wgl kupić.

Na pierwszych lvl'ach łatwo ją kitować, nie wiem czy warto. Ona ma zadanie robić ganki, chociaż po 6 lvlu dobry postawiony tunel, kto wie kto wie.

Nie gram Reksiem na topie, wgl. nie gram Reksiem i nigdy nie widziałem by ktoś grał tym na tej linii, ale myślę, że (flat) AD runki byłyby najlepszym wyborem i 9/21/0.

Syndra warto zakupić na mid ?

Syndra warto zakupić na mid ?

Tak, o ile potrafisz korzystać z jej kulek (polecam zagrać nią podczas free weeka - ja się od niej skutecznie odbiłem, kompletnie nie mój styl). W dodatku mimo znerfienia jej E nadal będzie dostawać buffy, aż do momentu kiedy będzie to użyteczne (i jednocześnie nie aż tak mocne, jak przed nerfami).

Jednak nie kupuję Syndry, skupiam się teraz na jungli i adc. Jak wygląda obecna meta junglerów ? Nadal rządzi Lee, Vi ? Gdzieś czytałem, że w patchu 5.6 - 5.5, tankowi junglerzy mają dostać buffa. O ile to wypali, nie wiem.

Kha, Rengar, Noctrune, Zac, Tych championów nie mam na jungle.

Dopóki Zac nie dostanie buffów, odradzam. Jest po prostu zbyt wolny, żeby świetne ganki i przyzwoite utility to nadrabiało. Jeśli jednak zostanie wzmocniony, może stać się popularnym junglerem - jego ganki są groźne, survi na jungle ma raczej spore...

Poza nim - dobry Rengar zawsze będzie warty zakupu. Pozostałe dwa także sobie spokojnie poradzą.

Nocturnem gra mi się jakoś nijako, zacowi czegoś brakuje. za to ostatnio z junglerów polubiłem sejuani, bardzo tankowata, super cc i bardzo mocne ganki. W roli supporta jest też nie najgorsza szczególnie w duecie z asche :D.

Na razie jest era junglerów ad, więc Świniak poczeka na bufy na tankowe. Od dłuższego czasu myślę nad rengarem, ze względu na wygląd postaci.

Seju nie potrzebuje buffów. Ba - Seju NIE DOSTANIE buffów. Ona jest zbyt mocna w late, żeby zbuffować jej early. Sejuani w early musi pozostać słaba, bo inaczej będzie zbyt mocnym champem.

Co do Zaca - jest w pierwszej kolejności do zbuffowania w 5.5, więc to kwestia czasu. To czego mu brakuje to szybki clear, bo z tego powodu nie jest w stanie pokazać swoich ganków... A Noc wymaga odpowiedniego podejścia - to postać zdecydowanie ofensywna i takie podejście to dla niego klucz.

Cześć szukam junglera, który łatwo radzi sobie z potworkami w dżungli i ma skok co ułatwi mu gangowanie, rozważam nad Rek'Sai ale nie wiem czy taka jest do końca, może mi ktoś pomóc :)?

Jednak nie kupuję Syndry, skupiam się teraz na jungli i adc. Jak wygląda obecna meta junglerów ? Nadal rządzi Lee, Vi ? Gdzieś czytałem, że w patchu 5.6 - 5.5, tankowi junglerzy mają dostać buffa. O ile to wypali, nie wiem.Kha, Rengar, Noctrune, Zac, Tych championów nie mam na jungle.

Moim zdaniem Vi jest jedną z królowych jungli jej gangi i wgl, podoba mi się ona, rozważam nad jej kupnem :)

PS:Ostatnio częsty pick to Nidalee na jungli rozważ to ;)

Zac dostaje buffa (knockback po E jest dłuższy o pół sekundy), Voli dostaje buffa (ugryzienie traci pół CD po użyciu na monsterze), buff dla Nautilusa (nerf na dodatkowe dmg z shielda, buff na CD na E i to spory), buff dla skarnera (dmg up!), nerf na Vi (MS i R low rank dmg), nerf na Nid (głównie utrata % dmg z pułapki i dmg na pounce). W dodatku rework itemu junglowego dla tanków - warto się zastanowić, czy nie czas pomyśleć o jednym z nich.

Ja nie gram na jungli, poczekam jak się sytuacja ustabilizuje. Co dostanie nerfa, co dostanie bufa, co wypadnie z mety. Ja zawsze byłem z tankiem, chociaż w obecnej mecie trudno mu cokolwiek zrobić. Jak jest dużo postaci ap carrych, trudno coś ugrać tankiem, mało przedmiotów jest pod mr. Sam Riot zauważył problem, mają wprowadzić przedmioty dające większą ochronę przed postaciami ap.

To ja twój support : Tresh czy Braum ? Sobie zaczynam grać na tej pozycji, mam tylko Leo + pomniejszych supportów. Więc sobie teraz kupuje drugiego, no się zastanawiam jakiego pana wybrać, aby mój adc przeżył do końca meczu nie tracąc hp.

Czy Rivenka na obecny sezon będzie dobra ?

Top ? Mid? Kupować ją? Jakiś proponowany build.

[Gold IV]

Riven top jest dobra. Build? hmm nie wiem czy na goldzie się sprawdzi ale-

doran/clotch/sword>Buty>Hydra>brutalizer>ionity butki(cd res)>Last whisper>Black cleaver>GA i sytucyjnie BT/MOM/Omen/Youmuu/Mercurial

Oczywiscie, Riven nadal absurdalnie mocna, nic się nie zmienilo. Core to Hydra, reszte pod enemy team. DMG - BC i LW, Armor - Raduin, MR - MW, Hexdrinker, butki pod CDR lub armor/mr