Jakiego bohatera kupić - c.d

Niestety nie mogę się zgodzić z moim przedmówcą. Riven nie jest w cale absurdalnie silna, owszem jest to mocna postać ale w dobrych rękach. Wymaga doświadczenia i treningu bez którego będziesz po prostu nią bezużyteczny. Jeżeli jednak ogarniesz, dla Ciebie w goldzie będzie to maszynka do darmowych punktów gdyż niestety na niższym poziomie panuję przeświadczenie takie jak napisane wyżej spowodowane brakiem umiejętności gry na daną postać. Co do buildu to dużo zależy od gry czasem warto jak najszybciej wyposażyć się w Tiamata/Hydre innym razem powinno się jak najszybciej zbudować Brutallizer aby być w stanie wygrać early lub Hexdrinkera pozwalającego wystać linię na mocnego AP top'a którzy są ostatnio dość popularni. Wiedza jak zbudować się pod daną gre to kolejna umiejętność którą trzeba nabyć aby być efektywnym.

Panowie jeśli chcę kupić jakiegoś midera to Zed czy Azir?

Jeśli na twoim koncie masz mało zabójców, bierz zeda. Jeśli przeważają zabójcy bierz Azir'a. Osobiście u mnie banują zed'a, nie zawsze ale coś w tym musi być.

Co lepsze jungla/top Trundle czy Volimiś ?

Co Myslicie o Kennen'ie ?? maly chomiczek ale kąsa ponoć , jak się sprawuje na midzie albo topie ??

@SzymeX

Trundle w jungli ostatnimi czasy mało grany, polecam Voli. Osobiście głównie nim carruje gry, magiczne survi, ganki również niczego sobie przy czym jest stosunkowo prostą postacią. Tylko uważaj z pasywką, wiele razy przeceniłem jej możliwości ale ja to silver 3 ;)

Voli dostał ładnego buffa na jungle, przy użyciu W na stworze zmniejsza cd o połowę :)

Jak Troll to tylko top natomiast misiek tylko jungle.

Kogo byście mi polecili?

Powinien być:

-łatwy do ogarnięcia

-nie ważne czy mocny

-nadawać się minimum na dwie linie (nie jungle)

mod_ico.png
Mamy temat wręcz stworzony do takich pytań, tworzenie osobnego nie jest nikomu potrzebne. ~n4z

Annie.

- łatwa do ogarnięcia

- strasznie mocna

- aoe stun co chwila

- nadaje się na mid, top i supporta

Vladimir

- łatwy do ogarnięcia

- mocny pick na topie

- dobry scaling na end gamie

- nadaje się na top i mid

Nidalee

- nie taka łatwa do ogarnięcia ale ujdzie

- cholerstwo jest op

- dobra na topie i midzie (i jungli ale Cię to nie interesuje :P )

To picki które przyszły mi od razu do głowy

Kennen

- dobry do obijania przeciwników

- duża ilość stunów z pasywki i skilli

- ult zdolny do zmiany team fight'u

- dobry na topie i midzie

morgana mid/sup/top shen top/sup/junglery riven mid/top

Mam problem natury takowej, że potrzeba mi czegoś nowego do ogarnięcia na ADC, a nie wiem, co jest obecnie mocnym pickiem. Chcę czegoś taniego o ile by to było możliwe, bo generalnie adc grywam na ogół tak, jak mnie zepchną z innych lane'ów, a nie mam tyle IP, żeby mieć uzbierane na Ao Shina (meh, kiedy to wyjdzie to chyba nie wie nikt, ale nieważne) i wydać jeszcze na droższego champa żeby zostało. Najtańsze opcje na ten moment, jakie mi zostały to MF, Corki, Twitch i Cait Podobnie z tanich junglerów - co obecnie się ładnie nadaje na tę chwilę?

Mam problem natury takowej, że potrzeba mi czegoś nowego do ogarnięcia na ADC, a nie wiem, co jest obecnie mocnym pickiem. Chcę czegoś taniego o ile by to było możliwe, bo generalnie adc grywam na ogół tak, jak mnie zepchną z innych lane'ów, a nie mam tyle IP, żeby mieć uzbierane na Ao Shina (meh, kiedy to wyjdzie to chyba nie wie nikt, ale nieważne) i wydać jeszcze na droższego champa żeby zostało. Najtańsze opcje na ten moment, jakie mi zostały to MF, Corki, Twitch i Cait Podobnie z tanich junglerów - co obecnie się ładnie nadaje na tę chwilę?

Na tę chwilę z tych obecnych najefektowniejsza jest Cait.

Chyba żartujesz... już od kilku(nastu) tygodni nie widziałem Cait, która by sobie radziła na botlane...

Z całej czwórki ciężko kogokolwiek polecić. Cait jest raczej najbezpieczniejszym pickiem, ale od dawna nie widziałem, by była warta coś więcej. Corki *nieco* odstaje przy obecnej mecie na hipercarry, a Twitch i MF - mimo że mają fajne skillsety do odpowiednich rzeczy - są strasznie wrażliwi na ganki i wyłapanie ich. Osobiście wybrałbym rudzielca, ale to głównie ze względu na bycie fanem MFy - uważam jej skillset za dość mocny przy duelach i laningu, w dodatku wielu ludzi nie docenia tej postaci... i pozwala jej snowballować.

Czemu nie zainteresujesz się tanimi postaciami? Ashe, Sivir, Tristrana - to są champy, które nadal mają sens i są użyteczne w teamie (zwłaszcza Ashe, która po zmianach została hipercarry na poziomie najlepszych), a kosztują 450.

BTW. Czekanie na Ao Shina nie ma sensu, Rito sam nie wie co z nim począć i wygląda na to, że jest to największy przedwczesny wystrzał Riotu EVER.

MF jak odpali ult'a to stoi w miejscu, więc jest łatwym kąskiem. Chociaż nadrabia dmg, Cait w obecnej macie tanków powinna się odnaleźć. Ashe był poczekał, na pewno na razie jest broken jednak polecą nerfy.

MF ma być chroniona przez team podczas ulta, który jest po prostu niesamowity jeśli chodzi o obrażenia. Brak możliwości poruszania się to po prostu cena jaką płaci się za AoE ult na dużym zasięgu z dużymi obrażeniami. W dodatku można użyć go jako inicjacji, kiedy widzimy że przeciwnik zbliża się do walki 1v1 i nie mamy najmniejszych szans uciec - MF jest mocnym duelistą jeśli chodzi o ADC.

Cait na PBE dostała buffa do pasywki i wygląda na to, że będzie szansa na poprawienie jej grywalności (Headshot który trafia champa ignoruje 50% bonus armora).

Ashe nie ma ŻADNYCH nerfów na PBE, nie mam pojęcia czemu Cait miałaby pasować do mety tanków (poza w/w buffem - ale to najwcześniej za 2 tyg)... czasami zastanawiam się czy wiesz o czym mówisz, czy pleciesz trzy po trzy.

Chodziło mi głównie o jej bezpieczny zasięg, w obecnej mecie tanków powinni ją ochronić. A ona sobie obija przeciwników z daleka.

Jednak na Ashe polecial nerf, więc miałem wyczucie :) Oberwało też się trochę Sivir, jednak nią nie gram.

A jak tam Janna na suporcie ? Nadal można powiedzieć, że jest to suport z wyższej półki ?

A jak tam Janna na suporcie ? Nadal można powiedzieć, że jest to suport z wyższej półki ?

meta na tanki więc raczej średnio grana