Jakiego bohatera kupić - c.d

Siemka. Kogo byscie polecili na topa i adc? Taki zeby dawal sobie rade na linii. Cena nie gra roli bo jak bedzie potrzeba to dozbieram.:D

@up na topa, o dziwo jest bardzo dobry skarner. Potwornie silny w wymianach jeden na jeden, może łatwo gankować linie tp+ult.

A graja go czesto? Czy raczej nie? Bo ja go jakos nie widzialem teraz :P

Jestem w dywizji "gold" i widziałem go kilka razy, sam nim ostatnio grałem i potrafiłem bez problemu zniszczyć nasusa/xina itd. , problemy miałem dopiero przy ryze, który przez swój zasięg, skutecznie mógł mnie powoli obijać.

Na adc to oczywiście ezreal albo vayne. A topa, ja uwielbiam cho lub nasusa.

Dla mnie dobrym adc jest kog'maw, na tanki jak znalazł. Jednak ma sporo minusów w fazie lvlowania, jednak w late staje się potworkiem gdzie może poprowadzić team do zwycięstwa.

Vayne tak samo zjada tanków i na dodatek ma ucieczkę.

Na adc to oczywiście ezreal albo vayne. A topa, ja uwielbiam cho lub nasusa.

Ezreala nie potrafię zrozumieć, obecnie statystycznie przegrywa prawie wszystkie matchupy jako adc...

Ok, dzięki wielkie. Sam raczej jestem typem midera, lecz potrzebiję też nieco adc, a Ashe, czy Sivir jakoś mi po prostu nie siadają.

Ezreala nie potrafię zrozumieć, obecnie statystycznie przegrywa prawie wszystkie matchupy jako adc...

To już wcześniej zauważyłem, więc sam mogę potwierdzić. Z jakiegoś powodu ten champ nawet łapiąc feed, który oznaczałby chorobliwy snowwball na większości bohaterów, zwyczajnie nie daje rady zadawać większego damage'u, czy to na adc, czy apc.

Cześć,

szukam kogoś na top-a. Bardzo lubię grać irelią, dlatego zastanawiam się nad: Riven, Shen, Fiora. Dodam od siebie, że nie preferuję jakiegoś bardzo agresywnego stylu gry.

Powiem ci tak topa wygrywa ten który gra bardziej agresywnie ostatnimy czasy. Jedynym viable pickiem z tych 3 na aktualną mete jest FOREVER OP Riven. A jak nie boisz się masy hejtu to jeszcze polecam quinn i vayne.

Siemka. Kto bedzie dobrym wyborem na mida? Azir, Yasuo, Ekko czy Lulu? Jestem w Silver I tak wiec zeby juz cos podpasowac pod golda ;P. Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam.

Ekko wypas.
Azir bardzo ciekawy pick (słaby gracz = lose // dobry gracz = win).
Lulu nie nie i jeszcze raz nie.
Yasuo to ktoś to jeszcze gra? ale na niskich dywizjach jeszcze się pewnie sprawdza. Zed>Yasuo

Ale jak z banami Ekko? Bo na rankedach to pewnie insta ban. Ale Azira nie widzialem a popatrzylem na pare filmikow to potrafi zdzialac cuda. Ale to juz doswiadczony gracz, czyli nie ja XD

Hej, która postać jest waszym zdaniem najlepszym tankiem ? Chodzi mi o taki totalny czołg który wbija w środek walki i nie umiera :D

Jeżeli wymasterujesz azira to od 20 minuty sam wygrywasz gre. Nawet po tym nerfie potrafi zaorać. IMO dalej jest najsilniejszym championem w grze. Oczywiscie dopiero po 20 minucie czyli po core itemkach. Do Ekko przekonywać nie będę, gdyż go nie trawie. Jest zbyt łatwy do zaorania.

Na swoim przykładnie mogę powiedzieć, ze azir to free elo. Dzięki niemu wyszedłem z s2 do p2 w niecałe 3 dni. Oraz miałem największy win ratio w europie w top 10azir;3.

Hej, która postać jest waszym zdaniem najlepszym tankiem ? Chodzi mi o taki totalny czołg który wbija w środek walki i nie umiera

Teoretycznie:

Rammus

Mundo

Garen

W mecie:

Gragas

Nauti

Alistar

Toalny tank? Sion i rammus reszta to takie troszkę może się i wbiją ale nic nie zrobią. A no i jeszcze zapomniałem o raku Skarnerze tż bardzo fajny tank.

Nie wiem jak z banami na Ekko po patchu bo nawet go jeszcze nie pobrałem więc tego ci nie powiem ale azira nie banują w ogóle bo to jest postać którą trzeba się nauczyć dobrze grać.

Azir jest teraz dosyć często banowany. :)

Faktycznie ban ratio azira wynosi 15% to jest całkiem sporo. Ale jak to zwykle bywa strimer albo ktoś na lcsach grał i ludzie nagle myślą, że to pick op :) Spokojnie 2-3 tygodnie i ban ratio znowu spadnie do śmiesznych %%.

Ekko nadal insta ban także na rankedach jest ciężki to pickowania.