Jakiego bohatera kupić - c.d

Heimerdinger, Morde, Rumble, Warwick, Udyr, Urgot? Niby Mordek i Rumble nie jest, aż tak rzadko pickowany, ale jednak mało ich widać.

Tylko Poppy jest strasznie brzydka i to pewnie dlatego nią nie grają (przynajmniej ja dlatego nią nie gram).

Proste pytanie, na ADC Quinn i Valor czy Vayne ? :P Quinn już dziś grałem, bo w rotacji :P Całkiem dobrze mi poszło :D I fajny ma doskok :P

Na topa Kha zix , Zed czy Trundle ?

W supporcie siła drzemie ukryta. Stąd pytanie moje, agresorów dotyczące - Nami czy Thresh?

Thresh jest raczej mocy i dobrze pasuje do większości handlujących ADC, ale do eleganckiego wombocombo-doublekill-kkthxbyegg wymaga naprawdę ogarniętego carry, inaczej albo nie wykorzystuje swojego zabójczego potencjału, albo ginie śmiercią bohatera. A z ogarem u carry na soloq bywa różnie.

Nami, z drugiej strony, jest pod tym względem mniej wymagająca - a przynajmniej takie mam wrażenie. Heal, tonz of CC i bycie ranged suppem daje IMO większą niezależność od czynnika zewnętrznego.

Według mnie Vayne jest lepszym adc ze względu na dużą mobilność i true dmg. Doskok Quinn można łatwo skontrować, a jeżeli użyje ult będzie łatwym celem w tf'ach.

Z tych trzech Trundle wydaje mi się najlepszym wyborem gdyż Zed i Kha tracą swój burst potencjał walcząc z tankiem/bruiserem w porównaniu do mida. A po reworku Trundle jest całkiem dobry.

Co do supp'ów to według mnie wybieraj tego kto Tobie bardziej się podoba. Większość supp'ów jest usefull, jedni są lepsi w jednym drudzy w innym. Średnio da się porównać Nami Z Treshem gdyż są to dwa różne supporty.

W supporcie siła drzemie ukryta. Stąd pytanie moje, agresorów dotyczące - Nami czy Thresh?Thresh jest raczej mocy i dobrze pasuje do większości handlujących ADC, ale do eleganckiego wombocombo-doublekill-kkthxbyegg wymaga naprawdę ogarniętego carry, inaczej albo nie wykorzystuje swojego zabójczego potencjału, albo ginie śmiercią bohatera. A z ogarem u carry na soloq bywa różnie.Nami, z drugiej strony, jest pod tym względem mniej wymagająca - a przynajmniej takie mam wrażenie. Heal, tonz of CC i bycie ranged suppem daje IMO większą niezależność od czynnika zewnętrznego.

Thresh jest teraz moim zdaniem najlepszym supportem, bardzo agresywny a w połączneniu z naprawdę dobrym adc gra jest praktycznie wygrana.

Trunlda po reworku nie widziałem, ale mimo to na topa bym raczej nie chodził.Ostatnio w talii był zed, grałem nim non-stop po czym go zakupiłem, jednak lepiej nim chodzić na mida to samo tyczy się kha zixa.

Ja np. jako supporty najbardziej lubię Nunu i Tarica. Po reworku Trundle jest w miarę często, dostał jakiegoś buffa, ale myślę, że on wciąż lepiej będzie się w jungle sprawdzał. Zed na solo topie też się świetnie sprawdza. Z jakiegoś skilla zabiera % hp co w połączeniu z botrkiem daje niezłe dmg. Zed ma duże dmg w early, mid i late game.

Co do ADC Vayne jest dobra, ale Quinn też teraz buffa dostała. Jest bardzo mobilna co też pozwala jej szybko kogoś dopaść lub uciec. No i jest hipsterska, bo mało kto gra :D

Skoro tak już polecacie Vayne to ją zakupię jako pierwszą :D I jeszcze pytanie :D Jak maxuje się na niej skille ? (tzn. ktory pierwszy)

I jakie build polecacie na łowczynie ? :P

Oczywiście Trudle, mimo że przed reworkiem był op (3sek CD na skill z przelicznikiem 1,20AD), to teraz dostał jeszcze buffa (mechanika zmianie nie uległa). Jednak małe ostrzeżenie - nowa skórka i efekty spelli wyglądają o k r o p n i e, czego nie można powiedzieć o classicu (jednak na niego trochę za późno).

ktoś tam pisał że po reworku trunlde będzie op , ale jemu zmienili tylko wygląd, efekty graficzne i dźwięk, skille są take same

Nie prawda. Teraz jego Q slowuje przeciwnika na 0,1s o 70%. Na W ma większego boosta do AS i MS, ale nie ma tenacity, a E jest troszke większe i potrafi zablokować więcej przejść. Ulti teraz nie wysysa jednorazowo hp tylko 5 razy po 150 chyba. :) I jak stoi na W to pasywka go bardziej leczy. Teraz jest bardzo dobrą postacią. Wcześniej nikt nim nie grał, ponieważ nie dało się nim za dużo zrobić, ale teraz jest fajnie.

@Chrum

Na vayne maxuj Q < W

E jeszcze przerywa teraz czary takie jak ulti Katy, ulti Nunu czy ulti Karthusa gdy jeszcze żyje. I ludzie nim wcześniej nie grali, bo NIE UMIELI nim nic zrobić. Mam znajomych którzy starym Trundlem wymiatali. Po prostu trzeba ogarniać. I chyba nie na darmo Trundle był nazywany najlepiej zbalansowaną postacią LoLa.

Stattik na Vayne jest bezużyteczny - bynajmniej dla mnie.

Na 1. lv daj w Q, ale potem maksuj W > Q > E

Stattik na Vayne jest bezużyteczny - bynajmniej dla mnie.

No to w końcu jest bezużyteczny czy nie? Bo zaprzeczasz sam sobie w jednym zdaniu.

Trundle zawsze był fajnym pickiem i mógł nieźle namieszać. Problem był w tym, że jedyne co on w gankach posiadał to właśnie pillar, więc wymagał cc na gankowanej linii (albo przeciwnika mocno z przodu i bez flasha). Mam nadzieję że dodatkowy slow na Q da mu jeszcze większe możliwości co do gankowania, ale to okaże się podczas gry.

@JunioR

Dlaczego maxować W ? W jest dobre do maxowania jako pierwsze gdy sie robi vayne pod attack speed.A statik jest dla niej dobry i bardzo pomaga przy farmieniu.

@Chrum Na vayne maxuj Q < W

A BOTRK to gdzie? No damage, gg wp

@NotFund

Ja jak gram Vayne na solotopa (huehue) to pierwsze maksuje Q i kupuje trinite, fajnie się stackuje. A tak to polecam maksować W bo jest era BOTRK co w połączeniu z W daje ostry % hp przeciwnika.

@averdon

Moim buildem niszczę każdą postać z tym twoim BOTRK i jakoś nawet DMG mam ..

Jaki ADC jest Waszym zdaniem najbardziej przydatny dla teamu? Z tym, że na linii też musi sobie radzić.