Jakiego bohatera kupić - c.d

brand jest nadal dobrym pickiem. tylko ze ciezko i niego z escape'em;p jedynie stun;p nawet przed 6 lvl potrafi zadac spore obrazenia;p a po 6 combo i papiera niema;p gorzej sie w late ale jak sie feednie to nawet late mu nie straszne;p

Renekton vs Riven na solotopa.

Renekton = Duży dmg dobre survi średni escape

Riven= Ogromny dmg średnie survi świetny escape

Mimo wszystko polecałbym jednak Renektona może nie robi takiego zamieszania jak Riven w teamfightach ale jego stun jest znacznie dłuższy i lepiej się nadaje do obrony twojego adc lub apc.

Kto bedzie dobrym championem dla osoby którą pierwszy raz zagra w lola.?

Wstępnie wybrałem Ashe, bo jest tania i zależy mi na ranged DPS'em :)

tylko gdzie zarobić te pierwsze 350 IP czy tam PZ czy jakoś tak żeby to kupić ?

PS (Wiem, że w tym tygodniu AShee jest w rotacji ale narazie nie będę jeszcze grał)

IP dostajesz za każdy mecz. Za 1. wygraną każdego dnia dostajesz znacznie więcej. ze 3 mecze + 1 1. wygrana i masz na Ashe.

Najłatwiej będzie Ci się grało postaciami za 1350 i za 450. Ashe, Master Yi, Garen, Nasus, itp.

Chyba nie każdemu się wyświetla to ile dostał. Mam nadzieję, że to zrekompensują jakimś ip boostem. Co do postaci dla nowego gracza bierz wszystko za 450 i za 1350. Będziesz miał sporo postaci na start i zobaczysz jakim typem najlepiej ci się gra. Bo każda jest dobra.

Siemka all again, ja tutaj z kolejnym pytaniem o ADC. Poszukuję dmg dealera dosyć mobilnego nie obraziłbym się gdyby miał coś usefull do ucieczki. Myślałem Corki, Ezreal ew. Draven lub Vayne. Doradźcie ;)

@Up Myślałem także nad Quinn, ale nie wiem tak szczerze czy to dobry pomysł. Chociaż jakieś 2 dni temu również miałem nią pente ;)

@ Sagi

Od siebie polecam krwiożerczą krewetkę - Cho'Gatha. Robisz się pod takiego tanka ze sporą ilością AP (itemki takie jak klepsydra jak mu tam, graal Athene, berło otchłani, kostur Rylai), aczkolwiek często trzeba doładować więcej defa, szczególnie, jeśli jesteś główną żywą tarczą zespołu. Jeśli już idziesz w stronę tych itemków, to skubiesz przeciwnika z Q, gdy już czujesz, że to ten moment także podbiegasz, gdy kolce (Q) wybiją w górę, traktujesz delikwenta z W i ult. Jeśli ze smakiem spałaszowałeś wroga, dostajesz HP i 0,5m do wzrostu^^

@Up Myślałem także nad Quinn, ale nie wiem tak szczerze czy to dobry pomysł. Chociaż jakieś 2 dni temu również miałem nią pente

Quinn jest świetna. Polecam jak najbardziej.

Quinn, chyba najlepsze escape zaraz po ezie. Odskok, blint i ult. Śmiem twierdzić że na chwilę obecną jeden z najlepszych ADC, ja osobiście ciąłem nią wszystkich. Jest OP z masą kryta (masą, mi spokojnie troche ponad 40/50% wystarczało), statikiem, BOTRK i pasywką. 3/4 Hp wrogiego adc na strzał.

Mój build wyglądał tak:

Buty berserkera, Statik, Ifniity, krwiopijca, BOTRK, ostatni szept, albo jeśli nie mają na tyle pancerza to jakieś survi, ew. widmowy.

Ta Quinn niszczy ... to zlo w czystej postaci a co do Dravena easy kill w late game bo co on biedny zrobi jak mu taki WuKong czy Jax wskoczy ? rzuci toporkiem ? MF to samo tyle ze jej ulti ma duzy zasieg co ja ratuje , jak dlamnie Draven jest dobry na lini w late moze nie tyle co slabnie , co brakuje mu escape. Osobiscie uwazam ze najlepszymi adc na dzien dzisiejszy sa Vayne/Graves/Cait/Quinn/Ezreal , mozna by dodac MF ale jest zbyt zalezna od druzyny.

a ciągle swoje pod adc mf albo kogo'w. Jakoś innych omijam z daleka, no i może ashe :D.

Ta Quinn niszczy ... to zlo w czystej postaci a co do Dravena easy kill w late game bo co on biedny zrobi jak mu taki WuKong czy Jax wskoczy ? rzuci toporkiem ? MF to samo tyle ze jej ulti ma duzy zasieg co ja ratuje , jak dlamnie Draven jest dobry na lini w late moze nie tyle co slabnie , co brakuje mu escape. Osobiscie uwazam ze najlepszymi adc na dzien dzisiejszy sa Vayne/Graves/Cait/Quinn/Ezreal , mozna by dodac MF ale jest zbyt zalezna od druzyny.

Ale adc nie chodzi sam na linie, więc prawdopodobieństwo ,ze wyskoczu mu jakiss off tank jest praktycznie 0, bo jeżeli już tak porównujesz to w late game każdy adc jest papierowy, więc...

Quinn, chyba najlepsze escape zaraz po ezie. Odskok, blint i ult. Śmiem twierdzić że na chwilę obecną jeden z najlepszych ADC, ja osobiście ciąłem nią wszystkich. Jest OP z masą kryta (masą, mi spokojnie troche ponad 40/50% wystarczało), statikiem, BOTRK i pasywką. 3/4 Hp wrogiego adc na strzał.Mój build wyglądał tak:Buty berserkera, Statik, Ifniity, krwiopijca, BOTRK, ostatni szept, albo jeśli nie mają na tyle pancerza to jakieś survi, ew. widmowy.

To quinn ma odskok ? Czy może do jest doskok a zarazem odskok.Ja ze swojej strony nie polecam quinn, gdyż te ulti które ona posiada to chyba najgorszy wybór riota na adc.Jedyne to jest dobre w tym ulti to bonus do ms....

Najlepsi adc na tą chwilę to MF, Draven, Vayne, Caitlyn z czego od siebie bardzo polecam mf, a z tych postaci co ty napisałeś to draven, to jest postać która w early kosi wszystko, w late game to samo.

Może poczekam na Lucian'a, zobaczę jak szybko wyjdzie, a najprawdopodobniej za te 6300 kupię sobie stronkę z runami lub same runy ;)

GrucA, najgorsze? Moim zdaniem najgorsze ulti to ma Vayne.

Ulti quinn się przydaje, zarówno do ucieczki jak i do gonienia,a tego mi u ADC brakowało. Mi osobiście się bardzo podoba, no ale to Twój gust.

WTF ulti Vayne najgorsze ? Ogromny dmg + gdy użyjesz Q to znika.Dobre do ucieczki zarówno jak i ataku.

GrucA, najgorsze? Moim zdaniem najgorsze ulti to ma Vayne.Ulti quinn się przydaje, zarówno do ucieczki jak i do gonienia,a tego mi u ADC brakowało. Mi osobiście się bardzo podoba, no ale to Twój gust.

Tak do tych rzeczy się nadaje, ale to i tak po team fighcie rzadko kiedy się ucieka, a tym bardziej goni, adc jest papierowy, więc co jej po tym, że jest meele skoro jak wejdzie w środek team fighta to zginie od AOE, zaś ulti od vayne w mid game jest bardzo dobre ze względu na dodawany jej dmg, a w late bardzo przydatme ze względu na niewidzialność.No ale takie są gusta moje i większości graczy tej gry.

Draven kosi cala gre dobry zart ... wystarczy podejsc do niego i juz biedny nie wie co robic bo co rzuci toporem ? uzyje E ... nie oszukujmy sie draven jest dobry na lini bo ma chory DMG w early w late tez ale mimo wszystko jezeli chodzi o granie SoloQ Dravenem wiele nie pograsz jezeli twoj team nie ogarnie i pozwoli na to zeby Cie focusowali jestes niestety trupem , a co do wyzej wymienionych postaci kazda ma odskok co pozwala na ponowne oddalenie sie od niebezpieczenstwa i szybkie ustawienie sie w bezpiecznym miejscu zeby siac damage .

Tak na marginesie moim zdaniem Draven to nieporozumienie wsrod adc , moze kiedys cos z nim zrobia ale na dzien dzisiejszy przy tej mecie jaka mamy gdzie na jungli jest Hecarim/Nocturne , adc musi miec dobry escape bo tego typu postacie szybko sie go pozbeda i nawet zawardowana linia nie pomoze dlatego uwazam ze ta postac to free frag.

Co do Quinn i Vayne -

Quinn jezeli przychodzi Ci uciekac to E-AA-Q i R najczesciej jeszcze kawalek podbiegaja lub zaczynaja czym predzej uciekac z pola walki bo pol HP zeszlo i TF toczy sie 4v4 po udanej ucieczce wracasz wciskasz R i dalej jakby nigdy nic strzelasz sobie ;)

Vayne - R-E-Q i juz Cie niema :) jej ulti jest boskie wbijasz 6 lvl odpalasz ulti robisz rola do enemy adc i w 3/4 hity jestes wstanie go zdjac :) a jeszcze jak masz na lini dobrego suppa to poprostu pogrom :) . Ogolnie mowi sie ze Vayne ssie w early troche prawdy w tym jest ale mimo wszystko jezeli harrasujesz enemy adc z Q to Vayne boli nawet w Early:) [Na Caitlyn nawet nie probowac wchodzic przed 6 lvl uciekac od niej jak najdalej i starac sie nie odbiegac z farma]

Draven kosi cala gre dobry zart ... wystarczy podejsc do niego i juz biedny nie wie co robic bo co rzuci toporem ? uzyje E ... nie oszukujmy sie draven jest dobry na lini bo ma chory DMG w early w late tez ale mimo wszystko jezeli chodzi o granie SoloQ Dravenem wiele nie pograsz jezeli twoj team nie ogarnie i pozwoli na to zeby Cie focusowali jestes niestety trupem , a co do wyzej wymienionych postaci kazda ma odskok co pozwala na ponowne oddalenie sie od niebezpieczenstwa i szybkie ustawienie sie w bezpiecznym miejscu zeby siac damage .Tak na marginesie moim zdaniem Draven to nieporozumienie wsrod adc , moze kiedys cos z nim zrobia ale na dzien dzisiejszy przy tej mecie jaka mamy gdzie na jungli jest Hecarim/Nocturne , adc musi miec dobry escape bo tego typu postacie szybko sie go pozbeda i nawet zawardowana linia nie pomoze dlatego uwazam ze ta postac to free frag.

Jeżeli grasz adc i sam próbujesz zabic off tanka to wiedz, że coś się dzieje.Mówię ci jeżeli tak patrzeć to większość adc w takiej sytuacji zginie.Co do jego escape to nie jest najgorszy e-odrzucenie+slow w-movement speed.Co do tej mety to się niestety mylisz.Miss fortune też nie ma specjalnie jakiegoś escape a grają nią bardzo często ;).Bo do pomocy na bocie masz jeszcze supporta, który jak wstawia wardy to jest małe prawdopodobieństwo na gank, a w razie czego ma heala/stuna.