Jakiego bohatera kupić - c.d

@GrucA tak samo jak większość graczy bluzgała jak pickowałem Sejuani, że jest useless, a tak nie było. Quinn dzięki ulti ma świetny escape, bo dostaje dodatkowy movement speed i nie da się jej dogonić. Już wiele razy widziałem jak zwiewała. Jak się ogarnie to ma zabójcze combo i to, że jako Valor musi podejść nic nie robi. Shaco też jest squishy i jest melee. Po prostu jest potrzebny skill.

Łatwo skontrować Quin wystarczy wiedzieć jak. Ja już nauczyłem, iż nie gram na jednej linie sionem, i latam między topem i botem, to zależy jak gra idzie. Ostatnio miałem dobrego tanka, to mogłem sobie pozwolić na gank in bot. I Quin właśnie uciekała z pola walki, wleciała do mnie w krzaczki mój stun, tarcza i po adc. Więc nie wiem czy taka dobra jest. Tylko widziałem ją nie raz jak rozwala mego bota. Jak był team nie do ogarnięcia.

MF jak na adc ma najlepsze chyba ult. Jak wiedzieć jak je użyć można ściąć 4 naraz przeciwników jak są w "grupie", i mają mało hp. Jej passiv do przyspieszenia pozwala nie raz uciec. Więc nie wiem czy taka bezbrona jest. To chyba zależy od ogarnięcia postaci. Ma dobre Q na wykończenie przeciwnika.

Właśnie DeimonD. Zależy od ogarnięcia postaci. A to, że Quinn wleciała tam gdzie stałeś to no cóż. Każdy ADC by padł, bo to papiery są.

@DeimonD ja to rozumiem, ale ktoś wyżej napisał, że granie postaciami typu draven to głupota w obecnej mecie, a ja go próbuje uświadomić, że wcale tak nie jest.

Czegos nie lapie. Koles pisze, ze Draven jest slaby i latwo go zabic, jesli sie do niego dojdzie. Dafuq? To jest adc (bardzo dobry, zwlaszcza w early), wiec logiczne, ze padnie jak go zlapia. Ale po cos jest druzyna, nie? On ma czepać dymydż, od tego jest. I escape nie jest az taki zly, bo jest wiele gorszych.

@DeimonD z kontrowaniem to ma malo wspolnego, po prostu wpadla na ciebie.

Tak jak już mówiłem ulti Quinn mi się najbardziej podoba. Ostatnio w wrogim teamie był taki dosyć ogarnięty shaco, tyle że AP. Widziałem gdzie pobiegł, odpaliłem ulta i go dopadłem Valorem, potem na chacie napisał że "Wild Valor appear", i zbluzgał swój team, o to że nie zabili wrogiego adc (mnie). Złapałem go znikąd, 2 uderzenia i leżał.

Może nie jest najlepsza, ale daje mi najwięcej frajdy :D.

no tak pisze bo do Dravena wystarczy jeden doskok i po nim a do takiego np. Eza/Gravesa/Cait juz tak latwo nie doskocza bo co Doskok wtedy tylko escape i przeciwnik albo goni za toba a za nim twoj team albo laduje sie w TF

a ja sobie biegam wilczkiem w krzaczkach, i denerwują wrogi team :D. A mnie wkurza w adc x2, jak ktoś bierze. Bo potem kłótnia o farmę xd.

To ja zadam pytanie:

Cassio, czy Brand na mida?

Dodam, że lubię dręczyć wroga na linii i być przydatnym w teamfightach.

Możecie wypisać "+" i "-" tych postaci?

@Jaksha

Granie adc polega na tym, że masz się trzymać z dala od offtanka. Jak nie wychodzi, od tego masz supporta. Btw. to adc stoi chyba na samej krawędzi teamfightu, nawet za apc, bo w przeciwieństwie do niego adc nie musi focusować, tylko obijać najbliższy/najbezpieczniejszy target. Draven z E i MS boostem nie jest aż taki łatwy do złapania.

Rengar czy Kha'Zix. Zależy mi na dużym dmg. Chcę wiedzieć kim się lepiej gra.

Rengar w tej chwili jest overnerfed, ale pracują nad nim, więc nie wiem czy to pewny zakup. Kha Zix to teraj jeden z najlepszych assassywnów, Rengar obecnie się do niego nie umywa.

Jesli lubisz wroga dreczyc to bierz Cassio. Ma dobry harass, aoe i jak dobrze walniesz to w tf stunujesz caly team.

@Avi

bierz kha. ma najwieksze przeliczniki pod ad, papiera sklada bardzo szybko ale po 6 lvl;p gorzej jak grasz na midzie z kims kto ma CC moze byc problem przed 6, bo po ewolucji W mozesz harrasowac go z daleka;p

jak najbardziej Kha. Miałem z 30 procent hp, o on 10 % hp odskoczył, i ja głupek w krzaki, i ścioł mnie na odległość :D.

Co to papier? :D Mogło by Ci chodzic o to ze jest papierowy, ale mówisz że "papiera składa bardzo szybko..."? :D

Chodzi, że Kha'Zix szybko zabija papierowe champy.

Aha, dzięki za odpowiedź. Poczekam do jutro, zobaczę kto jest w rotacji. Oby był Kha :D

@Avi

Jeszcze dzisiaj http://leagueoflegends.co.kr/ na tej stronie będzie jutrzejsza rotacja. Z uwagi na różnicę czasową rotacja na serwerach koreańskich wchodzi wcześniej. W okolicach godziny 17-18 pojawi się nowa rotacja, więc możesz dowiedzieć się czy będzie Kha'Zix.

@Avi Raczej go nie będzie, był kilka tygodni temu.