Jakiego bohatera kupić - c.d

Kha. 3 lvl i praktycznie zjadasz każdego maga na midzie. Chory burst i tyle.

Uwierz mi iż jak był kat dostępny za free to nim grałem. I udawało mi ścinać przeciwników bo x3, x2 z ulta. Tylko uważnie obesrwowałem spadek hp przeciwnków, na mapce. Tylko trzeba było dobrze skupić co jest dokoła. A ja właśnie nie jak nim grałem. To używałem zwykłego ataku na midze. I dopiero jak przeciwnik do mnie doskoczył, to używałem "bariery" potem e, i znowu bariera, i koleś padał. Tylko długo wyczekiwałem aby ciąć z ulta. Chociaż bym nie wydał na niego tych 3150 IP, bo wolę veiga'ra co na mid.

I w tym najbardziej widać 17 poziom. Karthus jest łatwy do skontrowania, podobnie jak Veigar. Takie rzeczy na niskich poziomach przejdą, ale czym dłużej będziesz grał tym bardziej będą się zmieniać nawyki - i twoje, i wroga. Oczywiście czasem nawet na lvl30 trafią się warzywa (top ad Trynda robiący first blood 1v1 na 1-2 poziomie na... Renektonie), ale to nie znaczy że postać którą grasz jest OP. Taki Karthus BARDZO nie lubi mobilnych postaci (zwłaszcza jeśli mają jakiegoś flasha), więc przykładowo Kassadin, Katarina czy inne LeBlanc'i po prostu robią co chcą. Zresztą, i on i Veigar bardzo ale to bardzo nie lubią tego momentu, kiedy ktoś nie daje im farmić - to też niezły sposób na wyeliminowanie ich...

Karthus jest daleki od bycia OPem. Jest co prawda niezłym midem, ale jego siła bierze się ze spamu Q, a nie z ulta...

Że niby ~400 dmg co 3 minuty jest op? Co z tego, że jest global, jak w TF taki Xerath walnie ci 3-4 razy większy dmg ultem, bo ma ok. 90% penetracji m.resa. To samo Veigar, tutaj jedno zdanie: "jeśli Veigar użył Q do harassu zamiast last hitu, to jest to plus dla ciebie". Tyle. Jak farmi, to nie harassuje, jak harassuje to nie farmi, więc albo jest usless'em, albo daje ci free farmę.

No, ale gra pre-30 rządzi się innymi prawami niż post-30.

Ja i tak już myślę o 30 :D. Bo teraz sobie kupię na 20 lvlu. Pierwszy set run zamiast postaci, bo spark by mnie znowu karcił. Tylko nie wiem czy pd adc/ off tanka czy pod ap :D. Zarówno ap'owcem gra mi idzie jak i off tankiem. Muszę zdecydować na coś.

Offtank i ADC mają ten sam setup run: AD, Armor, M.Res/M.Res per lvl, AD.

To wiem akurat :D.

to zależy od preferencji:)Bo ja na przykład zamiast armora mam %hp a esencje mam na penetracje pancerza :) i jak jeszcze mam masterki ustawione na 9/21/0 to zaczynam gre trundlem z 980hp na starcie:)(kupuje crystala i gram defensywnie czasami) a o heala saie nie martwie bo trundle ma genialny pasyw :)

Na Trundle to może działać, ale na taką Riven już nie, gdyż ona jest bruiserem, a nie offtankiem. Arm pene jest nastawione na lategame lub na pure tanków jak shen, czy malph, ale lasthituje się ciężej i harass też masz dupny takim Trundlem. No, ale to zależy od stylu gry. Ja tam wolę się bić :D

Czy znacie jakas podczas AD? Chodzi mi o to zeby byla w miare szybka i zeby atakowala tylko fizycznie zeby nie trzeba bylo miec run pod AD ani kupywac itemkow pod AP :D

Wut? Nie rozumiem cie.

Chodzi mi o to aby postac byla AD melee ktora jest najlepiej podobna atakiem do Fiory

Trynda. Szybkość, kryty i lajfstil. To jego główna siła. Zapomniałem dodać o świetnym ulcie. 5 sek nieśmiertelności.

Ale on jest ap czy ad? I czy nadaje sie na topa.z Fiora?

AD. Na Ap jest bezużyteczny, a na pewno gorszy od AD. Na Topa spokojnie da rade. Jeśli będzie 2 wrogów to może mu być na początku ciężko, szczególnie jak są na dystans. Ale jak wbije 6 lvl to jest już z górki.

To teraz ja, ostatnio kupiłem Kha'Zixa, lecz teraz poszukuje postaci do jungli. Lecz najpierw potrzebuję run, jakie są najlepsze dla junglera ? To teraz jungler, chciałbym żeby jungla była szybka i prosta, ale nie kosztem ganków (jak to jest u Shyvany) Czekam teraz na wasze odpowiedzi :D

Może Nocturne? Jungla jest dosyć łatwa, bo masz bonus do dmg z Q , pasywną szybkość ataku z W oraz leczenie z passywki. Co do gangów... ult niszczy umysł :D

do jungli polecam skarnera, szybka jungla(q) a do tego dość łatwe ganki dzięki przyspieszeniu (w)

Mógłby mi ktoś wymienić i porównać Kha'Zixa i Rengara? Plose ;3

jeśli chodzi ci o postać. Ja wiem o co mu chodzi. On szuka postaci, z szybkim atakiem, ale małym dmg. Coś w rodzaju assasina, jak są w innych grach. Tylko pod ad. Ja też takiej szukałem, i na myśl wpada warwick, mam bulida z małym dmg i szybkością ataku + amor + amor jakiś pod magic. Możesz też siona zbudować pod ad, i szybkość ataku. Co tego co wiem też można zbudować z maldów temo szybkość ataku, ale ja go zawsze składam pod ap. Prawie każdego ad można budować tak.

Warwick pod AD?? Nope.

Ja go buduje pod AP z jednym lub dwoma itemami na AD, przeważnie BOTRK lub Hydra.

Jestem nie do zabicia dzięki Q i przy okazji mam duży DMG.

DeimonD, źle go rozumiesz. On szuka AD meele z burstem (masz 17 lvl, możesz nie ogarniać jeszcze troche) ale tylko i wyłącznie fizycznym. Assassin z małym DMG, chłopie... warwick to nie jest assassin tylko off tank i już zapomniany jungler. ŻADEN ASSASSIN.