Jakiego bohatera kupić - c.d

dopry

9561806f13dc4eGrammar_Nazi.gif

Jeśli chodzi o ganki, zwłaszcza post-6... Akali i Katarina.

@down: o ile w pobliżu nie ma przeciwnika, który potrafi cię zestunować, odrzucić, podrzucić etc. Wtedy robi się problem :)

Jeżeli nie gankujesz Gankplanka to Malzahar też ma wyśmienite ganki.

tylko akali do 6 lvl taka se bez ult. Trzeba farmić, ale jak nafarmi to idzie jak burza. Ostatnio sionem pod ap udało mi ją skontrować bo atakowała mnie a ja stun bariera i stun :D. Grałem akurat pod ap.

tylko akali do 6 lvl taka se bez ult. Trzeba farmić, ale jak nafarmi to idzie jak burza. Ostatnio sionem pod ap udało mi ją skontrować bo atakowała mnie a ja stun bariera i stun . Grałem akurat pod ap.

Przepraszam moderatorów... Ale no k**wa mać. Mowa o assassynie, który swoją prawdziwą siłę - czy to lane, czy gank - odkrywa właśnie od 6 poziomu, czyli doskoku który można wykonać kilka razy w ciągu kilku sekund! TO JEST SIŁA AKALI - zwłaszcza biorąc pod uwagę jej chory wręcz burst, jeśli tylko nie została zamknięta przez ostatnich 10 poziomów! Jesus, dzisiał byłem w stanie na 3v3 wręcz zabić MFkę która solo była kilka killi i sporo farmy nade mną. Było dość ciężko, ale zabiłem ją bez pomocy nikogo innego, 1v1. Ona naprawdę nie musi się (pre-6) nafarmić, jej wystarczy że nie zostanie z farmą poniżej 40 (co wcale nie jest trudne, wystarczy grać z głową, a wypadku ciężkiego harassu poprosić o ganka), a będzie w stanie gankować. O ile potrafi grać Akali. No, ale jeśli Akalką nie będzie potrafiła kogoś zabić, to taka osoba powinna zrezygnować z ganków na inne lane.

dlaczego twisted fate jest taki popularny na w wyższych ligach? w moim bronze widze go raz na kilka miesięcy a jak patrze na stronie głównej , na gry rankingowe to prawie zawsze gdzieś jest TF :P co sprawia że ludzie tak często nim grają?

Zastanawiam sie nad kupnem postaci dokładniej myślałem nad Rengarem, mógłby mi ktoś napisać jego + i - jak i styl gry??

dlaczego twisted fate jest taki popularny na w wyższych ligach? w moim bronze widze go raz na kilka miesięcy a jak patrze na stronie głównej , na gry rankingowe to prawie zawsze gdzieś jest TF co sprawia że ludzie tak często nim grają?

1.ulti, wiadomo :) 2.mobilny 3. Strasznie duży DMG 4. postać do carrowania poporstu. Jak ktos opanuje TF'a to jest naprawde mocny pick. Jak gra jest pasywna to na 6- FB gwarantowany i imo. daje dużo funu z gry :)

Tristana to adc, prawda? Co o niej uważacie? Opłaca się brać? Potrzebny mi jakiś tani champ, w tym przypadku adc.

Tristianę adc masz za darmo ze skórką, Ona ma duży dmg, ostatni nią grając wymiata. Ja ją lubię jako adc. Chociaż niektórzy powiedzą iż są lepsze champ.

Dobra, jak jest jakaś jeszcze darmowa skórka, to mi powiedzcie. Mam już Alka i Tristę.

Riven czy Irelka na topa? I czemu w s3 nie widzialem jeszcze zadnego talona? Dostal jakiegos nerfa czy cos?

Riven czy Irelka na topa? I czemu w s3 nie widzialem jeszcze zadnego talona? Dostal jakiegos nerfa czy cos?

W S3 Riot ogarnął, że przez cały czas od momentu wypuszczenia Talon nie posiadał pasywki. Tzn. nie działała. Jak Riot to ogarnął to ofc wyszło, że Talon OP i dostał nerfa, ale imo nadal dobry. Ja bym wybrał Rivenke, ale to dlatego, że wolę bruiserów od offtanków :D Po prostu lubię AD casterów i duży dmg.

Jezu odpowiecie w końcu? Podacie + i - Rengara i ew. Kha'Zixa?

Czlowieku, wyluzuj. Poczekaj, jak ktos kto ogarnia obie postacie przyjdzie to pewnie odpisze. Btw zrobilem sobie przerwe od gry, co powiecie mi o Lissandrze?

Powiem tak, nie zastanawiaj się i bierz Kha'zixa, na midzie miażdży prawie wszystko, gigantyczny damage, escape skille, mało tankowny. Rengar po tych nerfach jest już dość słaby. Kupiłem Lissandre i muszę Ci powiedzieć, że jest mega dobra. Jej CC jest boskie, ma free flasha na duuuza odległość, 3 na 4 skille to CC, plus darmowa zhnoyia, która bije.

Jezu odpowiecie w końcu? Podacie + i - Rengara i ew. Kha'Zixa?

Ogólnie to jest portal o mmorpg, ludzie dyskutują na tym forum nie tylko o LoL'u. Jak chcesz super szybko sie dowiedzieć to użyj swojej mózgownicy i sobie porównaj dwie postacie z wszelakich poradników dostępnych w sieci, gdzie masz plusy i minusy. Albo wejdz na jakis oficjalny polski fansite i tam pytaj.. Oh gosh..

Jakbyście jeszcze mogli cośpowiedzieć o Rivence i Irelce to byłoby super.

Co do Rengar vs Kha'zix. Powiem Ci tak, jeżeli koleś nie picknie hard kontry na Rengara (Jax, Fiora, Panth) to mam na 100% wygranego lana. Zawsze łapie FB (prawie) i wychodzę ze statami 6/0 w 15min. Dzięki ultowi lece na gank mida i też zazwyczaj kończy się to killem lub asystą. Oczywiście potem trochę mięknie i jest bardzo sytuacyjny, więc mimo wszystko polecałbym Kha'zixa.

Dzięki ;) Co do Irelii. Ma dobry doskok i z tego co wiem krótki CD na niego. Jest offtankiem, głównie nastawionym na dmg. Jak się lekko nafeedujesz to wyciągasz niezły dmg. Z runami i masterkami, bez itemków na start masz 80-90 dmg.

Irelia to typowy offtank. Dobra Irelia zrobi grę. Riven nie. Irelia ma to do siebie, że ma life steal, stun, doskok. Ładnie radzi sobie na topie. Trzeba tylko się odpowiednio sfarmić. Problemem może być brak escape, Riven jednak jakiś ma. Mimo wszystko ja bym polecał Irelię.