Na mida Katarina, TF czy Lux ? Ważne, żeby postać miała mocne mid jak i late game. Early nie musi być silne, bo ja tam mogę farmić przez pół gry xd
Fajnie by było także, gdyby tą postacią dało się pokonać przeciwnika na jedno combo
Na mida Katarina, TF czy Lux ? Ważne, żeby postać miała mocne mid jak i late game. Early nie musi być silne, bo ja tam mogę farmić przez pół gry xd
Fajnie by było także, gdyby tą postacią dało się pokonać przeciwnika na jedno combo
@up Na jedno combo , to się najbardziej nadaje według mnie lux , katarina zwykle musi powtórzyć combo ( ale ma za to krótkie cd ) , a o TF ciężko jest mi się wypowiedzieć , chociaż czasem nim gram :/.
@Down
Coś długo tego posta pisałeś
@up
Każda z WW postaci jest mocna weź tą co bardziej Ci się podoba lub tą którą lepiej Ci się gra.
Jeszcze jedno pytanie. Jako, że założyłem nowe konto na weście, ponieważ chcę sprawdzić, czy rzeczywiście west > east, to mam pytanie do was, mianowicie: jakie postacie są "op" na tych niskich lvlach, którymi można carryować gry? Myślałem nad Katariną, ale podawajcie więcej propozycji :c
Polecam Annie gdyż ma najlepsze combo na początek, Akali to wiadomo, Kennena i może Siona (łatwo nim na początku zaskoczyć i pojechać mida).
Co do op postaci na niższych lvl'ach, to wydaje mi się że Yi, Ashe lub Tryndamere. Kosztują niedużo a łatwo się nimi nafeedować.
Z wymienionych to Lux wydaje mi się najlepszą opcją jeżeli chcesz składać na combo. Jeżeli grasz kontra w miarę ogarnięty team to Katarina traci potencjał burstu ze względu że przerwą Ci ult. A TF to burstu prawdziwego nie ma, tylko poke i dobre ult.
Na mida Katarina, TF czy Lux ? Ważne, żeby postać miała mocne mid jak i late game. Early nie musi być silne, bo ja tam mogę farmić przez pół gry xdFajnie by było także, gdyby tą postacią dało się pokonać przeciwnika na jedno combo
Jeżeli koniecznie chcesz wybierać pomiędzy tymi trzema (a nie są najlepszym wyborem na "jedno combo") to tylko Lux.
mam dosyć...amatorskie pytanie . wiele osób to pisze a ja nie ogarniam co to znaczy burst,poke,nuke i.t.p. ? widze wiele takich zwrotów ale za chiny nwm co one oznaczają. może mi ktoś wytłumaczyć?
burst-chodzi o jak najszybsze zabicie przeciwnika jak np. annie która wpada i zabija na serie skili lub brand,
poke-chodzi o możliwość atakowania przeciwnika pozostając poza jego zasięgem (że tak to ujmę) np. lux lub q TF'a
nuke=burst?
Takie pytanie: ez czy vayne -> dlaczego? oraz czy mao jest dalej dobrym junglerem?
burst-chodzi o jak najszybsze zabicie przeciwnika jak np. annie która wpada i zabija na serie skili lub brand,poke-chodzi o możliwość atakowania przeciwnika pozostając poza jego zasięgem (że tak to ujmę) np. lux lub q TF'anuke=burst?Takie pytanie: ez czy vayne -> dlaczego? oraz czy mao jest dalej dobrym junglerem?
Oczywiście, że EZ lepszy od vayne. Dobry spam fest na początku, mocne ulti na każdą okazję do steala i łatwa ucieczka z każdej sytuacji, a gdy jeszcze ma ze sobą tarica to w ogóle op bot
Mao dalej jest bardzo dobrym jugnlerem z każdym swoim skillem. Są lepsi oczywiście, ale drzewiec dalej potrafi nieźle wkurzyć.
Czy ktoś może mi odpowiedzieć? Bardzo proszę o plusy i minusy postaci jaką jest Quinn.
Quinnn.. aahhh moja ulubiona postać. Ma świetne skille, świetną pasywkę, ulti dobre do doganiania lub ucieczki. Minusem może być cooldown i to że trzeba ogarniać grę jako ADC. A tak poza tym to bardzo, ale to bardzo dobra postać. Dla mnie najlepszy ADC, ex aequo ("egzekwo") z MF. A i frajdy Ci da dużo przez blinta, doskok, odskok i koleś zdjęty ^^.
Przy walce adc vs adc powinieneś wygrać, masz blinta, a to adc masakruje.
Reasumując:
+ Duży DMG
+ Dobry escape
+ Mobilność godna Vayne
+ Potrafi wyeliminować praktycznie każdego
+ Jest trochę OP
+ Darmowy (pseudo) ward
+ Bardzo silne early
- Zabójczy Cooldown
- Skille z małym DMG (ale to ADC nie powinno przeszkadzać)
+/- Tego nie jestem pewien, ale w moim odczuci w late ona nie słabnie, wręcz przeciwnie, zaś koledzy mówią że tak.
PS: Vayne jest dużo lepsza od Eza. Jest może trochę trudniejsza, jednak przy odpowiednim ogarnięciu jest nie do zatrzymania.
czyli są lepsi junglerzy od mao... ale czy dalej granie nim jest możliwe na soloq? tzn. czy da się nim 'wynieść' grę? czy może lepiej zainwestować w kogoś innego jak np. jarvan?
Oczywiście, że EZ lepszy od vayne. Dobry spam fest na początku, mocne ulti na każdą okazję do steala i łatwa ucieczka z każdej sytuacji, a gdy jeszcze ma ze sobą tarica to w ogóle op bot
Z Leoną współpracuje nawet lepiej, pod warunkiem że jest w stanie zareagować na jej inicjację (a dzięki doskokowi to z reguły nie jest problem).
EDIT: @down: jeśli ktoś nie reaguje na twoją inicjację, to i Taric niewiele zdziała... a jeśli reaguje, to pasywka Leony dobrze wykorzystana zwiększa obrażenia, dodatkowo z dużym stunlockiem i armorem/mresem.
@upFakt, tylko to wymaga zgrania sie : P A w lolu wiemy jak niektorzy reaguja na to slowo.Ogolnie to moze wygladac ze faworyzuje Vayne ale ofc. Ez nie jest zly - wymaga po prostu skilla i tyle (jak wszystko w lolu, ale on jest specyficzny).
Tak jak każda kombinacja na bocie i ogólnie w grze- wymaga ogarnięcia gameplayu, to oczywiste. Ale są kombinacje championów, które dobrze się uzupełniają i te które są nieco mniej skuteczne. Dla Vayne dałbym raczej Sone (aura do biegu) albo Janne (slowy) gdzie Vayne tylko dogania kogoś kto odruchowo ucieka przy ścianie przez krzaki i wtedy vayne korzysta z paniki i przybija przeciwnika do ściany. To dość dobra kombinacja imo
Moim zdaniem Ez jest lepszy od Vayne ( nie dlatego, że jest moim mainem ) ale głownie bota jak już przegrywam przeciwko Vayne to właśnie jest wina wyżej wymienionego zgrania się. Ez ma dużo większy range od Vayne, łatwo jest unikać "E" Vayne ( w sensie blink od ściany i jesteśmy bezpieczni ), oczywiście jeśli taka Vayne zacznie gonić Eza solo to go złapie bez problemu przez pasywkę - newet blink nie pomoże, ale wyżej wspomniany przeze mnie dużo większy range dzięki "Q", dostosowanie pozycji dzięki blinkowi i globalne AoE Ulti czyni Ezreala bardziej mobilnym ( nie twierdzę, że Vayne nie jest mobilna ). Głownie chodzi o zgranie się z supportem i dla niektórych Vayne może być lepsza od Eza. Tyle ode mnie.
Czy mógłby mi ktoś odpisać na mój 1 post z 31 strony ?
Rengar obecnie wydaje mi się średni, zmiana jego ult'a powinna pomóc ale nie wiadomo kiedy ona wyjdzie. Co do buildu to powiedzenie full dmg to przesada, gdyż Rengar bez ult nie ma systemu ucieczki a więc jest strasznie łatwym celem. Ja zamiast mobafire (prawią tu często różne "herezje" dotyczące buildów) polecę Ci http://www.probuilds.net/champions/Rengar, tutaj masz najlepszych graczy którzy kształtują mete, a więc buildy są "świeże". Porównaj parę buildów i wywnioskuj które itemy powinny być dla Ciebie core, oprócz tego możesz se podpatrzeć skille czy masterki.
Up- Gratuluje. Musisz mieć skilla skoro wybierasz po płci. Dorośnij do grania , proszę.
A co do Rengara to jest bardzo fajny. Bardzo fajny jako dodatkowy ult dla Kha Zixa.
Mam zasadę jestem facetem i gram facetami jak bym był kobietą to bym grał kobietami taka prosta zasada dlatego np cycki online mi sie nie spodobały Skilla mam wyrobionego tyle tysięcy godzin w lola Poczekam do jutra na jakieś sensowne pomocne komentarze
Z jednej strony LoL i tak ma sporą paletę chamów, że nawet Twoje podejście może odnaleźć się w grze, zwłaszcza jeżeli chodzi o ad carry. Nie wiem dlaczego piszesz o zedzie czy lee sin skoro to jugnlerzy, bo jeżeli chcesz kupić bota to podstawą jest EZ. Dodatkowo z facetów polecam tylko Dravena i ewentulanie Gravesa ale to raczej przereklamowany champ. Kiedyś jako jedyny potrafił wygarniać najlepszą farmę bez specjalnego skilla, lecz teraz są nieco lepsi do picka (np. niektóre kobiety ^^).
No nie do konca vladimir melee ;D Gralem Aatroxem na PBE i mowie teraz serio, ze jest wart wydania 7k byleby go miec jak najszybciej Dobry escape posiada, dzieki uzywaniu skilli zwieksza mu sie AS, pasyw dzieki ktoremu nie zginiesz raz na 225sekund i ulti ktore zwieksza AS i odleglosc ataku + zadaje obrazenia ofc.