Jakiego bohatera kupić - c.d

Nie lubię LB ani Kassa w teamie, bo tych typowych assasynów "one target" o których piszecie, mam np. w dżungli albo chociażby adc potrafi dogonić, uwalić i uciec. AP z mida ma kołować aoe i nie wychylać się do przodu, ale jednocześnie spamować tymi spellami.

Od tego wbijania/inicjowania mamy topa albo jungle, a gdy widzę w TFach 5v5, że mi wyskakuje taki LB albo Kassa do przodu aby "coś se ubić" to żal mi d*pę ściska (bo zwykle pada?), gdy potem flejmi "gdzie był team ?!". To także gdy taki czeka z tyłu bo jego spele mają mniejszy zasięg niż typowy ap, to jest wtedy 5v4 bo koleszka czeka na obicie przeciwnika nie wspomagając tego procesu niczym sensownym, a gdy w końcu jest okazja to stealuje większość kili. "I'm so pro, you are so lame team!".

Z takich single targetowych champów na mida, to tylko akali z powodu jej dynamicznej walki, gdzie potrafi praktycznie ciągle spamować/atakować i jednocześnie siedzieć w samym środku team fightu od początków inicjacji (invi) bez specjalnych problemów, plus jej obszar invi spowalnia.

Ja wiem iż kass and Le Blanc jest słaby/a na ilość wrogów, ale jeden vs jeden na pewno któryś wygra. No powiecie iż są złe postacie na 1 vs 1, chyba iż jest jakiś jak to nazwać disabler postać ap za 3150 IP, co ma skilla do wyłączenia wroga, zadania trochę dmg i ucieczka. Ja właśnie lubię tak grać, chować jak cień zaatakować i uciec. Może bym jednak tą akali spróbował, ale ona też jest zależna od ulta jak kassadin. No trudny wybór dla poczotkującego midera :D.

Kassa to jeden z lepszych picków. W late game wcale nie słabnie, bo on ma wysokie przeliczniki (2 skille 70% AP, ulti 80% ap). Zresztą on jest baaardzo łatwy w grze. Niby ma pokazane, że jest hard, ale wcale taki trudny nie jest, bo nie ma skill shotów. Le Blanc jest trudniejsza. Wbrew pozorm lb też nie traci w late. Jest taka opinia, ale wiele razy widziałem, że wciąż dawała radę. Po prostu potrzebne jest zgranie drużyny no i trzeba umieć nią odpowiednio grać. Jak z Shaco. W late on też wciąż daje radę wbrew pozorom.

Właśnie słyszałem odwrotnie iż kass trochę jest trudniejszy, ale dla mnie plus iż ma pasywkę do many tak mi przynajmniej wychodzi.

pasywka kassadina to bonusowy AS za każde otrzymane magiczne obrażenia, regeneracje many ma z W -> auto attack

Ja wiem iż kass and Le Blanc jest słaby/a na ilość wrogów, ale jeden vs jeden na pewno któryś wygra. No powiecie iż są złe postacie na 1 vs 1, chyba iż jest jakiś jak to nazwać disabler postać ap za 3150 IP, co ma skilla do wyłączenia wroga, zadania trochę dmg i ucieczka. Ja właśnie lubię tak grać, chować jak cień zaatakować i uciec. Może bym jednak tą akali spróbował, ale ona też jest zależna od ulta jak kassadin. No trudny wybór dla poczotkującego midera .

Na 1v1 sobie mogą być pro imba. Nie bronię Go4LoLów 1v1, wcale. Lecz główne założenie tej moba to 5v5, czyli gra jak najbardziej zespołowa, a LB i Kass średnio są użyteczni w dużej części gameplayu imo.

Kassa to jeden z lepszych picków. W late game wcale nie słabnie, bo on ma wysokie przeliczniki (2 skille 70% AP, ulti 80% ap). Zresztą on jest baaardzo łatwy w grze. Niby ma pokazane, że jest hard, ale wcale taki trudny nie jest, bo nie ma skill shotów. Le Blanc jest trudniejsza. Wbrew pozorm lb też nie traci w late. Jest taka opinia, ale wiele razy widziałem, że wciąż dawała radę. Po prostu potrzebne jest zgranie drużyny no i trzeba umieć nią odpowiednio grać. Jak z Shaco. W late on też wciąż daje radę wbrew pozorom.

Shaco nigdy nie dawał i nie będzie dawał rady w late game tak jak Zed, Rengar czy nawet Lee Sin. Nie myl gier gdzie przeciwny team jest słaby a shaco sfeedowany jak stara maciora. W taki sposób każdy assasyn 1v1 jest dobry. Nie neguję tego, że nie jest kompletnie nieprzydatny na late, ale są o wiele lepsi na to miejsce...

Graves vs quinn.

Bardzo proszę o plusy i minusy obu postaci oraz jak poprawnie grać nimi na lini.

Według mnie Graves jest dobrym wyborem ze względu na jego wytrzymałość z pasywa, dobry dmg z Q ale mały zasięg. Zasłona dymna pozwala fajnie spanikować wroga, gap closer + atack speed na E dają nam możliwość ucieczki podczas ganku lub do jego szybkiego włączenia się no i ult z dość dobrym zasięgiem i obrażeniami jak dobrze trafimy. Jak dobry Graves się dobrze wyfarmi to w late będzie postrachem dla innych. Minusami jego są dość wolny na początku atack speed i krótki zasięg ataku.

O Quinn nic nie napiszę gdyż grałem nią tylko 1 raz.

Jaki tank ma największy DMG budując tylko itemy pod tanka (nie mówię o offtanku).

Chyba Irelia, bo możesz ją złożyć full tank, a i tak będzie dużo bić, bo ma true dmg. A z czysto tanków to może Nasus.

Garen,Volibear,Nasus,Renekton,Shen,Hecarim,Galio,Nunu.

Garen,Volibear,Nasus,Renekton,Shen,Hecarim,Galio,Nunu.

Skąd tutaj nunu ? AP support albo topper, ale to nie znaczy, że z ładowanie w full tank będzie on kołował jakiś dmg...

Jaki tank ma największy DMG budując tylko itemy pod tanka (nie mówię o offtanku).

Olaf nie jest też zły (jego ulti, plus true skill i slow).

Zobacz sobie ile ult i kostka nunu daje dmg.

Kto będzie lepszy na jungle/solo top, Lee Sin czy Nautilus ?

@UP Lee Sin

Wukong, Renekton , Jarvan czy Nocturne?

@Avitus, ale ult i kostka się nie skaluje z HP, a chyba o to chodziło.

A z tych tylko tankowatych to Hecarim, Volibear i Nasus.

@Vintage

Chodzi Ci o topa czy jungle? Jeśli jungla, to Jarvanem czyści mi się lepiej niż Nocturnem, ale Nocturne nadrabia to super gankami ; )

Według mnie Graves jest dobrym wyborem ze względu na jego wytrzymałość z pasywa, dobry dmg z Q ale mały zasięg. Zasłona dymna pozwala fajnie spanikować wroga, gap closer + atack speed na E dają nam możliwość ucieczki podczas ganku lub do jego szybkiego włączenia się no i ult z dość dobrym zasięgiem i obrażeniami jak dobrze trafimy. Jak dobry Graves się dobrze wyfarmi to w late będzie postrachem dla innych. Minusami jego są dość wolny na początku atack speed i krótki zasięg ataku.O Quinn nic nie napiszę gdyż grałem nią tylko 1 raz.

Od kiedy Graves jest postrachem w late? On jest mocny na początku, z biegiem czasu słabnie w porównaniu z innymi ADC...

Ja sobie kupiłem jednak Le Blanck, i głupek nie wiedziałem jak działa jej ult :D. Już doczytałem i wiem o co kaman.

Ja bym walił Q->R->E->W, ale jak kto woli.