Jakiego bohatera kupić - c.d

Ja sobie kupiłem jednak Le Blanck, i głupek nie wiedziałem jak działa jej ult . Już doczytałem i wiem o co kaman.

Jak już ją masz to dobrze ją ogarnij i się nie zniechęcaj szybko, bo jest trudna do opanowania. Za to odpłaci ci się bardzo dobrym early i mid (im dalej w grze, tym trudniejsza się wydaje imo).

Poza tym nigdy nie kupujcie champów o których nic nie wiecie... albo czekajcie na free week tego champa albo filmiki yt. Bo tak to zaczniecie zbierać trudne champy, albo takie którymi nie opłaca się grać/brać do teamu, i zostaniecie w końcu na lodzie do tego 30 lvl/na renkedach nic nie mając sensownego do picka. A wiadomo, że nie ma takiej opcji, że zawsze będziesz grać jedną linią, bo tylko takie "sensowne" masz champy...

Jak już ją masz to dobrze ją ogarnij i się nie zniechęcaj szybko, bo jest trudna do opanowania. Za to odpłaci ci się bardzo dobrym early i mid (im dalej w grze, tym trudniejsza się wydaje imo).Poza tym nigdy nie kupujcie champów o których nic nie wiecie... albo czekajcie na free week tego champa albo filmiki yt. Bo tak to zaczniecie zbierać trudne champy, albo takie którymi nie opłaca się grać/brać do teamu, i zostaniecie w końcu na lodzie do tego 30 lvl/na renkedach nic nie mając sensownego do picka. A wiadomo, że nie ma takiej opcji, że zawsze będziesz grać jedną linią, bo tylko takie "sensowne" masz champy...

Bo tylko tego jednego championa mam nie ;). A tak po za tym kto powiedział, iż gram tylko jednym ?. Gram na topie, mid, oraz bocie, ale nie lubię za supporta, bo jak zabieram killa, to zaraz płacz iż ks. Ostatnio junglowałem, i wykręciłem Qudra Kill, gdyby nie cho zjadł mi ostatniego wroga, miałbym pente/a :D.

Moje ulubione champy na mid : TF - Nie trzeba schodzić za bardzo z lini, jak mana upływa z w przywraca mu nawet z minionów.

Lux - Dłuży zasięg skilli, mały minus może szybko wypompować z many.

LB- Na razie dla mnie nowy champion, jednak go rozgryzę.

Top : Sion, Warwick, Sion, Malphite, nawet masterem yi jestem utrzymać topa, ostatnio nim zabiłem nasusa, wyjątek od reguły :D.

Bot : Lux, adc : Ashe lub Tristiana.

Jungle : www, ale przede wszystkim Master Yi, albo Nunu.

Takie na razie moje ulubione postacie na każdą lane. No i runki, pełny set pod ap, zaraz będę składał pod adc/off tanka :).

@UP Lee SinWukong, Renekton , Jarvan czy Nocturne?

Chodzi mi o postać która w mid/late jest dobra i przydatna dla teamu ;)

Stanowczo najwięcej namieszają wukong i Jarvan, rene słabnie w late a Nocturne jest raczej do wykończenia adc/apc i ucieczki. Ale osobiście poleciłbym Ci Jarvana, robi masakryczne zamieszanie ultem i praktycznie nie słabnie, lecz wukong ma masakryczne early.

Tylko co do Javrana ult flash, i ucieczka gwarantowana z jego pułapki. Chyba iż jest mocno na feedowany. Ja bym brał Lee Sin, zawsze doskok odskok, więc zawsze jest szansa na dogonienie przecinika. Jak widzę, iż ktoś gra Javranem to zachowuje flasha na jego ult. Chociaż ludzie, o tym zapominają i wpadają w pułapkę.

Tylko co do Javrana ult flash, i ucieczka gwarantowana z jego pułapki. Chyba iż jest mocno na feedowany. Ja bym brał Lee Sin, zawsze doskok odskok, więc zawsze jest szansa na dogonienie przecinika. Jak widzę, iż ktoś gra Javranem to zachowuje flasha na jego ult. Chociaż ludzie, o tym zapominają i wpadają w pułapkę.

CD flash >> CD R J4. Tyle w temacie flashowania by uciec z pułapki. A nawet jeśli nie, to brak flasha spowoduje że albo będziesz musiał zagrać bardziej defensywnie, albo będziesz martwy. Tak więc nie piernicz bzdur, jego ult potrafi naprawdę namieszać, zwłaszcza w teamfightach, jeśli mamy kilka AoE ultów w teamie.

I nie używaj słów jeśli ich zastosowanie jest inne ("chyba jest mocno nafeedowany" - dafuq?).

Z tych czterech... hmm, w sumie każdy ma swoje dobre zastosowanie. Rene wyeliminuje przeciwnego topa z gry na długi czas (nie mówiąc o szybkim wskoczeniu na przeciwnego ADC gdy rozpocznie się walka), Jarvan swoim ultem i podrzutem robi naprawdę groźne ganki, Wukong denerwuje swoją niewidką, a ultem rozprasza przeciwny team, i na koniec Nocturne, który po włączeniu ulta wywołuje popłoch na wszystkich liniach. Wszyscy są użyteczni na swój sposób. Jeśli jednak chodzi o największą użyteczność dla drużyny... Raczej J4. Jego kit chyba najbardziej wspomaga drużynę z podanych tu championów, nie mówiąc o tankowości i potencjale do robienia całkiem porządnych obrażeń.

Chodzi mi o postać która w mid/late jest dobra i przydatna dla teamu

Z tych czterech to tylko jarvan... reszta średnio wypada z porównaniu do niego. Ewentualnie można brać Noca ale robiąc bardziej pod tanka- chodzi np. o diving na early, bo w połączeniu ze swoją tarczą, potrafi przytrzymać uderzenia od wieży (tank) i otworzyć chase dla linii (shield), przy okazji wyłapując fearem. Potem też się taki przytankowany ad przydaje. A i zapomniałem, że to też bardzo dobry inicjator (ulti daje mu właśnie tą przewagę ponad innych junglerów).

W sumie dawno już nie widziałem noca w dżungli, a szkoda bo dalej nie jest zły, tylko może mało kto nim teraz potrafi dobrze grać gdy są Kha czy rengar, którymi trochę łatwiejsi w dżungli niż Noc.

Powiesz mi może jak tarcza nocturna ma zablokować strzały turreta ? Ten skill blokuje tylko spelle.

Powiesz mi może jak tarcza nocturna ma zablokować strzały turreta ? Ten skill blokuje tylko spelle.

Faktycznie, zabrzmiało to jakby chodziło o blokowanie strzałów od wieży, bo przecież to nie działa jak pasyw Pantha (brakowało chyba przecinka gdzieś tam). Ale chodzi oczywiście oto, że podczas ucieczki graczy ze swojej linii bronią się czym tylko mogą, więc chodzi o nieprzerywanie pościgu, jak np. stun od tarica zatrzymałby noca i cały dive/chase niewypala.

Z tych czterech to tylko jarvan... reszta średnio wypada z porównaniu do niego. Ewentualnie można brać Noca ale robiąc bardziej pod tanka- chodzi np. o diving na early, bo w połączeniu ze swoją tarczą, potrafi przytrzymać uderzenia od wieży (tank) i otworzyć chase dla linii (shield), przy okazji wyłapując fearem. Potem też się taki przytankowany ad przydaje. A i zapomniałem, że to też bardzo dobry inicjator (ulti daje mu właśnie tą przewagę ponad innych junglerów).W sumie dawno już nie widziałem noca w dżungli, a szkoda bo dalej nie jest zły, tylko może mało kto nim teraz potrafi dobrze grać gdy są Kha czy rengar, którymi trochę łatwiejsi w dżungli niż Noc.

Kha lub Rengar? O ile Rengara rozumiem to Kha jest useless w jungli. Noc nadal miecie strasznie swoją linię i sieje postrach. Nie siej fermentu.

No nie ostatnio graliśmy przeciwko Javranowi, i cała drużyna ustawiła się przeciwko niemu. Każdy pisał czy Jav ma ult :D. No i go zneutrowaliśmy, znaczy jak używał ulta wszyscy flash, i on sam wpadał w pułapkę. Grałem wtedy TF, stun i mój adc wykończał go. WIęc nie wiem, wszystko zależy kto nim kieruje, bo jak jest dobry gracz, to każda postać może być op.

Tylko, że Jarvan ma 70 sec cd na ulti, a flashe po 320, więc nie mam pojęcia jak to robiliście:D

@up

Zrobili to raz, a potem padali wszyscy.

Kha lub Rengar? O ile Rengara rozumiem to Kha jest useless w jungli. Noc nadal miecie strasznie swoją linię i sieje postrach. Nie siej fermentu.

Co do Kha do tylko twoje zdanie.

Gram ww jungle i nie raz słyszałem flame na temat tego champa i mojego buildu. To też nie raz czytałem przeprosiny na koniec meczu. Kha pod względem skilli jest bardzo dobrym junglerem, a to że nie potrafisz nim grać tej roli, albo nie widziałeś ogarniętych junglerów z Kha, to nie znaczy, że (jakikolwiek) champ jest bezużyteczny. Da się grać Kha dobrze na jungli, tylko trzeba potrafić to zrobić, czyt. skill.

Tutaj jednak i tak Noc jest trudniejszy do ogarnięcia, zdania nie zmieniam.

@upZrobili to raz, a potem padali wszyscy.

O dziwo nikt nie padł wtedy staty miałem 18 5 10 :). Chyba iż był ten koleś nie ogarnięty i nie umiał wykorzystać potencjału Javrana.

Taką jungle jaką robił ten kha zix to moge zrobić tristaną, Kassadinem, anivią. Nic specjalnego tam nie było. Z takim pullem ledwie ubił blue. Nic specjalnego. Kha zix jest słabym junglerem.

O dziwo nikt nie padł wtedy staty miałem 18 5 10 . Chyba iż był ten koleś nie ogarnięty i nie umiał wykorzystać potencjału Javrana.

Jaki masz lvl ?

Taką jungle jaką robił ten kha zix to moge zrobić tristaną, Kassadinem, anivią. Nic specjalnego tam nie było. Z takim pullem ledwie ubił blue. Nic specjalnego. Kha zix jest słabym junglerem.

Ojjj mogę się kłócić, bo mimo wszystko kha to naprawdę świetny jungler.Może w early ma lekkie problemu na jungli, ale kiedy wyskakuje na ganka i robi taki burst dmg to naprawdę ciężko o ucieczkę.

Co do pytania Vintage to ja bardzo polecam lee sina ze wględu na jego mocny early game na topie/midzie oraz ze względu na jego ganki.Ta postać ma tylko jedną wadę-słabnie w late game, ale jeżeli będziesz wiedział jak nią grać to do late game ta gra nie pociągnie.

Kha jest useless bo za szybko traci hp a do 6 jest straszna lipa. Wiem co mówię Kha zixem próbowałem już wszystkiego i zawsze najlepiej spisuje się na midzie. To po prostu jego lane.

Kha jest useless bo za szybko traci hp a do 6 jest straszna lipa. Wiem co mówię Kha zixem próbowałem już wszystkiego i zawsze najlepiej spisuje się na midzie. To po prostu jego lane.

Haha, serio :P ? Kha na topie to wciąż świetny pick jak po prostu potrafisz nim grać;)

Trafisz na topie na jayce, Cho gatha, Nasus, albo Irelie i nawet nie pofarmisz. Daje rade przeciwko papierom, ale jak trafi na twardego topa to nic nie zrobi.