Jak już ją masz to dobrze ją ogarnij i się nie zniechęcaj szybko, bo jest trudna do opanowania. Za to odpłaci ci się bardzo dobrym early i mid (im dalej w grze, tym trudniejsza się wydaje imo).Poza tym nigdy nie kupujcie champów o których nic nie wiecie... albo czekajcie na free week tego champa albo filmiki yt. Bo tak to zaczniecie zbierać trudne champy, albo takie którymi nie opłaca się grać/brać do teamu, i zostaniecie w końcu na lodzie do tego 30 lvl/na renkedach nic nie mając sensownego do picka. A wiadomo, że nie ma takiej opcji, że zawsze będziesz grać jedną linią, bo tylko takie "sensowne" masz champy...
Bo tylko tego jednego championa mam nie
. A tak po za tym kto powiedział, iż gram tylko jednym ?. Gram na topie, mid, oraz bocie, ale nie lubię za supporta, bo jak zabieram killa, to zaraz płacz iż ks. Ostatnio junglowałem, i wykręciłem Qudra Kill, gdyby nie cho zjadł mi ostatniego wroga, miałbym pente/a
.
Moje ulubione champy na mid : TF - Nie trzeba schodzić za bardzo z lini, jak mana upływa z w przywraca mu nawet z minionów.
Lux - Dłuży zasięg skilli, mały minus może szybko wypompować z many.
LB- Na razie dla mnie nowy champion, jednak go rozgryzę.
Top : Sion, Warwick, Sion, Malphite, nawet masterem yi jestem utrzymać topa, ostatnio nim zabiłem nasusa, wyjątek od reguły
.
Bot : Lux, adc : Ashe lub Tristiana.
Jungle : www, ale przede wszystkim Master Yi, albo Nunu.
Takie na razie moje ulubione postacie na każdą lane. No i runki, pełny set pod ap, zaraz będę składał pod adc/off tanka
.