GrucA już 28 . A ja mam pytanie co zrobić jak team, trafia się i na przykład kłócą o mida, albo bota. Od 10 meczyków miałem duble mid, potem tripple bot
. Najczęściej jednak o mid, nie wiem co nietkórzy w nim widzą
. Ja tam nie jestem przywiązany do żadnej lini, aczkolwiek wkurzają mnie takie boty
.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Deimon, prosze, wyjdz. Rozumiem, ze jestes malo doswiadczonym graczem, ale blagam, chociaz nie pisz glupot. No i naucz sie jakos sklejac zdania...
Co zrobic? Nic. Skoro sie kloca i nie potrafia normalnie dogadac to nie nadaja sie do tej gry.
GrucA już 28 . A ja mam pytanie co zrobić jak team, trafia się i na przykład kłócą o mida, albo bota. Od 10 meczyków miałem duble mid, potem tripple bot . Najczęściej jednak o mid, nie wiem co nietkórzy w nim widzą . Ja tam nie jestem przywiązany do żadnej lini, aczkolwiek wkurzają mnie takie boty .
Pomodlić się za takich baranków, którzy potrafią grać tylko jedną linie, trollują bo nie obchodzi ich, że nad nimi koleś ma pierwszeństwo, albo szybko wbijać do 30 lvl i grać rankedy.
Tak naprawdę to każdą grę na się wygrać, nawet z troll pickami (sporo miałem takich gier w S1 gdy jeszcze byłem dość nisko w elo, tak samo w S2, ale rzadziej w S3). Wiele razy na duble mid szło nieźle, wtedy tylko, np. jungler musiał wziąć np. topa jak był wolny, albo 'supportować' bota (gdy ten nie dawał rady oczywiście) lub "babysit bot all the time !".
Po prostu, nie ważne jaki jest troll pick, linie muszą mieć graczy, a jungla jest najmniej ważna w takich sytuacjach.
Jestem za. Deimon, ty za cholerę nie ogarniasz tego co się dzieje, grasz przeciwko warzywom i na podstawie tych doświadczeń polecasz albo odradzasz champów ludziom. Flash jako obrona przed ultem J4 to coś możliwego raz na 3 ulty ksienciunia - to jest fakt i wystarczy zagrać przeciwko JEDNEMU OGARNIĘTEMU J4 żeby o tym wiedzieć.
Chociaż nie wiem czy ma sens dyskusja z osobą, która osobie uczulonej na jad pszczeli i ulem w domu radziła zmienić podejście do tych owadów.
@Smola: brawo, odkryłeś counterpicki! Teraz taki fun fact: jeśli Cho/Irelia/Nasus/Jayce czy inni tankowi trafią na kogoś kto robi ich w ciula TEŻ PRZEGRAJĄ BEZ SZANSY NA WYFARMIENIE SIĘ. Naprawdę, nie dawajcie jako kontrargumentu przeciwko jakiemuś championowi słów "bo jak trafi na XXX champa to przegra". Oczywiście że przegra, na chwilę obecną każdy w tej grze ma jakąś mniejszą lub większą kontrę.
Ja osobiście wstrzymałbym się z jakimkolwiek zakupem Kha'Zixa do nerfa, który za jakiś czas powinien wejść na nasze serwery (to co przez bardzo długi czas wisiało na PBE to wbudowany slow na W, ale za to zabranie pasywki z ulepszonego W).
Trafisz na topie na jayce, Cho gatha, Nasus, albo Irelie i nawet nie pofarmisz. Daje rade przeciwko papierom, ale jak trafi na twardego topa to nic nie zrobi.
Twój argument jest taki jak np. nie opłaca się kupować dariusa bo kontruje go yorick, cho gath, teemo.
Dokładnie.. każdego coś kontruje, lecz nie zawsze to się sprawdza.
nareszcie mnie ktoś rozumie. na rankedzie gdy nie pickne contry to jestem noobem i retardem i zreportować mnie , choć linie wygrywam....
Srały muchy. Nie liczy się czy dana postać jest kontrowana czy nie a liczy się skill i opanowanie danej postaci.
Niestandardowe picki FTW! (szkoda, ze Karma nie jest juz tak OP)
Akurat kontry sa przydatna rzecza, ale co ci po tym, jesli nie umiesz grac kontrami?
Nawet ogarnięta Vayne zniszczy Caitlyn, która została wzięta tylko dlatego że kontruje a gracz nią grający nie ma zielonego pojęcia o jej mechanice.
No to kufa po czym oceniać grę jak nie po normalach. Innych trybów nie ma, dopóki nie dobije się do tego 30-tego. No może 3 vs 3. Piszę to co widzę teraz, a nie za jakiś czas.
DeimonD, trollpicki to dewiza LoLa. Na 10 rozegranych gier, w trzynastu będziesz miał jakiegoś trolla. I nawet nie myśl że coś się zmieni na rankedach, ba! Ja do wbicia 30 lvl nie miałem tylu trolli co na moich 27 rozegranych rankedach.
@DeimonD
Powiem Ci tyle. Do 30 to tylko wbijanie lvl, gry zaczynają się na rankedach. Ale po co ja Ci to mowię, skoro ty myślisz, że skilla ocenia się po normalach. Przecierz tam nie ma skilla i nie wiesz na co grasz. No i grają łeby, które pushują turret w 5 min.
No kwas, jest taki głupi nie jestem, aby wiedzieć wiem iż skill jest najważniejszy (i kupowanie pointionów jak tylko możliiwe aby razstrować przeciwnik dłużej na lini). Tylko jak widzę iż na topa idze adc, zamiast tanka i potem ma wonty to odrazu chce się disconnect. Chociaż west ponoć taki poukładany. A co do rankedów, też znajdą się ciule, a teraz by było trzeba wrócić do tematu, ja tylko oceniłem postać i tyle.
'Murica Peace.
No kwas, jest taki głupi nie jestem, aby wiedzieć wiem iż skill jest najważniejszy (i kupowanie pointionów jak tylko możliiwe aby razstrować przeciwnik dłużej na lini). Tylko jak widzę iż na topa idze adc, zamiast tanka i potem ma wonty to odrazu chce się disconnect. Chociaż west ponoć taki poukładany. A co do rankedów, też znajdą się ciule, a teraz by było trzeba wrócić do tematu, ja tylko oceniłem postać i tyle.
Po 1. Skąd wiesz, że na rankach są ciule jak nie możesz grać ranków?
Po 2. Albo ogarnij tą pisownię, albo się nie udzielaj, bo aż po oczach napierdala. Automatyczna destrukcja mózgu jak się czyta twoje posty. Z polskiego w podstawówce uciekałeś, czy co?
Po 3. Adc na topa jest viable (przeciwko konkretnym setupom i tylko niektóre picki, ale viable). Z resztą na tych twoich normalach możesz iść jakimś gównixem na topa, a i tak masz szansę wygrać.
Po 4. Co k**wa robić na linii? razstrować? Kastrować? Bo chyba nie harass'ować, bo do tego poty nie potrzebne.
a macie jakieś przecieki co do następnej rotacji, bo tak czekam na kassa, żeby sobie sprawdzić ?.
Nie mam już siły spierać nie dojrzałem wyżej posta, każdy gra jak che, więc wszystko wychodzi na pvp . Więc k**wa gram jak chcę
.
@UP
No ja mówię o pisowni, a ty o grze. GJ. Jutro wieczorem będzie rotacja na wtorek.
@Edit
A, skoro grasz jak TY chcesz, to nie spinaj się, że ktoś gra adc na topie, bo on gra jak ON chce.
Rotacja będzie jutro o 19 (:35) będzie na mmo24.pl albo lol kr.
Okey, to sry . Aczkolwiek nie wiem, skąd wzieło mi się te pojęcie. Chociaż obejrząłem multi poradników na yt, i były wskazane aby kupować te potki do regeneracji zdrowia. Więc zawsze 5 mam przy sobie chociaż w początkowej fazie gry.