Czerwone na CDR lub na Armor, Żółte na Armor lub GP5, Niebieskie na MR lub MRPL a Quinty GP5.
Jakiego bohatera kupić - c.d
To jak złożę seta adc, złoże seta run na supporta. Międzyczasie jeszcze zakupię tarica . Chociaż IP idzie jak krew z nosa, pora zmienić tryb normali.
a czemu jako support jest nie doceniany zilean ?. Ma slowa/przyspieszenie sojusznika/wroga, ma przydatne ult dla sojusznika, wskrzeszenie. A rzadko widywany w roli supporta, lub pomijany i nie doceniany. Zwróciłem na niego uwagę jak był przed momentem w darmowej rotacji, nawet wtedy nie był brany na supporta.
Ponieważ nie sprawdza się w obecnej mecie. Ma słabe CC, nie ma heala, shielda, swoim Q zabiera creepy, no cienko jest, lepiej sie sprawdza jako AP carry
To jak złożę seta adc, złoże seta run na supporta. Międzyczasie jeszcze zakupię tarica . Chociaż IP idzie jak krew z nosa, pora zmienić tryb normali.a czemu jako support jest nie doceniany zilean ?. Ma slowa/przyspieszenie sojusznika/wroga, ma przydatne ult dla sojusznika, wskrzeszenie. A rzadko widywany w roli supporta, lub pomijany i nie doceniany. Zwróciłem na niego uwagę jak był przed momentem w darmowej rotacji, nawet wtedy nie był brany na supporta.
Na early dawałby sporą przewagę dla drużyny, ale jego speele są manożerne, a do itemów potrzeba kasy (którą oddaje dla adc). Jeżeli ktoś nim gra i potrafi jako support, to jest bardzo denerwujący swoim spam festem. Zilean potem jest (tylko) nawet przydatny, pokręci się tu czy tam z slowem/przyśpieszeniem, rzuci czasami ulti i to tyle, bo dmg żadnego sensownego nie wykołuje, ani nie wyhealuje czy nie da aury dla teamu.
Pod supporta to mam marki magic penetration, seale, mana regen per lvl, glyphy cd reduction per lvl,a quinty gold per second.
Zostaję przy taricu . Ale najpierw trzeba uzbierać te IP
.
Taric dobry supp. Na placie czasem pod AP tez sie da wykarowac. Tylko trzeba wiedziec kiedy mozna pojsc pod AP
Gram tarickiem prawie cały czas z jakąs tam ilością AP na początek i to w sumie na tym zawsze się kończy budowanie go pod tą statystykę. Robienie go pod większą ilość AP nie ma sensu imo. Przecież daje on z pożytkiem na ealry i mid game aurę do defa od fizycznych, potem szybko składa się bulwark i tylko zostaje wardować i być tam gdzie nas potrzebują. Niech on sobie będzie tym wytrzymałym i z lekkim kopnięciem supportem, ale zabijanie zostawmy innym.
To zacznę od tristiany/ potem zakupię miss fortunkę tutaj a na supporcie taric/ a potem jak już opanuje supporta to albo blitz albo leona. No i runki. (pod adc już składam, ale mam problem czy są jakiekolwiek do supporta ?.).
Co to za pytanie w ogóle ?>? I widzę, że jendak są użytkownicy dający się łatwo strollować.
Zostaję przy taricu . Ale najpierw trzeba uzbierać te IP .
Mało ci był jeden warn za "czatowanie" na forum ?
Mało ci był jeden warn za "czatowanie" na forum ?
A tobie to oceniać dostanę to dostanę, nie to nie to nie od ciebie zależy a co do tarica widziałem też go pod ap, ale byłem zduminy, chociaż czy wtedy nie ma "większej mocy" heal ?. Na początek jednak będę go budował pod zwykłego supporta, tym bardziej iż zarobie na niego, bo nie wiem skąd mam 20 IP boosts .
Taric teraz też nadaje się świetnie pod ap mana i attack speed ;d
Panowie Varus vs Caitlyn vs Ezreal który najlepszy adc
Varus lub Ez , jak kto woli lecz moim zdaniem varus ma lepszy dmg a ez mobilnosc.
Najlepszy adc to Sion, bez dwóch zdań. Co z tego, że melee, jak dopadnie to pozamiatane. Gogo 130 AD na 3cim levelu.
Sionem można ładnie się bawić na midzie grając nim pod AP. Stun + tarcza=kill.
Bo Sion ma przeliczniki 80% AP. Tak samo dostaje dzięki temu naprawdę dużo shielda.
Na początku sezonu 2giego, bardzo dużo grywałem sionem pod ap, idziesz nim na mida, budujesz mobilitki, biegasz po liniach i dajesz drużynie łatwe kille, dzięki czemu feedują się i wygrywasz gry, ale to było w początku s2, teraz już się nie nadaje, poza stunem i shieldem tak naprawdę nie ma nic więcej do zaoferowania, bo również jego ulti grając pod ap jest bezużyteczne.
Sion pod AD to kompletna padaka, chyba że wbijesz 6 poziom i zdobędziesz ulta. Dość łatwo go pokarać na początku gry. Za to ult powoduje że jest jedną z bardziej irytujących postaci - nie ze względu na wyjątkową siłę, tylko na brak sensownego counterplaya (no bo co ci po ignite, jeśli ult trwa dwa razy dłużej? Bez czegoś dającego grievous wounds nie dasz rady).
Sion pod ap jest słabym pickiem. Jak wcześniej miał przeliczniki 100% AP to było ok. Teraz ludzie też nauczyli się przeciwko niemu grać. Co prawda lane może zdominować i nawet ładne ganki robić, ale w tf jest useless, ze względu na brak jakiegokolwiek AoE. Przecież powiecie, że sion ma AoE na tarczy, tylko kto da sionowi z włączoną tarczą wejść w środek tfa. W late tarcza ma od 800-1000 hp(tak mi się wydaje), przez co jest niszczona na 2-3 ataki adc.
Jak AP Sion wejdzie w TF to zbijamy mu tarcze i zmieniamy focus. Takie zbicie tarczy to 1s w TF. Nie to co kiedyś, teraz jest słabszy. Jedyne co, to czekać na rework gameplay'a, który został już jakiś czas temu zapowiedziany.
Kupiłem tarica i I meczyk pod supporta wygrany ze statystykami 4 6 20, a następny przegrany 4 6 33. A support powinien oddawać kille, czy może zabić jak jest okazja ?. Na starcie to wiadomo adc musi farmić, i nafeedować. Tylko w środkowej części gry może już zabijać czy nadal oddawać kille. Wiem, iż support powinnien wspierać drużynę i tak robiłem heal, stun, wzomocnienie + "bufy" z itemków.
Podczas fightów castujesz wszystko co możesz STUN, W i ULT, czy weźmiesz killa czy nie, tak czy siak przeciwny gracz w tym momencie traci farm, exp, i nawet jak twój ad carry dostanie asyste a ty killa i oboje przeżyjecie starcie, to i tak twój ad carry jest do przodu, w team fightach też potem castujesz wszystko, weźmiesz killa czy nie, to jest nie ważne, każda ilość zadanych obrażeń jest ważna, w tym momencie zabijacie kogoś i już jest w sytuacji przewaga.