Jakiego bohatera kupić - c.d

@UP

Jak nie grasz, to spadasz, ale jeśli grasz regularnie, to nie spadniesz. Będziesz grał z ludźmi z niższych lig, ale wpisane będziesz miał np. te P5

Gram od wyjścia Nocturna a nigdy nie miałem aż tak wielkiego problemu z nowym champem. Riot zrobił coś czego nie powinien. Po prostu zaburzył mete postacią która jest niedopracowana. Ale nie w złym stopniu. W tym dobrym. Za wysokie parametry, dmg itp.

To jest zwykłe zagranie marketingowe. Ludzie grając nim na PBE w większości twierdzili że jest zbyt OP. Im bardziej tak twierdzono tym większy hype był na niego co za tym idzie więcej osób zakupiło RP etc.

Wiem ,że może to nie odpowiedni temat, ale czy teraz nie powinno być stałej obniżki jakiś postaci ? Nie pamiętam tej informacji ,ale chyba przy każdym nowym championie najstarsze miały spadać o "ligę" cenową niżej.

Z tymi obniżkami to kosmos co Riot wyprawia. Owszem nowy czempion po tygodniu spada do 6300 ale z resztą nic nie robią praktycznie.

A jak już mamy żale, do rito to mam jedno.Wczoraj też coś miałem z netem, i update mojego rutera, dzisiaj to samo i co ?. Grając na tym serverze, 2 razy w czasie rozgrywki wyskoczył update livebox a tego nigdy nie przewidzę, i mnie rozłączyło z gry. Powróciłem jednak ażeby pograć dalej. Włączam klienta, a tu dostałem bana na 1 dzień ;).

Chociaż na Eu West, zawsze jak mnie rozłączyło, albo wyrzuciło gry nie dostałem bana nigdy :).

Co do tych obniżek starych champów to nie działa to czasem tak, że dopiero po wejściu nowego na 6300 czy najwyższą cenę spada najstarszy z daty wprowadzenia? W tym przypadku chyba wypada na talona?

Co do tych obniżek starych champów to nie działa to czasem tak, że dopiero po wejściu nowego na 6300 czy najwyższą cenę spada najstarszy z daty wprowadzenia? W tym przypadku chyba wypada na talona?

Przecież Talon staniał...

Zapowiedziano reworka Siona ? Jestem ciekaw kiedy go zrobią, a co do nowych bohaterów to zauważyliście tendencje, że postacie mają po 2 skile na 1 przycisk np. Atrox ( pasywki) jayce itp Nie sądzicie, że taki układ daje im przewage w porównaniu do postaci starego formatu sezon 1/i połowa 2

E tam byle by nie znerfili mi atroxa zbytnio bo teraz to tak nim kosze ze bajka ide full ad i mam na passywce 2.0 attack speeda mogli by jakies redukcje IP dac bo chyba dawno nie bylo bo ja kupilem 2 champow i nie mam 14k ip Kupilem Drevena dobry adc na bota ?

Sorki, że tak wtrącę offtop, ale kupujesz postacie zasadniczo nic nawet jeszcze o nich nie wiedząc?

O ile zdążyłem z nim jakiś meczyk machnąć, to siarczyste kryty czasem lubi walić, choć trochę tego escape mu faktycznie brak.

Sorki, że tak wtrącę offtop, ale kupujesz postacie zasadniczo nic nawet jeszcze o nich nie wiedząc?O ile zdążyłem z nim jakiś meczyk machnąć, to siarczyste kryty czasem lubi walić, choć trochę tego escape mu faktycznie brak.

To ja dopiszę się z nurtem tematu, który ostatnio tutaj nie jest przestrzegany.

Pierwszy i ostatni raz kupiłem nowego champa, od razu gdy wyszedł (nie podpasował mi jego styl, pomimo, że bardzo go zachwalano przed "premierą") i tutaj rada dla każdego kto zadaje sobie pytanie "jakiego bohatera kupić?": nie kupuj nowo wychodzących champów. Lepiej poczekać na ustabilizowanie się bohatera w nowym patchu (gdy OP-nerf) albo spróbować nim zagrać gdy będzie z nim darmowy tydzień.

Oczywiście potem i tak się wykupuje prawie wszystkich championów, ale kiedy to się stanie...

A pytanko bo na wyprzedaży jest okazja shaco, i diana. Kogo byście polecili ?. Obie postacie mogę iść do jungli, jeśli diana utrzyma topa, kieruje ku niej. Junglować też lubię :).

ostatnio ktoś pisał iż Diana może zostać znerfiona czy to prawda ?.

Diana nadal jest mocna szczególnie na midzie. Dobrze wyfarmiona i łapiąca parę killi będzie kosić w late game. Do jungli też się nada i na topa lecz głównie gra się nią na midzie.

Dobra dzięki, to kupię dianę, bo moje myśli kierowały się ku niej, bo na razie nie myślę o jungli na low lvl na nordicu :).

Shaco jest zbyt trudnym junglerem dla początkującego. Trzeba, kombinować ze skillami, non stop uważać i dobrze używać pacynek, a o tfach nie wspomne bo tam to już sobie zupełnie nie poradzisz. Kupuj diane, jest bardziej uniwersalna i łatwiejsza.

No właśnie jestem początkującym junglerem, i w dotatku na nowym serverze już ją kupiłem.

Ja również kupiłem Diane w promocji i nie zawiodłem się (kiedyś grałem nią w rotacji). Jungla bardzo szybka i przyjemna, a grając na midzie, kiedy z pomocą junglera złapałem kilka fragów, naprawdę czułem moc tej postaci.

Ulti jak akali tylko x2 albo jak będziesz miał pecha i nie trafisz z Q to chyba tylko raz. Ostatnio zacząłem grać nią jngle, ale z początku tak kiepsko mi idzie nie wiem zupełnie jak ją składać do jngli może ktoś jakieś pomysły ma ? Bo raczej nie ide buildem z mida co nie ?

Zastanawia mnie pewna rzecz, dlaczego nikt nie gra : Malazaharem o.O pomimo tego, że jest to postać pod combo 1 target, ale tak czy siak z Q można pięknie wysadzić komuś kilka pasków życia w mid/end game dziwna jest ta dzisiejsza "meta"

ja gram Malzaharem ;D nawet przed chwilą wygrałem rankeda miałem 3k życia i 900 ap ;P staty 13;3;15 trudne początki ;(

ogólnie to mam nim 16 wygranych i 3 przegrane

1700 z ulti

1150 jakoś z E

16% na sekunde z W

i z Q też coś koło 1200

Ulti jak akali tylko x2 albo jak będziesz miał pecha i nie trafisz z Q to chyba tylko raz. Ostatnio zacząłem grać nią jngle, ale z początku tak kiepsko mi idzie nie wiem zupełnie jak ją składać do jngli może ktoś jakieś pomysły ma ? Bo raczej nie ide buildem z mida co nie ?Zastanawia mnie pewna rzecz, dlaczego nikt nie gra : Malazaharem o.O pomimo tego, że jest to postać pod combo 1 target, ale tak czy siak z Q można pięknie wysadzić komuś kilka pasków życia w mid/end game dziwna jest ta dzisiejsza "meta"

Bo bardzo trudno jest wysadzić jego pełne combo i nie mówię tutaj o grze vs jacyś nieogarnięci miderzy. W TFach, gdy jest zamieszanie jest łatwiej, ale poza tym nikt nie chce się aż tak męczyć i ryzykować zajmowania niepotrzebnie slota.

Diana jungle ^^