Jakiego bohatera kupić - c.d

@wagonik: nie spamuj w tym temacie, już i tak ludzie z reguły straszny offtop robią.@DeimonD: mana-based, energy-based i cd-based (tak se ich nazwałem, żeby było wiadomo o co chodzi) casterzy faktycznie są nieco inni od siebie. Jedyne co ogranicza harass tych bez many to cooldowny (albo energy management w przypadku takiego Kennena). To może mieć znaczenie w early, gdzie casterzy z maną z reguły nie spamują skilli na potęgę póki nie zrobią blue (no, może niektórzy, ale nie przebije to Vlada który w ciągu minuty z low HP wraca do stosunkowo bezpiecznego miejsca), ale w późniejszej fazie gry to raczej nie ma więszkego znaczenia. W skrócie, powiedziałbym raczej że cały kit postaci jest ważniejszy niż to, z jakiego systemu many/energii ona korzysta.

No bo szukam sobie takiego w miarę prostego midera na start. I myślałem iż ci z ap caster bez many są bardziej użyteczni w tf, ale bardziej uzależniony to jest chyba od postaci.

Po zakupieniu Vayne stwierdzam iż gorszym adc nigdy nie grałem toż już nawet Tristana lepiej sieka a do quin nie ma porównania.

Po zakupieniu Vayne stwierdzam iż gorszym adc nigdy nie grałem toż już nawet Tristana lepiej sieka a do quin nie ma porównania.

Ja natomiast stwierdzam iż to mocny ADC (też dopiero co zakupiłem).. długo miałem 0/0/0 i tylko farma.. aż zakupiłem 2itemki do dmg i kille się posypały.

Oczywiście wszystko kwestia wprawy.. ale prawdopodobnie zostanie moim mainem (żegnaj EZ ;d).

Ile grasz w lola ? Jaki masz lvl ? Tak jak powiedziałem vayne to jest hyper carry, ona jest typowo mid/late game postacią i jej głównem atutem jest to, że dzięki swojemu w potrafi zabić dość szybko tanków.Jeżeli w early game vayne chciałeś złapać pazernie fraga to niestety, ale mało będziesz robił dopóki się dobrze nie wyfarmisz.Jakbyś potrzebował to mogę ci napisać co i jak robić w early/late game i build ci rozpisać.

Ja przy grzę Veayne mam jakieś fatum, więc myślę nad jej zamiennikiem to jest Kog'mawem. Ale czy sprawdza się jako taki zamiennik na late game?

Kog maw ? Też typowo postać pod late game, sprawdz się również bardzo dobrze dzięki swojemu zasięgówi i właśnie bicie %hp z q, niestety ma on jeszcze trudniejsze early niż vayne, dlatego ja bym ci polecił caitlyn bądź tristanę.

GrucA nie musisz mnie uczyć jak nią grać, ona poprostu mi się nie podoba i o wiele lepiej gra mi się w 15 minucie np. urgotem,tristana,ashe, quinem i w ostatecznosci ad teemo niż vayne w 40 min.

GrucA nie musisz mnie uczyć jak nią grać, ona poprostu mi się nie podoba i o wiele lepiej gra mi się w 15 minucie np. urgotem,tristana,ashe, quinem i w ostatecznosci ad teemo niż vayne w 40 min.

Jeżeli już tak piszesz to ok.Ale wiedz, że vayne zaczyna się grać też właśnie po 15-20 minucie kiedy ma się botrka zeala i berki.

Zobaczcie Vayne w rekach Doublelifta lub ostatnio Creatona;p dobrze ogarnieta robi miazge tylko jest ciezko na poczatku ale potem nadrabia i niszczy wszystkich i wszystko;p

Tak , podniecajmy się streamerami bo sami nie mamy własnego stylu gry. To straszne pierdzielenie. Wystarczy spojrzeć na W/L Rate żeby zobaczyć czy dana postać mocno kosi. Oczywiście musi to iść w parze z pick ratem

Ile grasz w lola ? Jaki masz lvl ? Tak jak powiedziałem vayne to jest hyper carry, ona jest typowo mid/late game postacią i jej głównem atutem jest to, że dzięki swojemu w potrafi zabić dość szybko tanków.Jeżeli w early game vayne chciałeś złapać pazernie fraga to niestety, ale mało będziesz robił dopóki się dobrze nie wyfarmisz.Jakbyś potrzebował to mogę ci napisać co i jak robić w early/late game i build ci rozpisać.

A mogę ja prosić o build'a?

Może być na priv.

Oczywiście :P.Ja składam zawsze tak :

-dorans blade

-kapeć

-blade of the ruined king

-zeal

-berzerki

-infinity edge

-phantom dancer

-last whisper/bt/guardian angel

-last whisper/bt/guardian angel

Ostatnie 2 itemy zależą od tego, czy twój team cię protectuje i od tego czy enemy team jest dosyć tankowny.

Mam pytanie... przeglądając rozgrywki rankingowe widuje często Janne .. Najbardziej przydatnym teraz suportem jest thresh(popularnym), ale gdy go nie widzę to jest Janna i zastanawiam się czy ją kupić bo supportów posiadam tylko Alistara, sorake,tarica ewentualnie nunu,shen i lux. Warto ją kupić czy zbierać na coś lepszego tj. thresh ? Bo akurat mam 1359

thersh często banowany, janna jest dobra ale ogarnięta, bo łatwym suppem to ona nie jest.

Widzę, że jesteś zagorzałym fanem Quiny, bo naprawdę pisanie takich śmieszności o Vayne, która jest z najwyższej półki adc (jak nie n*1) jest na poziomie bardzo niskim. Albo po prostu nie lubisz trudnych championów lub za mało grasz, więc sądzę, że i tak kiedyś się do niej przekonasz.

Mam pytanie... przeglądając rozgrywki rankingowe widuje często Janne .. Najbardziej przydatnym teraz suportem jest thresh(popularnym), ale gdy go nie widzę to jest Janna i zastanawiam się czy ją kupić bo supportów posiadam tylko Alistara, sorake,tarica ewentualnie nunu,shen i lux. Warto ją kupić czy zbierać na coś lepszego tj. thresh ? Bo akurat mam 1359

Zbieraj lepiej na tego Thresha. Ewentulanie na Lulu, bo lipy z nią nie ma, to napewno. Do tego czasu nie masz słabych champów aby narzekać na słabą grę (Ali, Taric, Lux czy nunu). Janna nie jest zbyt łatwa, a i może bardzo namieszać swoim ulti, dlatego też zależy jak z Twoim doświadczeniem ogólnie z grą supportem.

Szukam czegoś na topa mida, co przy dobrym fedzie i mózgu może wygrać gre na Silverze gdy teamowi tego brakuje. (coś z mocnym roamem)

i najlepiej żeby nie było to coś zbierającego bany co drugą gre

A o co chodzi z tymi banami ? za co te postacie dostaja te bany na rankingach?

I do którego poziomu będę wymiatał master yi? bo cos slyszalem ze potem jest nieprzydatny kompletnie, a tez nie chcial bym na poczatku kupować postaci na pałe bo przydało by się na jakiegoś dariusa czy coś uzbierać :P

Normale a rankedy to 2 różne bajki. Na normalach możesz grać każdą postacią nawet masterem yi, tylko zależy też na jakiej go pozycji przypiszesz. Chyba iż team naciska aby zmienić championa. Co do rankedów, to miałem osobny wykład ponad godzinę, jak co i po co ?, podziękuje tu Sparkiemu. Do jakiego poziomu, ja ciskam nim na 30 lvlu na eu west na normalach, i jeszcze nie spotkałem z negatywną opinią. A rankedów nie tykam póki nie zdobędę doświadczena w grze.

@wagonik666 nie wiem czy kiedyś grałeś normala draft picka, ale działa to na tej samej zasadzie.Każda drużyna ma kapitana (czyli kolesia z największym win ratio) i banuje on 3 dowolne postacie (w sumie wychodzi 6 banów), po czym po banowaniu któryś z kapitanów dostaje first picka i pickuje zazwyczaj taką postać która jest op i nie została zbanowana, potem lecą 2 kolejne picki itd.

Szukam czegoś na topa mida, co przy dobrym fedzie i mózgu może wygrać gre na Silverze gdy teamowi tego brakuje. (coś z mocnym roamem)i najlepiej żeby nie było to coś zbierającego bany co drugą gre

Jayce pasuje tutaj idealnie :)

I do którego poziomu będę wymiatał master yi? bo cos slyszalem ze potem jest nieprzydatny kompletnie, a tez nie chcial bym na poczatku kupować postaci na pałe bo przydało by się na jakiegoś dariusa czy coś uzbierać

Nie ma zbytnio co gadać teraz o Master Yi gdyż niedługo przechodzi totalny rework. Obecnie sieka na low elo jako APC.