Jakiego bohatera kupić - c.d

Ja dzisiaj kartek skosiłem ultaczem trzy osoby i kosa była, a z tego co widze no to to nie jest postac do przeżywania , a tylko tak jak ktoś wyżej napisał trzeba nim że tak powiem polurować i na konieć wbić się w grupkę wrogów i wszystkich na raz ściągnąć a widze jeszcze ze ludzi tracą orientacje czensto jak nagle w sekunde życie im derastycznie spada i jeszcze są spowolnieni xD to nie ma jak uciekać często , a dokładamy do tego innych członków drużyny i jest mecz wygrany.Jak narazie widziałem jednego ogarniętego karthusa i spodobała mi się nim gra dzięki temu nieznajomemu .

Są 2 typy karthusa-pierwszy to ten, którego budujesz full ap, wbijasz się w team fighta, trochę obijasz, padasz i ultujesz.Drugi karthus to taki, którego się buduje bardziej w stronę survi i robi dmg ze swojego aoe kółeczka, a ult jest na dojebki ;).

Nie lubię zbytnio karthusa ze względu na jego ulti ale mówiąc szczerze nie ma czym się szczycić, grać karthem i dobijać wszystkich z ulta ;p ( oczywiście nie krytykuje, ale dla mnie postać karthusa jest zaraz obok tryndy jako najbardziej wkurzające picki o ile ogarniają ) Ogólnie karth raczej był popularny w 2 sezonie teraz w 3 ani razu go nie widziałem.

Zauwazylem ze ludzie boja sie tych duszków co karthus uruchamia i uciekaja, ale jestem w stanie sam wleciec w grupkę wroga i umrzeć i zabrać ze sobą z 3 ciała ;)

@vilczy

Karthus w jungli był dobry na końcu 2s. Teraz kiedy jungle jest dużo ciezsza karthus sobie nie da rady.

Jungle dużo cięższa? :D Chyba nie widziałeś jej w S1 :) Teraz możesz junglować dosłownie wszystkim, nawet soraką czy karmą.

Jungle dużo cięższa? Chyba nie widziałeś jej w S1 Teraz możesz junglować dosłownie wszystkim, nawet soraką czy karmą.

Tak, a zaraz ktoś napiszę, że da się junglować wszystkim bez run na armor.Nie dasz rady wyjunglować wszystkim po prostu nie dasz, bo albo będziesz usuless dajmy karmą, kóra będzie się budować pod armor, albo będziesz karmą, która ma dmg, ale zaraz po zrobieniu blue buffa musi recallać *-*.Poza tym na tych pierwszych lvlach bez pomocy dosłownie nic nie zrobisz.

To już widzę takie adc w jungli, co musi na początku zbierać farmę na minionach czym więcej tym lepiej. Mowa tu adc, walcząca na dystans typu vayne,quin.

Skoro są dżunglerzy to lepiej im zostawić dżunglę niż męczyć się soraką albo czmś innym oczywiście wszsytkiego można spróbować, czemu nie ?

Tristana AP czy AD która wg. Was jest bardziej OP ( o ile w ogóle jest ^^ )

AD na bota - teoretycznie fajnie się nią farmi ale pushuje strasznie i przeżywalność też jest taka sobie pomimo skoku, bo ma mało hp

AP mid - można kosić z E i R

Jakiś specjalny build na ap trist czy zwykły pod AP ?

Ja gram jedynie trystianą pod ad, ale ponć pod ap radzi sobie nieźle.

tristana ap-> W+E+R+DFG i jest instant zgon, szkoda tylko że jest dość papierowa, -imo bardziej OP niż jako adc

Praktycznie największe pie*dolnięcie ma z swojego ulti tristana ponad półtora tysiąca da się z tego wziąść hp, bo ulti ma przelicznik 1.2 :)

Co do tej kombinacji skilli na trist ap co podales to DFG uzywa sie na POCZATKU zawsze.

A jakiego spella maxujecie ? Ja tego na e. ;p

To już widzę takie adc w jungli, co musi na początku zbierać farmę na minionach czym więcej tym lepiej. Mowa tu adc, walcząca na dystans typu vayne,quin.

ADC to rola stworzona przez graczy. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby taką Quinn zbudować nieco bardziej tanky, więc nie wiem czemu nie miałaby iść na jungle. Oczywiście będzie miała swoje problemy (niższe HP/lvl, przykładowo), ale dopóki to ma swoje uzasadnienie... czemu nie?

Praktycznie największe pie*dolnięcie ma z swojego ulti tristana ponad półtora tysiąca da się z tego wziąść hp, bo ulti ma przelicznik 1.2

Bullshit. Większe pierdzielnięcie ma Veigar (1.2AP+AP wroga), a jeśli ktoś potrafi celować - także Xerath (0.6AP*3, więc łącznie 1.8AP na ulcie; co więcej liczby na ulcie Xeratha są wyższe, W dodaje mpen, a sam ult jest AoE, więc potencjał jest ogromny). Ciekawe czy Xerath po reworku będzie równie mocny jak obecnie...

Rozmyślałem nad kupnem Xera. Skoro jest dobry, to po co jest reworkowany?

Więc napisałem "Praktycznie największe" też uważam, że Veigar jest mocniejszy. :)

ADC to rola stworzona przez graczy. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby taką Quinn zbudować nieco bardziej tanky, więc nie wiem czemu nie miałaby iść na jungle. Oczywiście będzie miała swoje problemy (niższe HP/lvl, przykładowo), ale dopóki to ma swoje uzasadnienie... czemu nie?

Quin jest nieco słabsza od innych adc, dlatego junglować nią by było ciężko. Nie mówiąc już o oczyszaniu stworków. Chociaż do jungli może iść każdy, nie każdy jest odpowiedni na taką pozycję. Ktoś pisał o czasie, ważny jest czas + pierwszy udany gank. No, co z tego iż zrobisz pod amora tanka jak jej zabraknie dmg, i będzie uzależniona od drugiego członka zespołu. Będzie kuleć, a kulejący jungler może rozwalić całą grę, jeśli wróg też posiada w swoich szeregach dobrego junglera.

A co do tristiany to ponoć osiąga takie same, albo i lepsze niż veigar, ale tego nie sprawdzałem mowa tu pod ap.

Veigarem około 2500 z ulti da radę więc odpada. :D Sam osobiście osiągnąłem tyle, przeciwnik miał ponad 1k ap i ja miałem ponad 1k ap

czemu zack sie nie przyją ?bardzo lubie nim junglować , skakać przez każdą ściane na chorym zasięgu E , i inicjować team fighty E+R oraz wiele innych funkcji ale osobiście zacka widziałem MAX 10 razy od kąd wyszedł do gry. czemu? jak dla mnie ludzie go nie doceniają

Hm.. kto to wie, ja dziś zagrałem nim pierwszym raz i dla mnie kupa, no cóż źle mi się grało i tyle, a nie chodziło o to, że miałem zły team, bo był dobry.