Niekoniecznie. Gankuj tam, gdzie mozesz, gdzie to potrzebne, gdzie to sie przyda. A nie zawsze jest to top.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Zależy też jak zaczynasz robić jungle Powiedzmy, że od blue, zatem prosisz o smiteless, robisz reda i patrzysz gdzie się da, często jest to właśnie top, jeżeli zaczynasz na górze, bo jest najbliżej i najłatwiej, bo często bez wardów na topie ludzie siedzą.
Zależy też jak zaczynasz robić jungle Powiedzmy, że od blue, zatem prosisz o smiteless, robisz reda i patrzysz gdzie się da, często jest to właśnie top, jeżeli zaczynasz na górze, bo jest najbliżej i najłatwiej, bo często bez wardów na topie ludzie siedzą.
O less prosi się zawsze, to w sumie nie kosztuje zbyt wiele (waluta: czas) aby narzekać na straty na linii. Na early to fakt, że bez wardó jest top, ale z mojej strony to raczej 50% przypadków (wliczam także fakt, że przeciwny jungler mysli/zaczyna podobnie i mozna na niego trafić w tym samym czasie)
Gank ma być jak najszybszy, na linii na której najbardziej się to opłaca (czyli kogo zgnoić aby na mid game nie robił problemów), a nie, że taki bot lane nie może nic zrobić na early (jest wyrównana walka/farma ofc) to spamują junlgera żeby im "zrobił wejście i otworzył drogę do killa- niech nie pchają i spamują adc. A więc tak, np. Blue>Wilki>Red i gank (to daje nam już 3 lvl). Można od razu wskoczyć na reda i już zrobić ganka, ale 3 lvl jest raczej tym optymalnym dla większości junglerów i polecanym.
Tak, top albo mid, który najmniej się spodziewa ganku i praktycznie nigdy nie ma warda, a ward na topie jest teraz praktycznie non stop, coraz częściej nawet pink ward.
A co sądzicie o Karmie na mida?? Mi się nią grało bardzo fajnie, ma bardzo duży dmg w połączaniu z mantrą a i survi ma konkretne.
Wiem że trochę ludzi to ominęło, ale i tak odpowiem.
Rozmyślałem nad kupnem Xera. Skoro jest dobry, to po co jest reworkowany?
Xerath jest jednym z najrzadziej pickowanych magów w grze (pojawia się częściej chyba tylko od Viktora). Xelnath (projektant tej postaci) wyszedł z założenia, że mała popularność (przy tak ogromnej sile - Xerath przecież ma chyba największy łączny przelicznik na AP w grze) oznacza że postać jest z jakiegoś powodu zepsuta. Tak więc przeanalizował ją, doszedł do pewnych wniosków, zaczął eksperymentować na zamkniętym serwerze i póki co rework brzmi bardzo fajnie (największą zmianą jest przeniesienie Locus of Power na R z pewnymi zmianami - darmowe spelle w zamian za wysysanie many per second, wyłączenie autoattacku i dodanie mortara pod prawym przyciskiem myszy, przeniesienie mpen na pasywkę [będzie zależeć od ilości many] oraz... +3000 zasięgu podczas trwania na chwilę obecną, co pewnie z biegiem czasu się zmieni). Ogólnie wszystkie zmiany w nim wyglądają przyzwoicie, ale trochę jeszcze czasu minie zanim pokaże się on na PBE - są championi o wyższym priorytecie (rework Yi, który nadciąga wielkimi krokami, poza tym od dawna mówi się o reworku Heimera). Jeśli ktoś ma jakieś pytania co do nowego Xeratha na chwilę obecną, pisać PM i albo odpowiem, albo odeślę do swojego źródła
I mały... nie. Nie mały. WIELKI APEL DO WSZYSTKICH UDZIELAJĄCYCH SIĘ TUTAJ. Przestańcie spamować i pisać o bzdurach, odpowiadajcie na pytania z sensem, a nie pojedynczymi zdaniami. Rzygać mi się chce widząc posty w stylu "to graj tym swoim ww na bronze" [niezależnie czy się z tym zgadzam czy nie]. Napiszcie raz a porządnie dlaczego coś jest dobre a coś złe, a jeśli macie pisać po 10 postów w ciągu 2 dni to zrezygnujcie.
Raz już temat do wyboru postaci został zamknięty ze względu na przepełnienie go odpowiedziami. Dajcie szansę ludziom którzy mają mniejsze doświadczenie spytać się o coś i odpowiadajcie wyczerpująco. Sprzeczki nt. tego czy coś jest dobre czy nie są spoko, o ile popieracie je więcej niż pojedynczym zdaniem. To tyle jeśli chodzi o mój apel.
A co sądzicie o jungle Vi? I jeszcze myślałem o czymś na topa - Jayce wydaje się dobry i w dodatku bardzo ciekawy, jednak czy będzie on dobry i pomocny naszej drużynie? A może są o wiele lepsze picki?
do jungli ???
lee sin,nunu, a dla mnie najlepszy to voli miś i amumu
A już nie na temat tak trochę co lepiej kupić
Riven
Diana
Elise
Już nie chce mi się grać postaciami ap ale te 2 postacie (diana,elise)są fajne
no ale nie wiem kto jest bardziej podrzebny w team i kto robi niezły dmg a także umie nie padać w 1 s
Ps.Sory za ortografie
Riven jest postacią głównie solotop, nie ma many co jest spoko ma w pewnym sensie escape mech. ze skili Q i E oraz W stun dosyć ciekawy, bo stunuje wszystkich dookoła itemki pod hp oraz co nieco penetracji pancerza byłoby na miejscu ( tak mi się zdaję )
Diana dosyć przyjemna postać midder jak ijungler, ale z junglą to różnie bywa preferuje bardziej mid. Dmg ładny super pasyw i dobrze ogarnięta może poprowadzić grę do zwycięstwa
Moje pytanie brzmi siedząc w tym temacie dosyć długo chciałbym się Was zapytać skąd wiecie, że będą reworki Siona( ktoś wcześniej poruszył to ) jak i Xeratha na oficjalnej stronie nic nie piszą, więc nie wiem.
Wardy są teraz wszędzie, i na topie, i na mid, i na bocie. Na bocie trudniej o gank bo tam support czuwa. Junglą rĂłżnie bywa, bo jeśli twoja drużyna ciśnie pod wieżą przeciwnika, nie cofając na 100% nie zrobisz nic, i musisz zawrĂłcić. Od ktĂłrego lvla wspomĂłc lane ?. To zależy, czy top, mid, czy bot jest cofnięty pod swoją wieżę, i drużyna przeciwna ciśnie, jeśli jest odwrotnie jak napisałem i to twoja drużyna przejmuje kontrolę nad początkiem gry, robisz sobie spokojne jungle nawet do ulta, czyli tak do 6 lvl'a.
Ammu chyba dość często banowany na rankedach, tak mnie uczono .
A jakiego adc za 4800 IP, bo na eu west tylko pod adc, więc szukam.
- Vayne
- Kogo'maw przedet napisałem Kogow xd nie wiem czemu zapadło mi tak w pamięć.
- Miss F.
- Caitlyn.
Braknie mi jeszcze 1300 . Albo, w jakiej kolejności kupić adc, już myślę o rankedach. Na razie jadę tristianą. ale normale.
p.s : poprawiłem błędy .

A jakiego adc za 4800 IP, bo na eu west tylko pod adc, więc szukam.- Vayne- Kogow.- Miss F.- Catlin.Braknie mi jeszcze 1300 . Albo, w jakiej kolejności kupić adc, już myślę o rankedach. Na razie jadę tristianą. ale normale.Sry za duble posta, ale na moment net mi się przycił tzn. przeglądarka, i zamaist edytuj, poszedł duble post :/.
Vayne to najlepszy i najtrudniejszy carry z gry, więc jeżeli chcesz carrować gry to polecam vayne, a jak coś łatwiejszego to polecam caitlyn.
Bierz Vayne jak pisali już tutaj nie raz jest to hyper adc dzięki swojej pasywce z W jeśli dobrze pamiętam
Moje pytanie brzmi siedząc w tym temacie dosyć długo chciałbym się Was zapytać skąd wiecie, że będą reworki Siona( ktoś wcześniej poruszył to ) jak i Xeratha na oficjalnej stronie nic nie piszą, więc nie wiem.
Ja oczywiście z zasłyszanych źródeł. Dalej znalazłem taką wiki:
http://leagueoflegen...m/wiki/Champion
Tu pytanie: jakich reworków kolejno należałoby się spodziewać i czy będą dla mnie z tego korzyści, jeśli zakupię przed reworkiem postać?
I jeszcze jedno: jest tam możliwa zapowiedź takiego champa jak Lucian. Jakieś uwagi?
Już nie chcę łatwych postaci to wezmę vayne.
Najprawdopodobniej tylko tyle, ze dostaniesz traditionala.
Witam
Mam pytanie jak się budować blitzcrankiem ( AP or AD) i gdzię najlepiej nim iść ?
Blitz najczęściej pickowany jest na supporta ze względu na jego cc (tak mi się przynajmniej wydaje) przycieągnięcie+podbicie+silence na 6lvl, ale i zbudowany na full ad nie jest zły ( jego E to takie jakby drugie trinity) więc dmg też daję radę
Ja oczywiście z zasłyszanych źródeł. Dalej znalazłem taką wiki:http://leagueoflegen...m/wiki/ChampionTu pytanie: jakich reworków kolejno należałoby się spodziewać i czy będą dla mnie z tego korzyści, jeśli zakupię przed reworkiem postać?I jeszcze jedno: jest tam możliwa zapowiedź takiego champa jak Lucian. Jakieś uwagi?
Najbliższy rework jaki będzie to Master Yi, ale to będą głównie skille i Voice Acting, więc skin raczej się nie zmieni. Poza tym na reworki czekają właśnie Xerath (niższy priorytet), Heimer oraz Sion, z naciskiem na dwóch ostatnich.
Jeśli postać będzie miała gruntowny rework visuala (a'la Karma/Trundle) to możesz dostać traditional skina, jeśli natomiast rework visuala będzie polegał na zrobieniu ładniejszej wersji tego samego skina (Annie/Soraka, przykładowo), to nie będziesz mieć z tego nic.
Lucian to postać której artwork wyciekł. Nie wiadomo czy to oficjalna postać czy czyjaś praca indywidualna, Riot nie odpowiadał na pytania, a tematy ponoć kasował.
EDIT: @down: FYI - Riot rzadko kiedy pracuje nad jedną postacią naraz. To że wyszedł Aatrox nie oznacza, że Lucian nie istnieje...
Lucian był podobno fake'em, zamiast niego pojawił się Aatrox. Btw. Wiecie, że na splasharcie Jaxa jest Aatrox?
Potrzebuje bohatera
- atak AoE (Renekton)
- Dobry dmg (Sivir, Ashe)
- HP i Mana nie grają roli
- Zawalisty 5 skill do dedania a nie jakiś buff (Renekton, Asus)
@UP
Ziggs maybe? Trochę mało informacji podałeś.