Jakiego bohatera kupić - c.d

Hmm, Panth. Nadal ma strasznie silne early, nadal fajnie wskakuje za plecy/na głowę ultem, nadal ma problem w late. Ogólnie da się nim zagrać i nawet nieźle to wyjdzie, ale musisz uważać na niektórych wrogów - jeśli trafisz na kogoś kogo nie zdominujesz mniej lub bardziej w early (farmą/killami), to możesz mieć problem z biegiem czasu.

No i od pewnego czasu grywają nim na jungle, jego stun i early dmg dają bardzo duże zagrożenie przy gankach... i tu kończą się plusy, bo jungle ma wolną, a w dodatku dochodzą problemy z sustainem. Niemniej jeśli szybko zaliczysz kilka zabójstw na wrogu to możesz wyciągnąć mecz.

Jak napisał kolega wyżej - mocne early.

Nie patrzysz na mane, poprostu mordujesz jak najszybciej wtedy masz spokojną gre. Niestety słaby late zmusza nas do otankowania się co wcale nie odbiera nam chwały, wormog/frozen mallet świetnie się sprawdzają. W połączeniu z black cleverem, BT robimy rzeźnie.

Jak napisał kolega wyżej - mocne early.Nie patrzysz na mane, poprostu mordujesz jak najszybciej wtedy masz spokojną gre. Niestety słaby late zmusza nas do otankowania się co wcale nie odbiera nam chwały, wormog/frozen mallet świetnie się sprawdzają. W połączeniu z black cleverem, BT robimy rzeźnie.

To akurat nie w 100% prawda, Panth ma potężne problemy z maną, więc musi zwracać na nią baczną uwagę (Tear fur da win!). Może wziąłbym Hydrę zamiast BT, ult pozwala nam w miarę szybko dołączyć do walki, a jednocześnie daje nam dużą siłę do pushowania (ale oczywiście nie w każdym wypadku, czasami większe AD z BT będzie ważniejsze). Zgadzam się z tym że trzeba szybko zamordować wroga i że w late są problemy, a także z tym że i tak możemy walczyć na naszych zasadach (całkiem dobrze można nim zone'ować).

A jak tam wukong się trzyma ?. Da radę na topa, może coś zrobić podczas tf ?. Teraz sobie zbieram postacie na solo top.

A jak tam wukong się trzyma ?. Da radę na topa, może coś zrobić podczas tf ?. Teraz sobie zbieram postacie na solo top.

jak jest fed to tak, ale wtedy to chyba każdy champ:P Osobiście nie lubię go na top, zbyt łatwo go contrować. Imo są lepsze picki.

Wszystko zależy od twojego skilla osobiście widziałem ostatnio bardzo fajny meczyk między Wu a Garenem i mimo że Garen to swojego rodzaju kontra na Wu to i tak Małpi król zdominował topa 5/2 i 70 farmy więcej przed pierwszym teamfightem bo wszystko zależy od skilla gracza.

Niedawno chyba nawet była mowa o Wu, i sam go komentowałem. Nie warto go brać, bo jak się nie wyfarmi albo nie zdobędzie znacznej przewagi, to potem tylko będzie się pałentał pod nogami. Szkoda na niego czasu gdy ktoś nie lubi wyzwań i trudnych picków. Poza tym jest pożyteczny, nawet bardzo w TFach, np. ze swoim ulti czy podczas zasadzki i pościgu. Jednak tak jak ktoś pisał; lepiej kupić i skupić się na innych pickach.

Dobrze wiedzieć, ja i tak zajmuje się junglingiem jak można tak rzec. Mój drugi jungler to będzie vi, albo noc. Moje pytanie czy vi jest trudna, w prowadzeniu. Bo kiedyś była, w darmowej rotacji, ale nie umialem nią grać, a może po prostu nie przywiązałem do tego uwagi. Na razie potrzebuje 4 junglerów.

Dobrze wiedzieć, ja i tak zajmuje się junglingiem jak można tak rzec. Mój drugi jungler to będzie vi, albo noc. Moje pytanie czy vi jest trudna, w prowadzeniu. Bo kiedyś była, w darmowej rotacji, ale nie umialem nią grać, a może po prostu nie przywiązałem do tego uwagi. Na razie potrzebuje 4 junglerów.

Ja ją bardzo lubię mieć w teamie, moim zdaniem to świetny jungler, ale faktycznie nie jest łatwa w prowadzeniu. Mimo to potrafi nieźle namieszać i ma sporo dmg robiona czysto pod tanka:)

Vi nie jest trudna w prowadzeniu, jedyną trudność może sprawiać Q ale to kwestia wprawy. Ale jako postać dla mnie jest bardzo dobra. Vi posiada całkiem przyzwoity dmg połączony z dobrą inicjacją i lekkim cc więc jej ganki są efektywne a w mid/late sprawdza się jako fenomenalny inicjator.

Jak jest z LeBlanc ? Można nią coś ugrać? Wiem, że nie jest to raczej postać do carrowania gier, ale chodzi mi o pogranie sobie na normalu.

Black Cleaver i Botrk to dobre itemy na Vi? Czy lepiej coś innego, np. Zephyr (widziałem, że ludzie go budują).

@Robak raczej można wycerować gre zwłaszcza jak się nafiduje walnie 2xQ i gościa nie ma więc można tak pięknie czyścić adc,midderów, trudne ma early bo jeszcze nie masz takiego pierdolnięcia ze skili ale potem jest fajna ale jeżeli dasz się z focusować to padasz jak mucha.

@Neg do vi idź w penetracje pancerza runki,dobre masterki i itemki jak black cleaver to dobre rozwiązanie ale pamiętaj, żeby budować coś pod hp bo jej pasywka ma wytrzymałość % max twojego hp, więc takie itemki ( przynajmniej ja tak robię) jak frozen mallet na pewno się przydadzą, bo wtedy i piękny dmg wywalasz bo masz sporo armor pene + hp = sieczka

Ja mam pytanie kogo kupić do 3200 :

Coś z adc : Twitch,GP ?

Twitch teoretycznie łatwo go skontrować, ale i tak ciekawa postać

GP solo top fajny build na kaskę + Q i do tego ulti, które można na całą mapę co daję również kile,asysty które zawsze na solo topie się przyda i oczywiście ten crit ^^

Albo coś z suportów :

Karma czy Janna

Karma - hmm mało znam tą postać ale podoba mi się ze względu na to, że to jest ofensywny suport, który może iść w full ap i robić dmg

Janna - slow,bariera czyli to co karma ale wyróżnia ją ulti które może zmienić oblicze walki, jednak gra wymaga skila tak mi się wydaję.

Czy może jakiś jungler?

Amunu czy evelynn ?

Amunu - czy jest nadal taki op ? w sensie że go lockują na rankedach, jak czyści się nim jungle ? Ad czy ap ?

Evelynn - mobilna w jungli co mi się podoba ale nie wiem jak z dmg .

Jeżeli ktoś może to proszę Was aby z każdej z tych grup wybrał jedną postać, która jest bardziej przydatniejsza drużynie jak i dobrze się nią gra.

Ja mam pytanie kogo kupić do 3200 :Coś z adc : Twitch,GP ? Twitch teoretycznie łatwo go skontrować, ale i tak ciekawa postaćGP solo top fajny build na kaskę + Q i do tego ulti, które można na całą mapę co daję również kile,asysty które zawsze na solo topie się przyda i oczywiście ten crit ^^Albo coś z suportów :Karma czy JannaKarma - hmm mało znam tą postać ale podoba mi się ze względu na to, że to jest ofensywny suport, który może iść w full ap i robić dmgJanna - slow,bariera czyli to co karma ale wyróżnia ją ulti które może zmienić oblicze walki, jednak gra wymaga skila tak mi się wydaję.Czy może jakiś jungler?Amunu czy evelynn ?Amunu - czy jest nadal taki op ? w sensie że go lockują na rankedach, jak czyści się nim jungle ? Ad czy ap ?Evelynn - mobilna w jungli co mi się podoba ale nie wiem jak z dmg .Jeżeli ktoś może to proszę Was aby z każdej z tych grup wybrał jedną postać, która jest bardziej przydatniejsza drużynie jak i dobrze się nią gra.

Na wyższych dywizjach gp nie biorą na topa, przestał się sprawdzać i są lepsze picki, więc lepiej twitcha. Karme częściej widuję teraz na mid, jako support jest dobra w early, ale słaba w late game, więc lepiej Janna. Amumu nadal jest dobry, ale robiony czysto pod tanka i musisz być ogarniętym junglerem. Evelynn to ostatni krzyk mody w jungli, ale jest często banowana.

Rzuć myśli o Eve. Obecnie jest zwyczajnie słaba, a już na pewno na jungle kiedy nie stać ją na itemy. Obrażenia może i jakieś zrobi, ale z tego co widuję czasami (i z dwa razy podczas meczów na 30 ostatnio, i kilka razy na smerfie na weście około 12 poziomu) ma bardzo duże problemy z przeżywalnością - szybki focus powoduje że Eve znika w tempie ekspresowym (a jest focusowana bo musi podejść na bardzo krótki dystans). Oczywiście ganki może mieć dość groźne, ale dużo bardziej bałbym się tego mumu (AP tank), który jest obecnie dość częstym banem na rankach i draftach (ult potrafi ustawić mecz, zwłaszcza że mówimy o kimś o bardzo dużym survi). Dlatego z tej dwójki - Amumu.

Jako supporta raczej wziąłbym Jannę. Nie dlatego że Karma jest słaba, ale dlatego że Janna ma genialne narzędzia do disengage. Karma ma swoje zastosowania, ale to po pierwsze support specyficzny, a po drugie - na soloq ma mniejszy wpływ na walkę. Czy wymaga mniej skilla niż pani od tajfunów? Wątpię, raczej wymagają nieco innego podejścia, oba supporty łatwe nie są (mi osobiście bardziej pasuje Karma, ale to nie znaczy że jest lepsza). Osobiście zdaje mi się że lepiej będzie wybrać Jannę.

Co do ADC raczej się nie będę wypowiadać. GP na top może być ciekawym wyborem jeśli chodzi o czyste dmg, problem w tym że wnosi do teamu bardzo mało utility poza global ultem ze slowem oraz slowem z trutką z pasywki. Twitch wymaga ogranego bota i dość dużego skilla, wydaje mi się że bez tego taki bot jest skazany na porażkę. Ale na nim nie znam się kompletnie. Powiem tylko tyle - od pół roku widziałem kilku Twitchów którzy albo mieli spory udział w wygranym meczu, albo spory udział w przegraniu meczu (czytaj: albo ownił, albo nie robił nic). GPków widziałem jak na lekarstwo, i chyba tylko jeden z nich był warty uwagi. Osobiście na chwilę obecną widziałbym Twitcha, ale radzę się wstrzymać do pojawienia się Spellbreakera, może się okazać że ten item będzie tym czego obecnie GPkowi brakuje.

@Neg: to nie temat o buildach... Nie rozumiem was ludzie, czy tutaj naprawdę trzeba robić jakąś listę osób które mają problem z rozróżnieniem tematów "wybór championa" i "pytania, buildy i inne"?

Mam pytanie, czy kupić Aatroxa? Sprawdza się na topie i dżungli?

Mhm chodzą pogłoski o nerfie dla niego, ale nigdzie oficjalnie tego jeszcze nie potwierdzono. Na topce da radę na pewno, i w jungli tak samo przez swoje skille. Mi mój mentor w lolu mówi, iż może dostać nerfa dla heal, bo ponoć zbyt op.

Aatrox dostanie nerfa - każdy bohater jakiś czas po wypuszczeniu dostaje nerfa, tak było w LoLu zawsze i tak będzie. Jednak zbyt bardzo go nie osłabią, więc jeśli ogarniesz jego slow oraz doskoki - kupuj, bo bohater jest naprawdę dobry.

Warto kupić nocturne pod topa?Nieraz widze iż ładnie nim koszą a top to moje ulubione miejsce.(ewentualnie w jungle nim iść ale to jest wiadome)

Nocturne moim zdaniem nadaje się tylko na jungle, jest zbyt papierowy na topa (co prawda nadrabia attack speedem), ale jeśli ktoś weźmie jakiegoś Teemo, albo tanka - nie masz szans, dlatego Noc jest brany w 90% do jungli (ze względu na swoje ulti, które daje możliwość niesamowitych ganków).