Jakiego bohatera kupić - c.d

Właśnie Jarvanem ciężko ustać na topie przeciwko np. kennenie, lee sin-ie i innych mobilnych czempach. Ja osobiście bardziej wole go w jungli.

@Up

Jasne, Shen nie jest w jungli najgorszy. Dobre ganki, mała utrata hp. Jedynie ta szybkość boli :/ A elise w jungli nienawidze. Ona potrzebuje cs-a, a w jungli można ją najwyżej na tanka zbudować. Wole AD junglera, no ewentualnie Fiddla bo on + jego wbita z ulta = wygrany teamfight

W takim razie chyba kupię J4. Dzięki.

W takim razie chyba kupię J4. Dzięki.

dobry wybór:P J4 zawsze mile widziany w party:)

A według mnie dobrzy junglerzy to : Javran, Lee, Elise, Diana, Cho, vi, zac, drzewiec, noc, nie wiem czy shenem można junglować, jak mogłem zapomnieć o xin'ie xd.

jeszcze Nunu:) kochany yeti, ostatnio sieje postrach w jungli lub jest banowany:P

Co myślicie o Vi?

Vi bardzo dobry jungler, wbija ultem i albo przeciwnik ucieknie fartem na niskim poziomie życia(lecz na 100% spali flasha) albo pewny frag. Ganki przednie, przydatność w teamfightach już nieco mniejsza ale to postać godna polecenia.

Jungla/top osobiście wole topke i piękny podwójny wycelowany harras z E(ale w early trzeba uważać na mane) , robiąc ją pod a. penetration możesz zrobić nie małe zamieszanie ulti jest również świetne.

Vi mocna w jungli, na topie nieco gorsza, ale daje radę.

Vi daje rowniez rade na midzie ;) Wejdzcie kiedys na stream shusheia jak bedzie grac Vi. Co on nia tam robi :D

Siemano ! chciał bym teraz kupić coś za 4800 i się zastanawiam nad Swainem :P dobra to jest postać? nigdy z nią się nie spotkałem, ale skile wygladaja ciekawie.

Jak doradzicie cos innego to spoko. Latałem teraz przez tydzien udyrem cały czas i koksiłem, no i kupiłem lux ale wycofałem zakup bo postać nie dla mnie.

Chce coś czym moge na spokojnie pokoksić na lini :P , co ma ciekawe umiejetnosci

To zależy na jaką linie chcesz iść i mniej więcej jak dobrze grasz.

np.coś w stylu Udyra, o ile jesteś nevbie to wydaje mi się że łatwa postać będzie Galio

ale jeśli grasz lepiej niż nevbie to możesz Lee Sin'a,albo Ezreala,ale z tym Ezrealem to najlepiej na smart-castach,czyli o ile umiesz grać na smartach.

Swaina raczej nie kupuj,bo jak z Lux miałeś problemy to ze Swainem raczej też,bo całe combo polega na tym że typa z stun'a trafisz;)

z lux nie miałem problemów ale po prostu mi się nie podobała.

Udyrem dobrze gram, karthusem koksze i to są moje ulubione postacie :), ale jest kilka w których się musze jeszcze wyćwiczyć.

A jest ktoś w stanie konkretniej napisać jak wygląda gra swainem?.

Ezraela nie lubie, Lee Sin mi nie odpowiada .

Na 100 % chcę jakąś postać magiczną :P

Swain jest dosyć specyficzną postacią ma 2 skille z CC (klatkę i slowa) dodatkowo po lvlu 6 jeśli dobrze go zbudujesz to jest cholernie ciężki do ubicia a przy okazji zadaje kosmiczny dmg, "Liandrys torment" jest dla niego stworzony (tylko nie jako pierwszy item), poza tym jego pasywka pomaga mu farmić przy pomocy spelli (aczkolwiek bez przesady), i najważniejsze moim zdaniem jest najlepszą kontrą na Akali (miałem ten schemat paręnaście razy i naprawdę Akali ma przesrane przed lvlem 6 a po lvlu 6 też nie ma za wesoło bo albo musi roamować inne linie albo próbować farmić bo na zabicie Swaina ma bardzo małe szanse). A jeśli chodzi ci o to jak nim grać to ten poradnik jest dosyć dobry na start aczkolwik gram odrobinę innym buildem (ale do wszystkiego trzeba dojść samemu) http://www.solomid.net/guides.php?g=19714-dreamyant-swain-build-guide

Ja za 4800 polecam Riven(tak w nastepnym patchu będzie za 4800). Dobry wybór na mida i topa. Duże obrażenia dzięki pasywce, ult naprawdę użyteczny. Stun sekundowy i broken tarcza co pare sekund.

Swain to tankowaty mag. Głównie ze względu na ulta, który leczy go w naprawdę szybkim tempie. Problem niestety jest w tym że obecnie jest dość dużo sposobów żeby ograniczyć leczenie o 50% (patrz: MF, ignite, kilka itemów które też je ograniczają), więc Swain w naszych czasach nie ma lekko. Niemniej nadal powinien być viable, chociaż może trochę trudny (mówcie co chcecie, może i jego DoT skille są point-n-click, ale wejście magiem w środek walki i przeżycie nie zawsze jest takie proste jak by się chciało).

Galio... nie wiem czy polecać, póki jego ult jest broken wydaje mi się co najwyżej średni.

Z magów nadających się na top polecam Elise - bardzo fajnie sprawdza się przeciw tankowatym przeciwnikom przez skille zjadające %hp. Harass z daleka w ludzkiej formie, dobijanie i walka w melee w pajączku, ogólnie świetna. Do tego jest też niezłym pickiem na mid i jungle (support elise też widywałem raz czy dwa). Z innych magów którzy mogą coś zrobić na top... może Ryze (takiego właśnie Udyra powinien zatrzymać z palcem w nosie), Lissandra (j/w, Udyr nie jest w stanie podejść), Vladimir (mega sustain! Trzeba tylko uważać na brak ucieczki, bo plama nie jest wcale tak dobra jak człowiek by chciał), Rumble. Na chwilę obecną więcej wymyślić nie potrafię.

@UP A Viktor? Co prawda widziałem go w grze tylko raz i to na midzie, ale na topie nie dał by rady?

@DOWN Źle przeczytałeś, chodziło mi o Viktora, a nie Vladimira : )

@UP A Viktor? Co prawda widziałem go w grze tylko raz i to na midzie, ale na topie nie dał by rady?

Vlad jest lepszy na topie niż na midzie, ale dalej może ogarniać te dwie linie. Jeżeli chcesz go kupić, to grając jako te dwie role możesz spokojnie składać to samo na owe, a i tak pójdzie ci tak samo. Jednak nie jest on zbyt łatwy do wyfarmienia, bo jak tego nie zrobisz bardzo dobrze, to potem jest bezużyteczny niestety, i to bardzo. Z tego powodu vlad tylko dla kogoś kto nim bardzo dużo gra/grał albo dla osób, które grają zazwyczaj top/mid i wiedzą, że akurat Vlad dobrze kontruje danego champa na danej linii.

Viktor jest super championem.. nie rozumiem czemu nikt nim nie gra.. Support całkiem spoko, a na midzie wymiata.. Jego spam z Q.. stun i lasser :) Viktor na topa.. nie za bardzo.. pod względem że jeden gank i padasz? Nie, nie czekaj.. Przecież Viktor posiada dobre do uciekania Q a jak dobrze użyjesz to nawet stuna! Więc jak najbardziej trudno go zgankować.. Tylko się zastanawiam czy dałbyś radę przeciwko takiemu potężnemu misiowi Volibear.. Więc jego linią jest środkowa aleja.. Maje zdanie! :)

Viktor na top... tsk, wydaje mi się to mało realne. Niby mógłby cośtam zdziałać, ale z reguły będzie mieć bardzo marny dostęp do blue, a koszty many jakieś ma. Jak tak teraz o tym myślę to największą szansę na top mają casterzy którzy albo nie korzystają z many, albo którzy mają jakieś mechanizmy którymi nadrabiają (Liss ma darmowe casty co kilkanaście sek i tanie Q, Ryze i tak zawsze buduje się pod manę, Swain ma regen many przy lasthitach...).

Ale jeśli mid nie korzysta z many, co za tym idzie mamy dostęp do blue, to Viktor na topa wyda sie być nie najgorszym pomysłem (tarcza z Q, slow + stun itd.)

Nigdy nie wiesz czy zaczniesz od strony blue czy purple. Wzięcie topa który potrzebuje bluebuffa z 50% szans na to że będziesz miał szczęście zacząć od blue jest naprawdę dużym ryzykiem, bo jeśli się nie uda to zaliczysz mocnego faila. Zwłaszcza że nawet po blue stronie masz długą drogę do zrobienia (w porównaniu z midem) by zabrać blue. Nie warto ryzykować.