Pantheon zbyt mocno odpada w late, a bez ogromnej ilości złota dużo nie zrobi.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Tryndamere do wybicia się jest okej. Poprostu ciągle pushujesz tego topa, a jak ktos cie chce ubić to szybko E przez scianke, odchodzi i znowu puszujesz topa. Nawet nie wiesz jakie to jest denerwujące a jak dobrze działa. Ryze? Używaj go na górną linię póki można. Nerf na range się dla niego szykuje. Mogę Ci nawet jakiś build zarzucić hmmmm
Sorcerer's Boots - RoA - Archangel's Staff/Manamune - FrozenHeart - IcebornGauntlet - XxXxX - można czapke, można inne itemy. Da się też zamienić Frozen hearta na jakiegoś spirit visage i RoA na banshee.
@JunioR Jungle Nunu, Thresh, Ryze, Kassadin, Blitzcrank, Jayce, Karthus, Tryndamere, Singed, Rengar, Fiddlesticks, Draven, Annie, Twisted Fate, Kennen. Każdy z tych czempionów jest bardzo skuteczny w solo queue, a tylko część z nich jest często banowana.
Annie - zostań zgnojony przez Swaina do 0/5/? i skończ z 10/9/?. Zdarza się, że przy umiejętnej grze trzymając się swojego teamu można wrócić do gry. Nawet jeśli jest w plecy to ten burst może sporo załatwić.
Mam dylemat typu Ahri vs Fizz, z tym że Ahri już kupiłem i zastanawiam się czy kupić w najbliższej przyszłości Fizza czy Syndrę? Tak jak poprzednio zaznaczam, że lubię postacie ranged. Zależy mi na dobrym dmg, odrobinie CC, przydatności dla teamu. Kto lepszy w early i late i inne prosy i consy ;d
I przyda się prosty w obsłudze solo toper. Cho, Cho, Malphite i Cho to jednak mało.
Fizz raczej ranged nie jest.. on ma gap closery, jedyny ranged skill to jego ult. CC ma ogromne, a o dmg nie wspomnę, przydatny jest bo można wywalić w górę kilka osób na raz.. a early ma bardzo silne. Syndrą za mało grałem to się nie wypowiem.
Fizz ma ogromne CC... jeden slow na ulcie który i tak kontruje zhonia. Ale jednak jeśli przeciwnik nie ma zhoni a my trafimy rybą kill na 100%
Syndra za to jest renged. Ma slowa na w i stuna na ulcie. Ma mocnego bursta jeśli umie się nią grać. Wg mnie syndra lepszy wybór.
Nie zastanawiaj się i bierz Fizza. Syndra to taka duuuużo trudniejsza wersja Veigara, gdzie na R ściąga ludzi, ale nie ma żadnej ucieczki i jest powolna. Fizz jest dużo ciekawszy i fajnieszy w grze Można nim carrować gry itp.
Teraz ja spytam:Czy warto kupić renektona?I czy nada się na rankedy?
Warto. Dobrze zbudowany Renekton jest czołgiem z ogromnym dmg. To jest taki champion, że jak go gankują to może być double kill Podobnie jak z Rumblem, Lee czy Nidalką.
NetTPL - co ty wygadujesz o syndrze o_0. Jaki stun na ulcie ? Ult nie ma stuna, to jest czysty dmg, a gdy polaczyc go z dcapem to wychodzi piekny burst. Zgodze sie , ze na W ma slowa, a jej stun polega na przesunieciu "kulki" poprzez skill "E" w typa.
Wyglada to tak, ze rzucasz w typa Q, rzucasz E w to Q ktore lezy na ziemi i jezeli to popchniete Q(dziala tez ulti bo chyba 4-5 kul sie pojawia na ziemi) trafi typa to dostaje stuna.
Zed czy Talon ?
Brałbym zed'a bo teraz jest troszeczkę op, chociaż talonowi też niewiele brakuje. Częściej spotykam zed'a niż talon'a, aczkolwiek nim nie grałem. Nawet nie było go dawno, w darmowej rotacji.
Zed jest zdecydowanie lepszy. Większe survi, lepszy burst i escepe mechanism. Nic tylko brać.
Zed z reguły częściej się przydaje, chociaż obecnie daleko mu do OP. Jest we właściwym miejscu. Z drugiej strony Talon też sobie fajnie radzi przeciw asasynom, więc...
Talon to kontra na 3/4 postaci AP a iz odpowiednim opanowaniem go mozna carry'owac gry lecz jednak jeżeli przeciwnik ma wizje(pota lub pink warda) to już dużo nie zdziałamy
Zed czy Talon ?
Talon trudniejszy do prowadzenia ale z potencjałem. Jednak dalej wybrałbym Zeda do teamu.
lepszy burst
Wha- Wha- What? Zed lepszy burst od Talona xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Talon to asasyn, czysty assassin, ninja, i inne takie, Zed podchodzi o wiele bardzoj pod bruisera. Talon wpada, combo w pół sekundy, kill secured i wycofanie na ulcie, Zed musi tluc cel z AA zanim nie odpali sie DMG z ulta, a nawet wtedy kill nie jest w 100% pewny.
W talonie nie ma nic trudnego. Trudniejszy do prowadzenia jest zed. Trzeba dobrze ogarniac, zeby wykorzystac caly jego potencjal.
Wha- Wha- What? Zed lepszy burst od Talona xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDTalon to asasyn, czysty assassin, ninja, i inne takie, Zed podchodzi o wiele bardzoj pod bruisera. Talon wpada, combo w pół sekundy, kill secured i wycofanie na ulcie, Zed musi tluc cel z AA zanim nie odpali sie DMG z ulta, a nawet wtedy kill nie jest w 100% pewny.
Wha- Wha- What? Zed bruiser? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD. >_> Zed jest assassynem, z warmogiem ofc, ale teraz nawet adc składa warmoga. Tak, Zed ma większy burst (no nie znacznie ale lekko większy). Przy combo z R nie używamy W, bo służy ono do ucieczki (przed wbiciem na enemy stawiamy na obrębie TF cień, walimy combo, łapka i uciekamy). Przynajmniej ja tak gram i kilku znajomych i jakoś się sprawdza.
Wha- Wha- What? Zed lepszy burst od Talona xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDTalon to asasyn, czysty assassin, ninja, i inne takie, Zed podchodzi o wiele bardzoj pod bruisera. Talon wpada, combo w pół sekundy, kill secured i wycofanie na ulcie, Zed musi tluc cel z AA zanim nie odpali sie DMG z ulta, a nawet wtedy kill nie jest w 100% pewny.
Chiron nie ośmieszaj się proszę jeśli nie znasz liczb. Matematycznie Zed posiada większy potencjał dmg-owy przy czym po użyciu ulta nie jest aż tak useless jak Talon. Bo co jak co ale biedny Talon w tf-ie za dużo nie zdziała. Bo przecież ulti jako escepe.
Szybkie pytanie. Kto przy obecnej mecie jest lepszy i kogo warto kupić Viktora czy Lissandrę?