Spirit Guard tak z 5 razy bardziej ;s Strasznie podobaja mi sie jego teksty, wyglad niedzwiedzia po prostu boski. Wszystko jest u niego za***iste. Pulsfire jest taki sredni. Po prostu nie moj klimat.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Pulsefire jest brzydki na 1 i 6 lvlu, ale potem to już kosa. Szczególnie na 16 jak mu się jetpack odpala
Spirit Guard z dwojga złego, jest naprawdę fajnym skinem. Ale wolałbym kupić kilka innych skinów zamiast tego jednego, szczerze mówiąc.
Szczerze wydaje mi się że większość spirit kupili dla avatarów żeby poszpanować.
Jeżeli chcesz kupować skin do Udyra, to nie kupuj tegó gównianego spirit guarda, który wygląda jak zreworkowany podstawowy skin, tylko kup Primal Udyra, genialny skin, wygląda bardzo ładnie, w każdej stancji zamienia się w dane zwierze, wygląda to zabójczo i sto razy lepiej niż spirit guard
Potrzebuje kogoś na topa ale z możliwością pójścia na junglę :
lee sin - trochę dla mnie dzwina postać i nie raz widziałem jak ktoś bezmyślnie używa ulti i wykopuje gościa za ściane ratując go, ale brak many i do tgo tanky oraz może grać top jak i jngle.
voli (głównie jungla) - hmm no nie wiem pasyw ma w miarę ok ale ponoć ignite go kontruje, po za tym jest wkurzającym junglerem i do tego tank.
jayce- fajny na topa ale już mi go odradzaliście po tych nerfach
Lee Sin jest bardzo, bardzo średni, ganki ma dość słabe, musi koniecznie trafic ze skillshota, a nawet wtedy bez użycia ulta jego CC sa bardzo słabe, ma fajny burst we wczesnym early, ale słabnie bardzo szybko, a w late jest bezużytecznym, chodzącym ultem.
Voli jest za to bardzo dobry, Full Tank, świetny na wymianach, bardzo spory DMG w każdej fazie gry, świetny pasyw i świetny ult, dobry na suppa, topa i jungle, polecam go.
Lee i słabe ganki? Cool story bro. Jeden z lepszych early gankerów, w miarę dobry clear jungli. Można grać nim też na topie albo midzie. Voli to tank ze sporym early dmg. W late już słabnie podobnie jak lee. Jayce - top albo mid. Nie dostał aż takiego nerfa aby stać się useless. Ogólnie to zależy od twojego stylu gry. Jayce to trochę papierowaty ad burster ale z dobrym harrasem i jego głowna zaleta - ranged stance. Lee dobry early ganker - głownie jungla. Woli bardziej tankowny - dobra pasywka, przeliczniki z hp.
Osobiście bym polecił misia Osobiście śmigam nim na topa ale to jako pick sytuacyjny na przykład przeciwko jaxowi nowemu yi albo tryndzie bo tych przciwników misiu po prostu zjada juz na 2 lvlu poza tym moim zdaniem jest lepszy w tfach od takiego lee albo jayca bo owszem jayce ma ladny poke ale w przypadku walki drużynowej już się tak nie sprawdza podobnie lee w late game to tylko chodzące ulti do obrony adc za to voli i zainicjuje walke i adc obroni i polowe przeciwnego teamu do niskiego hp podczas ulti doprowadzi. Poza tym voli mimo robienia go na tanka w dalszym ciagu zadaje spory dmg (osobiście składam na nim tylko jeden item ofensywny "Blade of the Ruined King")
Ignite omija shielda? Np. barriere albo W Lee Sina.
@Neg
Z tego co wiem, to nie.
Niestety (albo stety ) ignite NIE omija żadnego shielda ( nie wiem jak jest z morganą :/ ) , ponieważ shield jest liczony jako "tymczasowe dodatkowe zdrowie ".
Jeśli chodzi o Morganę, to Jej tarcza absorbuje ataki magiczne- więc ignite ładnie przechodzi.(true dmg)
Osobiście bym polecił misia Osobiście śmigam nim na topa ale to jako pick sytuacyjny na przykład przeciwko jaxowi nowemu yi albo tryndzie bo tych przciwników misiu po prostu zjada juz na 2 lvlu poza tym moim zdaniem jest lepszy w tfach od takiego lee albo jayca bo owszem jayce ma ladny poke ale w przypadku walki drużynowej już się tak nie sprawdza podobnie lee w late game to tylko chodzące ulti do obrony adc za to voli i zainicjuje walke i adc obroni i polowe przeciwnego teamu do niskiego hp podczas ulti doprowadzi. Poza tym voli mimo robienia go na tanka w dalszym ciagu zadaje spory dmg (osobiście składam na nim tylko jeden item ofensywny "Blade of the Ruined King")
Że niby poke jayce w team fightach się nie przydaje ? No nie żebym coś sugerował ale nie pisz o czymś czego nie wiesz.Grałeś kiedyś jaycem ? Robi on z tego aoe dmg (i to nie mały) i jest wiele takich sytuacji kiedy to pushujemy towera przeciwnicy nic nie inicjują a ty ten fakt możesz wykorzystać i cały czas z tego spamić.
Piszesz o lee sinie takie rzeczy, ale jeżeli dobry lee sin na midzie/topie się wyfarmi to gra zostanie dosyć szybko wygrana, albo przynajmniej do late game nasza drużyna będzie miała większe szanse.Zaś volibear to typowy tank owszem ma dmg, ale jego dmg skupia się głównie w, jeszcze w early bije ze swojego ulta, ale w late game robi za zwykłego inicjatora.
Ja osobiście wybrałbym jayce, chyba że chcesz tą postać na topa i jungle to musisz przemyśleć czy wolisz grać tankiem czy może assasynem który daje duży fun z gry.
@Też mnie słabe ganki lee sina zaskoczyły. One są genialne, zwłaszcza po 6lvlu gdy mamy już lizarda i itemek na wardy ^^
Q + Q --> Ward za plecy i ult do naszego sojusznika = pewny kill
Z pushem podobnie, rush na hydre na niego jest wyśmienity a nie "średni pomysł".
Postacie?
Jayce jest super na midlane zwłaszcza z teleportem gdy botlane przeciwnika się za daleko zapuści to tp na bota i macie free double/triple killa.
Volibeara nie lubię za jego passive. Są postacie które mogą go zniszczyć (Quinn, Lee Sin top) ale on sam lubi sobie topa zgnoić.
A od siebie podpowiem, że Zac jest wyśmienitym pickiem na topa i jungle. Ganki #1, Sustain #1, Dmg? Duuży(nawet w late z Liandry's Tormentem)
Szukam postaci do jungli
Zac vs Kazik vs Volibear vs Vi vs Skarner
Zac - świetne ganki, fajne czyszczenie jungle, dobry inicjator. Co do Kazika się nie wypowiem, nie jestem fanem tej postaci na jungle i nie do końca wiem jak działa. Misiek wydaje się ciekawym wyborem, a co do Vi to mogę powiedzieć że na pewno się na jungle obecnie nadaje, chociaż może nie jest top tierem. Ze Skarnerem poczekałbym do końca reworka który na niego planują, obecnie jest raczej słabym wyborem.
Osobiście doradzałbym Zaca albo Vi, ale moja jungle jest słaba więc niech jeszcze inni się wypowiedzą
Vi czy Lee do jungli i topa?
Że niby poke jayce w team fightach się nie przydaje ? No nie żebym coś sugerował ale nie pisz o czymś czego nie wiesz.Grałeś kiedyś jaycem ? Robi on z tego aoe dmg (i to nie mały) i jest wiele takich sytuacji kiedy to pushujemy towera przeciwnicy nic nie inicjują a ty ten fakt możesz wykorzystać i cały czas z tego spamić.Piszesz o lee sinie takie rzeczy, ale jeżeli dobry lee sin na midzie/topie się wyfarmi to gra zostanie dosyć szybko wygrana, albo przynajmniej do late game nasza drużyna będzie miała większe szanse.Zaś volibear to typowy tank owszem ma dmg, ale jego dmg skupia się głównie w, jeszcze w early bije ze swojego ulta, ale w late game robi za zwykłego inicjatora.Ja osobiście wybrałbym jayce, chyba że chcesz tą postać na topa i jungle to musisz przemyśleć czy wolisz grać tankiem czy może assasynem który daje duży fun z gry.
Nie mówię że Jayce nie robi wogóle dmgu , i tak grałem jaycem i lee sinem też i owszem jayca AoE zadaje bardzo ładny dmg ale w porównaniu z tym co potrafi wyciągnąć miś Jayce wypada gorzej powiedzmy szybka kalkulacja ( bez itemów) Q jayca razem z bramą i potem jeszcze Q z młotka to 592 dmg na maksymalnym lvlu i 8 sekund cd za to ulti misia trwające 12 sekund jego as dzieki W wynosi około 1.5 czyli w ciągu 2 sekund uderzasz 3 razy każdy atak dzięki ulti to 155 magic dmg co atak na 4 osoby czyli co 2 sekundy 465dmg czyli podczas całego ulti 2790 dmg w tym samym czasie jayce zrobi 1184 aoe dmg więc chyba widać różnicę a odnośnie Lee sina to i owszem dobry lee sin owszem jest przydatny ale szczerze kolega się pytał o kupno postaci czyli raczej nie jest dobrym lee sinem jeszcze i nim się stanie może minąć sporo czasu bo lee nie jest łatwy w prowadzeniu tak samo jayce za to voli oferuje moim zdaniem taką samą albo i lepszą przydatność dla teamu nie wymagając w zamian zbyt wiele od gracza .
@up
Osobiście bym polecił vi ale to głównie do jungli.
Ja mam vi na jungli i jest niezła. Nawet bardzo dobra. Możesz z q przenikać przez ściany możesz robić pułapki, albo w razie niebezpieczeństwa uciekać. Ma niezły dmg, i to na wysokim poziomie. Z e można wyczyścić szybciutko obozy. Procent z hp idalnie nadaje się do late game. Nawet masz ładunek chyba elektryczny, i na krótką chwilę barierę. Ja ją biorę do jungli bardziej niż na topa, a to czemu ?. Jest wysoko marno żerna na starcie gry, więc blue w początkowej fazie gry jest wskazany.