Jakiego bohatera kupić - c.d

Nie mówię że Jayce nie robi wogóle dmgu , i tak grałem jaycem i lee sinem też i owszem jayca AoE zadaje bardzo ładny dmg ale w porównaniu z tym co potrafi wyciągnąć miś Jayce wypada gorzej powiedzmy szybka kalkulacja ( bez itemów) Q jayca razem z bramą i potem jeszcze Q z młotka to 592 dmg na maksymalnym lvlu i 8 sekund cd za to ulti misia trwające 12 sekund jego as dzieki W wynosi około 1.5 czyli w ciągu 2 sekund uderzasz 3 razy każdy atak dzięki ulti to 155 magic dmg co atak na 4 osoby czyli co 2 sekundy 465dmg czyli podczas całego ulti 2790 dmg w tym samym czasie jayce zrobi 1184 aoe dmg więc chyba widać różnicę a odnośnie Lee sina to i owszem dobry lee sin owszem jest przydatny ale szczerze kolega się pytał o kupno postaci czyli raczej nie jest dobrym lee sinem jeszcze i nim się stanie może minąć sporo czasu bo lee nie jest łatwy w prowadzeniu tak samo jayce za to voli oferuje moim zdaniem taką samą albo i lepszą przydatność dla teamu nie wymagając w zamian zbyt wiele od gracza .@upOsobiście bym polecił vi ale to głównie do jungli.

Dobrze, że dodałeś bez itemów.Przypomnę ci, że jednak volibear to tank, a taki jayce to typowo postać w ad.Z itemami jayce wyciągnie większy dmg, armor pena i ponad 250ad.I jeżeli teraz by liczyć to twoje aoe to nie dość, że volibear musi bić cały czas z normal attacku a czas mu mija podczas kiedy to jayce pyknie raz z kulki i po paru sekundach zaś może.

Kha na jungli ma dość słaby czas w czyszczeniu jej, ale ganki pierwszorzędne z jego op dmgiem. Sam gram dość dużo Nim na jungli i dla mnie to first pick na tę linię.

Nie mówię że Jayce nie robi wogóle dmgu , i tak grałem jaycem i lee sinem też i owszem jayca AoE zadaje bardzo ładny dmg ale w porównaniu z tym co potrafi wyciągnąć miś Jayce wypada gorzej powiedzmy szybka kalkulacja ( bez itemów) Q jayca razem z bramą i potem jeszcze Q z młotka to 592 dmg na maksymalnym lvlu i 8 sekund cd za to ulti misia trwające 12 sekund jego as dzieki W wynosi około 1.5 czyli w ciągu 2 sekund uderzasz 3 razy każdy atak dzięki ulti to 155 magic dmg co atak na 4 osoby czyli co 2 sekundy 465dmg czyli podczas całego ulti 2790 dmg w tym samym czasie jayce zrobi 1184 aoe dmg więc chyba widać różnicę a odnośnie Lee sina to i owszem dobry lee sin owszem jest przydatny ale szczerze kolega się pytał o kupno postaci czyli raczej nie jest dobrym lee sinem jeszcze i nim się stanie może minąć sporo czasu bo lee nie jest łatwy w prowadzeniu tak samo jayce za to voli oferuje moim zdaniem taką samą albo i lepszą przydatność dla teamu nie wymagając w zamian zbyt wiele od gracza .@upOsobiście bym polecił vi ale to głównie do jungli.

Dobrze, że Jayce nie używa aa w ciągu tych 8s albo innych skili. A poza tym jeśli już uda ci się podejść tym misiem do Jayce'a w (w co nie wierzę) to dostaniesz % dmg i pushback z e + odpali gate'a, sprzeda ci kulke na ryj i tyle go będziesz widział.

A jeśli chodzi o vi vs kha w jungli - brałbym vi ze względu na lepszy cc.

Mogę dostać jakiegoś bana czy coś za nick n1ggacion? Jak tak to perm czy co?

Jak kiedyś mój kumpel miał nieodpowiedzni nick to mu zdjęli nick i kazali wybrać nowy.Btw nie ten dział

Caitlyn czy Varus? Jak stoją z obrażeniami w poszczególnej fazie gry? Kogo łatwiej zgankować? Któryś z nich słabnie/ zyskuje na mocy w early/late?

Zdecydowanie Cait bo kontruje vayne która jest dosyć częstym pickiem na rankedach a jak wiadomo każde adc w late kosi

Raczej stawiałbym na Varusa, wymaga nieco więcej zabawy ze skillami ale przez to wygląda na ADC który daje więcej zabawy :)

Dokładnie, cait to tylko bezmyślne klepanie wroga, a Varus to snajpienie itp.

Zdecydowanie Cait bo kontruje vayne która jest dosyć częstym pickiem na rankedach a jak wiadomo każde adc w late kosi

Wystarczy że dojdzie do wymiany, i Cait może uciekać. Vayne + jakikolwiek champ ze stunem/doskokiem/przyciągnięciem na linii > Cait z jakimkolwiek supportem. Pozatym Cait jest niesamowicie nudna, i piekielnie słabnie w late gamie.

Mógłby mi ktoś doradzić coś do Kennena? bo gram tymi łatwymi postaciami (ryze,garen itp.) a chciałbym spróbować zagrać trudniejszą postacią i wpadł mi w oko Kennen. Więc proszę o poradę co do niego.

To zależy czy masz doświadczenie z adc. Cat ma jeden plus zasięg, ale chyba mniejszy niż tristiana. Jest łatwiejszym adc niż varus, nie raz widziałem jak nie trafia z ulta. Który jest przydatny. Mhm cat może stawiać pułapki, co może spowolnić wroga. Varus także spwalnia wrogów przez skila. Varus ładniej wygląda niż catlin bardziej mroczny, nie wiem czy to ma zanczenie. Z tych dwóch jak masz doświadczenie z adc bierz varus'a, a jak nigdy nie grałeś to na początek cat. A jak masz jakieś wątpliwości, to tam gdzie dwóch się bije trzeci korzysta. Może spróbuj tristianę, którą masz darmową. No iż chyba masz ją w swojej kolekcji :P.

Tristane już mam. No cóż czyli zacznę od Varusa, a Cait i tak kiedyś kupię :)

Mógłby mi ktoś doradzić coś do Kennena? bo gram tymi łatwymi postaciami (ryze,garen itp.) a chciałbym spróbować zagrać trudniejszą postacią i wpadł mi w oko Kennen. Więc proszę o poradę co do niego.

Zależy co dokładniej ludzie mają ci polecić. Musisz grać z głową żeby wiedzieć kiedy możesz wyskoczyć do przodu, a kiedy trzymać się z daleka od wroga. Kennen bardzo dobrze harassuje (AA, AA+E, E, Q), zwłaszcza wrogów których można kite'ować (vide solotop Udyr czy inny przeciwnik który nie ma dobrego doskoku i jakiegoś CC). Gankowany raczej łatwo ucieka, o ile używa skilli z głową i nie da się złapać w pułapkę. Jest ogólnie fajny, ale nie wiem co więcej powiedzieć, zwłaszcza że chyba to nie jest odpowiedni temat.

Co myślicie o Lucku?

To Lucek już wyszedł? (od wczoraj nie włączałam LoLa)

Jeszcze nie, ale na PBE już jest, więc co nieco można już o nim pogadać.

Wydaje mi się, że będzie jak z każdym nowym bohaterem wypuszczonym przez Riot - na początku będzie OP i będzie wygrywał gry, żeby jak najwięcej graczy zapłaciło prawdziwymi pieniędzmi za jego odblokowanie, a potem dostanie nerfa.

Co z Aatroxem? Jak oglądam jakieś gameplaye to go budują bardziej pod tanka (doran shield, warmor) niż carry (botrk itd.).

Wydaje mi się, że będzie jak z każdym nowym bohaterem wypuszczonym przez Riot - na początku będzie OP i będzie wygrywał gry, żeby jak najwięcej graczy zapłaciło prawdziwymi pieniędzmi za jego odblokowanie, a potem dostanie nerfa.

No to się mylisz ;).Miałem okazję zagrać nim na PBE, miał być hyper carry a jedyne co w late robi to dmg z ulta i to moim skromnym zdaniem wszystko