Jakiego bohatera kupić - c.d

Ja Aatroxa nie widuję już praktycznie w ogóle, więc ciężko mi coś powiedzieć. A Lucian czeka na taki tuning, żeby nadawał się do gry. Ale coś mi się wydaje, że znowu temat średnio pasuje. *wzdech*

Miałem okazję zagrać nim na PBE, miał być hyper carry a jedyne co w late robi to dmg z ulta i to moim skromnym zdaniem wszystko

Jeszcze nie został wypuszczony, więc to akurat może się zmienić. I zapewne się zmieni, bo Riot też chce zarobić ;).

W sumię to racja było parę takich przypadków.

Dobra ludzie mam dylemat, otóż zastanawiam się nad swainem i syndrą (chcę aby postać nadawała się do gry w goldzie) swainem miałem okazję grać na ameryce, bardzo dobrze wspominam te gry, a syndrą grałem tylko raz i nie wiem o niej praktycznie nic.

Syndra nie jest zbyt mocnym pickiem, osobiście brałbym Swaina. Lepszy sustain, bardzięj tanky, przydatniejszy w teamfightach. Syndra może tylko zburstować 1 cel i tyle, do tego strasznie trudna do opanowania.

Trudna czy nie jakoś dałbym radę tylko właśnie nie wiem jak to jest z tym, że niby 1 cc, tą kulkę niby ma aoe, rzut to samo, ta fala co może zestunować też, tylko ten ult burst w 1 cel.

Falą i tak zestunujesz 1 cel (no może 2 przy większej wprawie), a jeżeli ktoś umie grać przeciwko Syndrze, będzie ustawiać się tak, abyś go nie zestunował to wtedy nawet 1 niezestunujesz. Do tego żeby wyprowadzić pełne combo potrzebujesz strasznie dużo czasu.

Czy ja wiem czy tak dużo czasu jeśli grasz na smartcastach to całe combo wyprowadzisz w normalnym czasie tak jak i inni casterzy aczkolwiek i tak syndra jest bardzo trudnym pickiem bo poza ulti wszystkie jej spelle to skillshoty ale za to ogarnięta potrafi zrobić przeciwnikom rzeź bo nie dosyć że ma 3 cc to jeszcze chory zasięg i ogromny burst. Za to Swain jest dosyć specyficzny bo można go porównać z takim Ryze obaj mają średni zasięg spelli i obaj mogą być zbudowani że są praktycznie nieśmiertelni i w dalszym ciągu zadają bardzo ładny dmg.

Chodzi mi o całe combo, żeby wyciągnąć jak najwięcej dmgu z ulti (musisz przygotować wcześniej 3 kulki). Zresztą jakie 3 cc? Ma tylko slowa i stuna, z którego jest w cholere trudno trafić, jeżeli gra się na jakiegoś ogarniętego przeciwnika.

Chciałbym się zapytać bo mam dylemat co kupić na topa:

Shena czy Udyra?

Dla mnie obydwie postacie to flaki z olejem. Bezdomny jest lepszy do lasu(tam jest ekscytujący!) a ninja to flak(nudny choć silny). Osobiście polecam bezdomnego ale do lasu, na topa jak niejaki Bob(krzywy typ) kiedyś grywał to Warwick jest naprawdę silny.

Z dwojga złego lepiej Shena. Udyra łatwo kite'ować, a jeśli trafi na jakąkolwiek kontrę to jest bardzo biedny, smutny i useless. Byłem wielkim fanem Udyra na solotop, ale to się nie sprawdza mimo jego wielkiej siły z tygryska w 1v1 w midgame - zbyt łatwo go wyeliminować z gry.

Witam jako ze lubie grac nietypowymi pickami co mi powiecie o Urgocie ? jak nim grac gdzie go pchac buildy itd :)

Witam jako ze lubie grac nietypowymi pickami co mi powiecie o Urgocie ? jak nim grac gdzie go pchac buildy itd

Urgot ? To dość nietypowy adc, który idzie w offtanka.Jego ulti potrafi być naprawdę denerwujące.Jego spam z bodajże q też jest niczego sobie.Składasz pierwszego manamune, bt, tabi/ionie/merce (zależy) potem jedziesz w surwi i ew. trochę dmgu.

To dość nietypowy adc,

Dość nietypowy kto? Urgot to oczywiście only Solotop, pójście offtankiem na ADC to czysty debilizm, mamy tu taką samą sytuację jak z Jaycem, niby można iść na bota, ale po co? Obu ich łatwo zgnoić na dolnej linii, no i nie będziesz miał ADC w late gamie. Na Urgocie składasz Manarume i Botrk'a, potem lecisz pod full tanka, polecam Spirit Visage i Frozen Heartha, mamy już 40% CD, co bardzo się na nim przydaje.

Urgot i solo top ? Dobre sobie.....Jest to najbardziej nietypowy adc (o ile go można nazwać ad carrym) w grze.Chodzi się z nim na bot lane z supportem a nie solo topa.

xDD

Polecam ci nim zagrać najpierw na Topie i dopiero wypowiadać się w temacie, bo pewnie zobaczyłeś napis "ADC" na Lolkingu w tabelce "Meta" obok Urgota, i stąd twoje zdanie :) Nie ma czegoś takiego jak nietypowy ADC - Budujesz się Pure DMG albo nie jesteś AD Carrym, tyle. Kto pikcuje offtanka na bota? Popatrz sobie na jego skillset, idealny pod inicjatora, a nie pod kogos, kto ma stać z tyłu, i robić DMG.

Może inaczej - Jeżeli dana postać, jest o wiele lepsza na jakiejś linii, to momentalnie, przynajmniej dla mnie, jest ona do tej linii przypisana. Urgot sprawdza się o wiele lepiej na Topie niz na Bocie, więc nazywam go solotoperem, co jest chyba logiczne. Każdy jeden ADC w grze > Urgot budowany Full AD

Urgot na solotopa świetnie sobie radzi z takimi ADC na topa jak np. Quinn czy Vayne. Jest silny jak cholera na tamtą pozycje! Na ADC również nie wypada najgorzej przeciwko tym samym ADC co na topie, jednak to też zależy od supporta.

Tak ostatnio widzialem urgota na topie. Ja grałem teemo na topie, mieliśmy junglera elise. 1 gank, i urgot padł ;). Nawet pomoc wrogiego junglera nie pomogła. Tym bardziej iż, zaminowałem całego topa jakby rzec. Urgot na solo nie wiem czy dobry pomysł, już nie mówiąc o walce przeciwko tankowym postacią. Chociaż może harsować np. dariusa, ale jak podejdzie to zapewne ten nietypowy adc padnie. Nie ma jakiś dobrych mechanizmów ucieczek, więc pozostawiony solo nic nie zdziała. To już bym wolał na solo top z adc twicha, albo jeszcze lepiej vayne.

Jak dobrze pamietam, wlasnie pick urgota jest(byl) jednym z ulubionych pickow koreancow na ADC. Masz 2 lvl, trafisz kogos z E to przez czas trwania trucizny mozesz uzyc do 100% q (samonaprowadzajace, tylko myszka najechac na otruty cel ). Jest to mocny pick do gnojenia enemy carry na lini. Trafisz E , 3x q ( gdy masz CDR dosc spory to chyba nawet 4 sie da ) i typek nie ma ponad polowy hp.

A co do tego botrka na urgota to nie wiem czy mam plakac czy sie smiac ? Moze sam mi powiesz. Urgot to najtwardszy ADC z wbudowanym shieldem i slowem. Nadal nie wiem na cholere ci na nim botrk, jak jego sila polega na E + Q, a attack speed jest mu do niczego nie potrzebny.

Przecietny build powinien wygladac jakos tak : Buty na CDR , Manamun , BT , Omen , Iceborn (to jest podstawa) no i ten ostatni item sytuacyjny... nie majac we wczesniejszych itemach MR, radzilbym jako ostatnie wybrac banshee ( chyba ze enemy full ad to wtedy GA, albo cos pod dmg ale nie BOTRK wtf).

Oczywiscie kolejnosc jest inna i zalezna od trudnosci gry.

Urgot na solotopa świetnie sobie radzi z takimi ADC na topa jak np. Quinn czy Vayne. Jest silny jak cholera na tamtą pozycje! Na ADC również nie wypada najgorzej przeciwko tym samym ADC co na topie, jednak to też zależy od supporta.

Tylko jak często się widuje adc na topie ?

xDDPolecam ci nim zagrać najpierw na Topie i dopiero wypowiadać się w temacie, bo pewnie zobaczyłeś napis "ADC" na Lolkingu w tabelce "Meta" obok Urgota, i stąd twoje zdanie Nie ma czegoś takiego jak nietypowy ADC - Budujesz się Pure DMG albo nie jesteś AD Carrym, tyle. Kto pikcuje offtanka na bota? Popatrz sobie na jego skillset, idealny pod inicjatora, a nie pod kogos, kto ma stać z tyłu, i robić DMG.Może inaczej - Jeżeli dana postać, jest o wiele lepsza na jakiejś linii, to momentalnie, przynajmniej dla mnie, jest ona do tej linii przypisana. Urgot sprawdza się o wiele lepiej na Topie niz na Bocie, więc nazywam go solotoperem, co jest chyba logiczne. Każdy jeden ADC w grze > Urgot budowany Full AD

Wiesz jakoś blue ez nie ma pure dmg a dalej jest ad carrym, dziwne nie ? I nie nie zobaczyłem przypisanej mu roli adc, tylko wiem jak się nim kiedyś grało i jak teraz się nim gra.