Urgot to nie ADC. Urgot to raczej anti-carry. Taka mała uwaga ode mnie.
Jakiego bohatera kupić - c.d
Zacząłem grać rankedy i poszukuję przystępnych counter picków na tych wielkich "OP pogromców":
Malphite
Amumu
Kassadin
... (wstaw tu inne obowiązkowe w brąz OP bany, które pominąłem)
I trochę mniej związane z tematem: Amumu można się wybrać gdzieś indziej niż jungle? Zwyczajnie, gdy latam z maczetą po krzakach wszystko bierze w łeb zanim jeszcze zdążę wypaść na jakąkolwiek alejkę... Coś takiego zwykło kończyć się powszechnym flejmem, barwnymi bluzgami i czterema lub więcej skierowaniami do przejścia tutoriala...
Nie wiem czy ammu na topa może iść mhm, a nie jest to postać która jest dość dużo banowana na rankach ?.
Wszystkie postacie(bany), ktore wymieniles nie sa OP na zadnym ELO.
Malphite - go raczej na topie zjedza range/ap postacie, podam 2 przyklady : Vlad i kennen.
Amumu - to jest jungler wiec raczej ciezko go controwac. Chyba, ze jakis lee, ktory nie da mu junglowac. I wlasnie, mumia nie gra sie na niczym innym niz jungla!
Kassadin - kazdy ad mid min. Zed, Talon, Kha , Pantheon , Cait , Galio(any ap champ, on to niszczy kazde AP)
Tak ostatnio widzialem urgota na topie. Ja grałem teemo na topie, mieliśmy junglera elise. 1 gank, i urgot padł . Nawet pomoc wrogiego junglera nie pomogła. Tym bardziej iż, zaminowałem całego topa jakby rzec. Urgot na solo nie wiem czy dobry pomysł, już nie mówiąc o walce przeciwko tankowym postacią. Chociaż może harsować np. dariusa, ale jak podejdzie to zapewne ten nietypowy adc padnie. Nie ma jakiś dobrych mechanizmów ucieczek, więc pozostawiony solo nic nie zdziała. To już bym wolał na solo top z adc twicha, albo jeszcze lepiej vayne.
Dude, tylko na jakim poziomie ty grasz a na jakim widuje się Urgota najczęściej(diamond ofc). Przecież gra tych a tamtych to zupełnie inna bajka.
@up
Lepszym banem który wg. mnie jest op to ten nowy Master Yi. Co do Kha się nie zgodzę. Kassadin daje sobie z nim rade jeśli do 6 gra ostrożnie i harassuje z Q+E co jakiś czas.
Ja opisalem contry na dane postacie, ktore zostaly wymienione. Jakbym mial podac lepsze bany to chyba, kazdy inny bylby lepszy. No moze kassadin nie, spotykam go dosc czesto na banie na wysokim poziomie. A tak to zac, tf , vayne , thresh , nunu , zed , elise ( 99% banowana u mnie w soloq) no i w sumie ten yi sa dosc normalnymi banami.
Ja ostatnio banuje yi, jarvana/zed'a i vaynee/leone
Dobry jarvan wygra jungle + jedną z linii, yi strasznie op po reworku, zed to wiadomo .. , vaynee za***iste late, dobra leona potrafi zainicjować i wygrać teamfight.
Urgot jako postać może nie jest słaby ale na tle innych champów jest gównem, no taka prawda ..
Jak kupie Zephyr + Mercurki to się stackuje tenacity?
nie stakuje się
Gdzieś w samym lolu chyba nawet jest napisane, że efekty o identycznych nazwach nie powielają swojego efektu.
Pytanie: Pantheon i Rene to kosy w early, prawda? Który z nich powinien być przydatniejszy dla teamu, łatwiejszy, etc. - lepsiejszy?
Renekton się bardziej przyda, przynajmniej tak mi się wydaje. Co do łatwości... trudno powiedzieć, Rene nie posiada many, ale poprawne kontrolowanie furii to klucz do wyciśnięcia maksymalnego możliwego potencjału.
Pantheon ma lepsze early, ale w late już totalnie wymięka, przy czym Rene jeszcze coś zdziała w late (jak chociażby wyłączenie enemy adc z tf'u).
Pantheon ma lepsze early, ale w late już totalnie wymięka, przy czym Rene jeszcze coś zdziała w late (jak chociażby wyłączenie enemy adc z tf'u).
Jeżeli pantheon gra dobrze to gra zakończy się po 20 minucie, wiem coś o tym .
Myślę iż w dobrych rękach panth w late nie słabnie aż tak bardzo. Bo wystarczy iż skorzysta bardzo dobrze na ocenę celujący z ulta - nie długo szkoła młodaszki , podczas tf, doskoczy i wyłączy wrogiego carry, zgrany w czasie team go wspomoże to tf może zostać wygrany w błyskawicznym tempie. Jednak to musi zgrać w czasie na ocenę celującą.
Ale w tym rzecz, że jak zrobi się go na tanka to nic nie bije a jak na DPSa to nie ma jak uciekać i pada w sekundę. To jest postać dobra do pubstompowania na brązie, silverze/normalach - tam gdzie ludzie jak widzą pantheona z 7/0 już chcą FFa dawać.
Problem w tym, że jeśli się tak nie zakończy, to spartanin ma dużo większy problem niż krokodylek. A i mój faworyt potrafi zgnieść przeciwnika na topce.
Nie gram supportami, ale potrzebuję paru, żeby czasem na rankeda mieć. Moglibyście podać 3 Waszym zdaniem najlepszych supportów, którzy najbardziej są przydatni dla teamu (zarówna dla adc w lane phase jak i podczas teamfightów)? Najlepiej do 3150, ale do 6k zawsze mogę dozbierać.
Nie gram supportami, ale potrzebuję paru, żeby czasem na rankeda mieć. Moglibyście podać 3 Waszym zdaniem najlepszych supportów, którzy najbardziej są przydatni dla teamu (zarówna dla adc w lane phase jak i podczas teamfightów)? Najlepiej do 3150, ale do 6k zawsze mogę dozbierać.
3 najlepszych supportów moim zdaniem ? Thresh, Leona i lulu
Jeżeli nie grasz nimi, to znaczy, że potrzebujesz łatwych do ogarnięcia / gry, i jednocześnie pożytecznych. Będą to: Taric, Alistar i może Lulu albo lepiej Soraka. To na początek. Dalej, jak się wkręci, to wiadmo: Lulu, Thresh/Blitz, Sona/Janna.
Wybiore chyba Thresha i Janne, nad 3. jeszcze pomyśle, ale chyba Leone. Lulu mi się nie podoba a Soraka to tylko heal i silence, heal i silence, heal i silence :<