Jakiego bohatera kupić - c.d

Nami potrafi też zaskoczyć. Jest bardzo elastyczna i do tego nie raz uratuje tyłek adc od nieuchronnej smierci a i zainicjowac z bańki potrafi. Taric zaś to taki support, którym strasznie dobrze jest grać agresywnie i często nękać wroga. Widywałem sytuacje w early, podczas gdy Taric wygrywał 1v1 z adc przeciwnika.

Nami potrafi też zaskoczyć. Jest bardzo elastyczna i do tego nie raz uratuje tyłek adc od nieuchronnej smierci a i zainicjowac z bańki potrafi. Taric zaś to taki support, którym strasznie dobrze jest grać agresywnie i często nękać wroga. Widywałem sytuacje w early, podczas gdy Taric wygrywał 1v1 z adc przeciwnika.

Jak grałeś na gold I, to pewnie byłem ja, heh (więcej killi niż asyst czasami i poratowany mid-game dzięki temu). Ale racja, Tarica potencjał działa na zasadzie agresywnej gry. Tak czy siak polecam go nowym supporterom, gdyż nawet z defensywną grą nie jest jakimś plątającym się tylko kotem pod nogami. Ale skoro kolega bierze innych champów na początek, to spoko. im szybciej się nauczy nimi grać tym lepiej na teamu, choć nie będzie łatwo. Ja bym się kiedyś zniechęcił grając trudnym champem do ogarnięcia..

Nami, Leona, Lulu. Thresh jest zbyt często banowany żeby go brać na rankedy, a Blitz na dobrą sprawę dostaje od Leony po łbie. Czemu ta trójka? Bo ogarnięta Lulu może uratować dupsko dużo lepiej niż ktokolwiek inny poza Janną i ma fajny poke (nie mówiąc o całkiem fajnym cc); ogarnięta Nami jest bardzo wkurzającym przeciwnikiem (bańka, ult, heal...); a ogarnięta Leona daje bardzo duże szanse na kill-lane - wnosi więcej obrażeń niż jakikolwiek inny support (oczywiście adc musi też z tego skorzystać - siła Leony leży w doskoku, dużym booście do mres i armora i CC oraz w pasywce, która dodaje bardzo dużo obrażeń, jeśli adc potrafi atakować między skillami, chociaż i bez tego dużo wchodzi). To nie znaczy że potrafię nimi grać, Lulu jest poza moim zasięgiem :)

Ach, gdybyś szukał czegoś żeby zatrzymać killlane u przeciwnika jeśli ten weźmie coś w stylu Leony... raz miałem taki mecz i wziąłem Alistara, spisuje się nadzwyczaj dobrze (też jest tanky, jego skille wyglądają wręcz na stworzone by zatrzymać lub ukarać Leonę za doskoczenie do teamu/carry, a w dodatku ma coś czego brakuje Leonie - heala).

Nami, Thresh i Taric

To ja dodam supporta swoich ale już pisałem lulu, taric, sonia, blitz, leona czasem nunu.

Nie grałem jeszcze Nami, Thresh'em.

Dla mnie 1 miejsce zdecydowanie lulu/Thresh obie postacie mają niezły support. 2 miejsce leona/blitz Tutaj od gustu. A trzecie czyli najprostsze taric/sonia.

Chłopaki, wiem że nie ten temat ale mam pytanko. Jak kupię champa i skórkę do niego, po czym oddam champa za refundy to skin zniknie czy jak?

Najpierw musisz oddać skina, potem champa. Nie ma tak łatwo.

Macie jakieś info czy będą jakieś nowe ward skiny?

Riot milczy na ten temat, zdaje mi się że to był nieco nietrafiony pomysł (albo po prostu nie mają na to czasu, reworkowanie tuzina champów jednak swoje robi).

Witam ponieważ zostało mi ostatnie 6 champów do kupienia chciałbym wiedzieć co polecacie szczególnie że najczęściej gram jako adc albo top, te postacie to : Zac, Nautilius, Sejuani, Skarner, Lulu i Nami. Poza nimi jeszcze czekam na Luciana ale na niego to już są odłożone RP na cały bundle.

Zac to wg. mnie miliard razy lepsza wersja Malphite-a. %dmg z W, niezniszczalny, Knockupy AOE, slowy - czego chcieć więcej?

Skarner w tym sezonie nie należy do topowych junglerów jednak jest naprawdę fajnym championem, nie ma przed nim ucieczki :D

Sejuani? Kasztan - wygrany teamfight i to tyle

Nautilius to dobry, niezniszczalny jungler z tonami CC-ków. Jednak wymaga trochę umiejętności rzucania ultem itp.

Nami - uwielbiam z nią grać na linii ^^ Stun, slow + dps i heal to marzenie każdego ADC

Lulu nie lubie... Jest brzydka, nie działa z każdym ADC. Ale jak jest z Ezrealem to botlane poke kompozyszyn i wygrane early ^^ ------- Polecam : Zaca <3

Ze Skarnerem bym się wstrzymał jeszcze trochę, bo rework w drodze (oczywiście może równie dobrze wyjść po finałach, są inne priorytety). Osobiście radziłbym Nami albo Lulu, świetne supporty.

Varus, MF czy Ez?

Ez moblina postać, darmowy flash, trzeba umieć go kontrolować. Mf dobry slow, niezła pasywka do prędkości, plus niezłe obszarowe ult. Varus nie wiem nigdy nim jeszcze nie grałem, chociaż już pisali iż to ciekawa postać. Najłatwiejszym adc jest mf, potem varus na końcu ez, bo trzeba umieć nim "skakać" między wrogów.

Najłatwiejszy ADC to MF? Lulz

Varus nie ma jak uciec, zero kompletnie. Musi mieć super covera, dobrą pozycje jest naprawdę trudny. A Ez to wcale nie jest trudne ADC trochę wprawy w Smartcasty (ja osobiście robię je z Shiftem)i jest izi bizi.

A w early większy dmg ma Ez czy MF?

Ogolnie to wyglada tak, ze mf brana jest tylko dla jeje ulti. Jezeli nie masz dobrego compa pod ult, nie oplaca sie tego pickow. Tak samo budujesz ja pod dmg ulti, a nie aa. Bc i Lw to na niej podstawa. Ogolnie postac wyszla teraz z mody, moim zdaniem slabe adc, bardzo ladnie trzyma sie na samym koncu gdzies tam z corkim (kiedys byl mocny).

To wyglada tak Varus > Ez > Mf . Varus aktualnie to top 3 adc razem z cait i twitchem.

Co do DMG to Ez budowany pod blue to nie adc i nie ma on prawie dmg, a mf na poczatku cos tam z q robi, ale pozniej tylko ulti jak sie dobrze zbuduje.

hmm na 1 lvlu ez ma stanowczo większy dmg niz mf a to dzieki niskiemu cd na Q i jego pasywce ale z biegiem lvli mf zaczyna bic go pod tym wzgledem na glowe a w momencie gdy ma ulti to dmg eza w porownaniu z mf zdaje sie znikomy.

Nie wiem jak dla mnie mfka to jest jedna z przyjemniejszych i lepszych adc o ile coś takiego istnieje o.O Robię ją standardowo jak dla adc i nie biorę jej głównie dlatego, bo ma ulta wręcz przeciwnie ja polegam na jej normal ataku, który świetnie współgra z z jej W czy E nie pamiętam xD

@ 2 up Twitch jest aż takim top adc? To dlaczego nikt nim nie gra tylko spamują Vayne itp. Nie wiem czy Twitch to postać na rankedy bo "teoretycznie" skontrować go można na bocie wardem, ale weź go kupuj co chwilę. Jeżeli ktoś potrafi się o nim z sensem wypowiedzieć to z niecierpliwością czekam

Vayne, vayne. Taki hype na nia teraz, ze nawet jej nie pickniesz, nie wiem jak w nizszych dywizjach z banem na nia. Vayne jest mocna ale zgnoic ja na lini jeszcze latwiej.

Co do twitcha, to chyba jeszcze nie widziales ogarniajacego twitcha. Na lini z tym nie ugrasz, a w late przez jego ulti moze byc 5 osob w tf naraz.

Jego passywka na poison(true) dmg, do tego expunge na samym poczatku nie daje zyc na lini. W early gdy twitch nalozy na kogos 5 stackow i uzyje expunge to leci minimum 1/3 hp do tego dolicz troche z passywki. Nie musze chyba dodawac, ze ma niewidzialnosc(escape) po ktorej dostaje AS, do tego slow na W ktory naklada (chyba 3 stacki passywki).

Vayne jest dobra ale tylko w rekach dobrego AD, dlatego nie dalem jej top3. Zeby dobrze grac vayne, music dobrze ogarnac mechanike tej postaci. Reset aa po q, do tego moze omijac wszystkie skilloshoty na q.